Tambors de guerra a participació

L’Associació de Veïns de Cerdanyola es retira dels òrgans de participació perquè considera que l’Ajuntament no els té en compte. El president d’aquesta entitat veïnal de la ciutat, Juan Sanchez, destaca que la gota que ha fet vessar el got és que el govern hagi decidit els usos per l’antiga escola politècnica –recordem que s’ampliarà l’Institut Miquel Biada i s’hi ubicarà part dels serveis socials- sense arribar a un consens amb el barri. L’Associació de veïns de Cerdanyola va llegir dimarts al vespre un document al Consell Territorial del barri.
Juan Sánchez destaca que si una associació de veïns, sigui del barri que sigui, ha de demanar la paraula al ple municipal és símbol que les vies de participació estan trencades. El president de l’entitat assegura que el barri cada cop té més problemes - com la manca d’equipaments, la degradació de la zona o la convivència de persones d’orígens diferents- i se senten desemparats per part de l’ajuntament.
L’associació de veïns posa com a condició indispensable per tornar-se a integrar als òrgans de participació que l’ajuntament demostri amb fets que tenen en compte la veu del barri. Per tant, tal i com explica Sanchez
caldria que el govern mostrés amb accions que tenen en compte les propostes que fan des d’aquest veral del nord oest de la ciutat.
L’associació va enviar ahir, dimarts, al matí, una carta dirigida a l’alcalde per sol•licitar una trobada amb Joan Antoni Baron per exposar-li les queixes sobre el què consideren desatenció als problemes del barri i sobre les vies de participació.
Durant una entrevista a l’informatiu matí, el regidor de Participació Ciutadana, Carlos Fernández, ha dit que els canals participatius de la ciutat funcionen i que l’ubicació dels serveis municipals no té perquè consensuar-se amb les associacions de veïns. Fernández destaca que el trasllat de Serveis Socials del carrer de Cuba a l’edifici de la politècnica millora les condicions d’aquest servei. Considera, a més a més, que l’associació de veïns del barri confon la participació, en els canals que pertoca, amb la presa de decisions que ha de fer l’ajuntament.
En aquest sentit, el regidor de Participació apunta que existeixen canals i òrgans on les entitats poden expressar les seves opinions i presentar les seves propostes, respecte les polítiques participatives que es duen a terme a la ciutat. De tota manera assenyala que, sobre certes qüestions és el govern el que està legitimat per prendre decisions.
De tota manera, Fernández lamenta que l’Associació de Veïns del barri de Cerdanyola hagi decidit abandonar els òrgans on té presència, com ho són el Pla Integral i el Consell Territorial. El regidor considera que la manera de millorar un barri és, precisament, amb la presència i participació del seus representants en aquestes reunions.

Fecha de publicación: 2010-09-23 17:25:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.43 MB | 06:14 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: