Un pla poc realista i fet a última hora. És la opinió que els grups de l’oposició tenen del conjunt de mesures de PUMSA

Un pla poc realista i fet a última hora. És la opinió que els grups de l’oposició tenen del conjunt de mesures que PUMSA impulsa per reduir el seu dèficit. Ja els explicàvem que una de les principals accions d’aquest pla és la reducció del 20 per cent de la despesa de l’empresa de promocions urbanístiques, que inclou una reestructuració de la plantilla a més d’una reestructuració del deute financer. Tot plegat per sanejar els comptes de la companyia municipal que va tancar el passat 2009 amb un deute per valor de 77 milions d’euros.
Però anem a pams...
Comencem parlant de Convergència i Unió que destaca que des de fa més de 2 anys la seva formació ja alertava de la situació preocupant de PUMSA. El representant de CiU al consell d’administració de l’empresa, Francesc Casabella, explica el plec de mesures que van presentar divendres és una resposta a curt termini. Casabella critica la política d’endeutament que ha fet servir PUMSA i sobretot les conseqüències que pot tenir ara, atesa la situació econòmica, en la recuperació de l’empresa. A més, el representant de Convergència assegura que, en el punt en què es troba l’empresa de promocions urbanístiques, per solucionar la situació financera, no n’hi ha prou només amb mesures a curt termini sinó que cal posar en pràctica la venda d’actius.
Per la seva banda, el Partit Popular defineix el nou pla de mesures per reduir el dèficit com a poc realista. Segons el cap del grup municipal del PP, Paulí Mojedano, les circumstàncies econòmiques que emmarquen el pla ja fan veure que no pot evolucionar tal i com està plantejat. A més, Mojedano acusa els responsables de PUMSA, d’estar desesperats i de ser conscients que el pla no donarà els resultats que prometen. Mojedano assegura no entendre què fa pensar als responsables de PUMSA que a partir de l’any que ve la situació econòmica de l’empresa millorarà. Segons el cap dels populars el context econòmic ja fa presagiar que l’any que ve tot seguirà com el present i que per tant serà ben difícil una remuntada econòmica.
Finament, des de la Candidatura d’Unitat Popular critiquen, com Convergència i Unió, l’endeutament excessiu que ha portat a terme PUMSA. El regidor de la formació, Xavier Safontria, posa com a exemple la Nau de Can Fàbregas, un trasllat que ha generat molts crèdits que a hores d’ara l’ajuntament segueix pagant, i que han portat a una greu situació econòmica a l’empresa de promocions urbanístiques. Safontria apunta que no n’hi ha prou amb plantejar un pla que redueixi les despeses sinó que hi ha d’haver un canvi en el fons de l’empresa. En aquest sentit assenyala que cal repensar el conjunt de polítiques urbanístiques que segueix Mataró, que són en definitiva les que han portat PUMSA a aquesta situació.
El termini que el pla contempla pel sanejament dels comptes de PUSMA és fins al 2015.

Fecha de publicación: 2010-07-13 20:01:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (614.39 kb | 02:37 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: