El mataroní Miranda Torres, àrbitre del Salamanca-Betis, recorda langoixant experiència viscuda amb latac de cor de Miguel Garcia

Una de les notícies més impactants del cap de setmana esportiu es va produir a l’estadi “El Helmántico” de Salamanca. Les televisions s’han fet un fart de passar les imatges del jugador local, Miguel Garcia, estès a la gespa quan patia un atac de cor. Sortosament, la ràpida actuació dels doctors, va salvar la vida al futbolista. L’àrbitre del partit era el mataroní David Miranda Torres.

Si aquests dies hem seguit qualsevol resum televisiu dels partits de futbol del cap de setmana, segur que hem pogut veure l’àrbitre mataroní David Miranda Torres tranquil•litzant el jugador del Salamanca Marcos Márquez, que plorava desconsolat veient el seu company d’equip, Miguel Garcia, estès a terra sense coneixement. De ben segur, aquesta serà una de les imatges de la temporada futbolística. Sortosament, la pel•lícula va acabar bé i el jugador es recupera ara a l’hospital. Ja sap que no podrà tornar a vestir-se de curt, però evidentment és un mal menor tenint en compte que ha tornat a néixer. Miranda Torres repassa com van viure, jugadors i àrbitres, el moment, des del mateix terreny de joc.

El davanter Marcos Márquez era, segurament, el jugador més afectat. La seva vinculació amb Miguel Garcia va més enllà del vestidor. De fet, ja havien jugat junts a Las Palmas. Miranda Torres recorda com intentava consolar i calmar el golejador del Salamanca, que en aquell moment estava destrossat pels nervis i la impotència.

En algunes tertúlies futbolístiques d’aquests dies, es preguntaven si, en un cas com el que ens ocupa, és millor seguir amb el desenvolupament normal del partit, un cop evacuat el jugador, o suspendre’l. Miranda Torres remarca que si el jugador no recupera la consciència, ell immediatament suspèn el partit. En el cas de Miguel Garcia, però, el futbolista va recuperar el coneixement. Aquest és un dels motius pel qual el partit va seguir endavant.

D’altra banda, ningú va demanar suspendre el partit. Jugadors i cos tècnic de Salamanca i Betis, van acordar acabar el matx, que en aquell moment els andalusos ja tenien completament dominat.

Finalment, l’àrbitre mataroní ha volgut destacar la meritòria intervenció dels doctors d’un i altre equip. El metges de Salamanca i Betis van treballar coordinament, i amb urgència, per salvar la vida a Miguel Garcia.

Després d’aquest episodi angoixant, David Miranda Torres torna a la rutina. Aquest cap de setmana xiula el Ponferradina-Las Palmas.  

Fecha de publicación: 2010-10-26 13:22:17
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.15 MB | 05:02 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: