Arriba a Mataró l’arxiu documental artístic de Francesc Miralles

Després de gairebé dos anys, arriba a Mataró l’arxiu documental artístic de Francesc Miralles. Així a partir d’ara, es podrà dur a terme l’inventari, la ordenació i la digitalització d’aquests documents perquè es puguin posar a disposició del públic. Es tracta d’un fons documental i bibliogràfic d’art únic, ja que cap institució posseeix una documentació tan valuosa sobre l’art català contemporani. Escoltem a l’alcalde, Joan Antoni Baron, que ha visitat l’arxiu aquest matí juntament amb el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedés.
Conegut com a Fons Miralles, l’arxiu conté prop de mig milió de documents autèntics de finals de la dècada dels 60 i útils per a estudiar l’Història de l’Art de Catalunya, des del Saló d’Ocubre de 1948 fins a l’actualitat. L’arxiu es trobarà a un local de 240 metres quadrats al número 2 del passatge de Ca l’Ymbern, a Mataró. Escoltem el crític i historiador de l’art, Francesc Miralles.
L’arxiu documental artístic de Miralles disposa de documentació de l’art català de la segona meitat del segle XX, igual que la col•lecció d’art de Lluís Bassat. És per això que degut a aquesta coincidència cronològica i també temàtica, el president de l’IMAC, Sergi Penedès, creu que més endavant hi ha la possibilitat d’agrupar-los en un fons comú. Així ens ho especifica Penedès.
El Fons Miralles es divideix en dos grans blocs: el bibliogràfic i el documental i està integrat per un gran nombre de llibres d’art, catàlegs d’artistes, exposicions i revistes, on destaca la Col•lecció de Catàlegs del grup 57 i diversos dissenys de paper d’embolicar bombons de l’any 1934 i 1935.

Fecha de publicación: 2010-10-13 19:44:37
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (757.13 kb | 03:13 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: