Líndex daturats de Mataró supera el del Maresme, de la província i de Catalunya

236 persones van perdre la feina durant el mes de febrer a Mataró. D’aquesta manera, la xifra total d’aturats a la ciutat se situa en les  13.148 persones, amb un índex d’atur que continua fregant el 20 per cent. Aquesta dada continua situant a la capital del Maresme amb la mitjana  més alta de desocupació, per davant de la comarca (té el 16’21%), Catalunya (el 15’23%) i Espanya (18’21%). El Ivo Florenza, economista, soci director Advisòria  destaca que el més preocupant és que l’índex d’atur de la ciutat superi,  en comparació el de la comarca, el de Catalunya i també el de l’estat.

Florenza destaca que a dia d’avui, la capital del Maresme és la sisena ciutat amb un índex d’atur més elevat. Unes dades que qualifica de molt preocupants sobretot perquè no es pot fer un pronòstic clar de l’evolució de la situació ni en els propers mesos, ni pel que queda de 2011. En aquest sentit el soci director Advisòria  assegura que cal crear ocupació sigui com sigui.

Crear llocs de treball és la solució que apunta l’economista i soci director d’Advisòria davant aquestes dures circumstàncies. De tota manera és del parer que ara per ara no hi ha possibilitat que l’atur vagi a menys. Sobretot perquè Mataró ha estat depenent econòmicament del tèxtil, un sector que ara mateix pràcticament ha desaparegut. En aquest sentit destaca que cal apostar per turisme com a taula de salvament de l’economia mataronina.

Durant el mes de febrer latur al conjunt del Maresme afectava a 37.067.  692 més que el mes de gener. El nou augment de persones sense feina, situa la comarca en una taxa datur del 16,22%, un punt percentual per sobre de la mitjana a Catalunya i un 0,90% més que al conjunt de la província de Barcelona.

Fecha de publicación: 2011-03-05 07:34:11
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.44 MB | 06:18 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: