El tren orbital no passarà per les Cinc Sènies

El tren orbital no passarà per les Cinc Sènies. Així ho determina l’aprovació definitiva del traçat del Pla Director Urbanístic de la Línia Orbital Ferroviària. S’ha desplaçat la ubicació prevista de l’estació de Mataró Est (Rocafonda) per apropar-la al nucli urbà, situant-la sota la carretera de la Mata, a l’Oest de la Ronda Cervantes. El pla definitiu inclou novetats en els traçats per evitar afectar algunes zones urbanes i agrícoles. Daquesta manera queda definit el traçat de la línia, tot i que encara hi ha marge per a noves millores en el cas que així ho decideixi el ministeri en els diversos tràmits dal•legacions. L’alcalde Joan Antoni Baron celebra aquests canvis i assegura que és una gran notícia sobretot perquè l’aprovació definitiva del document representa un pas més el procés llarguíssim i costós de construïr un nou ferrocarril.

Baron explica que finalment el traçat definitiu evita perjudicar aquesta àrea i es desplaça fins al nucli urbà, sota la carretera de la Mata. A més l’alcade a més assegura que tota la línia airà soterrada al seu pas per Mataró a excepció de l’últim tram que la lliga amb la línia de Rodalies. Finalment, Baron apunta que la majoria d’observacions fetes des del terriori han estat recollides en la versió definitiva d’aquest Pla. En aquest sentit l’alcalde assegura que des de la proximitat es poden plantejar les millors opcions.

La línia tindrà 120 quilòmetres, 78 de nova construcció i la resta aprofitant vies ja existents. A més, hi haurà 42 estacions a 26 municipis, 23 delles noves. El projecte té un pressupost de quatre mil milions deuros i anirà a càrrec del Pla de Rodalies de Barcelona del ministeri de Foment. El seu compromís és que les obres estiguin adjudicades abans de lany 2015. Les previsions apunten que el 2026 la nova línia donarà servei a 96.000 viatgers diaris, de manera que es comptabilitzaran 26,9 milions de passatgers l’any, dels quals el 30% s’hauran captat del vehicle privat.

Fecha de publicación: 2010-04-14 18:40:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (791.16 kb | 03:22 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: