Signat amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques l’acord de mobilitat del Maresme

Aquest maig es liciten les obres per construir la Ronda de Mataró. Per tant primer pas que porta a la construccióde calçades laterals de la C32 a la variant de la capital del Maresme. L’actuació es licitarà en dues fases, aquesta primera per millorar l’accessibilitat de l’autopista C32 a l’alçada de Mataró, a la que s’hi destinen 77 milions d’euros. I una segona fase, que també es podria licitar aquest mateix any si es signa un conveni amb el ministeri de foment i a la que s’hi dedicaran 33 milions i mig d’euros. Fons provinents dels 400 milions d’euros de l’estat que van arribar amb  traspàs de la Nacional II a la Generalitat. Aquesta tarda el conseller de política territorial i obres públiques Joaquim Nadal i el president del Consell Comarcal del Maresme han signat dek document de bases per la millora de la mobilitat al Maresme, que es va acordar el 17 de març.
Un acord que el president del Consell comarcal del Maresme Josep Jo ha celebrat com un dels moments històrics de la mobilitat a la comarca. Ha assegurat que juntament de la construcció del ferrocarril o l’instal•lació de la primera autopista és el pas més important per la comarca. A més ha destacat que es tracta d’un acord molt treballat.
De totes maneres i després d’aquests primers passos que comencen aquesta primavera, el conseller ha assegurat que queden molts passos per endavant als que es destinaran la resta dels 400 milions d’euros de l’estat. Nadal ha explicat però que cal aplanar el terreny en primera instància perquè la Nacional II es pugui acabar convertint en una via urbana.
Pel que fa a les millores a la xarxa ferroviària Nadal ha destacat que durant aquest any ja hi ha 40 estacions de Rodalies en obres i que d’aqui a final del 2010 com a mínim s’introduiran 15 nous trens a la xarxa.

Fecha de publicación: 2010-04-13 19:39:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (867.94 kb | 03:42 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: