La pressió fiscal s’apujarà un 2,1% de mitjana el 2011, per sota de l’IPC

La pressió fiscal s’apujarà un 2,1% de mitjana el 2011, per sota de l’IPC estimat per l’any que ve.

Això vol dir que una família tipus pagarà de mitjana 8 euros més que aquest 2010. El rebut mitjà d’una família tipus que pagui impost sobre els vehicles, IBI, brossa i cementiri s’incrementarà una mitjana de 8 euros. En total, una família amb aquestes característiques pagarà un total de 527,42€ en impostos municipals, enlloc dels 519 d’aquest any. Per a una empresa tipus, que pagui IAE (per tant vol dir que factura més de 100mil euros), l’augment de la pressió fiscal serà de 26 euros al cap de l’any.


L’únic tribut que no s’apuja és el de circulació.
La resta d’impostos i taxes (com l’Impost d’activitats econòmiques, el de béns immobles, el de construcció, la grua, la zona blava o els aparcaments), s’apugen un 2,1%. D’altres, com la taxa de cementiris i la de brossa comercial, s’incrementen per sobre de la mitjana.

Les bonificacions es mantenen les que hi ha actualment. És a dir, per exemple, descomptes del 50% en l’IBI dels habitatges de protecció oficial o de fins a un 70% en el cas de famílies nombroses...

Montse López ha explicat que un dels compromisos del govern és el d’apujar els tributs municipals en la mateixa mesura del que s’apugi l’IPC. En aquest sentit, si l’any passat es van congel•lar els impostos i taxes perquè es preveia que la pujada de l’IPC seria zero, les previsions de cara al 2011 són de creixement d’un 2,3%. Tot i això, el govern ha volgut contenir la pressió fiscal i per això la pujada mitjana serà d’un 2,1%.

Pel que fa a la tarifa de subministrament de l’aigua potable, l’increment del preu del rebut serà d’1,31euros de mitjana a cada factura, és a dir, cada dos mesos.
D’altra banda, també s’han creat nous preus públics... com per exemple el de neteja de pintades i grafitis. Un servei que fins ara l’ajuntament no oferia i que oscil•larà entre els 18 i els 155 euros, en funció del tipus de servei que s’hagi de fer i de si cal o no actuació immediata.

Aquestes noves ordenances està previst que s’aprovin inicialment al ple del 4 de novembre i de manera definitiva el 23 de desembre perquè puguin entrar en vigor l’1 de gener de 2011.

Fecha de publicación: 2010-10-14 16:23:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.49 MB | 06:29 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: