Mataró aposta per la mediació com a alternativa als càstigs per infringir la ordenança de civisme

Mataró aposta per la mediació com a alternativa als càstigs per infringir la ordenança de civisme. És una iniciativa pionera que a la ciutat s’ha posat en pràctica 7 vegades més i que pretén que els menors d’edat que han incomplert aquesta normativa cívica puguin aprendre com sortir-se’n  d’una situació similar a la que els ha portat a la penalització gràcies als valors de convivència i ciutadania que inculca la mediació. El regidor de participació ciutadana, Carlos Fernandez, explica que un 10 per cent dels ciutadans que cometen faltes de civisme opten per la mediació per commutar les infraccions.
Des de l’ajuntament de Mataró tenen com a objectiu ampliar la oferta de cursos relacionats amb la mediació perquè entenen que és una bona manera d’aprofitar un mal comportament per conscienciar dels valors de la convivència en societat. Tot i que Fernandez considera que aquesta és una iniciativa destacada la manca de recursos impedeix ara mateix que creixi. L’Ibra és precisament un jove que ha optat per aquests cursos de mediació en comptes de pagar la tradicional multa compensatòria per la seva infracció. El noi explica per ell mateix que havia de pagar una sanció de 100 euros. De tota manera per voluntat pròpia va decidir no pagar la multa perquè tenia interès en aprendre què podia transmetre-li la mediació.
150 persones ja han passat pel servei de mediació de Mataró, que es troben des del mes de setembre al local de l’avinguda Lluis Companys de la capital del Maresme.

Fecha de publicación: 2010-11-24 19:22:59
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (762.75 kb | 03:15 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: