Mataró la gran ciutat catalana amb més atur

Mataró és la ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb més atur i la que registra el nombre més elevat de desocupats sense prestació d’atur. Unes dades extretes del darrer mapa de l’atur a Catalunya, elaborat per Comissions Obreres. Aquesta última situació, és a dir els aturats sense prestació, s’atribueixen a l’economia submergida de la capital del Maresme. A més, Mataró serà una de les últimes ciutats de Catalunya en sortir de la crisi econòmica. Almenys així ho ha pronosticat el secretari comarcal de CCOO al Maresme, Ovidi Huertas. El document també determina que la capital del Maresme va registrar de mitjana durant el 2010 pràcticament un 15% de desocupació, un punt per sobre de Santa Coloma de Gramenet i Rubí.

D’altra banda, Huertas també ha apuntat durant una entrevista a l’informatiu migdia que la capital del Maresme no ha sabut anticipar a la crisi del tèxtil. En aquest sentit ha comparat la capital del Maresme amb Terrassa o Sabadell, que sí han sabut fer front a aquest canvi, apostant per instal•lar potents polígons industrials. A més Huertas explica que, a diferència de a Mataró les administracions d’aquestes altres dues ciutats han tingut prou visió com per atraure empreses al territori.

Com ja dèiem, el secretari comarcal de CCOO al Maresme ha assegurat que la capital del Maresme trigarà especialment a sortir de la crisi econòmica però a més apunta que encara queda temps per la recuperació. En aquest sentit apunta que l’economia de Mataró es basarà en els serveis, un sector que especialment triga a agafar volada.

Fecha de publicación: 2011-03-01 11:10:52
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.29 MB | 05:38 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: