Reaccions dels partits a laturada de Rondes

La majoria de partits celebren l’aturada de les Rondes i demanen que es mantingui la inversió provinent de l’estat dedicada a la millora de la mobilitat. El PSC i ICV per la seva banda dubten que aquest anunci sigui definitiu i reclamen solucions immediates....

Convergència i Unió valora satisfactòriament l’anunci de l’aturada de les Rondes i asseguren que és el compliment del compromís del conseller d’aconseguir consens amb el territori i amb el nou alcalde de Mataró, Joan Mora. Per Convergència i Unió la prioritat és que no es perdin els 400 milions d’euros que l’estat ha destinat a la millora de la mobilitat al Maresme. Escoltem el portaveu de CiU, Quim Fernandez.

Joan Antoni Baron, en nom del PSC, acusa el govern de la Generalitat de jugar al gat i a la rata i de no deixar clar si les rondes s’acabaran construint. El cap de l’oposició explica que no seria la primera vegada que el conseller de territori Lluis Recoder ha de corregir les paraules del secretari Mobilitat, Damià Calvet, que recordem anunciava l’aturada definitiva de la construcció de les rondes. Baron demana a la Generalitat que aclareixi d’una vegada per totes quin serà el futur de la mobilitat a la comarca.

El PP celebra que s’aturi la construcció de les Rondes de Mataró i el Maresme per replantejar el projecte, però alerta que cal trobar una solució als problemes de mobilitat que pateix la comarca. En aquest sentit, demanen a l’executiu català que no s’adormi i que marqui un calendari. El cap del grup municipal del PP, José Manuel López, també reclama una solució definitiva als problemes de circulació que hi ha a la sortida de Mataró Oest i secundaria una hipotètica supressió del peatge de la C-32 si la gratuïtat només fos per als maresmencs.

Iniciativa per Catalunya Verds demana acord entre partits i agents socials per trobar una alternativa que impedeixi que es perdin els 60 milions d’euros que el Ministeri pretenia dedicar a la primera fase de les obres. Per això el grup parlamentari d’ICV ha presentat una esmena al pressupost perquè es faci una partida per millorar la mobilitat i laccessibilitat a lentorn de la capital del Maresme. A més els ecosocialistes han presentat també una proposta de resolució perquè es redacti el pla director que contempli i defineixi el contingut del projecte que s’haurà de finançar amb els diners del Ministeri. D’altra banda, i de la mateixa manera que Joan Antoni Baron, Milà acusa a Convergència i Unió de no deixar el futur de les Rondes prou clar.

En resposta a les acusacions de manca de claredat del PSC i ICV, Quim Fernandez, portaveu de CiU, assegura que el seu grup ha rebut una resposta idèntica tant del Conseller de Territori com del Secretari de Mobilitat.

La Candidatura d’Unitat Popular celebra l’aturada de les Rondes. Els independentistes aplaudeixen la decisió de la Generalitat i asseguren que el sentit comú “s’ha acabat imposant”. El regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, considera que el peatge s’hauria d’eliminar per als residents a la comarca perquè està més que amortitzat. Tot i això, exigeix que els 400 milions d’euros que acompanyaven el traspàs de la nacional 2 s’utilitzin per solucionar conflictes puntuals de mobilitat, com els accessos a l’Hospital i a Mataró Parc.

Fecha de publicación: 2011-06-18 07:55:24
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.58 MB | 06:53 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: