Caixa Laietana dóna llum verda al SIP

El camí ha arribat al final i sembla que Caixa Laietana hagi arribat al seu país de Oç personal. LAssemblea General de Caixa Laietana va ratificar ahir al vespre, amb el 100 per cent de vots positius, el Contracte dIntegració del Sistema Institucional de Protecció (SIP). D’aquesta manera, l’entitat d’estalvis mataronina donava el pas definitiu per constituir el SIP format per Caja Madrid, Bancaja, Caja Rioja, Caja Insular de Canarias, Caja de Ávila i Caixa Laietana. Un procés però, que no és absolutament planer. Ara les 7 caixes han d’establir un pla d’estalvi i reducció dels costos de totes les entitats que haurà de simplificar alguns dels serveis que ofereixen i quedar integrats en el banc que crearan conjuntament. L’objectiu que es marca el grup que acaba de néixer, que segons les entitats és un gran projecte de futur, és el de millorar la rendibilitat del sistema financer i de l’economia espanyola. Per aconseguir els objectius que es marquen, però, cal millorar l’eficiència del sistema d’oficines i de la plantilla. Per aquest motiu, el grup ha previst el tancament del 12 per cent de les oficines del grup, el que representa 550 oficines de tot l’estat. Això es tradueix, també, en l’acomiadament de part dels treballadors. Més de 3 mil persones es quedaran sense feina en aquest procés. La majoria, segons el cap de màrqueting de Caixa Laietana, Joan Herrero, a través de prejubilacions i baixes incentivades. Per fer front al gran nombre de prejubilacions, la nova societat ha demanat al FROB, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, diners per valor de 4.465 milions d’euros d’on es pagaran les indemnitzacions, diners que també serviran per pal•liar els efectes de la crisi immobiliària.
Pel que fa al futur, el cap de comunicació de Caixa Laietana és rotund i assegura que, en cap cas, l’entitat corre el perill de desaparèixer, un punt que queda reflectit en el contracte signat per les 7 caixes d’estalvis que formen el grup. Segons Herrero per això s’ha optat per aquesta opció de fusió freda.
El nou grup, que ha de començar a operar el gener de 2011, es converteix en la primera caixa destalvis espanyola amb uns actius de 340.000 milions deuros. Aquesta fòrmula de fusió freda permet que les entitats puguin mantenir la seva personalitat jurídica, marca, òrgans de govern i lObra Social en els seus territoris dinfluència.

Fecha de publicación: 2010-09-15 16:17:56
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (952.73 kb | 04:03 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: