Mataró arriba als 13.499 aturats el mes de març

Mataró registra 13.499 aturats aquest mes de març. Unes xifres que assenyalen un increment de 351 persones respecte les dades del mes anterior. Pel que fa al conjunt del Maresme, el creixement de la xifra de desocupats ha estat també més que notable. 670 maresmencs més engreixen les llistes d’aturats i la xifra total se situa en els 37.731 aturats. Tot i això la Setmana Santa podria trencar la ratxa negativa en les dades d’atur. Així ho ha assegurat el secretari general de CCOO al Maresme, Jaume Roig, durant una entrevista als informatius de Mataró Ràdio. Roig afirma que la contractació estacionària pot tenir efectes positius en la desocupació, especialment la de la comarca del Maresme.

Per Jaume Roig aquest augment destacat d’aturats evidencia que la reforma laboral ha fracassat. En aquest sentit el secretari general de CCOO al Maresme explica que les lleis laborals en cap cas serveixen per crear ocupació, tal i com s’havia plantejat. Haurien de ser les mesures econòmiques les que milloressin la situació, una altra circumstància que tampoc s’ha produït.

Una altra de les dades a tenir en compte és que de la llista d’aturats, la majoria dels qui en formen part són desocupats de llarga durada. En aquest sentit Roig assegura que la situació és encara més greu perquè representa unes condicions més difícils tant per aquestes persones com per les seves famílies.

Al conjunt de Catalunya són 611.269 persones registrades com aturades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya, el que significa un increment interanual de l’1,2% (7.231 aturats i aturades registrats més que fa un any). En aquest mes de març l’atur català se situa per sota de la mitjana de l’Estat espanyol en 2,8 punts percentuals. Respecte el mes anterior s’ha donat un augment de l’atur de l’1,4% i 8.658 persones aturades més.

Fecha de publicación: 2011-04-04 12:13:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.41 MB | 06:10 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: