Albert Illa trenca una relació de tres dècades amb la Unió

S’acaba una història d’amor de gairebé tres dècades. La Unió Esportiva Mataró i Albert Illa separen els seus camins, definitivament, després de fer-se evidents les diferències entre els fins ara entrenador de l’equip femení, i el coordinador de la secció i nou tècnic del mateix sènior, César Aneas. El Platges havia ofert a Illa la gerència del club, però sense prescindir d’Aneas.

Format íntegrament a la Unió Esportiva Mataró, va deixar el club amb 19 anys per fer el salt a la lliga ACB amb l’Hospitalet. Després d’una temporada allà, va jugar cinc anys amb l’Espanyol. També a la màxima categoria, va passar pel Girona i el Màlaga. Va tornar a Mataró quan fregava la trentena per retirar-se al club de la seva vida, i des de llavors ha seguit vinculat a la Unió com a entrenador d’equips de diverses edats i categories, inclosos els dos sèniors, i també com a coordinador de la gestió esportiva. Albert Illa té 48 anys i ha viscut lligat al club de la ciutat unes tres dècades. Estem parlant d’una de les grans personalitats basquetbolístiques de la ciutat, contemporània, però amb un pes històric evident. Arribats aquest punt, Albert Illa ho deixa. Refusa l’oferta del president, Joan Ventura, per fer-se càrrec de la gerència de l’entitat, i marxa per culpa de la seva manifesta incompatibilitat amb el coordinador de la secció femenina, i ara nou entrenador del sènior femení, César Aneas.

Assumir el càrrec de gerent era un repte engrescador, però estem parlant d’una responsabilitat que, evidentment, Albert Illa hauria acceptat per tal de poder treballar amb un equip de confiança. No ha posat condicions ni tampoc ha obligat el club a triar entre l’un o l’altre. Així les coses, i davant la impossibilitat de treballar amb comoditat, la millor sortida era deixar l’entitat.

Albert Illa remarca que en cap cas volia plantejar una lluita de poders entre ell i César Aneas. No volia forçar la màquina perquè el club es veiés amb l’obligació d’apostar per un dels dos i ha decidit plegar.

Assegura que marxa agraït amb el president, Joan Ventura, i amb tots els col•laboradors que ha tingut durant tants anys. Desitja el bé de l’entitat, evidentment, i de la secció femenina, tot i que la seva filosofia esportiva no tingui res a veure amb la que segurament s’imposarà a partir d’ara.

Illa marxa satisfet amb la feina feta i amb l’experiència de col•laborar en el creixement del Mataró. L’escola femenina del club s’ha consolidat com una de les més importants a nivell estatal gràcies als resultats del júnior i dels diferents equips de la base. El Platges de Mataró és una fàbrica inesgotable de talents femenins.

Després de la Unió hi ha vida, però Albert Illa encara ha de definir quines seran les seves prioritats a partir d’ara. Encara que sigui com a aficionat, seguirà sempre vinculat al món del bàsquet.

Fecha de publicación: 2011-09-13 09:36:39
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.37 MB | 06:00 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: