Els partits de Mataró destaquen el compromís dHeribert Barrera amb Catalunya

Centenars de ciutadans han passat aquest matí pel Parlament per visitar la capella ardent de lexpresident del Parlament i retre-li un últim homenatge. Heribert Barrera va morir dissabte a Barcelona als 94 anys. La desaparició del que va ser el primer president del Parlament de Catalunya després de la restauració de la democràcia, entre 1980 i 1984, ha fet que tots els partits n’hagin destacat el seu ferm compromís amb Catalunya.

El president d’Esquerra a Mataró i per tant company de partit, Francesc Teixidó, ha volgut recordar la figura d’Heribert Barrera com una persona que encarnava els valors de la cultura de l’esforç i el compromís amb el país. Per Teixidó, Barrera va lluitar sempre pels seus ideals i és un exemple a seguir.

L’alcalde, el nacionalista Joan Mora, també ha qualificat el desaparegut president del Parlament com a un polític de referència. Mora n’ha destacat la seva capacitat de sacrifici i la seva voluntat de posar sempre per davant els interessos de país.

Des del PSC, Joan Antoni Baron ha volgut destacar el compromís de Barrera amb Catalunya i per la recuperació dels valors democràtics durant la transició. Tot i que Baron ha admès discrepàncies polítiques amb Barrera, considera que en un moment de descrèdit de la política, cal reivindicar el paper que van tenir personatges de la talla de l’ex president del Parlament.

El cap del grup municipal del Partit Popular, Jose Manuel López, ha volgut destacar la importància de d’Heribert Barrera dins del parlamentarisme Català. López assegura que cal recordar la seva figura tot i la distància ideològica que el separava de la formació que representa.

Esteve Martínez, com a cap del grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds, també ha lamentat la pèrdua d’aquesta figura. L’ecosocialista ha destacat la lluita contra el franquisme d’Heribert Barrera i també la seva trajectòria democràtica, que segons Martínez el fa mereixedor del record i dels reconeixements.

La CUP també ha lamentat la mort d’Heribert Barrera. Xavier Safont-Tria ha reconegut que de vegades han estat crítics amb alguns posicionaments de Barrera per ser massa conservador, però n’ha volgut destacar la seva evolució política cap a l’independentisme.

Fecha de publicación: 2011-08-29 09:51:26
Calidad del audio: khz, bitrate:
Descargar podcast (0 kb | minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: