Les primeres obres de la col•lecció Bassat s’exposaran a la Nau Gaudí l’11 de novembre

Les primeres obres de la col•lecció Bassat s’exposaran a la Nau Gaudí l’11 de novembre. Després de diversos endarreriments, recordem que la nau havia d’obrir les seves portes com a museu el passat mes de juliol coincidint amb la festa major de les santes, finalment la nau del carrer Cooperativa acollirà obres d’artistes contemporanis catalans de la talla de Torres Garcia, Miró o Ràfols Casamada. El consorci d’Art Contemporani de Mataró-Col•lecció Lluís Bassat ha programat 4 exposicions fins el 2012, per donar a conèixer el fons de la col•lecció i el futur museu. La mostra comissariada per Núria Poch, recull obres que van de 1940 a 1969.
En els darrers mesos, després que l’edifici tanqués l’ús que se li havia com a telecentre, s’han fet obres de remodelació i adequació per convertir-lo en un espai museístic. Unes obres complexes que s’han finançat amb els Fons Estatals per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local i que han consistit en la protecció de la façana del carrer Cooperativa per què la llum del sol no doni a la col•lecció. En aquest sentit, també s’ha millorat la seguretat de tot l’edifici.
Pel que fa a la resta de la programació expositiva de la ciutat de cara a tota la propera temporada, destaca l’ampliació fins el mes de setembre de 2011, de la temporada de Ca l’Arenas, que en els darrers 12 mesos ha tingut com a eix temàtic Art i Guerra. Segons el regidor de cultura, el bon funcionament de les diferents exposicions que s’han dut a terme en aquesta temporada, unit als problemes econòmics, han portat a l’IMAC  a mantenir aquest eix. De tota manera, tot i que es mantenen algunes de les exposicions que s’han dut a terme d’altres es renoven com la del menjador de la casa on es podran veure obres de Jordi Arenas al•legòriques a la guerra.
A més a més, durant el proper any Mataró retrà homenatge al recentment desaparegut artista Pepe Novellas amb una retrospectiva de la seva obra més significativa que l’Institut d’Acció Cultural coprodueix amb la Fundació de Caixa Laietana i que es podrà veure paral•lelament a Can Palauet i a l’Ateneu del Carrer Bonaire. La pintora Marta Duran celebra els trenta anys de la seva primera exposició a Can Serra, el museu de Mataró, amb una retrospectiva de la seva carrera. D’altra banda, la sala d’exposicions de Can Palauet acollirà de gener a març obres de Man Ray i Leandre Cristòfor.

Fecha de publicación: 2010-09-21 19:09:09
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (967.5 kb | 04:07 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: