El govern aprova per segona vegada en solitari lordenança dels prostíbuls

Enèsim debat sobre els prostíbuls al ple municipal. La batalla dialèctica ha revifat, aquesta vegada, per la segona aprovació inicial de l’ordenança que n’ha de regular la seva instal•lació, una aprovació que només ha comptat amb el vist-i-plau del govern, tot i que aquesta vegada la CUP i els 3 regidors no adscrits s’han abstingut. Els partits han anat desgranant els seus discursos sense aportar cap nova argumentació al debat. L’ordenança s’ha hagut de tornar a portar a ple perquè s’hi han introduït algunes modificacions, com ara que les llicències atorgades tindran una vigència de 5 anys i que els prostíbuls que vulguin ampliar les instal•lacions també s’hauran de regir per aquest document que limita les dimensions i les característiques que han de tenir els bordells.

Convergència i Unió ha tornat a acusar el govern de no estar fent tot el possible per evitar la instal•lació de prostíbuls. El líder dels nacionalistes, Joan Mora, ha demanat a l’alcalde que doni suport al procés judicial engegat per CiU per aconseguir la nul•litat de la llicència. Joan Antoni Baron ha negat el suport a Mora i ha defensat l’ordenança que pretén posar pals a les rodes als promotors. L’alcalde ha tornat a demanar a les administracions supramunicipals que facin una regulació que doni eines als ajuntaments i no els deixi indefensos davant de situacions com la que s’ha generat a Mataró.

El PP s’ha aliniat amb CiU i ha tornat a votar en contra de l’ordenança. La CUP i els 3 regidors no adscrits, en canvi, han canviat el sentit del seu vot i aquesta vegada han optat per l’abstenció. De la mateixa manera que ja va havia fet quan era portaveu del PP, Paulí Mojedano ha titllat l’ordenança "d’insuficient, poc restrictiva i producte de la improvisació".

El ple reivindica el Pacte per la Nova Ciutadania
L’ajuntament no penalitzarà els immigrants que hagin incomplert l’ordenança de civisme quan demanin l’informe d’arrelament social o el reagrupament familiar. Tots els grups han rebutjat la proposta del PP i l’han titllada de discriminatòria perquè consideren que s’aplicaria un sedàs diferent als ciutadans en funció del seu origen. El popular José Manuel López s’ha quedat sol perquè ni els seus ex companys de grup han donat suport a la moció. L’ex portaveu del PP Paulí Mojedano s’ha abstingut perquè considera que seria penar doblement la persona (primer amb la multa i després amb l’informe desfavorable).

La proposta que presentava Convergència i Unió també ha estat rebutjada i s’ha aprovat per unanimitat una presentada pel govern i els tres regidors no adscrits. Una proposta on l’ajuntament reivindica el Pacte per a la Nova Ciutadania i es compromet a seguir treballant per fomentar la convivència i la cohesió social, la no discriminació per evitar comportaments xenòfobs i racistes, i a complir els requisits establerts a la normativa vigent d’estrangeria.

Petició pel vot secret dels invidents
El ple demana el vot secret per als invidents a les properes eleccions municipals. Volen que el proper 22 de maig s’apliqui el sistema que ja van poder fer servir les persones cegues o amb greus mancances de visió a les eleccions al Parlament perquè és una manera de garantir la igualtat i d’evitar discriminacions. Vicent Garcia, de Convergència i Unió, ha llegit la proposta.

Llum verda definitiva al pressupost
Aprovats definitivament lúltim pressupost del mandat. Com en els últims anys, els comptes previstos per aquest 2011 no han rebut el suport de loposició. El pressupost és de 181 milions deuros, un 15% menys que el 2010. Uns comptes similars al 2007 i que shan vist retallats per la crisi econòmica, que ha comportat una disminució dels ingressos i transferències de lestat.

Fecha de publicación: 2011-02-04 10:45:40
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.45 MB | 10:42 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: