Cauen un 17% el nombre de visitants a la ciutat de Mataró en el període comprès entre el maig i la primera setmana d’agost

Cauen un 17% el nombre de visitants a la ciutat de Mataró en el període comprès entre l’1 de maig i la primera setmana d’agost. L’oficina d’atenció turística ha atès 8mil 700 persones en aquest primer període d’estiu, unes 800 menys que l’any passat. Tot i aquesta davallada del nombre de visitants, han augmentat els de procedència estrangera i ja signifiquen un 14% dels usuaris de l’oficina de turisme. També han augmentat els usuaris de la mateixa ciutat de Mataró, que són prop d’un 70%. Alícia Romero és la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica.
Aquests usuaris que s’acosten a l’oficina de turisme s’interessen, sobretot, per les propostes culturals i d’oci que ofereix la capital del Maresme. En aquest sentit, han augmentat un 26% el nombre d’assistents a les rutes i visites guiades com la ruta modernista o la ruta per la Iluro Romana, tot i que hi ha hagut menys oferta ja que moltes d’aquestes rutes s’han fet quinzenalment. En total, 527 persones han passat per la ciutat per descobrir el seu patrimoni i la seva història.
Precisament aquest augment de visitants estrangers i l’interès per les propostes com les rutes i visites guiades ha d’obligar el govern municipal, segons Alícia Romero, a repensar la programació cultural del mes d’agost. En aquest sentit, Romero posa en qüestió que hagi estat un encert canviar les dates del Festival Shakespeare, que ara es celebra abans de Santes.
D’altra banda, l’ocupació hotelera mitjana des del mes de maig ha estat d’un 40%. El juliol ha augmentat fins al 57%, tendència que s’ha mantingut durant els primers dies d’agost. El perfil dels turistes allotjats també varia segons el mes. Així, si durant el maig i el juny predominaven molt els turistes espanyols, al juliol es va disparar el nombre d’estrangers, situant-se en un 43%. Aquestes dades, segons Romero, evidencien que en els últims anys ha augmentat la presència de turistes de fora de l’estat.
La botiga Mataró, una altra de les novetats per promocionar la ciutat, ha venut uns 350 productes de merxandatge des del mes de maig.

Fecha de publicación: 2010-08-17 17:44:35
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (875.25 kb | 03:44 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: