"Convertir el Corte Inglés en una oportunitat pel comerç urbà"

Convertir el Corte Inglés en una oportunitat pel comerç urbà de la ciutat. Aquest és l’objectiu comú dels assistents a l’espai la tertúlia dels informatius d’aquesta casa. Representants dels diferents eixos comercials de la ciutat han expressat la seva voluntat que l’anomenada locomotora comercial representi un impuls per zones on s’estableixen els establiments. En concret el secretari general de la Unió de Botiguers, Josep Filbà, ha afirmat que el temor més gran del sector comercial de la capital del Maresme seria que el Corte Inglés acabés fent ombra al comerç urbà enlloc de representar un contrapès respecte el Mataró Parc.

I en aquest mateix sentit, tot i que amb les seves respectives concrecions, s’han manifestat la resta de representants dels eixos comercials de la ciutat. Per exemple, des de la Plaça de Cuba i Rodalies el seu portaveu, Xavier Oliver, ha assegurat que per la seva zona és prioritari aconseguir que els que seran clients del Corte Inglés es passegin també per el mercat i els seus voltants. Per tant, la seva voluntat és que hi hagi una afluència de clients no només al nou centre comercial sinó també als seus entorns.

Per la seva part des de Cerdanyola Comercial, la seva portaveu Mònica Masramon ha destacat que per part de l’ajuntament queden alguns objectius per acomplir per garantir una bona convivència entre el Corte Inglés i els eixos de comerç urbans. Masramon assegura que queda per resoldre la connectivitat amb el centre de la ciutat.

El president de Boulevards Mataró Jordi Llargués ha posat sobre la taula la possibilitat de crear plans de dinamització comercials o rutes de compres a partir de la instal•lació del Corte Inglés. En aquest sentit, destaca la importància que els beneficis que comportarà el nou centre arribin a Cerdanyola o Via Europa, més enllà de què anomena el radi d’or.

Finalment, la presidenta de l’IMPEM la regidora Alícia Romero ha destacat que al marge de la feina que l’ajuntament ja ha portat a terme per aconseguir una bona convivència entre el futur Corte Inglés i el comerç urbà, ara caldrà adaptar les assignatures pendents al calendari d’obres del centre comercial.

Les qüestions per resoldre en aquest sentit son principalment resoldre els aparcaments a la zona del carrer Biada, la connectivitat de Cerdanyola amb el centre o l’enllaç entre el carrer Sant Benet, Sant Jorep i la Plaça de les Tereses, a banda de la mobilitat.

Fecha de publicación: 2011-02-15 11:48:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (11.98 MB | 52:20 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: