Mariona Ortiz, reina de l’esport mataroní

Mariona Ortiz comença una nova dinastia coronant-se millor esportista de la ciutat de l’any 2009. La jugadora de bàsquet del primer equip del Platges de Mataró, campiona d’Europa sots 18 amb la selecció espanyola, és la nova reina de l’esport mataroní. Ortiz ha trencat la dinàmica establerta els últims anys, que indicava que la victòria absoluta se l’emportava el vencedor o vencedora de la categoria sènior. De la mateixa manera, la campiona continental comença a seguir els passos de Núria Martínez, actual jugadora del San Giovanni de Milà, que va guanyar el premi amb la mateixa edat i que és una de les habituals guardonades a la Nit de l’Esport.
Mariona Ortiz fa extensiu el reconeixement a totes les companyes d’equip, al Platges i a la selecció estatal. La jugadora del Platges de Mataró també va parlar de les grans diferències entre un Campionat d’Europa Júnior i la Lliga Femenina 2.
Finalment, Ortiz es va referir al partit que dilluns juga amb el seu equip contra l’Aguere, fonamental en les esperances de permanència del conjunt que entrena Albert Illa. Les mataronines han convertit el Mora en un fortí, i esperen continuar en aquesta línia.
El Jurat de la Nit de l’esport va premiar l’any de Mariona Ortiz, que va superar a altres candidats potencials a emportar-se el guardó. La jugadora de voleibol Amaranta Fernández, una de les estrelles de la lliga italiana, guanyadora de la categoria sènior femenina, o Ferran Formatgé, millor esportista sènior masculí, fonamental, amb els seus gols, en la consecució de la Copa CERS del Club Hoquei Mataró.
El Club Hoquei Mataró dels últims anys a l’OK Lliga ha comptat amb jugadors que ara són protagonistes a equips importants del panorama estatal. Marc Navarro, Roger Rocasalbas, Marc Roca, Jordi Bartrès, o el mateix Ferran Formatjé, per citar alguns noms, són homes amb una reconeguda trajectòria a la màxima categoria. Els problemes econòmics del Mataró, i el pes esportiu, social, i també econòmic, dels grans de la lliga, van fer impossible un projecte durador.Precisament el Club Hoquei Mataró, campió de la Copa CERS l’any passat, va ser premiat com a millor equip de la ciutat. El tècnic que va comandar el projecte, Ivan Sanz, entrena ara el Voltregà.
En el mateix sentit del que comentava el seu deixeble, Ferran Formatjé, el tècnic asturià apunta que tenia a les seves mans una gran plantilla, i lamenta que la delicada situació econòmica del club acabés amb les esperances de continuar treballant amb aquests jugadors.
La Nit també va premiar Andreu Novakosky com a millor entrenador per la seva feina al Centre Atlètic Laietània. Per la seva part, Josep Nonell, president del Joventut Handbol Mataró, va rebre el reconeixement a la millor gestió esportiva. Anna Gual, companya de Carnet Esportiu FM, el premi a la tasca periodística ‘Memorial Josep Gomà i Carol’ i l’empresa AGD va rebre un reconeixement per la seva ajuda en la promoció de l’esport. La festa, celebrada a la Sala Privat, va recordar, amb dos guardons, a títol pòstum, a Vicenç Carrés, històric delegat de la Federació Catalana a Mataró, i  a Francisco Melero, president i fundador de la UD Cirera i també de la comissió de futbol.

Fecha de publicación: 2010-03-28 11:25:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.5 MB | 06:32 minutos) Comentarios: 0

Comentarios

Si desea enviar un comentario sobre este episodio rellene el siguiente formulario ...

Nombre:


Email:


URL:


Comentario:


Por favor, teclea el código de seguridad para enviar el comentario: