Bassas, de nou imputat i el trasllat de Can Fàbregas es torna a paralitzar

El jutge torna a imputar el regidor d’urbanisme, Ramon Bassas, per l’afer de Can Fàbregas i obliga a paralitzar una altra vegada l’acabament del trasllat de la nau catalogada. El nou titular del jutjat número 3 de Mataró ha estimat un recurs del fiscal i imputa a Bassas els mateixos delictes que a l’alcalde, Joan Antoni Baron, i que a la lletrada d’urbanisme: un delicte contra el patrimoni històric (per desmuntar un bé catalogat) i un altre contra l’ordenació del territori (per emmagatzemar-lo al veïnat de Valldeix en uns terrenys no urbanitzables). Fa exactament 20 dies l’anterior  jutge va anul•lar la imputació de Bassas, ho coneixíem durant el ple del mes de maig, i també l’arquitecte municipal del servei d’urbanisme, a qui no s’ha tornat a imputar. En aquell moment el jutge va declarar nul•la la interlocutòria on s’admetien les imputacions així com la citació d’altres testimonis i també la declaració feta per el regidor el passat 26 de febrer. Com que en una anterior interlocutòria s’anul•lava la imputació de Ramon Bassas i també la seva declaració, ara el regidor d’urbanisme haurà de tornar a anar a declarar davant del jutge. A més a més de Bassas, que declararà en qualitat d’imputat, el jutge també ha citat a declarar a petició de la fiscalia a diversos testimonis, entre els quals hi ha el director General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, l’arquitecte designat per PUMSA per dirigir el projecte de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de la nau; i tres membres del Consell Municipal del Patrimoni, entre d’altres.

En una altra interlocutòria, el jutge ha estimat parcialment un recurs presentat per la CUP i per la Plataforma Salvem Can Fàbregas i ha tornat a paralitzar els treballs de trasllat dels elements de la nau de Can Fàbregas i de Caralt que encara queden al solar (la base de la xemeneia i les restes de la planta baixa de l’immoble).

El mateix Ramon Bassas ha reiterat en roda de premsa que demostraran que tot el procés s’ha fet seguint la legalitat i que l’únic que demanen a la justícia és celeritat, per això no presentaran cap recurs. El regidor durbanisme també sha mostrat disposat a "anar a declarar demà mateix per explicar tota la veritat al jutge".

El regidor d’urbanisme també s’ha mostrat convençut que el Corte Inglés s’acabarà instal•lant a la capital del Maresme. En aquest sentit, ha assegurat que l’inversor segueix mantenint la seva voluntat de construir un nou centre comercial a Mataró, malgrat tot el procés judicial obert.

El jutge ha emès un total de 5 interlocutòries. A més a més de tornar a imputar Bassas i de paralitzar una altra vegada el trasllat, també desestima la petició d’arxiu de les causes que havia fet la defensa.

Fecha de publicación: 2010-05-27 19:52:50
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (989.02 MB | 04:13 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: