Torrents (UGT): "Per combatre latur cal escoltar agents econòmics i socials"

L’ inici del quart trimestre del 2011 constata un nou augment en el nombre d’aturats registrats a les oficines de l’INEM.

Durant el mes de d’octubre, a Mataró, s’han quedat sense feina gairebé 300 persones i la xifra d’aturats ascendeix fins als 13.867. Al conjunt del Maresme, l’atur també ha augmentat durant l’últim mes. Gairebé 1300 persones s’han quedat sense feina i hi ha 38.094 desocupats a la comarca. En una entrevista amb els serveis informatius, el Secretari General de la UGT, Lluís Torrents, ha lamentat aquestes xifres, les més altes des de l’inici de la crisi en el conjunt de l’Estat Espanyol – que ja frega els 5 milions de parats – però ha recriminat la miopia política davant l’increment mensual d’aquestes dades. Segons Torrents, la clau de l’èxit per fer passes endavant en aquest sentit es escoltar les necessitats reals dels agents socials i econòmics implicats.

D’altra banda, dijous es donava el tret de sortida a la campanya electoral per les eleccions generals. Uns comicis marcats per la crisi econòmica, una situació que segons Torrents, condicionarà el vot dels ciutadans però, tot i així, assenyala que cap partit té la recepta “màgica” per fer front a la situació econòmica. De fet, Torrents es mostra pessimista i assegura que no hi ha garanties de futur en cap de les formacions que opten a ocupar els escons del Congrés de Madrid.

A més, a finals de la setmana passada el conseller d’Empresa i Innovació de la Generalitat, Xavier Mena detallava que el més necessari, ara mateix, per Catalunya és la generació d’ocupació. Ocupació que va més enllà del simple fet de treballar i que busca també, la realització personal dels treballadors. En aquest sentit, el Secretari General de la UGT posa el crit el cel i reclama que les línies per generar ocupació i garantir l’evolució econòmica passen per consolidar les empreses ja existents.

Fecha de publicación: 2011-11-07 10:32:47
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.07 MB | 09:02 minutos) Comentarios: 0

Latípica calor dels darrers dies perjudica la venda de roba dhivern

Els començos apunten un mal començament de la temporada d’hivern. El primer tram de vendes de la temporada d’hivern ha estat molt fluix per culpa de les temperatures d’estiu que ha fet fins fa pocs dies. Així ho ha assegurat el secretari general de la Unió de Botiguers, Josep Filbà en una entrevista a l’informatiu vespre. Les temperatures més elevades del compte per mitjans del mes d’octubre han impedit que els clients es decidissin a comprar roba d’abric. Filbà explica que els comerciants esperen una millora des d’aquest cap de setmana en què el fred ha començat a arribar. 

En els darrers anys l’estiu s’allarga fins pràcticament el mes d’octubre i fins i tot principis de novembre. La tendència, que es va consolidant, és que moltes persones prefereixin esperar fins a les rebaixes del mes de gener per comprar les peces d’abric. Tot plegat atès que el termini que hi ha entre que comença el fred i l’inici de rebaixes és molt breu.

El sector comercial però té esperança que la temporada remunti. Tal i com explica Filbà cal tenir en compte que la compra de roba està per sobre de la necessitat bàsica i aquí és on hi entra el component de la il•lusió. En moments de dificultat econòmica la compra de roba es manté perquè acaba representant una millora per l’autoestima dels clients.

Fecha de publicación: 2011-10-24 13:13:26
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1 MB | 04:22 minutos) Comentarios: 0

Entrevista a Manel Fernández (Advisòria)

Més del 60% dels empresaris del Maresme consideren que la situació econòmica de la comarca empitjorarà encara més d’aquí a final d’any. És la principal conclusió del darrer estudi que ha publicat l’empresa de serveis jurídics i econòmics Advisòria. Una enquesta que la companyia ha fet als empresaris i autònoms de la comarca de la que es desprèn que la situació econòmica mundial, la proximitat de les eleccions generals o les declaracions que han fet els darrers dies els responsables del Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu (BCE) han influït directament en la visió que tenen els empresaris del Maresme.

En aquest sentit, Fernández considera que per més anàlisis que es facin, la situació global i les conseqüències de la crisi internacional afecten i empitjoren directament a l’economia de la comarca. Precisament aquesta qüestió ha portat als empresaris a instal•lar-se en un clima de desconfiança que no troba solucions als problemes a curt termini.


De tota manera, i malgrat la situació, des d’Advisòria han constatat que malgrat l’entorn desfavorable per la continuïtat de moltes empreses, hi ha companyies que estan tirant endavant. Empreses que han aconseguit organitzar-se i continuar creixent. Això sí, el preu és alt perquè resisteixen a cop de reduir marges de benefici, costos -per tant reduint treballadors- i donant facilitats als seus clients per continuar funcionant.

Fecha de publicación: 2011-10-11 07:26:41
Calidad del audio: khz, bitrate:
Descargar podcast (0 MB | minutos) Comentarios: 0

Latur creix a Mataró el mes de setembre en gairebé 300 persones

L’atur torna a créixer a Mataró. Durant el mes de setembre s’han quedat sense feina gairebé 300 persones a la capital del Maresme i la xifra d’aturats ascendeix fins als 13.595. La variació respecte l’any anterior és de 1140 persones respecte el setembre de 2010, en què hi havia 12.456 persones sense feina. Al conjunt del Maresme, l’atur també ha augmentat durant l’últim mes. Gairebé 1100 persones s’han quedat sense feina i hi ha 36.798 desocupats al Maresme.

Fecha de publicación: 2011-10-04 13:11:53
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.73 MB | 07:34 minutos) Comentarios: 0

Entrevista López CCM Promoció Econòmica


35.000 persones de la comarca no tenien feina al mes de juliol. L’atur és, doncs, un dels reptes pendents que té el Maresme. La nostra companya Clara Sànchez n’ha parlat amb el nou conseller de promoció econòmica del Consell Comarcal, José Manuel López.

Fecha de publicación: 2011-08-28 06:36:51
Calidad del audio: khz, bitrate:
Descargar podcast (0 MB | minutos) Comentarios: 0

El Maresme és la comarca amb més distintius de qualitat turística de Barcelona

El Maresme és la comarca amb més distintius de qualitat turística de Barcelona. Un reconeixement que s’atorga a les empreses i serveis turístics que apliquen criteris de qualitat en l’atenció als visitants. Un total de 90 empreses i establiments de 13 poblacions de la comarca s’han sotmès aquest any als controls del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació, SICTED. El conseller de promoció econòmica al Consell Comarcal del Maresme, Jose Manuel Lopez assegura que el reconeixement representa un valor afegit a l’hora de considerar-la com una destinació turística.

Fecha de publicación: 2011-08-25 06:24:32
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.76 MB | 07:41 minutos) Comentarios: 0

Es manté el nombre de visitants a Mataró

Es manté el nombre de visitants a Mataró aquest estiu. Més de 5mil persones han estat a la capital del Maresme des de l’1 de maig fins a l’1 d’agost. Una xifra que fins i tot representa un lleuger increment respecte el 2010, segons les dades registrades a l’oficina d’atenció turística. Dades que el regidor de promoció econòmica, Miquel Rey, valora positivament, sobretot tenint en compte la meteorologia que ens ha acompanyat en alguns moments durant aquest estiu.

La major part dels visitants a la ciutat són de Catalunya. Per tant, del total de més de 5 mil persones, la majoria són del Barcelonès, dels Vallesos i de la pròpia comarca del Maresme. Així doncs, les dades de l’oficina d’atenció turística detallen que només un 14 per cent d’aquestes visites són estrangeres, en un 33 per cent provinents de França. Un punt que Miquel Rey considera com l’assignatura pendent del turisme de la ciutat. En aquest sentit assegura que cal treballar més de cara a l’exterior amb publicitat o agermanaments.

La ocupació hotelera és indiscutiblement un altre dels indicadors dels visitants a la ciutat durant els mesos d’estiu. El regidor de promoció econòmica assegura que les dades de les que disposen – una ocupació del 70 o 80 per cent de principis de maig a principis d’agost- no serveixen per fer una comparativa amb l’any passat però assenyalen una tendència més que positiva.

Una de les dades més positives d’aquest primer balanç de l’estiu és un augment del 25 per cent dels visitants a les rutes que ofereix l’ajuntament de Mataró. Sobretot amb un especial increment a la modernista i l’àudio guiada.

Fecha de publicación: 2011-08-22 06:19:40
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.6 MB | 06:58 minutos) Comentarios: 0

Latur baixa a Mataró el mes de juny

L’atur baixa aquest mes de juny a Mataró i s’inicia així la tendència a la baixa típica en la temporada d’estiu. En el primer mes de l’etapa estival, la xifra se situa en els 13.031 aturats. Una dada que assenyala una disminució, en 370 persones, respecte el mes anterior a la capital del Maresme. De tota manera la xifra és un 4 per cent més baixa que el 2010, per tant respecte a l’any passat l’atur ha crescut. Al conjunt de la comarca la dada de desocupats també baixa, en aquest cas en més de 1300 persones, i se situa en 35.290 treballadors sense feina, respecte als 36.600 del mes de maig.

Fecha de publicación: 2011-07-05 12:57:06
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.75 MB | 07:37 minutos) Comentarios: 0

entrevista Pol Bartrès

Fecha de publicación: 2011-07-03 06:57:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.01 MB | 04:25 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Eduard Andreu pisos idealista

Fecha de publicación: 2011-06-30 06:38:50
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.87 MB | 08:09 minutos) Comentarios: 0

Mataró arriba als 13.499 aturats el mes de març

Mataró registra 13.499 aturats aquest mes de març. Unes xifres que assenyalen un increment de 351 persones respecte les dades del mes anterior. Pel que fa al conjunt del Maresme, el creixement de la xifra de desocupats ha estat també més que notable. 670 maresmencs més engreixen les llistes d’aturats i la xifra total se situa en els 37.731 aturats. Tot i això la Setmana Santa podria trencar la ratxa negativa en les dades d’atur. Així ho ha assegurat el secretari general de CCOO al Maresme, Jaume Roig, durant una entrevista als informatius de Mataró Ràdio. Roig afirma que la contractació estacionària pot tenir efectes positius en la desocupació, especialment la de la comarca del Maresme.

Per Jaume Roig aquest augment destacat d’aturats evidencia que la reforma laboral ha fracassat. En aquest sentit el secretari general de CCOO al Maresme explica que les lleis laborals en cap cas serveixen per crear ocupació, tal i com s’havia plantejat. Haurien de ser les mesures econòmiques les que milloressin la situació, una altra circumstància que tampoc s’ha produït.

Una altra de les dades a tenir en compte és que de la llista d’aturats, la majoria dels qui en formen part són desocupats de llarga durada. En aquest sentit Roig assegura que la situació és encara més greu perquè representa unes condicions més difícils tant per aquestes persones com per les seves famílies.

Al conjunt de Catalunya són 611.269 persones registrades com aturades a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya, el que significa un increment interanual de l’1,2% (7.231 aturats i aturades registrats més que fa un any). En aquest mes de març l’atur català se situa per sota de la mitjana de l’Estat espanyol en 2,8 punts percentuals. Respecte el mes anterior s’ha donat un augment de l’atur de l’1,4% i 8.658 persones aturades més.

Fecha de publicación: 2011-04-04 12:13:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.41 MB | 06:10 minutos) Comentarios: 0

Carles Salesa fa balanç del Recuwatt

Fecha de publicación: 2011-03-26 07:09:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.06 MB | 04:38 minutos) Comentarios: 0

Més d11.000 famílies de Mataró podrien patir una clàusula sòl en la hipoteca

Més de 11mil famílies de Mataró es podrien veure afectades per una clàusula sòl en la seva hipoteca, segons un estudi elaborat per ADICAE (l’Associació d’Usuaris de Bancs Caixes i Assegurances de Catalunya). Una disposició que fixa un topall mínim del percentatge dels interessos que s’han de pagar. Segons aquesta investigació les famílies que tenen una clàusula de sòl a la seva hipoteca arriben a pagar fins a 5mil euros més en interessos cada any en concepte d’aquest article. ADICAE ha denunciat aquesta situació presentant una demanda que engloba una cinquantena d’entitats bancàries de l’estat espanyol.

La clàusula de sòl que consta en gairebé tots els contractes hipotecaris, fixa un límit mínim dinterès que ha de pagar el titular i que es manté malgrat que els tipus oficials hi estiguin per sota. És a dir, si el mínim marcat en aquesta clàusula és del 3%, encara que el tipus d’interès hagi baixat per sota d’aquesta xifra, el consumidor no s’ha pogut beneficiar de les importants rebaixes que s’han registrat en els darrers temps.  Per tant, les quotes de moltes hipoteques s’han mantingut altes. L’associació fonamenta aquesta demanda en el desequilibri i la desproporció que es genera en l’aplicació de la clàusula. En aquest sentit, Pere Massagué, coordinador tècnic d’AICEC-ADICAE, detalla que cal tenir en compte la clàusula sostre que també consta a moltes hipoteques, fixada entre el 15 i el 19 per cent i que representa fins a un 300 per cent del màxim històric de l’euríbor.

Segons ADICAE, aquesta clàusula de sòl que consta en la majoria d’hipotques és la causant d’entre el 10 i el 20 per cent dels embargaments hipotecaris. Des que va començar a baixar l’Euribor fa dos anys, el tipus d’interès bancari també va començar a baixar, però, a molts hipotecats no els va baixar la quota, la raó aquesta clàusula. L’informe, com dèiem, valora que 11mil famílies mataronines compten amb una clàusula sòl en la seva hipoteca però al conjunt de Catalunya s’estima que n’hi ha vora a les 50mil. Pere Massagué afirma, que des de la baixada de l’euribor es paga un percentatge d’interès que no tocaria, i el què hauria de ser un tipus d’interès variable es converteix en un tipus fix encobert.

L’associació considera que des de 2007 un 10 per cent de les execucions hipotecàries es podrien haver evitat si no s’haguessin aplicat les clàusules sòl.

Fecha de publicación: 2011-03-08 13:28:36
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (682.59 MB | 02:54 minutos) Comentarios: 0

Líndex daturats de Mataró supera el del Maresme, de la província i de Catalunya

236 persones van perdre la feina durant el mes de febrer a Mataró. D’aquesta manera, la xifra total d’aturats a la ciutat se situa en les  13.148 persones, amb un índex d’atur que continua fregant el 20 per cent. Aquesta dada continua situant a la capital del Maresme amb la mitjana  més alta de desocupació, per davant de la comarca (té el 16’21%), Catalunya (el 15’23%) i Espanya (18’21%). El Ivo Florenza, economista, soci director Advisòria  destaca que el més preocupant és que l’índex d’atur de la ciutat superi,  en comparació el de la comarca, el de Catalunya i també el de l’estat.

Florenza destaca que a dia d’avui, la capital del Maresme és la sisena ciutat amb un índex d’atur més elevat. Unes dades que qualifica de molt preocupants sobretot perquè no es pot fer un pronòstic clar de l’evolució de la situació ni en els propers mesos, ni pel que queda de 2011. En aquest sentit el soci director Advisòria  assegura que cal crear ocupació sigui com sigui.

Crear llocs de treball és la solució que apunta l’economista i soci director d’Advisòria davant aquestes dures circumstàncies. De tota manera és del parer que ara per ara no hi ha possibilitat que l’atur vagi a menys. Sobretot perquè Mataró ha estat depenent econòmicament del tèxtil, un sector que ara mateix pràcticament ha desaparegut. En aquest sentit destaca que cal apostar per turisme com a taula de salvament de l’economia mataronina.

Durant el mes de febrer latur al conjunt del Maresme afectava a 37.067.  692 més que el mes de gener. El nou augment de persones sense feina, situa la comarca en una taxa datur del 16,22%, un punt percentual per sobre de la mitjana a Catalunya i un 0,90% més que al conjunt de la província de Barcelona.

Fecha de publicación: 2011-03-05 07:34:11
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.44 MB | 06:18 minutos) Comentarios: 0

Mataró la gran ciutat catalana amb més atur

Mataró és la ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb més atur i la que registra el nombre més elevat de desocupats sense prestació d’atur. Unes dades extretes del darrer mapa de l’atur a Catalunya, elaborat per Comissions Obreres. Aquesta última situació, és a dir els aturats sense prestació, s’atribueixen a l’economia submergida de la capital del Maresme. A més, Mataró serà una de les últimes ciutats de Catalunya en sortir de la crisi econòmica. Almenys així ho ha pronosticat el secretari comarcal de CCOO al Maresme, Ovidi Huertas. El document també determina que la capital del Maresme va registrar de mitjana durant el 2010 pràcticament un 15% de desocupació, un punt per sobre de Santa Coloma de Gramenet i Rubí.

D’altra banda, Huertas també ha apuntat durant una entrevista a l’informatiu migdia que la capital del Maresme no ha sabut anticipar a la crisi del tèxtil. En aquest sentit ha comparat la capital del Maresme amb Terrassa o Sabadell, que sí han sabut fer front a aquest canvi, apostant per instal•lar potents polígons industrials. A més Huertas explica que, a diferència de a Mataró les administracions d’aquestes altres dues ciutats han tingut prou visió com per atraure empreses al territori.

Com ja dèiem, el secretari comarcal de CCOO al Maresme ha assegurat que la capital del Maresme trigarà especialment a sortir de la crisi econòmica però a més apunta que encara queda temps per la recuperació. En aquest sentit apunta que l’economia de Mataró es basarà en els serveis, un sector que especialment triga a agafar volada.

Fecha de publicación: 2011-03-01 11:10:52
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.29 MB | 05:38 minutos) Comentarios: 0

Més de 300 participants al Congrés per potenciar empreses creades per dones

Més de 300 dones empresàries, emprenedores i directives participen aquest matí a la primera jornada de cooperació empresarial “GettingContacts Woman!”. La cita, que se celebra al Centre de Congressos del TecnoCampus, té com a objectiu generar contactes efectius, promoure el treball en xarxa i incrementar la innovació i competitivitat de les empreses creades o constituïdes per dones. La majoria de les assistents a la trobada celebren l’organització d’aquest tipus d’activitats perquè permeten visualitzar les problemàtiques amb les que es troben les dones emprenedores. De tota manera, volen deixar clar, també, que no es pot abastar tot i confirmen la dificultat de conciliar emprenedoria, vida laboral i família. L’empresària i presidenta de la Fundació Bufí i Plana, Carme Bufí i Plana, assegura que el més important no és ser una “superwoman” sinó, tenir clars els objectius i focalitzar l’atenció cap a aquest punt.

La cita estava ideada expressament per a dones del món empresarial. Una trobada que ofereix la possibilitat de tractar, de manera unitària, les problemàtiques específiques amb les que es troben les dones emprenedores. La primera part de la jornada s’ha centrat en la taula rodona “Dones i Empresa”. Una de les ponents, Marisol Mosquera, empresària peruana i fundadora gerent de Aracari, assenyala que aquest tipus de jornada ofereix la possibilitat de debatre sobre les problemàtiques específiques a les que s’enfronten les dones emprenedores.

CarmeBufí afirma, respecte a aquest tipus de jornada, que aquestes trobades permeten a les emprenedores, empresàries i directives posar sobre la taula els seus punts en comú i les problemàtiques amb les que es troben a l’hora de fundar i mantenir les seves empreses. Carme Bufí considera que és fonamental aquest tipus d’activitat perquè demostra a les emprenedores que no estan soles, a més, segons apunta aquestes reunions són un iman pels contactes empresarials. En el mateix sentit s’han pronunciat la majoria de les més de 300 emprenedores i directives que han participat al “getting contact woman”. Un espai on, també, han pogut intercanviar opcions de negoci o models empresarials. La fundadora de TAsneem GA, la bengalí Tasneem Salam  i l’empresària Ana Laureda, apunten a la necessitat de promocionar l’esperit emprenedor entre les dones.

Fecha de publicación: 2011-03-01 10:58:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (830.95 MB | 03:32 minutos) Comentarios: 0

La Fira MotorTotal aplega més de 250 vehicles a Mataró

Més de 250 vehicles es reuniran durant cinc dies a la primera edició de la fira MotorTotal, dedicada als vehicles d’ocasió i organitzada per la Unió de Botiguers de Mataró. La fira, sota la denominació de “MotorTotal,fira del vehicle d’ocasió del Maresme”, pretén ser un gran aparador inexistent fins ara al Maresme, oferint al consumidor la més àmplia oferta de vehicles i així potenciar el sector automobilístic del Maresme, tenint en compte la crítica situació actual. Segons Josep Filbà, President de la Unió de Botiguers, els concessionaris de les marques més representatives del mercat de l’entorn comarcal exposaran i presentaran els seus vehicles en un espai sota cobert de més de 4.000 m2, a l’Espai Firal del Nou Parc Central.

Filbà assenyala que es tracta de més de docents vehicles nous i semi nous de les prop de 20 marques automobilístiques que hi participen. A més detalla que qualsevol dels automòbils es presenten  i venen en la millor de les condicions i amb preus especials i d’ocasió.

La Fira es farà des d’aquest dijous, dia 24 fins el proper 28 a l’espai firal del Nou Parc.

Fecha de publicación: 2011-02-24 13:47:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (524.39 MB | 02:14 minutos) Comentarios: 0

"Convertir el Corte Inglés en una oportunitat pel comerç urbà"

Convertir el Corte Inglés en una oportunitat pel comerç urbà de la ciutat. Aquest és l’objectiu comú dels assistents a l’espai la tertúlia dels informatius d’aquesta casa. Representants dels diferents eixos comercials de la ciutat han expressat la seva voluntat que l’anomenada locomotora comercial representi un impuls per zones on s’estableixen els establiments. En concret el secretari general de la Unió de Botiguers, Josep Filbà, ha afirmat que el temor més gran del sector comercial de la capital del Maresme seria que el Corte Inglés acabés fent ombra al comerç urbà enlloc de representar un contrapès respecte el Mataró Parc.

I en aquest mateix sentit, tot i que amb les seves respectives concrecions, s’han manifestat la resta de representants dels eixos comercials de la ciutat. Per exemple, des de la Plaça de Cuba i Rodalies el seu portaveu, Xavier Oliver, ha assegurat que per la seva zona és prioritari aconseguir que els que seran clients del Corte Inglés es passegin també per el mercat i els seus voltants. Per tant, la seva voluntat és que hi hagi una afluència de clients no només al nou centre comercial sinó també als seus entorns.

Per la seva part des de Cerdanyola Comercial, la seva portaveu Mònica Masramon ha destacat que per part de l’ajuntament queden alguns objectius per acomplir per garantir una bona convivència entre el Corte Inglés i els eixos de comerç urbans. Masramon assegura que queda per resoldre la connectivitat amb el centre de la ciutat.

El president de Boulevards Mataró Jordi Llargués ha posat sobre la taula la possibilitat de crear plans de dinamització comercials o rutes de compres a partir de la instal•lació del Corte Inglés. En aquest sentit, destaca la importància que els beneficis que comportarà el nou centre arribin a Cerdanyola o Via Europa, més enllà de què anomena el radi d’or.

Finalment, la presidenta de l’IMPEM la regidora Alícia Romero ha destacat que al marge de la feina que l’ajuntament ja ha portat a terme per aconseguir una bona convivència entre el futur Corte Inglés i el comerç urbà, ara caldrà adaptar les assignatures pendents al calendari d’obres del centre comercial.

Les qüestions per resoldre en aquest sentit son principalment resoldre els aparcaments a la zona del carrer Biada, la connectivitat de Cerdanyola amb el centre o l’enllaç entre el carrer Sant Benet, Sant Jorep i la Plaça de les Tereses, a banda de la mobilitat.

Fecha de publicación: 2011-02-15 11:48:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (11.98 MB | 52:20 minutos) Comentarios: 0

Caixa Laietana pot perdre pes si el Banco Financiero y de Ahorros entra a borsa

Caixa Laietana pot arribar a perdre més pes del que té dins del SIP, del què forma part, arran de la seva possible entrada a borsa a final d’any. Així ho va assegurar l’economista Xavier Subirats en una entrevista als informatius de Mataró Ràdio. L’expert assegura que en cas que el Banco Financiero y de Ahorros accedeixi al mercat de valors, més grups inversors passarien a tenir una representativitat en els òrgans de govern i per tant les entitats més petites del SIP, com Caixa Laietana, que té una representació del 2’33 per cent, Caja Insular de Canàries, Caja Rioja, Caja Àvila o Caja Segovia, en sortirien perjudicades.

Fecha de publicación: 2011-02-06 07:31:26
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.57 MB | 06:51 minutos) Comentarios: 0

Verkami.com, una empresa del TCM, aposta pel micro mecenatge creatiu

Verkami.com és una plataforma del què s’anomena micromecenatge que se centra en trobar finançament a projectes culturals, artístics o socials. Una iniciativa que funciona a través de la xarxa però que físicament es troba al nou Parc Tecnològic Tecnocampus. Per conèixer el funcionament d’aquesta empresa, que va quedar finalista als premis Cràtic, per saber com conviu amb la crisi econòmica i quin perfil s’ha de tenir per formar-ne part en parlem amb un dels seus creadors, Joan Sala

Fecha de publicación: 2011-02-05 07:31:42
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.12 MB | 04:53 minutos) Comentarios: 0

Mig miler de persones es queden a latur durant el mes de gener a Mataró

510 persones han perdut la feina a Mataró aquest mes de gener. La ciutat comença el 2011 amb un creixement de l’atur i trenca així la ratxa dels dos mesos anteriors en què es registrava un descens de la desocupació a la capital del Maresme. La xifra d’aturats se situa ara, en 12.912 persones.
Pel què fa al conjunt de la comarca les dades són més desesperançadores. 1389 persones s’han quedat sense lloc de treball el primer mes d’aquest any. Les xifres de l’atur, també, han patit un creixement considerable al conjunt de Catalunya en el primer mes de l’any. Latur ha incrementat en 26.950 persones. A hores d’ara, el nombre total de treballadors i treballadores en atur a Catalunya és de 589.623.

Fecha de publicación: 2011-02-03 14:17:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (722.81 MB | 03:05 minutos) Comentarios: 0

L’advocat mataroní Martí Manent ocupa el 27è lloc en una llista com a un dels personatges d’internet més influents de tot l’estat

L’advocat mataroní Martí Manent ocupa el 27è lloc en una llista com a un dels personatges d’internet més influents de tot l’estat. Un rànquing elaborat pels diaris “El economista” i “El mundo”. El seu paper preeminent dins la xarxa s’atribueix a la seva pàgina web, Derecho.com. Un portal especialitzat en temes jurídics que l’ha fet mereixedor d’aquest reconeixement. En una entrevista amb els informatius de Mataró Ràdio Manent assegura que aquesta menció li serà útil per donar a conèixer la seva tasca.

Fecha de publicación: 2011-02-03 11:26:24
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.1 MB | 04:47 minutos) Comentarios: 0

La Unió de Botiguers proposa crear una agència de promoció de ciutat

La Unió de Botiguers reclama la creació d’una agència de promoció de ciutat. Un organisme que plantegen com a aglutinador dels interessos del sector de l’economia urbana, del què forma part el comerç i altres activitats, i que hauria de gestionar-se de manera compartida entre l’administració pública i el sector privat. El secretari general de la Unió de Botiguers ha suggerit aquesta iniciativa en el marc de la presentació d’un document per orientar futures polítiques de millora pel comerç de cara a les properes municipals. L’entitat de comerç de la ciutat ha presentat avui un recull amb propostes que serveixin als grups municipals per introduir qüestions sobre el comerç en els programes electorals que estan preparant de cara a les municipals del 22 de maig. Segons explica Josep Filbà cal que el futur govern tingui clar el model comercial que interessa a la ciutat. Tot plegat que serveixi per crear un pla estratègic del sector de l’economia urbana. D’altra banda, durant aquesta presentació la Unió de Botiguers ha aprofitat per reclamar que el govern ha incomplert algunes accions a les què s’havia compromès per convertir l’arribada del Corte Inglés en una oportunitat pel comerç dels entorns. Filbà assegura que alguns dels compromisos s’han portat a terme però molts d’altres no. I afegeix que en alguns casos és incomprensible perquè no comporten inversions destacades sinó simplement voluntat política.

Fecha de publicación: 2011-01-27 13:27:51
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (788.77 MB | 03:21 minutos) Comentarios: 0

TCM aposta per accelerar el creixement de les empreses del Maresme

Potenciar les peculiaritats d’una empresa per accelerar-ne el seu creixement. Aquest és l’objectiu d’un programa que el Tecnocampus i la consultora Ernst & Young ofereixen a les empreses de la comarca per millorar les seves perspectives. Es tracta d’un projecte que pretén treballar amb les empreses del territori, seleccionant de manera personalitzada els seus elements amb més possibilitats, per assegurar el seu desenvolupament. De moment aquesta iniciativa ja s’ha ofert a 300 empreses, entre elles a la 70ena que estan emplaçades al nou parc tecnològic. Dins del pla personalitzat que s’elabora per fer créixer cada una de les empreses, s’hi inclou la fase dels padrins empresarials. Figures destacades del món de l’empresa que ajuden a donar una imatge positiva i de consistència de la companyia en creixement. Una altra de les principals característiques del programa per a accelerar el creixement de les empreses és el copagament. Tot i que el Tecnocapus finança el projecte i ho fa amb l’ajuda de diferents administracions com la diputació o la Generalitat, s’ofereix a les empreses la possibilitat de participar econòmicament del seu propi procés de creixement.

Fecha de publicación: 2011-01-24 13:26:37
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (483.19 MB | 02:03 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Josep Filbà per linici de les rebaixes

Descomptes de fins el 50% per començar les rebaixes d’hivern. El període descomptes arrenca avui amb ofertes més agressives que en anteriors edicions. El secretari general de la Unió de Botiguers, Josep Filbà, ha afirmat en una entrevista a l’informatiu matí d’aquesta casa, que les expectatives d’aquesta temporada és la d’igualar les vendes que es van fer durant les rebaixes de l’hivern passat.

Fecha de publicación: 2011-01-07 04:52:19
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (773.3 MB | 03:17 minutos) Comentarios: 0

Entrevista a Lluís Torrents, secretari general UGT Maresme

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page WordSection1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} --> L’atur baixa a Mataró el mes de novembre. Un total de 12.540 persones es troben en situació de desocupació, 154 menys que el mes d’octubre, quan es va registrar una xifra de 12.700 aturats. Unes dades que s’assimilen a les del conjunt de Catalunya on el mes de novembre gairebé 2000 persones menys es engreixen les llistes de l’atur.

Fecha de publicación: 2010-12-06 06:39:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.9 MB | 08:19 minutos) Comentarios: 0

CCOO: "Valenri està deslocalitzant la seva producció"

Els treballadors de lempresa Valenri de Mataró faran vaga durant vuit dies aquest novembre davant lExpedient de Regulació dOcupació (ERO) anunciat per lempresa que afecta un total de 22 treballadors, segons ha apuntat el sindicat dindústries tèxtils, químiques i afins del Vallès Oriental i Maresme de CCOO. La vaga, que afectarà la totalitat de la plantilla, sha convocat pels dies 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25 i 26 de novembre durant tota la jornada laboral i en tots els torns. Els treballadors han convocat la vaga per lERO que vol aplicar lempresa que afecta 22 treballadors i la falta de voluntat per part de lempresa per negociar els acomiadaments. En aquest sentit, Juan Antonio Molano, representant de la secció dindústries tèxtils, químiques i afins de CCOO al Maresme Vallès Oriental. diu que no es pot permetre que treballadors que porten més de 30 anys en aquesta empresa es quedin al carrer i només puguin tenir com a indemnització 20 dies per any treballat, amb l’aplicació de la reforma laboral i amb els diners provinents del fons de garantia. El sindicat al•lega que tot i el concurs de creditors presentat per Valenri, la companyia el que està fent és una deslocalització de la seva producció, no en va té fàbriques tant a la Xina com al Marroc. Davant la negativa de l’empresa a mantenir negociacions amb els treballadors per arribar a un acord, demà els treballadors i el comitè d’empresa han de mantenir una reunió a inspecció de treball.

Fecha de publicación: 2010-11-09 19:30:51
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (664.03 MB | 02:49 minutos) Comentarios: 0

150 emprenedors de la comarca participaran avui a la primera trobada entre emprenedors i noves empreses del Maresme organitzada pel TecnoCampus

El nou parc tecnològic del Rengle acull aquesta jornada de treball batejada amb el nom de “Fem empresa” i que té com a objectiu fomentar la xarxa de contactes, trobar noves oportunitats de fer negocis o bé cooperar i impulsar nous projectes.
Segons l’organització, fem-EMPRESA! © equival a 5 jornades de treball comercial, ja que cada participant, a partir de la seva inscripció a la jornada, desenvolupa una mitjana de 10 entrevistes amb d’altres emprenedors i empreses de recent creació, cercant: nous clients, nous proveïdors, prescriptors i col•laboradors. L’agenda d’entrevistes es generada per un aplicatiu que creua els interessos i afinitats introduïts per els emprenedors.
Els 150 empresaris i emprenedors que han omplert el centre de congressos del TecnoCampus estaven encuriosits per la iniciativa i confiaven que els fos profitosa per obrir nous horitzons i trobar nous proveïdors, empreses i clients.
És la primera vegada que el Maresme acull una iniciativa d’aquest tipus i la presidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, explica que és una manera de visualitzar la vocació comarcal del parc tecnològic. De fet, segons apunta Romero, aquest ha estat el primer acte des de la constitució de la xarxa d’emprenedoria del Maresme, liderada pel TecnoCampus.

Fecha de publicación: 2010-10-19 16:04:56
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (798.61 MB | 03:24 minutos) Comentarios: 0

La pressió fiscal s’apujarà un 2,1% de mitjana el 2011, per sota de l’IPC

La pressió fiscal s’apujarà un 2,1% de mitjana el 2011, per sota de l’IPC estimat per l’any que ve.

Això vol dir que una família tipus pagarà de mitjana 8 euros més que aquest 2010. El rebut mitjà d’una família tipus que pagui impost sobre els vehicles, IBI, brossa i cementiri s’incrementarà una mitjana de 8 euros. En total, una família amb aquestes característiques pagarà un total de 527,42€ en impostos municipals, enlloc dels 519 d’aquest any. Per a una empresa tipus, que pagui IAE (per tant vol dir que factura més de 100mil euros), l’augment de la pressió fiscal serà de 26 euros al cap de l’any.


L’únic tribut que no s’apuja és el de circulació.
La resta d’impostos i taxes (com l’Impost d’activitats econòmiques, el de béns immobles, el de construcció, la grua, la zona blava o els aparcaments), s’apugen un 2,1%. D’altres, com la taxa de cementiris i la de brossa comercial, s’incrementen per sobre de la mitjana.

Les bonificacions es mantenen les que hi ha actualment. És a dir, per exemple, descomptes del 50% en l’IBI dels habitatges de protecció oficial o de fins a un 70% en el cas de famílies nombroses...

Montse López ha explicat que un dels compromisos del govern és el d’apujar els tributs municipals en la mateixa mesura del que s’apugi l’IPC. En aquest sentit, si l’any passat es van congel•lar els impostos i taxes perquè es preveia que la pujada de l’IPC seria zero, les previsions de cara al 2011 són de creixement d’un 2,3%. Tot i això, el govern ha volgut contenir la pressió fiscal i per això la pujada mitjana serà d’un 2,1%.

Pel que fa a la tarifa de subministrament de l’aigua potable, l’increment del preu del rebut serà d’1,31euros de mitjana a cada factura, és a dir, cada dos mesos.
D’altra banda, també s’han creat nous preus públics... com per exemple el de neteja de pintades i grafitis. Un servei que fins ara l’ajuntament no oferia i que oscil•larà entre els 18 i els 155 euros, en funció del tipus de servei que s’hagi de fer i de si cal o no actuació immediata.

Aquestes noves ordenances està previst que s’aprovin inicialment al ple del 4 de novembre i de manera definitiva el 23 de desembre perquè puguin entrar en vigor l’1 de gener de 2011.

Fecha de publicación: 2010-10-14 16:23:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.49 MB | 06:29 minutos) Comentarios: 0

Temporada destiu marcada per la contenció

La contenció ha estat la protagonista de la temporada d’estiu al sector de la hostaleria i turisme a Mataró i a la comarca. Així ho va destacar el president del gremi, Antoni Graupera, que va explicar, en una entrevista a l’informatiu vespre, que encara que en alguns casos hagi augmentat l’ocupació dels establiments, al mateix temps, ha disminuït la seva  facturació. D’altra banda el president del gremi assegura que els bons resultats ha estat desiguals entre els restaurants i xiringuitos d’arran de mar i els que es troben dins dels municipis.
Al marge de les xifres que retraten aquest estiu, Graupera assegura que el balanç ha estat dins les previsions del gremi. Un dels punts més favorables ha estat el fet que mataronins i maresmencs hagin viatjat menys que en altres anys. De tota manera el president del gremi explica que la valoració no és extraordinària i que de cara a l’any que ve les esperances són més pessimistes.
Graupera explica que pel gremi de Mataró i la comarca el sector de l’hoteleria no és un dels punts forts. Durant el mes de juliol els hotels han notat un augment de l’ocupació i en canvi a l’agost han baixat les reserves. El president del gremi assegura que el què s’ha guanyat un mes s’ha perdut en l’altre i, per tant, el balanç ha quedat compensat i per tant ha deixat com a resultat un estiu desigual.
El president del Gremi ha aprofitat per denunciar la pressió que han percebut en aquesta temporada d’estiu, marcada per la crisi econòmica, per part de les inspeccions de sanitat, que segons indica han tingut més presència que mai.

Fecha de publicación: 2010-10-06 19:13:12
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.25 MB | 05:26 minutos) Comentarios: 0

Latur baixa a Mataró durant el mes de setembre

L’atur baixa a Mataró durant el mes de setembre. 92 persones han trobat feina a la capital del Maresme en els darrer 30 dies a diferència del que ha passat a la resta de Catalunya, on l’atur s’ha incrementat en 1.374. Així, a la ciutat es troben en situació d’atur 12.456. On si ha pujat la xifra de persones en situació de desocupació és al conjunt de la comarca que supera els 34 mil 200 desocupats. El coordinador de CCOO al Maresme i Vallès Oriental assegura que aquesta baixada que s’ha experimentat a Mataró és anecdòtica i que cal fixar-se amb les dades del conjunt de Catalunya i de l’estat, que segons afirma són realment preocupants.
Una de les principals causes de l’increment de l’atur tant a la comarca del Maresme com a Catalunya és, segons Roig, la temporalitat. El coordinador de CCOO assegura que aquesta circumstància s’agreujarà per culpa de la reforma laboral. Tot plegat un signe, segons Roig, que no sortirem de la crisi econòmica amb facilitat. D’altra banda, Roig lamenta que l’estat retalli en els seus pressupostos els serveis bàsics d’atenció a les persones en atur. El coordinador de CCOO assegura que les reduccions en aquest àmbit en cap cas afavoriran la creació de llocs de treball ni la millora de la situació de les persones desocupades.

Fecha de publicación: 2010-10-04 19:51:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (759.09 MB | 03:14 minutos) Comentarios: 0

A la recerca dels millors emprenedors del Maresme

Activitats per detectar aquelles empreses innovadores, aixoplugar-les sota el paraigua del TecnoCampus i convertir el Maresme en un referent en tecnologia. Són les premisses amb què neix la nova xarxa d’emprenedoria del Maresme. El consell comarcal i la Fundació TecnoCampus han signat el protocol per tirar endavant aquesta iniciativa, que pretén millorar l’atenció que es dóna als empresaris a l’hora de tirar endavant el seu negoci. Un dels objectius és el de detectar empreses d’alt valor afegit i impulsar-les a la primera línia de l’emprenedoria. Bernat Costas, conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme apunta que ara, amb l’inici d’activitat al Tecnocampus, recordem que les empreses s’instal•len al parc tecnològic l’1 d’octubre,  és el moment de posar les bases de com i quins han de ser els serveis que la comarca ofereix als emprenedors. De fet, la Xarxa d’emprenedoria que neix a partir del conveni signat entre la Fundació TCM i el Consell Comarcal té la voluntat d’oferir serveis de qualitat, i això també es tradueix en l’optimització dels recursos públics amb els que compta el Maresme i estendre-ho a tot el territori.
Per la seva banda, la presidenta de la Fundació Tecnocampus, Alícia Romero, apunta que la creació d’aquesta xarxa té l’objectiu de capitalitzar el talent de la comarca  i que se’n puguin beneficiar tots els emprenedors del Maresme. D’aquesta manera, els empresaris del territori poden rebre la mateixa atenció que tenen els que estan al Tecnocampus. Romero, incideix també, en la necessitat d’aconseguir que el talent que hi ha al Maresme no s’escapi del territori i es converteixi, per tant, en experiències empresarials d’èxit.

Fecha de publicación: 2010-09-16 19:54:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (705.66 MB | 03:00 minutos) Comentarios: 0

LIMPEM prioritza un canvi dhoraris al mercat de la Plaça de Cuba

Convèncer als paradistes del mercat de la plaça de Cuba que cal adaptar els horaris a les necessitats actuals dels clients. Es una de les prioritats que es marca l’IMPEM per comissió mixta del mercat la placa de Cuba, que s’ha constituït aquesta tarda. Un òrgan consultiu format per membres de la junta de venedors i de l’IMPEM que pretén assessorar en la gestió del mercat. La presidenta de lIMPEM Alícia Romero descarta que s’obligui als paradistes a obrir a les tardes i aposta per fer-los veure la vessant positiva d’adaptar les hores d’obertura a les necessitats dels nous temps.
Romero destaca que cal donar raons de pes als paradistes perquè s’adonin que és convenient fer una modificació en els horaris en què el mercat està obert. En xifres, la presidenta de l’IMPEM ha destacat que només durant el dissabte 5000 persones passen per la plaça de Cuba i ha afegit que s’hauria de veure quina afluència hi ha un dijous o un divendres a la tarda perquè en comparació, hi ha més quantitat de clients que un dimarts al matí, per exemple.
Com dèiem, aquesta tarda, s’ha constituït la comissió mixta del Mercat municipal de la plaça de Cuba que integra representants dels venedors i també de l’IMPEM. Segons Romero aquest òrgan servirà per traçar les línies d’una nova etapa en la nova relació entre les dues parts, arran de la reforma del mercat i per tant en relació a les noves necessitats que comporta l’emplaçament. Una de les prioritats és un canvi en els horaris dels paradistes però la comissió també posa sobre la taula altres qüestions com un canvi en la gestió dels residus comercials.

Fecha de publicación: 2010-09-15 19:07:11
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (765.28 MB | 03:15 minutos) Comentarios: 0

Caixa Laietana dóna llum verda al SIP

El camí ha arribat al final i sembla que Caixa Laietana hagi arribat al seu país de Oç personal. LAssemblea General de Caixa Laietana va ratificar ahir al vespre, amb el 100 per cent de vots positius, el Contracte dIntegració del Sistema Institucional de Protecció (SIP). D’aquesta manera, l’entitat d’estalvis mataronina donava el pas definitiu per constituir el SIP format per Caja Madrid, Bancaja, Caja Rioja, Caja Insular de Canarias, Caja de Ávila i Caixa Laietana. Un procés però, que no és absolutament planer. Ara les 7 caixes han d’establir un pla d’estalvi i reducció dels costos de totes les entitats que haurà de simplificar alguns dels serveis que ofereixen i quedar integrats en el banc que crearan conjuntament. L’objectiu que es marca el grup que acaba de néixer, que segons les entitats és un gran projecte de futur, és el de millorar la rendibilitat del sistema financer i de l’economia espanyola. Per aconseguir els objectius que es marquen, però, cal millorar l’eficiència del sistema d’oficines i de la plantilla. Per aquest motiu, el grup ha previst el tancament del 12 per cent de les oficines del grup, el que representa 550 oficines de tot l’estat. Això es tradueix, també, en l’acomiadament de part dels treballadors. Més de 3 mil persones es quedaran sense feina en aquest procés. La majoria, segons el cap de màrqueting de Caixa Laietana, Joan Herrero, a través de prejubilacions i baixes incentivades. Per fer front al gran nombre de prejubilacions, la nova societat ha demanat al FROB, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, diners per valor de 4.465 milions d’euros d’on es pagaran les indemnitzacions, diners que també serviran per pal•liar els efectes de la crisi immobiliària.
Pel que fa al futur, el cap de comunicació de Caixa Laietana és rotund i assegura que, en cap cas, l’entitat corre el perill de desaparèixer, un punt que queda reflectit en el contracte signat per les 7 caixes d’estalvis que formen el grup. Segons Herrero per això s’ha optat per aquesta opció de fusió freda.
El nou grup, que ha de començar a operar el gener de 2011, es converteix en la primera caixa destalvis espanyola amb uns actius de 340.000 milions deuros. Aquesta fòrmula de fusió freda permet que les entitats puguin mantenir la seva personalitat jurídica, marca, òrgans de govern i lObra Social en els seus territoris dinfluència.

Fecha de publicación: 2010-09-15 16:17:56
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (952.73 MB | 04:03 minutos) Comentarios: 0

Atur agost entrevista jaume roig

Després de 4 mesos a la baixa, l’atur torna a repuntar. Més de 300 persones s’han quedat sense feina durant el mes d’agost a Mataró i la capital del Maresme ja torna a superar els 12mil 500 aturats. Al conjunt del Maresme, l’atur registrat ha augmentat en 800 persones i ara hi ha més de 33mil 700 desocupats.

Fecha de publicación: 2010-09-04 13:38:03
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.07 MB | 04:39 minutos) Comentarios: 0

Cauen un 17% el nombre de visitants a la ciutat de Mataró en el període comprès entre el maig i la primera setmana d’agost

Cauen un 17% el nombre de visitants a la ciutat de Mataró en el període comprès entre l’1 de maig i la primera setmana d’agost. L’oficina d’atenció turística ha atès 8mil 700 persones en aquest primer període d’estiu, unes 800 menys que l’any passat. Tot i aquesta davallada del nombre de visitants, han augmentat els de procedència estrangera i ja signifiquen un 14% dels usuaris de l’oficina de turisme. També han augmentat els usuaris de la mateixa ciutat de Mataró, que són prop d’un 70%. Alícia Romero és la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica.
Aquests usuaris que s’acosten a l’oficina de turisme s’interessen, sobretot, per les propostes culturals i d’oci que ofereix la capital del Maresme. En aquest sentit, han augmentat un 26% el nombre d’assistents a les rutes i visites guiades com la ruta modernista o la ruta per la Iluro Romana, tot i que hi ha hagut menys oferta ja que moltes d’aquestes rutes s’han fet quinzenalment. En total, 527 persones han passat per la ciutat per descobrir el seu patrimoni i la seva història.
Precisament aquest augment de visitants estrangers i l’interès per les propostes com les rutes i visites guiades ha d’obligar el govern municipal, segons Alícia Romero, a repensar la programació cultural del mes d’agost. En aquest sentit, Romero posa en qüestió que hagi estat un encert canviar les dates del Festival Shakespeare, que ara es celebra abans de Santes.
D’altra banda, l’ocupació hotelera mitjana des del mes de maig ha estat d’un 40%. El juliol ha augmentat fins al 57%, tendència que s’ha mantingut durant els primers dies d’agost. El perfil dels turistes allotjats també varia segons el mes. Així, si durant el maig i el juny predominaven molt els turistes espanyols, al juliol es va disparar el nombre d’estrangers, situant-se en un 43%. Aquestes dades, segons Romero, evidencien que en els últims anys ha augmentat la presència de turistes de fora de l’estat.
La botiga Mataró, una altra de les novetats per promocionar la ciutat, ha venut uns 350 productes de merxandatge des del mes de maig.

Fecha de publicación: 2010-08-17 17:44:35
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (875.25 MB | 03:44 minutos) Comentarios: 0

Entrevista TecnoCampus Alícia Romero

32 empreses han confirmat la seva presència al TecnoCampus i donaran feina a 300 treballadors. El parc tecnològic obrirà les portes l’1 de setembre amb els primers exàmens de les Universitats.
En parlem amb la presidenta de la Fundació, Alícia Romero.

Fecha de publicación: 2010-08-08 13:33:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.14 MB | 09:19 minutos) Comentarios: 0

El Tecnocampus exemple de futur

La crisi econòmica ha evidenciat que el model productiu de l’estat espanyol necessita un canvi de rumb i aquest pot anar en la línia de la innovació i la generació del coneixement . Ho ha dit aquest matí a Mataró, la presidenta de la Comissió de Ciència i Innovació del Congrés dels Diputats de Madrid, Maria Teresa Rodríguez, durant la visita que ha fet aquest matí a les obres de construcció del parc tecnològic Tecnocampus. Maria Teresa Rodríguez ha afegit a més a  més que es tracta d’un equipament que va en aquesta línia de futur que ha de marcar-se el model productiu.
Maria Teresa Rodríguez ha assenyalat que el Tecnocampus és un parc punter que amb una àmplia visió de futur. A la visita que ha fet al parc tecnològic l’ha acompanyat el portaveu del Grup Popular en aquesta mateixa comissió, Gabriel Elorriaga, que ha destacat l’esforç de l’administració local per tirar endavant aquest projecte, a l’hora que ha apuntat que el parc mereix rebre suport de les institucions més enllà de l’àmbit local.
En aquest sentit, la presidenta de la Comissió de Ciència i Innovació ha posat èmfasi en la projecció del parc Tecnocampus, a l’hora que ha qualificat el projecte de pioner. Durant la mateixa visita, Maria Teresa Rodríguez ha destacat el plantejament i la visió de futur del parc i ha apuntat que és una iniciativa beneficiosa tant per Mataró com pel territori que l’envolta.

Fecha de publicación: 2010-07-09 20:17:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (706.92 MB | 03:00 minutos) Comentarios: 0

jaume roig atur maig

Baixa l’atur a Mataró per segon mes consecutiu. Durant el mes de maig prop de 400 persones han trobat feina a la capital del Maresme i l’atur baixa fins a les 12mil 700 persones. Són dades que ha donat a conèixer el Departament de treball i que també rebel•len que, al conjunt de la comarca, 1500 persones han trobat feina durant els últims 30 dies.

Fecha de publicación: 2010-06-02 19:09:55
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (968.34 MB | 04:07 minutos) Comentarios: 0

Caixa Laietana en converses amb Caixa Madrid

Caixa Laietana en converses amb Caja Madrid, Caja Insular de Canarias, Caja Ávila, Caja Segovia i Caja Soria per crear un S.I.P., un Sistema Institucional de Protecció. Es tracta d’un tipus de fusió freda en el qual les entitats mantenen la seva personalitat jurídica, l’activitat comercial així com la gestió de l’Obra Social al territori. La de Mataró és l’única caixa catalana que forma part d’aquesta fusió.

L’entitat mataronina, així com les altres cinc caixes que han iniciat aquest procés de fusió freda han comunicat avui mateix a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l’inici de les negociacions per a l’integració de les sis entitats en un projecte que lidera Caja Madrid. Segons el comunicat fet públic, aquesta tarda, per Caixa Laietana, la creació del nou grup permetria reforçar la solvència i la liquiditat del conjunt de caixes que el conformen.

La nova entitat comptaria amb uns actius financers de 227.000 milions deuros, 2.975 oficines i més de 19.000 treballadors. Si fructifica, es tractaria del S.I.P. més gran negociat fins ara a tot l’estat espanyol.


Durant una entrevista a l’informatiu vespre, el representant de la UGT a  l’entitat d’estalvis, Pere Soler, s’ha mostrat sorprès per l’inici d’aquesta operació i ha remarcat la centralitat de Madrid en aquesta operació. Des de CCOO a l’entitat, Esteve Martínez s’ha pronunciat en el mateix sentit, i ha assegurat que era previsible tenint en compte els processos iniciats per altres entitats del país.

Fecha de publicación: 2010-05-28 20:32:15
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.69 MB | 07:22 minutos) Comentarios: 0