La rebaixa de sous municipals suposarà un estalvi de 900.000 euros

Les retallades de sous als treballadors de l’ajuntament i càrrecs electes permetran estalviar uns 900 mil euros durant aquest 2010 dels 30 milions que el consistori dedica a pagar nòmines. Aquest estalvi es destinarà a reduir el dèficit de l’IMPEM i l’endeutament de l’Ajuntament. Les retallades de sous, que són d’un 5% de mitjana, afectaran a prop d’un miler de treballadors. S’aprovaran al ple extraordinari de demà passat i s’aplicaran a la nòmina del mes de juny.
La reducció de les nòmines dels funcionaris ve marcada pel decret de l’Estat i és gradual, és a dir, qui més cobra més pateix la retallada. Els 6 caps d’àrea que té l’ajuntament, així com els directors gerents dels organismes autònoms i alts directius, patiran una retallada del 7% a les seves nòmines. Pel que fa al personal laboral, s’ha intentat negociar amb els sindicats que la reducció de sous fos progressiva, en funció de la categoria i de les retribucions de cadascú. Finalment, però, l’acord no ha estat refrendat per l’assemblea de treballadors i s’haurà d’aplicar una retallada genèrica del 5%.
D’altra banda, l’ajuntament iniciarà la negociació col•lectiva a les empreses municipals a les que no s’ha d’aplicar el decret de tisorades de manera directa. Són PUMSA, Prohabitatge i Aigües de Mataró, on es negociarà per aplicar als treballadors els mateixos criteris de reducció salarial que a la resta del personal. A l’Entitat Pública Empresarial Mataró Audiovisual, la reducció dels sous dels treballadors serà d’un 3,8% excepte de la directora, que serà d’un 7%.
Pel que fa als càrrecs electes, la reducció de sous s’aplicarà seguint les recomanacions de la Comissió Municipalista, que estableix retallades d’entre el 8 i el 5%. L’alcalde, que va renunciar al sou de l’ajuntament perquè cobra sou de  diputat de Medi Ambient, tindrà una retallada a la seva nòmina en funció del que dicti la Diputació de Barcelona.

Fecha de publicación: 2010-06-16 19:56:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.48 MB | 06:27 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: