La sanció al CE Mataró depèn duna signatura

El Club Esportiu Mataró té temps fins demà, a les quatre de la tarda, per signar i validar un comunicat anònim que divendres al vespre va enviar a la Federació Catalana de Futbol per anunciar la seva retirada de la competició. Si els responsables del club es dignen a signar-lo, evitaran una sanció exemplar.

El Club Esportiu Mataró, o més ben dit, els seus dirigents, no deixen de sorprendre’ns. Això ja sembla una broma de mal gust. Aquestes últimes hores hem explicat que la Federació Catalana no tenia constància de la retirada del Mataró. És clar que no la tenia perquè no va donar caràcter d’oficialitat a un correu anònim que va rebre divendres al vespre, explicant que el Mataró abandonava la competició. El correu en qüestió va arribar a la Catalana a través d’un mail extern, i no pas fent servir el seu intranet, com és de rebut i com ho fan tots els clubs del país que no són una casa de barrets. Per més inri, la nota no anava signada i tampoc portava el segell del club. En definitiva, una bona mostra de com es fan les coses en una directiva que, segons explicava ahir el seu vicepresident i portaveu, no ha fet res malament. Ho va dir literalment, sense enrojolar-se. Així les coses, la Federació Catalana de Futbol, en un exercici de magnanimitat, ha donat temps al Mataró, fins demà a les quatre de la tarda, per signar i segellar el comunicat on anuncia la retirada. L’entitat mataronina ha de fer el tràmit abans que es reuneixi el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva. Un Comitè que, d’entrada, havia de jutjar el cas del Mataró com una segona incompareixença consecutiva, però que l’acabarà jutjant com una retirada si finalment els directius del club es dignen a posar nom al document en qüestió.
En conclusió, depèn d’una signatura que el Mataró pugui optar a l’ascens les dues temporades següents. Amb el reglament a la mà, una segona incompareixença consecutiva s’ha de castigar amb un descens administratiu i la prohibició de pujar durant dos anys. Una retirada suavitzaria la sanció que, en principi, quedaria, només, amb el descens de l’equip a Tercera Catalana. En qualsevol cas, estarem pendents de la resolució del Comitè de Competició per si hi ha sorpreses d’última hora.

Ara o mai. El Joventut Handbol Mataró presenta, aquesta temporada, tots els condicionants que haurien de propiciar que l’equip lluités per l’ascens fins el final. Així ho creu el seu entrenador, Héctor del Pino. Del Pino recorda que ja havia advertit, al començament de la temporada, que l’equip necessitava acoblar-se i adaptar-se a la nova manera d’entrenar, per bé que tampoc ha canviat massa la filosofia en relació a l’etapa de Josep Maria Guiteras.
El tècnic del Joventut és conscient del potencial del seu equip, però crida a la calma i parla del complicat calendari que hauran d’afrontar els mataronins en aquest tram final de la competició. Segons Del Pino, el Bordils, actual tercer classificat, és l’equip més en forma i principal candidat al títol. El Joventut Handbol Mataró, segon, va empatar dissabte contra el Sarrià de Ter, que manté el lideratge. Una oportunitat perduda, però si l’equip mataroní manté la dinàmica (eren 10 victòries consecutives) n’hi haurà més.
Els mataronins visiten aquest cap de setmana la pista del Gavà, un equip de la part baixa que necessita els punts per escapar-se del descens.

Fecha de publicación: 2011-01-25 08:41:59
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.2 MB | 05:13 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: