Pals a les rodes a la vinguda dels prostíbuls a Mataró

El govern de Mataró posa pals a les rodes als empresaris, que vulguin instal•lar prostíbuls a la ciutat. L’ordenança i el Pla especial que ha elaborat el govern de la ciutat limita, per exemple, els metres quadrats d’annexos que pot tenir. D’aquesta manera un local de 2 mil metres quadrats, ha de tenir 500 metres quadrats d’annexos i això també limita el nombre d’habitacions. Una normativa municipal que neix després de l’intenció d’un empresari d’obrir dos bordells de grans dimensions al polígon industrial del Pla d’en Boet, concretament a la Via Sèrgia i al carrer Josep Calvet. La regidora de llicències, Alícia Romero, assenyala que l’objectiu de l’ordenança és el de posar dificultats per obrir aquest tipus d’activitats econòmiques.
Els municipis no poden prohibir la instal•lació de prostíbuls, la legislació sobre aquesta activitat recau en l’estat, però si que pot posar les coses més difícils als seus promotors i evitar la seva proliferació. És per això que el govern municipal tira endavant aquests dos instruments per tal de regular i restringir la presència d’aquests establiments. Alícia Romero, afirma que l’ordenança que regula l’existència de prostíbuls a Mataró podrà entrar en vigor durant el primer trimestre de 2011.
En aquest sentit, la regidora de llicències apunta que tots els requeriments per poder obrir un prostíbul a la ciutat redueixen i limiten la seva capacitat. D’aquesta manera, per exemple, el macroprostíbul que volia instala•lar l’empresa Colomer Ribot a la Via Sèrgia i que havia de tenir 50 habitacions on exercir la prostitució a l’annex del local de festes pel que havia demanat llicència d’activitat, queda considerablement reduït a 17, ja que els requeriments de l’ordenança així ho remarquen.
A partir dara, per obrir un prostíbul a Mataró caldrà ubicar-lo a 250 metres dalgun altre ja existent i a una distància dentre 100 i 300 metres dels habitatges o altres activitats econòmiques o de serveis, en funció de les dimensions de cada local. La dimensió de les habitacions o la distància entre locals són només dos dels requeriments de la nova normativa que comença ara la seva tramitació. Entre les mesures que remarca l’ordenança, també destaca les mides de les habitacions que hauran de tenir ventilació natural i, per tant, hauran de ser totes exteriors. També es fixen unes dimensions mínimes, que per a les habitacions serà de 12 m² i pels banys de 4 m². També sobliga a disposar, al mateix solar on es construeixi el prostíbul, duna plaça daparcament per cada habitació i una altra per cada 10 persones daforament. 

Fecha de publicación: 2010-07-13 20:07:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.03 MB | 04:28 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: