Tots a una perquè la CUP retiri el recurs contra larxiu del cas de Can Fàbregas

Tots els grups municipals demanen a la CUP que retiri el recurs contra l’arxiu de la querella de Can Fàbregas. Finalment s’ha arribat a un acord que ha possibilitat que per primera vegada tots els grups, CiU també, hagin votat a favor d’una proposta en favor de la vinguda del Corte Inglés i per celebrar el sobreseïment de la causa. La CUP, que s’ha quedat sola, ha lamentat que la resta de grups hagin presentat una proposta contra els independentistes i els ha acusat de fer el ridícul. Xavier Safont-Tria ha explicat que no ha estat la CUP qui ha presentat el recurs sino que ho ha fet el fiscal.

Ha estat la primera vegada que Convergència i Unió votava a favor d’un acord de ple referent a la vinguda del Corte Inglés. El canvi de parer dels nacionalistes ha radicat en el fet que s’ha inclòs a la proposta la necessitat de fer les modificacions que reclamava CiU per donar per acabat el procés urbanístic que ha de possibilitar la instal•lació del centre comercial al carrer Biada. El cap del grup municipal nacionalista, Joan Mora, ha celebrat l’acord.

El regidor no adscrit, Paulí Mojedano, també ha votat finalment a favor perquè la proposta definitiva ha incorporat el que ell reclamava: que l’alcalde convoqui tots els grups municipals per fer un front comú en favor de la vinguda del Corte Inglés i que s’eviti la instrumentalització política d’aquesta qüestió. La regidora no adscrita, Ana Martínez, per la seva banda, ha recordat que el centre comercial generarà 1.000 llocs de treball i ha acusat la CUP de no mirar pels interessos de la ciutat.

El punt i final al debat l’ha posat l’alcalde, Joan Antoni Baron. Ha celebrat que, per primera vegada, tota la sala –excepte la CUP- hagi estat capaç d’arribar a un acord i mostrar públicament el seu suport a la vinguda del Corte Inglés.


Més pediatres pel CAP de La Gatassa
L’ajuntament demanarà a la Generalitat un nou pediatra pel CAP de la Gatassa. En aquest ambulatori es sobrepassa la ràtio de pacients per metge, situació que s’accentua perquè la majoria de nens i nenes tenen menys de 6 anys –el servei de pediatria dóna atenció fins als 15 anys i, com més petits són els infants, més sovint van al metge- i també perquè sovint les visites s’allarguen més del compte perquè molts pacients són nouvinguts. Per tot això, l’ajuntament ha decidit donar suport a la demanda dels veïns i ha acordat per unanimitat demanar a la Generalitat que reforci el servei de pediatria del CAP de la Gatassa amb un nou professional. El president de l’Associació de Veïns de Cerdanyola, Juan Sánchez, ha pres la paraula per reclamar a la Generalitat que les retallades no afectin la salut i, per extensió, lestat del benestar.


A favor de TV3 al País Valencià
El ple reclama la recuperació de les emissions de TV3 al País Valencià. S’han presentat 3 propostes en aquest sentit i se n’han aprovat dues: una amb els vots de CiU, ERC, ICV-EuiA, CUP i el regidor no adscrit Paulí Mojedano; i una altra amb els vots del PSC, CiU, ICV i els regidors no adscrits. D’aquesta manera la sala ha mostrat per partida doble el seu suport a Associació Cultural del País Valencià i a l’arribada de les emissions de TV3 al País Valencià. Juliana Bacardit, en nom de la Coordinadora d’Associacions per la llengua, ha llegit el manifest.


Montserrat Quijo, nova regidora de CiU
Durant aquesta sessió ha pres possessió del càrrec la nova regidora de Convergència i Unió. Montserrat Quijo, número 9 a la llista dels nacionalistes, és pedagoga del Centre d’Educació Especial Les Aigües. Substitueix Vicent Garcia, que va renunciar a l’acta en ser nomenat director dels serveis territorials d’ensenyament del Maresme-Vallès Oriental.

Fecha de publicación: 2011-03-04 09:56:18
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.96 MB | 08:33 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: