Eusebio reivindica la professionalització dels directius del futbol

Cal apostar per la professionalització dels directius dels clubs de futbol o, com a mínim, vetllar perquè aquests arribin formats al capdavant de les entitats. Així ho creu l’exjugador del Barça, Eusebio Sacristán, que avui ha protagonitzat un esmorzar de la FAGEM, la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials de Mataró i el Maresme.

Els directius han de ser professionals de la gestió esportiva i s’han de formar a tal efecte per dirigir els clubs amb responsabilitat i coherència, sempre apostant per una comunicació fluïda amb tots els estaments de l’entitat; entrenadors, jugadors, aficionats i mitjans. Així ho ha exposat l’exjugador del Barça del Dream Team, i ara entrenador de futbol, Eusebio Sacristán, durant un esmorzar que aquest matí ha celebrat la FAGEM a l’hotel NH Ciutat de Mataró. Una trobada que ha servit per debatre sobre com convertir un grup de treball en un equip d’alt rendiment. Eusebio ha parlat de la tasca directiva després de conèixer el cas del Club Esportiu Mataró. És el clar exemple de com enfonsar una entitat a partir de la nefasta gestió de les successives juntes directives.

En el mateix sentit, l’exfutbolista de Valladolid, Atlètic de Madrid, Barça i Celta de Vigo, s’ha mostrat partidari de legislar, o regular d’alguna manera, l’ascens de grans magnats i multimilionaris a la presidència de clubs espanyols. Cal recordar que a països més avançats, com Alemanya, existeix la norma del 50 + 1, que estableix que els socis d’un club han de ser propietaris, com a mínim, del 51% de les accions de la pròpia entitat. D’aquesta manera, el futbol és del poble, i no d’un magnat nord-americà, rus o del Pròxim Orient que té ganes de comprar una joguina.

Durant la seva intervenció, el tercer jugador que més partits ha disputat a la Primera Divisió espanyola, ha parlat dels valors que va aprendre durant la seva carrera esportiva, i que segueix absorbint ara com a entrenador. En aquest sentit, considera que els esports d’equip, com el futbol, poden aportar a l’individu un creixement personal i una maduresa que no s’aprenen en els esports individuals. Eusebio fa referència a valors de convivència i relacions socials.

No podia ser d’una altra manera. A Eusebio també l’han qüestionat sobre la marató de clàssics Barça-Madrid d’aquests dies i, en concret, pel partit d’ahir al Bernabéu.

Després del partit, l’entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, va oferir el seu tradicional espectacle a la roda de premsa. Eusebio, que va compartir equip amb Guardiola, i que després va ser tècnic assistent del Barça durant l’era Rijkaard, diu que Guardiola i Mourinho tenen estils diferents, però que tots dos són grans entrenadors. Destaca, en l’àmbit del treball psicològic, la capacitat que tenen per unir el grup.

La temporada passada, al capdavant del Celta, Eusebio va estrenar-se com a primer entrenador. Ara sense equip, espera ofertes per continuar la seva carrera com a tècnic. Assegura que té els coneixements necessaris per implantar la “filosofia Barça” allà on vagi, i no descarta l’aventura a altres lligues europees.

A banda de les reflexions d’Eusebio, l’esmorzar amb la FAGEM també ha servit per escoltar el llicenciat en psicologia, i Màster en psicologia de l’Esport, Jaume Martí, que ha presentat l’acte. Martí ha col•laborat, aquesta temporada, amb el Centre Natació Mataró Quadis.

Fecha de publicación: 2011-04-28 07:45:59
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.38 MB | 06:02 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: