El govern suspèn el Shakespeare 2011

El govern suspèn el festival Shakespeare d’aquest any i atribueix la decisió a la manca de pressupost.  La que havia de ser la novena edició del certamen tenia dedicat un pressupost de  127.000 euros dels quals 83mil venen de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC). Des del govern municipal assenyalen que la situació de l’IMAC és complicada. Els comptes presenten un dèficit d’uns 99.000 euros l’any 2010 i uns 27.000 el 2011. Amb la suspensió es pretén no comprometre la programació i les activitats establertes i consolidades fins a desembre d’aquest any. Marcel Martínez és el regidor de cultura.

Una solució, que des del govern municipal, esperen que no hagi de ser definitiva. Martínez apunta que la suspensió es limita, de moment a aquesta novena edició, i afirma que si s’introduïssin certes reformes i hi hagués una millora en el context econòmic, es podria recuperar el festival Shakespeare. De tota manera, el regidor de cultura ja apunta que les previsions són pessimistes. D’altra banda, des dels informatius de Mataró Ràdio ja s’havien avançat les dates exactes del festival o que Oskaras Korsunovas seria l’encarregat d’inaugurar el certamen. Bona part del festival ja estava lligat i per tant ara cal compensar econòmicament les companyies que ja hi havia emparaulades.

Recordem que Convergència i Unió al llarg del mandat passat havia qüestionat el format del festival i la seva viabilitat econòmica. Martínez reconeix que la seva formació ja presagiava un fracàs d’aquest certamen. El regidor detalla que la recaptació de taquilla de l’edició del 2010 va ser ínfima i que la previsió per aquest any anava en la mateixa línia.

El govern municipal considera que queda poc temps per a l’inici del festival com per poder fer una campanya de difusió adient per donar-ne a conèixer la nova programació. Recordem que el Festival Shakespeare va néixer el 2003 a Santa Susanna. Des de fa tres anys el festival es va instal•lar a Mataró, a Can Ribot i després al centre de la ciutat. L’any passat 674 persones van assistir als diferents espectacles organitzats.

Fecha de publicación: 2011-06-27 13:46:22
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (839.95 kb | 03:35 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: