LIMAC suprimeix la Mostra de Cinema

Mataró queda òrfena de cinema de qualitat amb la desaparició de la mostra de cinema. És la opinió de la organització d’aquest certamen que aquest any hagués arribat a la seva 34ena edició. Jesús Gonzalez, membre de la organització, assegura que la única oferta de la que disposarà la ciutat serà la de Cinesa, que consta de les estrenes de Hollywood i que per tant s’allunya de les pel•lícules alternatives, que segons Gonzalez, representaven una opció de cultura.
Ja els explicàvem aquest migdia que Mataró no programarà ni la Mostra de Cinema, però tampoc la temporada estable del Teatre Monumental. El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Pendès ha fet referència a la retallada pressupostària per explicar  l’eliminació d’aquesta oferta cinematogràfica.
A banda de la manca de recursos econòmics, Penedès apunta que l’oferta de cinema alternatiu o d’autor, a la ciutat, era massa fragmentada. El regidor de cultura assegura que també cal replantejar en que es tradueix aquesta oferta.
En aquest sentit, Jesús Gonzalez assegura que l’IMAC s’hauria de replantejar la supressió de la mostra de cinema. I descarta la possibilitat d’organitzar, amb altres fonts de finançament, una propera edició del certamen. Segons la organització, a aquestes alçades, seria impossible recuperar amb la mateixa dignitat aquesta mostra.
Així les coses, els mataronins només podran veure cinema al Foment, sinó volen pujar fins a Mataró Parc per assistir a alguna de les sessions que programa CINESA.
Gonzalez interpreta la supressió de la mostra de cinema com una mostra de menyspreu cap al setè art a la ciutat i assegura que és una incoherència que l’IMAC doni suport a altres disciplines culturals, com el teatre, i obviï el cinema. A més, considera que sense la mostra faltarà una plataforma per difondre el treball en el camp audiovisual, pel que ara aposta Mataró.

Fecha de publicación: 2010-09-22 19:21:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.12 MB | 04:52 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: