Larbitre mataroní Miranda Torres guanya el Premi Guruceta al millor col·legiat de 2ª Divisió la temporada passada

Un àrbitre mataroní de Segona Divisió guanya el Premi Guruceta, atorgat pel diari MARCA, al millor col•legiat de la temporada passada. Miranda Torres, que ara mateix es recupera d’una lesió, lluitarà aquesta temporada per l’ascens a Primera.

David Miranda Torres. És un nom que segurament passa del tot inadvertit per la gran majoria de mataronins amants del futbol. La immensa majoria de “futboleros” de la ciutat no saben que tenim un mataroní arbitrant en categoria professional, a la Segona Divisió. Miranda Torres també ha xiulat al Camp Nou. Va ser en el Gamper de l’any passat, que el Barça va jugar contra el Manchester City. Aquest col•legiat mataroní, de 38 anys, va ser escollit, pel diari MARCA, com a millor àrbitre de Segona, la temporada passada. El premi es diu Guruceta, nom d’infaust record pels seguidors del Barça, però guardó que agraeixen molt els àrbitres. Una cosa, però, és el premi Guruceta, i una altra és la classificació que estableixen els organismes competents que avaluen els àrbitres. Miranda Torres apunta que estem parlant de rànquings totalment diferents. Evidentment, no té res a veure l’apreciació d’un periodista que segueix un partit concret, amb els informes dels observadors que analitzen amb lupa els àrbitres cada cap de setmana. Miranda Torres, per condicions i projecció, aspira a l’ascens de categoria, dins la pròpia lliga dels àrbitres, però és conscient que no ho tindrà gens fàcil. Les quotes de col•legiats, pels condicionants de la competició, compliquen el seu objectiu a curt termini. L’àrbitre mataroní també ha contraposat les garanties de seguretat que tenen en categoria professional, encara que sempre estiguin a l’ull de l’huracà, amb les duríssimes condicions que han d’afrontar els àrbitres de regional. De fet, ell mateix ha arribat a Segona Divisió escalant des de Tercera Territorial.
Finalment, Miranda Torres s’ha mostrat contrari a la introducció de les noves tecnologies per millorar la qualitat de l’arbitratge. Aquesta ha estat una de les grans controvèrsies de l’estiu després d’algunes jugades polèmiques que es va veure en l’últim Mundial.

El president del Rocafonda, Francisco Cañadas, nega que hagi donat plens poders al coordinador de l’entitat, Juan Carlos Garcia, perquè negociï l’entrada d’Eulogio Carmona a la directiva, tal i com ahir assegurava l’empresari mataroní. Cañadas, de vacances a Granada, tornarà a Mataró quan es recuperi d’una indisposició que pateix aquests dies. Fins llavors, per tant, quedarà en standby el projecte esportiu que proposa Eulogio Carmona, per bé que aquest, segons han pogut saber els informatius d’aquesta casa, té previst reunir-se avui al vespre amb el coordinador, Juan Carlos Garcia. El president de l’entitat mataronina, Francisco Cañadas, insta Carmona a fer les coses bé i a seguir el procediment adequat; és a dir: acord amb la junta directiva i aval de l’assemblea de socis.

Expandir el bàsquet i la Unió Esportiva Mataró a diferents barris de la ciutat. Amb aquest objectiu neix l’escola de la Unió al nou pavelló del carrer d’Euskadi, a la Llàntia. Els nens i nenes de l’escola, d’entre 5 i 8 anys, entrenaran dos dies setmanals. La Unió ha estat, sovint, un club relacionat amb el centre de la ciutat, i ara vol obrir nous horitzons.   

Fecha de publicación: 2010-09-01 14:37:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.76 MB | 07:41 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: