Torrents (UGT): "Per combatre latur cal escoltar agents econòmics i socials"

L’ inici del quart trimestre del 2011 constata un nou augment en el nombre d’aturats registrats a les oficines de l’INEM.

Durant el mes de d’octubre, a Mataró, s’han quedat sense feina gairebé 300 persones i la xifra d’aturats ascendeix fins als 13.867. Al conjunt del Maresme, l’atur també ha augmentat durant l’últim mes. Gairebé 1300 persones s’han quedat sense feina i hi ha 38.094 desocupats a la comarca. En una entrevista amb els serveis informatius, el Secretari General de la UGT, Lluís Torrents, ha lamentat aquestes xifres, les més altes des de l’inici de la crisi en el conjunt de l’Estat Espanyol – que ja frega els 5 milions de parats – però ha recriminat la miopia política davant l’increment mensual d’aquestes dades. Segons Torrents, la clau de l’èxit per fer passes endavant en aquest sentit es escoltar les necessitats reals dels agents socials i econòmics implicats.

D’altra banda, dijous es donava el tret de sortida a la campanya electoral per les eleccions generals. Uns comicis marcats per la crisi econòmica, una situació que segons Torrents, condicionarà el vot dels ciutadans però, tot i així, assenyala que cap partit té la recepta “màgica” per fer front a la situació econòmica. De fet, Torrents es mostra pessimista i assegura que no hi ha garanties de futur en cap de les formacions que opten a ocupar els escons del Congrés de Madrid.

A més, a finals de la setmana passada el conseller d’Empresa i Innovació de la Generalitat, Xavier Mena detallava que el més necessari, ara mateix, per Catalunya és la generació d’ocupació. Ocupació que va més enllà del simple fet de treballar i que busca també, la realització personal dels treballadors. En aquest sentit, el Secretari General de la UGT posa el crit el cel i reclama que les línies per generar ocupació i garantir l’evolució econòmica passen per consolidar les empreses ja existents.

Fecha de publicación: 2011-11-07 10:32:47
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.07 MB | 09:02 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: