Loposició lamenta la suspensió del Shakespeare i només el PP hi dóna suport

L’ex alcalde de Mataró i actual cap de l’oposició, Joan Antoni Baron, carrega contra la suspensió del Shakespeare. titlla la decisió de l’executiu de Mora “d’errònia, precipitada, unilateral, injusta i negativa per la cultura i la imatge de Mataró”. El PSC considera que és una manca de respecte als organitzadors i lamenta que la primera decisió que ha pres el nou govern municipal hagi estat aquesta i que, a més, la resta de grups ho hagin hagut de saber per la premsa. Recrimina a Mora que encara no hagi convocat el ple del cartipàs i que, en canvi, hagi tirat pel dret suspenent un festival que Baron comparteix que s’havia de revisar, però no anul•lar. L’ex alcalde també ha volgut deixar clar que el dèficit de 99.000 euros de l’IMAC a què fan referència els nacionalistes es va eixugar amb el romanent de tresoreria.

ICV-EUiA, per la seva banda, podria arribar a entendre la decisió de suspendre el Shakespeare per motius econòmics però no comparteix, en absolut, les formes amb què ha actuat el govern municipal, a qui acusa d’haver actuat de manera dràstica i unilateral. El portaveu ecosocialista, Esteve Martínez, considera que aquesta manera de fer es contradiu amb la mà estesa i la voluntat de diàleg de què ha fet gala el nou executiu nacionalista.

La CUP, per la seva banda, lamenta la suspensió del Shakespeare però considera que hauria estat pitjor que aquesta retallada hagués comportat l’anul•lació d’algun acte de cultura popular. El regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, considera que aquest cas torna a posar sobre la taula que Catalunya s’ha d’administrar els seus propis recursos econòmics i critica que no es plantegin solucions a la crisi que vagin més enllà de les retallades. De tota manera, els independentistes consideren potser hauria estat més apropiat mantenir l’edició d’aquest any del festival i replantejar-ne la continuïtat de cara a l’any que ve.

El PP, en canvi, comparteix i recolza la decisió del govern nacionalista. El portaveu popular, José Manuel López, demana responsabilitat política a la resta de formacions i considera que ara cal prioritzar tot el que signifiqui sortir de la crisi econòmica. Recorda que durant la campanya electoral CiU ja havia insinuat que podria prendre aquesta decisió i, per tant, reconeix que no ha estat cap sorpresa. També ha defensat l’executiu de Mora dient que només fa 15 dies que van prendre possessió del càrrec i que, per tant, era difícil que aquesta decisió s’hagués pogut prendre abans.

Fecha de publicación: 2011-06-28 07:51:32
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.51 MB | 06:34 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: