Llum verda a Can Fàbregas

El jutge ha arxivat el cas de Can Fàbregas. Això implica que s’han retirat les imputacions de l’alcalde, Joan Antoni Baron i el regidor d’urbanisme, Ramon Bassas, i s’han aixecat les mesures cautelars, possibilitant l’arribada del Corte Inglés a la ciutat. Un any després que el fiscal interposés la querella ha finalitzat la fase d’instrucció i el jutge ha conclòs que no hi havia indicis de delicte, motiu pel qual ha arxivat la causa. Baron i Bassas han estat, doncs, un any imputats per dos presumptes delictes: un contra la preservació del patrimoni (per haver desmuntat un bé catalogat) i l’altre contra l’ordenació del territori per (emmagatzemar-lo en sòl no urbanitzable).

La ciutat està ara un pas més a prop del Corte Inglés. Amb aquestes mateixes paraules l’alcalde Baron s’ha pronunciat sobre la continuïtat de l’arribada de la locomotora comercial després que el jutge hagi aixecat les mesures cautelars. Tot i que encara no hi ha marcat un calendari d’obres, l’ajuntament podrà entregar el solar a l’operador, tal i com estava previst, abans del 2 de juny. El proper pas el farà el Corte Inglés, demanant el permís d’obres.

Encara que segons l’alcalde avui no és un dia per passar comtes, inevitablement els qui han aturat el trasllat de Can Fàbregas s’hauran de responsabilitzar políticament del què ha representat per la ciutat un any perdut amb l’arribada del Corte Inglés. De tota manera Baron assegura que al llarg del procés ja ha quedat clar qui recolza la ubicació a Mataró del centre comercial i qui no. En aquest cas l’alcalde fa referència al suport dels grups de govern i de la manca de recolzament dels grups de la oposició.

Després que el jutge hagi arxivat la causa de Can Fàbregas hi ha la possibilitat que els demandants interposin un recurs. De tota manera segons l’alcalde Baron no hi ha mesures cautelars que puguin impedir el lliurament del solar al Corte Inglés.

Fecha de publicación: 2011-02-14 13:10:30
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (895.36 kb | 03:49 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: