El Premi Iluro queda desert

El Premi Iluro queda desert. La 52ena edició dels guardons de monografia històrica atorguen això si, un accèssit de 3.000 euros a Joan Bonamusa, historiador mataroní, per un treball sobre Mataró que abasta des de l’època dels romans fins al segle IX, en ple període dels carolingis. El nou president del jurat del premi de monografia històrica del Maresme, el doctor Antoni Pladevall, lamenta no haver pogut donar el primer premi però assegura que ni  el de Bonamusa ni els altres sis treballs presentats, no arribava al nivell que requereix un guardó com l’Iluro.
L’historiador mataroní mereixedor de l’accèssit, Joan Bonamusa, per la seva part, es mostra satisfet d’haver assolit un accèssit pel seu treball però afirma que li ha tocat fer el paper del guanyador sense ser-ho. De cara a la publicació del llibre que contindrà el seu treball sobre aquesta part de la història de Mataró, Bonamusa ha dit que reestructurarà la seva investigació per condicionar-la i convertir-la en un llibre. D’altra banda, Bonamusa considera que tot i que encara queden molts buits en la història de la comarca, el buit existent en l’etapa que va des del segle VIII fins a l’arribada dels carolingis queda coberta amb el seu treball tant a nivell de propostes com de hipòtesis. 
Finalment, l’alcalde Joan Antoni Baron va assegurar, durant el seu parlament a la cerimònia dels premis Iluro de monografia històrica que la comarca del Maresme és un de les zones més ben documentades i que precisament per això és més difícil que els historiadors puguin trobar temes de recerca. De tota manera Baron insta als estudiosos d’aquest camp a ser creatius i a augmentar la qualitat i la quantitat de treballs al Premi Iluro de cara a l’any que ve.

Fecha de publicación: 2010-10-29 18:07:44
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (817.03 kb | 03:29 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: