Joan Rubí comença amb bones sensacions el ral·li Dakar

El copilot mataroní Joan Rubí, company del xilè Diego Izquierdo, acaba la primera etapa del ral•li Dakar en vuitanta-dosè lloc, escalant 27 places a la classificació general en relació a la posició de sortida. La pluja va protagonitzar l’etapa d’ahir, que enllaçava Victoria amb Córdoba.
Les primeres sensacions del Dakar 2011 han estat positives com mai. Joan Rubí ha connectat de seguida amb el seu pilot, el xilè de 65 anys Diego Izquierdo. La primera presa de contacte dins el cotxe, en l’etapa de Victoria a Cordoba, va servir a Rubí per adonar-se que, definitivament sí, aquesta vegada té més opcions que mai d’acabar el raid.
Les condicions meteorològiques van afegir dificultat a la jornada d’ahir, i és que els pilots tenien seriosos problemes de visibilitat per culpa de la pluja. El recorregut es va convertir en una autèntica pista lliscant però, com a mínim, els participants no anaven empassant pols. Sigui com sigui, el Toyota d’Izquierdo i Rubí va presentar un bon comportament i va poder remuntar llocs a la general. La d’ahir va ser una jornada històrica per Rubí perquè, per primera vegada en les seves tres participacions, va aconseguir arribar a la línia de meta amb temps per dutxar-se, sopar i comentar la jornada amb altres participants. Fins ara, sempre s’havia topat amb problemes que l’impedien descansar degudament. Avui, el ral•li viu una etapa de 764 quilòmetres que enllaçarà Córboba amb San Miguel de Tucumán. Rubí, que ha atès la trucada dels informatius de Mataró Ràdio des del campament del Dakar, minuts abans de començar l’etapa, comentava que ha de ser una altra jornada de transició camí del desert d’Atacama, a Xile. Les etapes d’avui, segons el copilot mataroní, serveixen per veure els participants que afronten el ral•li amb massa presses. Aquells que no acaben d’entendre que estem parlant d’una cursa de fons i que volen demostrar la seva vàlua massa aviat. En aquest sentit, el plantejament de Rubí i Izquierdo és molt clar. La seva tàctica és, i ha de ser, conservadora, tenint en compte que l’objectiu és arribar de tornada a Buenos Aires per acabar el Dakar. El català i el xilè es marquen un ritme còmode que permeti cuidar la seva infraestructura d’equip. Demà dimarts, camí de San Salvador de Jujuy, el ral•li ja es començarà a endurir bastant. Rubí preveu la primera etapa amb serioses dificultats. Els participants hauran de superar la zona dels rius secs.
La veritable prova de foc del ral•li Dakar, però, arribarà a les dunes del desert d’Atacama.
També aquest cap de setmana, però en aquest cas a Mataró, Josep Antoni Hermida s’ha adjudicat el 7è Ciclocròs Ciutat de Mataró. El mataroní Eduard Gonzalo, conegut per les seves participacions al Tour de França, va acabar setè, una bona classificació tenint en compte que el ciclocròs no és la seva especialitat.

Fecha de publicación: 2011-01-03 08:28:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.37 MB | 06:00 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: