30112011Assembleanacional

LAssemblea Nacional de Catalunya al Maresme, un organisme d’autodefensa, tal i com ho va descriure en el seu parlament el cantautor Lluís Llach. En un país on de la por se’n diu seny, el músic explica que cal lluitar per eliminar els temors provocats per segles de brutalitat i imposicions espanyoles.
En la mateixa línia, Llach assegura que la independència ja no és una reivindicació que s’hagi de fonamentar en la història. Ja no cal mirar el 1714. Després de gairebé tres segles ocupats, els Països Catalans han de ser lliures per una qüestió de supervivència, assegura el cantautor.

Per la seva part, el coordinador d’Arenys de Munt per la independència i uns dels organitzadors de l’acte del Foment, Xavier Mitjà, apuntava el full de ruta que cal seguir des de les comarques amb un horitzó molt clar: referèndum l’any 2014.

Fecha de publicación: 2011-10-30 08:08:19
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (730.97 MB | 03:07 minutos) Comentarios: 0

Valoracions polítiques de ladéu dETA

ETA anunciava ahir a la tarda la fi de la lluita armada. Ho feia sense posar cap tipus de condició. A partir d’aquell moment, les reaccions, a tots els nivells, no han parat de produir-se. Des de Mataró, la valoració dels partits és unànime: l’anunci de l’abandonament de les armes converteix el 20 d’octubre de 2011 en una data històrica.

Fecha de publicación: 2011-10-21 11:39:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.59 MB | 06:56 minutos) Comentarios: 0

Anna Cobos valora des de Bilbao lanunci dETA

La periodista mataronina Anna Cobos, resident a Bilbao, explica als micròfons de Mataró Ràdio com sha rebut al País Basc lanunci dETA dabandonament de la lluita armada.

Fecha de publicación: 2011-10-21 09:06:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (330.61 MB | 01:24 minutos) Comentarios: 0

CiU, 100 dies al govern de Mataró

100 dies de nou govern municipal. Avui fa més de tres mesos que Convergència i Unió agafava les regnes de la ciutat en un canvi històric per la ciutat, després de 32 anys de governs del PSC. El nou executiu municipal fa un balanç més que positiu d’aquesta primera etapa al capdavant de la ciutat. L’oposició, en diferents graus, es mostra molt crítica amb el que consideren 100 dies d’inacció.

Fecha de publicación: 2011-09-19 03:06:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.57 MB | 06:50 minutos) Comentarios: 0

Els partits de Mataró destaquen el compromís dHeribert Barrera amb Catalunya

Centenars de ciutadans han passat aquest matí pel Parlament per visitar la capella ardent de lexpresident del Parlament i retre-li un últim homenatge. Heribert Barrera va morir dissabte a Barcelona als 94 anys. La desaparició del que va ser el primer president del Parlament de Catalunya després de la restauració de la democràcia, entre 1980 i 1984, ha fet que tots els partits n’hagin destacat el seu ferm compromís amb Catalunya.

El president d’Esquerra a Mataró i per tant company de partit, Francesc Teixidó, ha volgut recordar la figura d’Heribert Barrera com una persona que encarnava els valors de la cultura de l’esforç i el compromís amb el país. Per Teixidó, Barrera va lluitar sempre pels seus ideals i és un exemple a seguir.

L’alcalde, el nacionalista Joan Mora, també ha qualificat el desaparegut president del Parlament com a un polític de referència. Mora n’ha destacat la seva capacitat de sacrifici i la seva voluntat de posar sempre per davant els interessos de país.

Des del PSC, Joan Antoni Baron ha volgut destacar el compromís de Barrera amb Catalunya i per la recuperació dels valors democràtics durant la transició. Tot i que Baron ha admès discrepàncies polítiques amb Barrera, considera que en un moment de descrèdit de la política, cal reivindicar el paper que van tenir personatges de la talla de l’ex president del Parlament.

El cap del grup municipal del Partit Popular, Jose Manuel López, ha volgut destacar la importància de d’Heribert Barrera dins del parlamentarisme Català. López assegura que cal recordar la seva figura tot i la distància ideològica que el separava de la formació que representa.

Esteve Martínez, com a cap del grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds, també ha lamentat la pèrdua d’aquesta figura. L’ecosocialista ha destacat la lluita contra el franquisme d’Heribert Barrera i també la seva trajectòria democràtica, que segons Martínez el fa mereixedor del record i dels reconeixements.

La CUP també ha lamentat la mort d’Heribert Barrera. Xavier Safont-Tria ha reconegut que de vegades han estat crítics amb alguns posicionaments de Barrera per ser massa conservador, però n’ha volgut destacar la seva evolució política cap a l’independentisme.

Fecha de publicación: 2011-08-29 09:51:26
Calidad del audio: khz, bitrate:
Descargar podcast (0 MB | minutos) Comentarios: 0

El nou govern municipal vol desencallar la transformació de l’antic Club Nàutic

El nou govern municipal es proposa desencallar la transformació de l’antic Club Nàutic en un centre esportiu d’elit. Segons l’alcalde Joan Mora el procés per modificar els usos de l’equipament està aturat i ara es posen en marxa per aconseguir el canvi. Mora assegura que l’anterior govern municipal va obtenir una negativa al projecte de reconversió de l’edifici per part de Puertos del Estado però que en cap moment ho va comunicar a la nova executiva municipal.

Tot i la negativa per part de l’estat de canviar els usos de l’edifici, el nou govern manté la voluntat que aquest equipament passi a ser el centre esportiu d’elit que s’havia plantejat. Per això Mora afirma que intentarà consensuar el projecte amb aquesta administració, introduint els arranjaments necessaris, abans de presentar-lo oficialment.

Recordem que a dia d’avui el propietari de l’antic Club Nàutic segueix sent el Consell comarcal del Maresme, que té la concessió de la Generalitat. Ha de ser l’ajuntament de Mataró qui acabi gestionant aquest espai. Mentrestant i davant el perill que ha generat els darrers mesos l’abandonament d’aquest edifici, el govern municipal ha demanat a l’ens comarcal que s’encarregui de tapiar les entrades per evitar que ningú s’hi instal•li o entri a robar.

Fecha de publicación: 2011-08-26 07:52:05
Calidad del audio: khz, bitrate:
Descargar podcast (0 MB | minutos) Comentarios: 0

PxC condiciona el seu suport al cartipàs que proposi lalcalde Mora

Plataforma per Catalunya condiciona el suport al cartipàs que proposi l’alcalde Mora a tres punts: a no empadronar més immigrants sense papers, a donar preferència als ciutadans espanyols per sobre dels estrangers a l’hora d’accedir a un lloc de treball públic, i a votar a favor d’una moció que presentarà PxC per demanar la prohibició total de l’ús del burka i el niqab a la ciutat. Mònica Lora, portaveu de PxC, explica que encara s’han de reunir amb l’alcalde però assegura que Joan Mora va mostrar predisposició a acceptar les condicions que posa sobre la taula Plataforma.

D’altra banda, Lora també ha mostrat el seu rebuig a les retribucions que preveu aprovar el govern municipal. La cap del grup municipal de Plataforma considera que els sous que cobren els regidors i l’alcalde no s’haurien de mantenir igual que al mandat passat, tal i com pretén l’executiu de Joan Mora, sinó que s’haurien de rebaixar.

Fecha de publicación: 2011-07-12 13:05:07
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (521.02 MB | 02:13 minutos) Comentarios: 0

Lalcalde Joan Mora no sapujarà el sou

Lalcalde Mora no s’apujarà el sou. Segons ha explicat a Mataró Ràdio el portaveu de CiU i primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernández, Mora cobrarà el mateix que Joan Antoni Baron. Pel que fa als regidors, també cobraran nòmines semblants als del tripartit, tot i que ha volgut evidenciar que a l’executiu anterior hi havia quinze persones amb cartera i ara només vuit i, per tant, cada regidor nacionalista assumeix més responsabilitats. En qualsevol cas, Fernández ha assegurat que, tot i que encara no s’han definit els sous al detall perquè encara estan treballant el document, l’estalvi anual en nòmines serà de 300mil euros. El 2007, i segons consta a lacta del ple extraordinari del 29 de juny de fa quatre anys, el govern tripartit va decidir els sous  segons el que dictava un estudi de la Fundació Pi i Suñé. En funció dels trams de població, a lalcalde de Mataró li corresponia un sou brut de 84.997euros anuals. Tot i això, Joan Antoni Baron sel va rebaixar fins als 60.000 euros bruts. El mateix va passar amb els sous dels regidors. Si segons aquest estudi havien de cobrar aproximadament 54.000 euros bruts anuals, sel van rebaixar fins als 35.000. Ara fa un any, quan es va aprovar el ple dausteritat del consistori que va comportar la reducció de les nòmines dels funcionaris, els càrrecs electes també es van rebaixar les nòmines. Els sous de l’alcalde i els regidors s’aprovaran en el transcurs d’un ple extraordinari que se celebrarà, molt probablement, la setmana que ve. Una sessió en la qual s’aprovarà el cartipàs, la nova organització municipal. També s’hauran d’aprovar, per tant, entre d’altres, els consells d’administració i les presidències d’empreses públiques com PUMSA, Gintra, Prohabitatge, Aigües de Mataró o la Fundació TecnoCampus (a més a més de designar, per exemple, els tres representants al Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme o al Consorci de Promoció Turística Costa Barcelona-Maresme, entre daltres). Quim Fernàndez recorda que només les competències del ple s’han d’aprovar per majoria absoluta i que, la resta de punts, poden aprovar-se per majoria simple. És a dir, més vots a favor que en contra. Tenint en compte això, CiU podria aprovar el gruix del cartipàs amb el suport del PP i l’abstenció d’algun altre grup. L’organització prevista pel nou govern municipal difereix del que hi havia fins ara i tindrà cinc grans àrees: L’executiu de Joan Mora incorporarà la figura d’un gestor i elimina l’àrea de presidència i la substitueix per un càrrec de confiança que coordinarà protocol, imatge, comunicació i els mitjans públics.

Fecha de publicación: 2011-07-08 09:50:12
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.22 MB | 05:18 minutos) Comentarios: 0

El PSC denuncia falta de transparència en el nomenament del gerent del CSdM

El PSC considera que el nomenament de Joaquim Esperalba com a gerent del Consorci Sanitari del Maresme s’ha fet amb opacitat i usurpant les funcions del Consell rector, que és qui ha de ratificar el càrrec. El primer secretari dels socialistes, Joan Antoni Baron, explica que aquest òrgan encara no s’ha reunit després del canvi de govern i que per tant els membres tampoc han variat. En aquest sentit considera que és una manca de respecte cap als membres del consell haver obviat aquesta informació.

Segons els socialistes cal preguntar a l’alcalde Joan Mora si tenia coneixement del nomenament de Joaquim Esperalba com a gerent del Consorci. En cas que així fos, Baron assegura que volen saber perquè Mora no els ho havia comunicat, als encara membres del consell rector. El primer secretari dels socialistes veu amb mals ulls que els arribés aquesta notícia a través de rumors o dels mitjans de comunicació, enlloc de rebre-la en una comunicació oficial.

Joan Antoni Baron afirma que aquesta no és la primera actuació reprovable dels governs de Convergència i Unió i que considera que en alguns casos actuen amb prepotència i opacitat. En aquest sentit recorda que ja va faltar comunicació quan es va nomenar Joan Mora al Consorci del Port, amb l’anul•lació del Festival Shakespeare o amb la solució dels accessos a la ciutat per autopista.

El Partit dels Socialistes precisa que en cap cas qüestionen la vàlua professional de Joaquim Esperalba, sinó les maneres que amb què s’ha portat a terme el seu nomenament.

Fecha de publicación: 2011-07-07 12:52:57
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (895.5 MB | 03:49 minutos) Comentarios: 0

Reaccions dels partits a laturada de Rondes

La majoria de partits celebren l’aturada de les Rondes i demanen que es mantingui la inversió provinent de l’estat dedicada a la millora de la mobilitat. El PSC i ICV per la seva banda dubten que aquest anunci sigui definitiu i reclamen solucions immediates....

Convergència i Unió valora satisfactòriament l’anunci de l’aturada de les Rondes i asseguren que és el compliment del compromís del conseller d’aconseguir consens amb el territori i amb el nou alcalde de Mataró, Joan Mora. Per Convergència i Unió la prioritat és que no es perdin els 400 milions d’euros que l’estat ha destinat a la millora de la mobilitat al Maresme. Escoltem el portaveu de CiU, Quim Fernandez.

Joan Antoni Baron, en nom del PSC, acusa el govern de la Generalitat de jugar al gat i a la rata i de no deixar clar si les rondes s’acabaran construint. El cap de l’oposició explica que no seria la primera vegada que el conseller de territori Lluis Recoder ha de corregir les paraules del secretari Mobilitat, Damià Calvet, que recordem anunciava l’aturada definitiva de la construcció de les rondes. Baron demana a la Generalitat que aclareixi d’una vegada per totes quin serà el futur de la mobilitat a la comarca.

El PP celebra que s’aturi la construcció de les Rondes de Mataró i el Maresme per replantejar el projecte, però alerta que cal trobar una solució als problemes de mobilitat que pateix la comarca. En aquest sentit, demanen a l’executiu català que no s’adormi i que marqui un calendari. El cap del grup municipal del PP, José Manuel López, també reclama una solució definitiva als problemes de circulació que hi ha a la sortida de Mataró Oest i secundaria una hipotètica supressió del peatge de la C-32 si la gratuïtat només fos per als maresmencs.

Iniciativa per Catalunya Verds demana acord entre partits i agents socials per trobar una alternativa que impedeixi que es perdin els 60 milions d’euros que el Ministeri pretenia dedicar a la primera fase de les obres. Per això el grup parlamentari d’ICV ha presentat una esmena al pressupost perquè es faci una partida per millorar la mobilitat i laccessibilitat a lentorn de la capital del Maresme. A més els ecosocialistes han presentat també una proposta de resolució perquè es redacti el pla director que contempli i defineixi el contingut del projecte que s’haurà de finançar amb els diners del Ministeri. D’altra banda, i de la mateixa manera que Joan Antoni Baron, Milà acusa a Convergència i Unió de no deixar el futur de les Rondes prou clar.

En resposta a les acusacions de manca de claredat del PSC i ICV, Quim Fernandez, portaveu de CiU, assegura que el seu grup ha rebut una resposta idèntica tant del Conseller de Territori com del Secretari de Mobilitat.

La Candidatura d’Unitat Popular celebra l’aturada de les Rondes. Els independentistes aplaudeixen la decisió de la Generalitat i asseguren que el sentit comú “s’ha acabat imposant”. El regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, considera que el peatge s’hauria d’eliminar per als residents a la comarca perquè està més que amortitzat. Tot i això, exigeix que els 400 milions d’euros que acompanyaven el traspàs de la nacional 2 s’utilitzin per solucionar conflictes puntuals de mobilitat, com els accessos a l’Hospital i a Mataró Parc.

Fecha de publicación: 2011-06-18 07:55:24
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.58 MB | 06:53 minutos) Comentarios: 0

Entrevista a Damià Calvet, secretari de mobilitat de la Generalitat

La Generalitat es planteja suprimir els peatges de l’autopista del Maresme pels habitants de la comarca com a alternativa a l’aturada de la construcció de les Rondes. El secretari Mobilitat, Damià Calvet, ha explicat en una entrevista a Mataró Ràdio que és una de les opcions amb les que treballa el Departament de Territori i Sostenibilitat i que beneficiaria només als habitants del Maresme. En aquest sentit, afirma que els trànsits de llarg recorregut que passessin pel Maresme haurien de continuar pagant el peatge.

Fecha de publicación: 2011-06-17 08:02:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.68 MB | 11:42 minutos) Comentarios: 0

Preservem el Maresme celebra laturada definitiva de les Rondes

La coordinadora Preservem el Maresme es felicita per l’aturada definitiva de la construcció de les rondes. La intenció del govern de la Generalitat de replantejar el traçat representa per aquesta plataforma cívica una victòria per a tota la comarca. El portaveu de Preservem el Maresme, Antoni Esteban, assegura que és una fita històrica que la societat civil hagi sumat esforços per reclamar els seus drets pel que fa a la sostenibilitat i el territori.

Recordem que el secretari de mobilitat, Damià Calvet, ha justificat l’aturada en sec d’aquest projecte referint-se a la manca de coherència que representa iniciar el tram de Mataró quan ni tan sols hi ha plantejada la solució de la comarca. A més afirma que és imprescindible consensuar el projecte amb el territori. Tot plegat, arguments que segons Esteve, la plataforma ha demanat des del principi. El portaveu de la coordinadora explica que no es pot tirar endavant una infraestructura de les dimensions de la que s’havia projectat sense el suport del conjunt del Maresme.

Des de la Generalitat s’han compromès a conversar amb el nou alcalde per planificar la millor opció per a la mobilitat de la comarca però també a iniciar una consulta amb el territori. En aquest sentit, Esteban afirma que la Plataforma vol ser present en aquest procés perquè assegura que compten amb idees i alternatives que poden ser útils, com la que ja van plantejar en període prelectoral a Can Palauet davant les diferents formacions polítiques de la ciutat.

Fecha de publicación: 2011-06-16 13:16:55
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (945.28 MB | 04:01 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Joan Mora com a alcalde

Joan Mora es compromet a sobreposar els interessos de la ciutat als de partit. Així ho ha assegurat el nou alcalde en un espai especial d’entrevista amb els informatius de Mataró Ràdio. Com a exemple Mora ha assegurat que intentarà que les retallades tinguin el menor impacte possible a l’Hospital de Mataró. Considera que les retallades lineals son una barbaritat perquè no premien la bona gestió. Pel que fa a l’educació, el nou alcalde afirma que tot i la complicada situació financera de la Generalitat reclamaran com una necessitat imprescindible que la construcció de l’escola Marta Mata segueixi endavant.

Fecha de publicación: 2011-06-14 11:02:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (11.1 MB | 48:30 minutos) Comentarios: 0

Ple dInvestidura

Fecha de publicación: 2011-06-11 10:59:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (31.66 MB | 138:20 minutos) Comentarios: 0

Entrevista comiat Núria Aguilar

8 regidors no són suficients per governar una ciutat de les dimensions de Mataró. Així ho va afirmar la fins ara regidora de gent gran i de mobilitat, Núria Aguilar, en una entrevista als informatius de Mataró Ràdio. 

Fecha de publicación: 2011-06-09 11:27:56
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.27 MB | 18:38 minutos) Comentarios: 0

Entrevista comiat Carmen Esteban

L’Oficina Social d’Atenció Integral, l’OSAI, creada específicament per atendre els casos derivats de la crisi econòmica, s’hauria de mantenir independentment del context econòmic. Així ho ha assegurat Carmen Esteban, fins ara regidora de serveis socials durant l’entrevista de comiat a Mataró Ràdio.

Fecha de publicación: 2011-06-09 11:05:23
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (20.74 MB | 22:39 minutos) Comentarios: 0

Últim ple mandat

Fecha de publicación: 2011-06-08 16:05:57
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 96
Descargar podcast (68.05 MB | 99:06 minutos) Comentarios: 0

Entrevista comiat Joan Antoni Baron

Baron sacomiada de lalcaldia després de 7 anys en el càrrec. En una entrevista als Informatius de Mataró Ràdio, Baron fa repàs als gairebé dos mandats que ha estat al capdavant de la ciutat.

Fecha de publicación: 2011-06-07 11:10:28
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (20.99 MB | 22:55 minutos) Comentarios: 0

Entrevista comiat Ana Maria Barrera

La llista del PSC, escollida per Joan Antoni Baron, ha apostar més per l’experiència que per la joventut. Així ho ha assegurat la fins ara regidora de Joventut i Dona, Ana Barrera, en una entrevista de comiat del seu lloc dins del consistori, que recordem no ha estat candidata pels socialistes en aquestes darreres eleccions. Barrera ha afegit que vistos els resultats en aquestes municipals, ha de ser el mateix Baron que faci balanç de l’encert de la llista.

Fecha de publicación: 2011-06-07 10:22:48
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (20.35 MB | 22:13 minutos) Comentarios: 0

Entrevista comiat Francesc Teixidó

Francesc Teixidó, fins ara cap del grup municipal d’ERC i titular d’habitatge, espera que Joan Mora aconsegueixi fer realitat la seva proposta de sumar els esforços de tots els partits per fer front a la crisi. Així ho ha assegurat en una entrevista amb els Informatius de Mataró Ràdio per acomiadar la seva trajectòria com un dels regidors que aquesta setmana posa el punt i final a la seva tasca.

Fecha de publicación: 2011-06-06 09:41:30
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (17.14 MB | 18:43 minutos) Comentarios: 0

Entrevistapolitoleg

Pràcticament 15 dies després de les eleccions municipals, Mataró no compta amb un govern definit. Convergència i Unió ha estat el guanyador d’aquests comicis amb més vots que el PSC però ha obtingut els mateixos regidors, 8. En principi per tant no compta amb la majoria necessària per governar en solitari. Les cartes estan sobre la taula i per analitzar les possibles jugades, des dels informatius hem volgut conèixer la visió d’un especialista en aquesta qüestió. La nostra companya Clara Sánchez ha conversat amb el politòleg Toni Rodon.

Fecha de publicación: 2011-06-05 08:13:15
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (8.53 MB | 09:18 minutos) Comentarios: 0

Bassas: "Al PSC no li interessen les cadires sinó el programa"

Ramon Bassas assegura que el PSC es quedarà a l’oposició perquè no vol cadires, sinó que vol que es compleixi el seu programa electoral. El primer tinent d’alcalde en funcions també ha reconegut en una entrevista a Mataró Ràdio que va posar el seu càrrec a disposició de l’alcalde quan va esclatar el cas de Can Fàbregas.

Fecha de publicación: 2011-06-03 09:41:34
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (19.57 MB | 21:22 minutos) Comentarios: 0

Entrevista comiat Quitèria Guirao

Quitèria Guirao insinua que caldria il•legalitzar Plataforma per Catalunya per fomentar el racisme i la xenofòbia. La fins ara cap del grup municipal d’ICV-EUiA ho ha assegurat durant una entrevista a Mataró Ràdio, en què també ha reconegut que no s’ha sabut preveure la força amb què podia irrompre aquesta formació al consistori. Per Guirao, els partits de llarga tradició democràtica hauran de fer molta pedagogia. A més, ha afegit que considera que en aquest cas la justícia hauria d’aplicar la Llei de Partits.

Fecha de publicación: 2011-06-02 10:55:15
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (19.66 MB | 21:28 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Ramon Bassas

El fins ara el primer secretari del PSC Ramon Bassas considera que la nova etapa del PSC no ha de passar necessàriament per una renovació total de l’executiva. Així ho ha assegurat en una entrevista als informatius de Mataró Ràdio després d’anunciar la seva dimissió. Bassas assegura que el partit dels socialistes ha passat per crisi més greus que la present i que per experiència saben que la solució no és partir de zero. Afegeix que l’aposta idònia seria per sumar gent nova.

Fecha de publicación: 2011-06-02 09:41:20
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (5.76 MB | 06:17 minutos) Comentarios: 0

Entrevista comiat Sergi Penedès

Esquerra Republicana a Mataró ha pagat els plats trencats de la mala gestió de la direcció nacional. Així ho considera el fins ara regidor de cultura i número 2 d’Esquerra, Sergi Penedès, que es mostra convençut que a la capital del Maresme la coalició independentista ha rebut un vot de càstig. Per Penedès, el tripartit de la Generalitat no ha acomplert les expectatives. Això ha fet que molts votants hagin retirat el suport als republicans per haver fet president a José Montilla i, també, pel fet que a Barcelona Jordi Portabella posés a Joan Laporta de número 2.

Fecha de publicación: 2011-06-01 09:11:53
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (19.92 MB | 21:45 minutos) Comentarios: 0

ICV rebutja un govern de concentració

ICV considera inecessari un govern de concentració com el que proposa CiU. Així ho ha assegurat el candidat d’aquesta formació, Esteve Martínez en una entrevista amb els serveis informatius d’aquesta casa. De tota manera els ecosocialistes estan disposats a fer pactes puntuals per garantir el futur de la ciutat.

Fecha de publicación: 2011-05-30 07:43:08
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (12.44 MB | 13:35 minutos) Comentarios: 0

entrevista a Xavier Safontria (CUP)

Fecha de publicación: 2011-05-29 08:28:01
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (13.28 MB | 14:30 minutos) Comentarios: 0

Entrevista a Francesc Teixidó (ERC)

Fecha de publicación: 2011-05-29 08:14:45
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (14.45 MB | 15:47 minutos) Comentarios: 0

Entrevista José Manuel López

Fecha de publicación: 2011-05-25 07:32:53
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (12.98 MB | 14:10 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Ramon Bassas

Fecha de publicación: 2011-05-24 06:02:57
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.84 MB | 12:24 minutos) Comentarios: 0

Entrevista post electoral amb Joan Mora

Fecha de publicación: 2011-05-23 13:49:50
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.7 MB | 20:32 minutos) Comentarios: 0

La participació arriba al 2909% a les 2 del migdia

Els que s’ ja han exercit el dret a vot han estat els 6 candidats que tenien representació al passat mandat. Al llarg del matí, sense excepció han dipositat les seves paperetes a diferents col•legis de la ciutat. Tots plegats fent una reivindicació contra la participació i demanant als ciutadans que emetin els seus vots.
El candidat socialista Joan Antoni Baron ho ha fet al Centre Cívic del Pla d’en Boet acompanyat de la seva dona cap a les 11 del matí. Com dèiem, ha celebrat que tothom pugui votar i ha recordat que les presents són unes eleccions municipals i que en cap cas equivalen a una primera o una segona volta respecte a cap altres comicis.

Més matiner ha estat el candidat de Convergència i Unió que a menys de 5 minuts per les 9 del matí ja esperava davant del col•legi electoral que hi ha ubicat a l’escola Mare de Déu de Lourdes. Mora ha afirmat que cada ciutadà ha de votar el què més li convingui i ha assegurat que després de sembrar, durant tota la campanya, ara és moment de “sega” i per tant el moment per recollir els resultats.

Qui també ha llançat un crit a la participació ha estat el candidat popular Jose Manuel López. A les 10 del matí ha emès el seu vot al Centre de Formació per a Adults de Rocafonda. L’alcaldable del PP ha destacat la importància d’anar a votar tot explicant que només cal fer-ho cada quatre anys i que només representa un moment.

Sensacions positives per la jornada electoral. Aquesta ha estat la impressió del candidat d’Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa Esteve Martínez que ha emès el seu vot a dos quarts d’1 del migdia al Col•legi Electoral del Camí del Mig. Martínez ha afegit que en les circumstàncies actuals hi ha necessitat de reacció. D’altra banda l’ecosocialista ha valorat positivament la campanya de la seva formació i assegura, com Joan Mora, que ara és el moment de recollir-ne els fruits.

Francesc Teixidó el candidat d’Esquerra Republicana – Reagrupament i Junts Decidim s’ha mostrat esperançat que la jornada sigui el més participativa possible, just després d’emetre el seu vot a l’escola Mare de Déu de Lourdes a les 12 del migdia. El republicà ha desitjat que guanyi el millor i en conseqüència, i segons les seves paraules, que la seva llista sigui una de les més beneficiades.

El candidat de la CUP Xavier Safontria ha assegurat, després de votar al Centre Cívic de Vista Alegre a dos quarts de 12 del migdia, que la jornada electoral és emocionant sobretot perquè els resultats estan molt oberts i ha afegit que espera que la participació sigui elevada tot i que considera que la participació s’ha de fer el dia a dia.

Això pel que fa a les primeres sensacions dels candidats però hem volgut saber també les seves impressions més concretes sobre els possibles resultats. Uns resultats que recordin podran seguir aquest vespre minut a minut a través de Mataró Ràdio gràcies al programa especial que els oferirem els informatius de Mataró Ràdio a partir de les 8 del vespre.

Han estat pocs els candidats que s’han aventurat a donar números...
El candidat socialista Joan Antoni Baron ha afirmat que realment veu possiblitats que el PSC continui sent un partit de govern però que òbviament la última paraula és dels electors. Més confiat s’ha mostrat Joan Mora. El candidat de Convergència i Unió ha assegurat que el resultat de la seva formació pot ser sorprenent i que pot arribar a ser força ampli. Escoltem Baron i Mora

Jose Manuel López ha estat el candidat més valent i s’ha aventurat a posar sobre la taula un empat entre els dos partits majoritaris i pel Partit Popular ha pronosticat entre els 5 i els 6. L’ecosocialista Esteve Martinez ha assegurat que guanyarà la participació i que aquesta serà la victòria real per als partits.

El candidat d’Esquerra Republicana Francesc Teixidó ha mostrat prudència i ha afirmat que esperen treure el millor resultat de la història del partit i ha apuntat que esperen superar els 2 regidors. El candidat de la CUP ha afirmat que hi haurà un empat tècnic que atorgarà més força a formacions petites com la seva.

Fecha de publicación: 2011-05-22 07:48:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2 MB | 08:45 minutos) Comentarios: 0

Balanç CAMPANYA

Fecha de publicación: 2011-05-20 12:36:49
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.25 MB | 05:28 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Joan Antoni Baron (PSC)

Fecha de publicación: 2011-05-20 11:25:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.42 MB | 23:40 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Joan Mora (CiU)

Fecha de publicación: 2011-05-19 13:21:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.45 MB | 23:47 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Jose Manuel López

Jose Manuel López condiciona un pacte del PP amb CiU a deixar de banda les qüestions identitaries. Així ho ha assegurat el candidat dels populars en una entrevista als informatius de Mataró Ràdio. El popular assegura que aquesta seria una de les línies vermelles per possible un pacte amb Convergència. López afirma que no s’ha de “perdre el temps” perquè primer s’ha de menjar i després filosofar.

D’altra banda i en referència a la immigració, López s’ha mostrat convençut que moltes de les formacions que a hores d’ara acusen el PP de xenòfob i racista acabaran anant  en la mateixa línia. Posa com a exemple el PSC de Lleida que, segons explica, han votat favorablement amb tota normalitat a propostes del PP que a Mataró s’han rebutjat.

Una entrevista que poden recuperar a mataronoticies.cat. Demà és el torn del candidat de Convergència i Unió, Joan Mora.

Fecha de publicación: 2011-05-18 13:21:47
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.79 MB | 20:56 minutos) Comentarios: 0

Esteve Martínez Entrevista electoral

Fecha de publicación: 2011-05-17 13:19:47
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.41 MB | 23:38 minutos) Comentarios: 0

Joan Mora respon a Baron

Fecha de publicación: 2011-05-14 07:43:57
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (642.94 MB | 02:44 minutos) Comentarios: 0

Teixidó: "Certs posicionaments sobre la Ronda de Mataró són un insult a la intel·ligència"

Els posicionaments polítics respecte la Ronda de Mataró són un insult a la intel•ligència dels ciutadans. Així ho ha assegurat el candidat d’Esquerra Republicana, Reagrupament i Junts decidim, Francesc Teixidó en una entrevista als informatius de Mataró Ràdio. El número 1 dels republicans recorda que aquest traçat està aprovat i adjudicat i que per tant no té cap sentit a aquestes alçades retirar el suport al projecte. D’altra banda assegura que el seu recolzament respon a la coherència d’estar al costat d’una iniciativa que ha tirat endavant una Generalitat integrada pel PSC, ICV i ERC. 

D’altra banda, i davant les “picades d’ullet” que ha fet aquests darrers dies el candidat de CiU Joan Mora a Esquerra, després que els republicans proposin la creació d’una Agència de Promoció de Ciutat, Teixidó ha assegurat que no obren ni tanquen les portes a cap partit per un possible pacte. En aquest sentit, Teixidó explica que un cop es coneguin els resultats intentaran interpretar quina ha estat la voluntat dels mataronins i quina pot ser la opció més favorable per als ciutadans.

Una entrevista que poden recuperar íntegrament accedint al web mataronoticies.cat. Dilluns excepcionalment no emetrem entrevista a un dels candidats per coincidència horària, a dos quarts de 8 de vespre, amb el debat electoral organitzat per aquesta casa. La següent entrevista serà ja dimarts 17, a dos quarts de vuit, amb el número 1 de la llista d’ICV-EUiA, Esteve Martínez.

Fecha de publicación: 2011-05-13 12:37:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5 MB | 21:49 minutos) Comentarios: 0

ria: "La CUP no formarà part del govern, tenim feina com a oposició"

La CUP descarta formar part del proper govern municipal perquè consideren que la tasca que els toca desenvolupar és com a oposició. Així ho ha assegurat el número 1 de la llista de la formació independentista Xavier Safont-Tria a la primera entrevista que els informatius de Mataró Ràdio fan als candidats a les properes municipals. Safont-Tria destaca que la CUP ha de portar a terme una feina crítica i posar sobre la taula nous plantejaments.

Fecha de publicación: 2011-05-12 13:20:06
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.4 MB | 23:36 minutos) Comentarios: 0

CiU immigració

Fecha de publicación: 2011-05-08 07:57:17
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (577.41 MB | 02:27 minutos) Comentarios: 0

La Plataforma i la CUP lamenten larxiu del cas Can Fàbregas

La Plataforma Salvem Can Fàbregas lamenta que l’audiència de Barcelona desestimi el recurs que havia interposat sobre l’arxiu de la causa de Can Fàbregas, del jutjat de Mataró. Des de l’agrupació de defensa de l’antiga farinera consideren que el jutge no ha analitzat correctament la documentació. La portaveu de la Plataforma, Núria Manté, assegura que aquesta resolució comportarà la pèrdua d’un altre valor patrimonial de la ciutat i des del seu punt de vista obre les portes a una lliure destrucció del subsòl.

Manté recorda que en primera instància el jutge instructor s’havia fixat precisament en el subsòl i per això va interposar les mesures cautelars que impedien continuar el procés de trasllat. Precisament per això la portaveu de la Plataforma no entén que ara el jutge determini que les restes del subsòl de la fàbrica no estan catalogades.

Per la seva banda la CUP lamenta la resolució de l’audiència de Barcelona i considera que representa una pèrdua pel conjunt de la ciutat. En aquest sentit, el regidor de la formació, Xavier Safontria, explica que un espai valorat per Mataró acabarà a terra només per construcció d’un centre comercial. D’altra banda, Safontria recorda que encara queda per resoldre l’altre recurs que s’havia interposat a aquesta instància judicial.

D’altra banda, Xavier Safontria espera que el procediment que hi ha obert per la via administrativa es dirimeixi a la mateixa velocitat que la via penal. El regidor explica que ara ja ha quedat demostrat que a nivell penal no s’han de buscar responsabilitats però que cal veure si s’ha seguit les pautes correctes per desenvolupar el procés urbanístic.

Fecha de publicación: 2011-05-04 13:11:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (820.27 MB | 03:29 minutos) Comentarios: 0

Arxivat definitivament el cas de Can Fàbregas

L’audiència de Barcelona desestima el recurs interposat per la Plataforma Salvem Can Fàbregas amb el suport de la CUP sobre l’arxiu de la causa de Can Fàbregas, del jutjat de Mataró. El jutge també determina que les restes del subsòl de la fàbrica no estan catalogades i, per tant, la causa s’arxiva definitivament. L’ajuntament, doncs, podrà posar el solar del carrer Biada a disposició del Corte Inglés perquè faci el centre comercial. Abans, però, s’eliminaran els elements del subsòl i es traslladarà la part de la base de la xemeneia i la paret que encara queden al solar.

El de la Plataforma Salvem Can Fàbregas amb el suport de la CUP és un dels dos recursos que s’havia interposat a l’audiència de Barcelona. L’altre, que encara està pendent de resolució, correspon al Ministeri Fiscal. Baron assegura que tal i com s’ha pronunciat el tribunal amb aquest primer recurs tot fa pensar que el resultat acabarà sent el mateix i per tant serà desestimat.

La previsió era que l’ajuntament entregués el solar al Corte Inglés el mes de juny. Segons l’alcalde han mantingut converses per negociar una pròrroga. Un cop es conegui la resolució d’aquest segon recurs del Ministeri Fiscal que queda pendent, el Corte Inglés haurà de demanar les llicències d’obres i sotmetre el seu projecte a l’anàlisi de diferents administracions. Si tot va com està previst, Baron apunta que les obres per construir el centre comercial podrien començar a finals d’aquest 2011.

Per cert que contra la interlocutòria dictada per l’Audiència no és possible que s’interposi cap altre recurs.

Fecha de publicación: 2011-05-04 13:07:53
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (697.22 MB | 02:58 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Paulí Mojedano

Paulí Mojedano assegura que té la consciència tranquil•la tot i la seva imputació per un presumpte delicte d’apropiació indeguda i es mostra confiat en què s’arxivarà la querella que ha interposat el PP contra ell. Així ho ha assegurat en una entrevista als informatius de Mataró Ràdio. També ha afegit que en cas que aquesta qüestió es resolgui favorablement pel cap de llista de Mataronins emprendrà accions legals contra aquells qui l’han difamat.

Fecha de publicación: 2011-05-04 11:56:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.99 MB | 13:04 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Els Verds

Els Verds es marquen com a objectiu evitar el projecte de les Rondes. Així ho ha assenyalat el cap de llista de la formació Grup Verd Europeu, Josep Lluís Freijo, durant una entrevista als informatius d’aquesta casa. Freijo assegura que una de les principals voluntats del partit que encapçala seria evitar la posada en funcionament del traçat projectat perquè representa un impacte ecològic massa agressiu. A més és del parer que es pot trobar una alternativa que passi per optimitzar les infraestructures actuals.

Fecha de publicación: 2011-05-03 14:15:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.89 MB | 12:36 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Solidaritat Catalana

Potenciar la capitalitat comarcal de Mataró i fer que funcioni com a aglutinador entre l’alt i el baix Maresme. Aquests són dos dels objectius principals del programa de la secció local de Solidaritat Catalana per la Independència. Segons la cap de llista de la formació Mercè Feliu Mataró no demostra que és la capital del Maresme i per això la formació que lidera pretén que aquesta situació canviï i que la ciutat lideri, a la pràctica el conjunt de la comarca.

Fecha de publicación: 2011-05-02 13:53:28
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.37 MB | 10:21 minutos) Comentarios: 0

Alícia Romero fitxa pel consorci empresarial GlobaLleida

Alícia Romero fitxa com a Directora d’Emprenedoria i Creixement Empresarial del consorci GlobaLleida. La fins ara regidora a l’Ajuntament de Mataró s’encarregarà de fomentar el naixement i el progrés de les empreses a les comarques de Lleida. Romero ocuparà, a partir d’aquest juny, un càrrec directiu d’importància dins el consorci GlobaLleida, que vol treballar pel desenvolupament econòmic de la Terra Ferma.

GlobaLleida és un consorci transversal que vol treballar per empreses de tots els sectors, i no únicament amb els que tradicionalment han estat més importants a les comarques de Ponent. Segons Romero, apostaran tan per la pagesia de tota la vida com per les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

La nova tasca directiva al capdavant d’aquest consorci lleidatà no obligarà Romero a deixar la comarca. Aquests càrrecs directius ofereixen una flexibilitat que permetrà a la fins ara regidora no canviar de domicili.

Romero ha estat regidora a l’Ajuntament de Mataró des de l’any 1999, ocupant les carteres de Joventut i Dona, Esports, i Promoció Econòmica des del 2005.

Fecha de publicación: 2011-04-30 07:56:44
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.86 MB | 29:59 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Unificación Comunista

Les tisorades estan condemnant les condicions de vida dels espanyols. Aquesta és una de percepcions de “Unificación Comunista de España” un dels partits que es presenta a les properes eleccions municipals a Mataró. En una entrevista a aquests serveis informatius, el cap de llista, Ignasi Soler, assegurava que davant la situació de risc de moltes famílies d’Espanya cal posar fil a l’agulla i començar a treballar per frenar més retallades en prestacions socials i laborals.

Fecha de publicación: 2011-04-29 14:42:26
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.85 MB | 12:27 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Antonio Ruiz

Garantir la participació dels ciutadans a la política més enllà de les eleccions. Aquesta és una de les voluntats de “Mataró d’Esquerres” un dels partits que es presenta a les properes eleccions municipals a Mataró. En una entrevista a aquests serveis informatius, el cap de llista, Antonio Ruiz, assegurava que davant del desprestigi de la política tradicional és imprescindible que els ciutadans tinguin presència tant en la vida social com a la dels barris.

Fecha de publicación: 2011-04-28 11:21:06
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.94 MB | 12:51 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Pirates

La cultura lliure, la transparència del govern però sobretot la democràcia directa. Són els punts claus que basen el programa de “Pirates de Catalunya, pirata.cat”, un dels partits que es presenten a Mataró el proper 22 de maig. Tres elements que el cap de llista d’aquest formació, Marco Antonio Rodríguez, ha exposat en una entrevista als informatius d’aquesta casa.

Fecha de publicación: 2011-04-27 13:30:00
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.19 MB | 09:32 minutos) Comentarios: 0

Joan Mora fitxa dues advocades pels números 4 i 5 de la llista de CiU

El candidat de CiU a lalcaldia de Mataró, Joan Mora, ha apostat per dos homes de confiança per situar-los en els números 2 i 3 de la candidatura. Així doncs, repeteixen en el número 2 Joaquim Fernández (actual portaveu del grup municipal) i en el número 3 el democristià Marcel Martínez.

Núria Calpe (CDC) i Montserrat Rodríguez (independent) són les dues principals novetats de la llista de CiU per a les properes eleccions municipals. Totes dues són advocades i ocuparan, respectivament, els números 4 i 5 de la candidatura nacionalista. Entre els 5 primers de la llista encapçalada per Joan Mora, doncs, hi ha 3 advocats.

Entre les novetats de la candidatura també hi ha leconomista Miquel Rey, que serà el número 7. Lhistoriador Ramon Reixach, autor del llibre "Ciutadà Mora", sincorpora com a independent en el número 11.

Els actuals regidors Pere Galbany, Carolina Soler i Francesc Masriera ocuparan els números 6, 8 i 9, respectivament. Així doncs, mentre que Galbany escala posicions (el 2007 va ocupar el número 8 i va entrar al consistori després de la dimissió dIsabel Martínez), Soler i Masriera en perden.

La llista de CiU ha estat ratificada en una assemblea extraordinària i serà presentada oficialment aquest proper dissabte a les 19.00 a la plaça Santa Anna. d’abril, a les set de la tarda a la plaça de Santa Anna.

Fecha de publicación: 2011-04-12 08:58:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.53 MB | 06:40 minutos) Comentarios: 0

AAVV Santes Escorxador

Coincidint amb la proximitat de les eleccions municipals, Mataró Ràdio vol recollir la veu duna seixantena dentitats de la ciutat per saber quina petició fan al nou govern municipal, què creuen què cal prioritzar. Parlarem amb prop duna seixantena dassociacions i entitats de tots els àmbits. És el torn de lAAVV de Santes Escorxador.

Fecha de publicación: 2011-04-11 11:20:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (135.84 MB | 00:34 minutos) Comentarios: 0

AAVV Cerdanyola peticions

Coincidint amb la proximitat de les eleccions municipals, Mataró Ràdio vol recollir la veu duna seixantena dentitats de la ciutat per saber quina petició fan al nou govern municipal, què creuen què cal prioritzar. Parlarem amb prop duna seixantena dassociacions i entitats de tots els àmbits. És el torn de lAAVV de Cerdanyola.

Fecha de publicación: 2011-04-11 11:18:20
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (153.98 MB | 00:39 minutos) Comentarios: 0

Iluro Hoquei Club Mataró peticions

Coincidint amb la proximitat de les eleccions municipals, Mataró Ràdio vol recollir la veu duna seixantena dentitats de la ciutat per saber quina petició fan al nou govern municipal, què creuen què cal prioritzar. Parlarem amb prop duna seixantena dassociacions i entitats de tots els àmbits. És el torn de lIluro Hoquei Club.

Fecha de publicación: 2011-04-11 11:15:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (330.47 MB | 01:24 minutos) Comentarios: 0

Club Voleibol Mataró peticions

Coincidint amb la proximitat de les eleccions municipals, Mataró Ràdio vol recollir la veu duna seixantena dentitats de la ciutat per saber quina petició fan al nou govern municipal, què creuen què cal prioritzar. Parlarem amb prop duna seixantena dassociacions i entitats de tots els àmbits. És el torn del Club Voleibol Mataró.  

Fecha de publicación: 2011-04-11 11:13:15
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (376.59 MB | 01:36 minutos) Comentarios: 0

Boulevards Mataró peticions

Coincidint amb la proximitat de les eleccions municipals, Mataró Ràdio vol recollir la veu duna seixantena dentitats de la ciutat per saber quina petició fan al nou govern municipal, què creuen què cal prioritzar. Parlarem amb prop duna seixantena dassociacions i entitats de tots els àmbits. És el torn de Boulevards Mataró.

Fecha de publicación: 2011-04-11 11:10:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (261.7 MB | 01:06 minutos) Comentarios: 0

Unió de Botiguers peticions

Coincidint amb la proximitat de les eleccions municipals, Mataró Ràdio vol recollir la veu duna seixantena dentitats de la ciutat per saber quina petició fan al nou govern municipal, què creuen què cal prioritzar. Parlarem amb prop duna seixantena dassociacions i entitats de tots els àmbits.És el torn de la Unió de Botiguers de Mataró.

Fecha de publicación: 2011-04-11 11:08:26
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (386.16 MB | 01:38 minutos) Comentarios: 0

Càritas petició

Coincidint amb la proximitat de les eleccions municipals, Mataró Ràdio vol recollir la veu duna seixantena dentitats de la ciutat per saber quina petició fan al nou govern municipal, què creuen què cal prioritzar. Parlarem amb prop duna seixantena dassociacions i entitats de tots els àmbits. Avui és el torn de Càritas Interparroquial.

Fecha de publicación: 2011-04-11 11:06:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (348.47 MB | 01:29 minutos) Comentarios: 0

Alicia Sánchez-Camacho: "El PP obtindrà més de 6 o 7 regidors a lajuntament"

Alícia Sánchez-Camacho pronostica que el PP obtindrà més de 6 o 7 regidors a l’ajuntament de Mataró el proper 22 de maig i que serà un partit "decisiu". La presidenta del PP de Catalunya considera que, tot i l’agitació interna dels últims mesos i l’estripada de carnet de 3 dels 4 regidors de la formació abans de Nadal, ara el PP torna a tenir un equip cohesionat. En aquest sentit, s’ha mostrat convençuda que Mataronins, partit liderat per l’ex portaveu popular Paulí Mojedano, no passarà factura al PP.

Sánchez-Camacho ha fet aquestes declaracions durant una visita al barri de Cerdanyola per donar suport al candidat del PP, José Manuel López. La líder popular també ha dit que l’atur i la immigració seran els principals eixos de la campanya electoral. En aquest sentit, la líder popular considera que el contracte d’integració és un instrument bàsic per millorar la integració dels nouvinguts. Ha afirmat que el compliment d’aquest contracte i la demostració que no s’han comès actes incívics, han de ser requisits imprescindibles per atorgar el reagrupament familiar o la renovació de papers.

La presentació oficial de José Manuel López com a candidat del PP es celebrarà aquest dissabte al parc de Can Tuñí.

Fecha de publicación: 2011-03-31 10:00:12
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (569.81 MB | 02:25 minutos) Comentarios: 0

Desestimat el recurs de la CUP contra l’arxiu de la querella sobre Can Fàbregas

Desestimat el recurs de la CUP contra l’arxiu de la querella sobre Can Fàbregas i de Caralt. El jutjat d’Instrucció número 3 de Mataró ha desestimat el recurs de reforma que havia interposat la formació independentista i el seu regidor Xavier Safont-Tria, tot just quan es va a donar a conèixer l’arxiu de la causa de Can Fàbregas, que permetia seguir endavant amb el procés per l’arribada del Corte Inglés. Safont-Tria explica que ara presentaran un recurs d’apel•lació a l’audiència provincial, tal i com ja ha fet el ministeri fiscal.

Safont –Tria afirma que quan van presentar el recurs ja veien a venir que seria desestimat, i que per tant la decisió judicial ha estat poc sorprenent. El què si els ha agafat més per sorpresa ha estat que el jutge no hagi argumentat el perquè no han tingut en consideració aquesta apel•lació. Em aquest sentit el regidor de la formació considera que el jutge no ha parat prou atenció a aquest recurs de reforma.

Recordem que al ple de la setmana passada tots els grups van fer front comú per demanar precisament a la CUP, i a la Plataforma Salvem Can Fàbregas, que desisteixin de continuar interposar recursos contra l’arxiu de la querella de Can Fàbregas. En aquest sentit, Safont-Tria asseguren que no tenen cap intenció de replantejar-se el seu posicionament perquè consideren que han d’aclarir aquests fets.

Fecha de publicación: 2011-03-08 13:11:36
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (705.23 MB | 03:00 minutos) Comentarios: 0

Tots a una perquè la CUP retiri el recurs contra larxiu del cas de Can Fàbregas

Tots els grups municipals demanen a la CUP que retiri el recurs contra l’arxiu de la querella de Can Fàbregas. Finalment s’ha arribat a un acord que ha possibilitat que per primera vegada tots els grups, CiU també, hagin votat a favor d’una proposta en favor de la vinguda del Corte Inglés i per celebrar el sobreseïment de la causa. La CUP, que s’ha quedat sola, ha lamentat que la resta de grups hagin presentat una proposta contra els independentistes i els ha acusat de fer el ridícul. Xavier Safont-Tria ha explicat que no ha estat la CUP qui ha presentat el recurs sino que ho ha fet el fiscal.

Ha estat la primera vegada que Convergència i Unió votava a favor d’un acord de ple referent a la vinguda del Corte Inglés. El canvi de parer dels nacionalistes ha radicat en el fet que s’ha inclòs a la proposta la necessitat de fer les modificacions que reclamava CiU per donar per acabat el procés urbanístic que ha de possibilitar la instal•lació del centre comercial al carrer Biada. El cap del grup municipal nacionalista, Joan Mora, ha celebrat l’acord.

El regidor no adscrit, Paulí Mojedano, també ha votat finalment a favor perquè la proposta definitiva ha incorporat el que ell reclamava: que l’alcalde convoqui tots els grups municipals per fer un front comú en favor de la vinguda del Corte Inglés i que s’eviti la instrumentalització política d’aquesta qüestió. La regidora no adscrita, Ana Martínez, per la seva banda, ha recordat que el centre comercial generarà 1.000 llocs de treball i ha acusat la CUP de no mirar pels interessos de la ciutat.

El punt i final al debat l’ha posat l’alcalde, Joan Antoni Baron. Ha celebrat que, per primera vegada, tota la sala –excepte la CUP- hagi estat capaç d’arribar a un acord i mostrar públicament el seu suport a la vinguda del Corte Inglés.


Més pediatres pel CAP de La Gatassa
L’ajuntament demanarà a la Generalitat un nou pediatra pel CAP de la Gatassa. En aquest ambulatori es sobrepassa la ràtio de pacients per metge, situació que s’accentua perquè la majoria de nens i nenes tenen menys de 6 anys –el servei de pediatria dóna atenció fins als 15 anys i, com més petits són els infants, més sovint van al metge- i també perquè sovint les visites s’allarguen més del compte perquè molts pacients són nouvinguts. Per tot això, l’ajuntament ha decidit donar suport a la demanda dels veïns i ha acordat per unanimitat demanar a la Generalitat que reforci el servei de pediatria del CAP de la Gatassa amb un nou professional. El president de l’Associació de Veïns de Cerdanyola, Juan Sánchez, ha pres la paraula per reclamar a la Generalitat que les retallades no afectin la salut i, per extensió, lestat del benestar.


A favor de TV3 al País Valencià
El ple reclama la recuperació de les emissions de TV3 al País Valencià. S’han presentat 3 propostes en aquest sentit i se n’han aprovat dues: una amb els vots de CiU, ERC, ICV-EuiA, CUP i el regidor no adscrit Paulí Mojedano; i una altra amb els vots del PSC, CiU, ICV i els regidors no adscrits. D’aquesta manera la sala ha mostrat per partida doble el seu suport a Associació Cultural del País Valencià i a l’arribada de les emissions de TV3 al País Valencià. Juliana Bacardit, en nom de la Coordinadora d’Associacions per la llengua, ha llegit el manifest.


Montserrat Quijo, nova regidora de CiU
Durant aquesta sessió ha pres possessió del càrrec la nova regidora de Convergència i Unió. Montserrat Quijo, número 9 a la llista dels nacionalistes, és pedagoga del Centre d’Educació Especial Les Aigües. Substitueix Vicent Garcia, que va renunciar a l’acta en ser nomenat director dels serveis territorials d’ensenyament del Maresme-Vallès Oriental.

Fecha de publicación: 2011-03-04 09:56:18
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.96 MB | 08:33 minutos) Comentarios: 0

Preservem el Maresme dubta del compromís sobre la Ronda Maresme

La Plataforma Preservem el Maresme valora amb reserves el compromís de consens en la Ronda Maresme del conseller de Territori. El president de la Plataforma, Antonio Esteban, explica que tenen l’esperança que CiU compleixi les seves promeses. De tota manera les paraules de Recorder ahir al Parlament sobre aquesta qüestió són, segons Esteban, certament ambigües.  El Conseller de Territori ha convocat una trobada amb la Plataforma el proper 16 de març.

Ja els explicàvem que Lluis Recoder va assegurar ahir al Parlament que es reuniria amb les entitats contràries al traçat per aconseguir consens en un termini de 15 dies. Esteban considera impossible que s’arribi un acord amb tantes veus discordants amb l’actual projecte, entre les que s’hi troba la pròpia Plataforma, el Consell Comarcal o l’ajuntament d’Argentona.

Una reunió en la què la Plataforma Preservem el Maresme pretén exigir al govern d’Artur Mas que elabori un Pla director abans de tirar endavant la Ronda del Maresme. Segons adverteix Esteban el fet de no haver previst un document d’aquestes característiques representa saltar-se la llei.

Fecha de publicación: 2011-02-24 13:45:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (731.25 MB | 03:07 minutos) Comentarios: 0

L’ajuntament treu ferro a les crítiques de les entitats veïnals sobre la manca de participació al projecte Triangle Molins

L’ajuntament treu ferro a les crítiques de les entitats veïnals sobre la manca de participació al projecte Triangle Molins. A més l’administració local es mostra oberts a incorporar les propostes que es recullin en el procés participatiu paral•lel que han obert aquestes associacions de la ciutat. El president del Pla Integral del Nord i president de l’Institut d’esports Ivan Pera explica que estan oberts a recollir en el projecte les propostes resultants d’aquest procés que, recordem, es lliurarà a l’ajuntament el mes de juny del 2011.

Pera destaca que l’ajuntament ja havia mantingut converses amb les associacions de veïns de Camí de la Serra, Cirera, Molins, Via Europa i nou Parc Central, que es mostren insatisfetes per la gestió de la participació, per exposar-los la seva proposta del Triangle Molins. En aquest sentit explica que ja s’ha exposat tant al Consell del Pla Integral del Nord com al Consell d’Esports.

El president del Pla Integral del Nord i president de l’Institut d’esports clarifica la idea que té l’ajuntament per aquesta zona de la ciutat. Es tractaria d’un espai on s’hi concentrarien equipaments de diferents usos, culturals, socials i esportius. Ara per ara l’ajuntament està mantenint contactes amb diferents entitats per integrar les seves propostes i presentar una versió més definida de la iniciativa als dos consells.

Fecha de publicación: 2011-02-23 14:48:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (660.38 MB | 02:49 minutos) Comentarios: 0

Lexecutiu de Mas negociarà el traçat de la Ronda del Maresme amb el territori

El conseller de territori i sostenibilitat, Lluis Recoder, s’ha compromès a reunir-se amb les entitats contràries al traçat entre les que hi destaca l’ajuntament d’Argentona o el Consell Comarcal i aconseguir consens en un termini de 15 dies. A més ha assegurat que ampliarà el termini d’al•legacions al període informatiu del projecte de la Ronda del Maresme. Un compromís que s’adiu amb les paraules d’Oriol Pujol en un dinar de precampanya a Mataró en què va assegurar que dialogarien amb el territori abans de seguir endavant amb la Ronda. Iniciativa per Catalunya Verds, per veu del mataroní Salvador Milà, ha portat aquesta qüestió al Parlament.

A més, en aquesta sessió Parlamentària, Recoder va anunciar també que les rodalies del Maresme funcionaran amb freqüències horàries com el metro.  La conselleria té la intenció destablir la freqüència de pas dels trens en el tram Mataró-Barcelona en 10 minuts i entre 6 i 8 minuts durant les hores punta. També es modifica el tram Blanes-Mataró que assumirà una freqüència de pas de 30 minuts reduint-se a 15 a les hores punta al tram que va de Calella a Mataró. Els nous horaris sassumiran a partir de lestiu.

Fecha de publicación: 2011-02-23 14:40:23
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (422.72 MB | 01:48 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Joan Majó sobre el 23F

Fa 30 anys un grup de militars i guàrdia civils va voler acabar amb la incipient democràcia espanyola amb un cop d’estat. El Tinent Coronel Antonio Tejero va entrar al congrés dels diputats durant la sessió d’investidura del president del govern Leopoldo Calvo Sotelo. 3 dècades després el congrés dels diputats de Madrid ha desclassificat documentació fins ara inèdita de l’operació militar. L’exalcalde de Mataró, Joan Majó, recorda i analitza amb els informatius de Mataró Ràdio com es va viure aquella nit a la capital del Maresme i les conseqüències del fallit cop d’estat.

Fecha de publicación: 2011-02-23 08:40:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.86 MB | 16:50 minutos) Comentarios: 0

Vicent Garcia ja és director dels Serveis Territorials dEnsenyament

La consellera d’ensenyament, Irene Rigau, defensa la corresponsabilitat educativa entre escola i família durant la presa de possessió del nou director dels serveis territorials, Vicent Garcia. Rigau també ha justificat la possibilitat de recuperar els exàmens de setembre. En aquest sentit, ha constatat que l’educació preocupa a tota la societat i que per això cal revisar amb deteniment tot el sistema, per poder introduir les modificacions que es considerin necessàries.

Rigau, que ha agraït la generositat de Garcia per haver acceptat el càrrec en un moment crític i de retallades com l’actual, també ha demanat la complicitat del personal docent. Precisament parlant dels aspectes que cal revisar –a més dels exàmens de setembre, aquesta setmana la consellera també s’havia referit a la digitalització de les aules-, Irene Rigau ha parlat també de com reorientar els recursos per millorar l’atenció i rendibilitzar la sisena hora, si és que es pot fer.

La consellera ha fet aquestes declaracions durant la presa de possessió de Vicent Garcia com a nou director dels serveis territorials. Un acte que s’ha celebrat a a la seu dels Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament a Mataró-Vallès Oriental, situat al carrer Onofre Arnau. Durant el seu discurs, Vicent Garcia ha defensat la immersió lingüística, ha posat en qüestió la viabilitat de la sisena hora i la necessitat de promoure una millor atenció als alumnes amb necessitats especials.


Protesta de lAMPA de lescola Marta Mata
D’altra banda, alguns dels membres de l’AMPA de l’escola Marta Mata han aprofitat la visita de la consellera Irene Rigau per fer-li arribar una carta en què reclamen la necessitat urgent que la Generalitat construeixi el nou edifici. Els alumnes de l’escola Marta Mata comparteixen espai amb els de l’Antonio Machado i encara no hi ha data per l’inici de la construcció de les noves instal•lacions. Els pares i mares, cansats, denuncien que la situació ja és insostenible i per això reclamen l’inici imminent dels treballs. Albert Canal és membre de l’AMPA.

Fecha de publicación: 2011-02-18 13:29:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.11 MB | 04:50 minutos) Comentarios: 0

Lajuntament espera que el govern de Mas acabi els equipaments educatius pendents

L’ajuntament confia en què el nou govern de la Generalitat no deixi guardats en un calaix els equipaments educatius que té pendents la ciutat. Són 4: l’escola Joan Corominas, el nou edifici de l’Angeleta Ferrer al carrer Lepanto, el nou institut escola a la ronda Rafael Estrany, a Rocafonda; i el centre Molí de Vent que s’ha de fer al carrer Maragall, al barri de Cerdanyola. Aquests quatre centres ja s’havien acordat amb l’anterior govern català, però ara Mataró espera que l’executiu de Mas els confirmi si es manté o no aquesta planificació que l’ajuntament considera urgents i necessaris. Conxita Calvo és la regidora d’educació.

Entre altres coses, fins ara faltava un substitut del director dels serveis territorials d’educació, càrrec que ocupava Josep Maria Fernàndez. Un càrrec que serà nomenat aquest divendres i que Mataró Ràdio ja ha avançat que seria l’actual regidor de CiU, Vicent Garcia. Aquesta figura és, segons Calvo, és clau perquè exerceix d’intermediària entre l’ajuntament i la Generalitat.

Conxita Calvo recalca que la construcció de les escoles previstes és necessària per la ciutat, entre d’altres perquè a partir del 2012 es preveu un creixement dels alumnes que s’hauran d’escolaritzar als instituts per fer la ESO. D’altra banda, l’escola Marta Mata, no hauria de quedar afectada pels possibles canvis de calendari que poguessin patir la resta de centres educatius projectats perquè les obres ja estan adjudicades.

Fecha de publicación: 2011-02-15 13:40:52
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (734.2 MB | 03:07 minutos) Comentarios: 0

Llum verda a Can Fàbregas

El jutge ha arxivat el cas de Can Fàbregas. Això implica que s’han retirat les imputacions de l’alcalde, Joan Antoni Baron i el regidor d’urbanisme, Ramon Bassas, i s’han aixecat les mesures cautelars, possibilitant l’arribada del Corte Inglés a la ciutat. Un any després que el fiscal interposés la querella ha finalitzat la fase d’instrucció i el jutge ha conclòs que no hi havia indicis de delicte, motiu pel qual ha arxivat la causa. Baron i Bassas han estat, doncs, un any imputats per dos presumptes delictes: un contra la preservació del patrimoni (per haver desmuntat un bé catalogat) i l’altre contra l’ordenació del territori per (emmagatzemar-lo en sòl no urbanitzable).

La ciutat està ara un pas més a prop del Corte Inglés. Amb aquestes mateixes paraules l’alcalde Baron s’ha pronunciat sobre la continuïtat de l’arribada de la locomotora comercial després que el jutge hagi aixecat les mesures cautelars. Tot i que encara no hi ha marcat un calendari d’obres, l’ajuntament podrà entregar el solar a l’operador, tal i com estava previst, abans del 2 de juny. El proper pas el farà el Corte Inglés, demanant el permís d’obres.

Encara que segons l’alcalde avui no és un dia per passar comtes, inevitablement els qui han aturat el trasllat de Can Fàbregas s’hauran de responsabilitzar políticament del què ha representat per la ciutat un any perdut amb l’arribada del Corte Inglés. De tota manera Baron assegura que al llarg del procés ja ha quedat clar qui recolza la ubicació a Mataró del centre comercial i qui no. En aquest cas l’alcalde fa referència al suport dels grups de govern i de la manca de recolzament dels grups de la oposició.

Després que el jutge hagi arxivat la causa de Can Fàbregas hi ha la possibilitat que els demandants interposin un recurs. De tota manera segons l’alcalde Baron no hi ha mesures cautelars que puguin impedir el lliurament del solar al Corte Inglés.

Fecha de publicación: 2011-02-14 13:10:30
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (895.36 MB | 03:49 minutos) Comentarios: 0

120 km/h

El govern modifica la zona 80 a les vies d’accés a Barcelona des del Maresme. Els canvis s’aplicaran per tant a la B20 i la C-31. En el cas de la C-31 es podrà circular a 120 fins a  Badalona, ara només es podia fins a Montgat. Pel que fa a la B-20 des de Montgat fins a Montigalà es podrà anar a 100 quilòmetres per hora i a partir d’aquest punt a 80. Segons un comunicat d’Europa Press la matinada de dilluns a dimarts es substituirà les senyals de 80 a l’autopista del Maresme. El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep M. Pelegrí, que va ser ahir a la Fira de l’Arbre i la Natura de Mataró va detallar que s’eliminaran les restriccions de 80 km/h sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin.

D’altra banda, Pelegrí també va parlar sobre un altre dels temes que el govern de Catalunya té sobre la taula, i que fa referència a la possible reconversió de les caixes, a partir de la modificació de la Llei de Caixes que vol tirar endavant el govern espanyol. El conseller remarca que s’oposen a la modificació d’aquesta legislació, i que treballen per conservar l’essència de les caixes catalanes.

Pelegrí va fer aquestes declaracions durant la seva visita a la Fira de l’Arbre i la Natura de Mataró. Va destacar la fortalesa d’aquest certamen, i la seva importància en el marc de la comarca.

Fecha de publicación: 2011-02-13 07:56:35
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (592.45 MB | 02:31 minutos) Comentarios: 0

Baron considera que és innecessari eliminar la zona 80

Eliminar la zona dels 80 quilòmetres per hora no valia la pena per arribar 30 segons abans a Barcelona. És el que afirma l’alcalde Joan Antoni Baron que considera que la velocitat a la que es podia circular a les entrades de la capital catalana és suficient. Una mesura, que recordem va aprovar l’anterior govern de la Generalitat i que pretenia reduir la sinistralitat a les carreteres i reduir la contaminació ambiental.

En aquest sentit, Baron assegura que en una situació meteorològica com la dels darrers dies, amb un anticicló que ha disparat els nivells de pol•lució i que manté en suspensió partícules que contaminen el medi ambient, queda demostrat que els vehicles són els responsables de la pol•lució que cobreix la ciutat comtal.

A més a més, l’alcalde assenyala que la zona 80 que s’havia establert als últims quilòmetres de les vies d’entrada a Barcelona, evitava la congestió de vehicles que s’ha produït sempre en aquestes carreteres d’entrada a la capital. Baron compara la situació que es crea a l’àrea metropolitana amb la manera amb què s’omple una ampolla amb un embut.

Per cert que la persistència de l’anticicló mantindrà molt elevat el nivell de contaminació sobre la ciutat de Barcelona com a mínim durant tres dies més.

Fecha de publicación: 2011-02-09 10:12:09
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (747.14 MB | 03:11 minutos) Comentarios: 0

La platja de Pekín, zona de manteniment dembarcacions

La platja de Pekín desapareixerà i en el seu lloc s’hi construirà la nova zona de reparació i manteniment d’embarcacions. Actualment aquesta platja ja forma part de les instal•lacions portuàries i el bany hi està prohibit, però en un futur al seu lloc s’hi perllongarà l’espigó de ponent del port per formar un nou contradic. També es crearà una nova dàrsena a l’oest de la dàrsena pesquera, un moll i esplanada de treball, i l’edifici d’oficines, comerç nàutic i tallers.
Aquesta futura àrea tècnica tindrà capacitat per acollir embarcacions de gran eslora que ara no poden accedir al port actual, i possibilitarà el creixement del sector de repair & refit (manteniment i rehabilitació de grans iots), una de les indústries emergents del sector de la nàutica internacional. L’espai on actualment hi ha l’àrea tècnica, serà per a nous amarraments.
La nova àrea tècnica s’inclou dins el Pla especial del Port, i és una de les actuacions previstes al Pla estratègic i director del Port de Mataró aprovat al setembre de 2009. Ara, el consorci del port haurà de buscar el finançament necessari per tirar endavant la construcció d’aquesta nova zona de reparació i manteniment d’embarcacions.

Fecha de publicación: 2011-02-05 07:40:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (589.36 MB | 02:30 minutos) Comentarios: 0

El govern aprova per segona vegada en solitari lordenança dels prostíbuls

Enèsim debat sobre els prostíbuls al ple municipal. La batalla dialèctica ha revifat, aquesta vegada, per la segona aprovació inicial de l’ordenança que n’ha de regular la seva instal•lació, una aprovació que només ha comptat amb el vist-i-plau del govern, tot i que aquesta vegada la CUP i els 3 regidors no adscrits s’han abstingut. Els partits han anat desgranant els seus discursos sense aportar cap nova argumentació al debat. L’ordenança s’ha hagut de tornar a portar a ple perquè s’hi han introduït algunes modificacions, com ara que les llicències atorgades tindran una vigència de 5 anys i que els prostíbuls que vulguin ampliar les instal•lacions també s’hauran de regir per aquest document que limita les dimensions i les característiques que han de tenir els bordells.

Convergència i Unió ha tornat a acusar el govern de no estar fent tot el possible per evitar la instal•lació de prostíbuls. El líder dels nacionalistes, Joan Mora, ha demanat a l’alcalde que doni suport al procés judicial engegat per CiU per aconseguir la nul•litat de la llicència. Joan Antoni Baron ha negat el suport a Mora i ha defensat l’ordenança que pretén posar pals a les rodes als promotors. L’alcalde ha tornat a demanar a les administracions supramunicipals que facin una regulació que doni eines als ajuntaments i no els deixi indefensos davant de situacions com la que s’ha generat a Mataró.

El PP s’ha aliniat amb CiU i ha tornat a votar en contra de l’ordenança. La CUP i els 3 regidors no adscrits, en canvi, han canviat el sentit del seu vot i aquesta vegada han optat per l’abstenció. De la mateixa manera que ja va havia fet quan era portaveu del PP, Paulí Mojedano ha titllat l’ordenança "d’insuficient, poc restrictiva i producte de la improvisació".

El ple reivindica el Pacte per la Nova Ciutadania
L’ajuntament no penalitzarà els immigrants que hagin incomplert l’ordenança de civisme quan demanin l’informe d’arrelament social o el reagrupament familiar. Tots els grups han rebutjat la proposta del PP i l’han titllada de discriminatòria perquè consideren que s’aplicaria un sedàs diferent als ciutadans en funció del seu origen. El popular José Manuel López s’ha quedat sol perquè ni els seus ex companys de grup han donat suport a la moció. L’ex portaveu del PP Paulí Mojedano s’ha abstingut perquè considera que seria penar doblement la persona (primer amb la multa i després amb l’informe desfavorable).

La proposta que presentava Convergència i Unió també ha estat rebutjada i s’ha aprovat per unanimitat una presentada pel govern i els tres regidors no adscrits. Una proposta on l’ajuntament reivindica el Pacte per a la Nova Ciutadania i es compromet a seguir treballant per fomentar la convivència i la cohesió social, la no discriminació per evitar comportaments xenòfobs i racistes, i a complir els requisits establerts a la normativa vigent d’estrangeria.

Petició pel vot secret dels invidents
El ple demana el vot secret per als invidents a les properes eleccions municipals. Volen que el proper 22 de maig s’apliqui el sistema que ja van poder fer servir les persones cegues o amb greus mancances de visió a les eleccions al Parlament perquè és una manera de garantir la igualtat i d’evitar discriminacions. Vicent Garcia, de Convergència i Unió, ha llegit la proposta.

Llum verda definitiva al pressupost
Aprovats definitivament lúltim pressupost del mandat. Com en els últims anys, els comptes previstos per aquest 2011 no han rebut el suport de loposició. El pressupost és de 181 milions deuros, un 15% menys que el 2010. Uns comptes similars al 2007 i que shan vist retallats per la crisi econòmica, que ha comportat una disminució dels ingressos i transferències de lestat.

Fecha de publicación: 2011-02-04 10:45:40
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.45 MB | 10:42 minutos) Comentarios: 0

Paulí Mojedano es presenta a les municipals encapçalant "Mataronins"

Paulí Mojedano es presenta a les properes municipals sota la candidatura “Mataronins”.  El proper 22 de maig l’ex cap del grup municipal del PP encapçalarà aquesta formació que, segons les seves pròpies paraules, pretén posar les necessitats de Mataró per davant de els interessos partidistes. Un objectiu que no podia complir des de les files del Partit Popular, perquè segons explica es tracta d’una formació excessivament tancada. Mojedano assegura que és massa prematur parlar de la configuració de la llista però que estan oberts a acceptar a persones de qualsevol punt de l’espectre polític perquè és un partit on tothom que vulgui lluitar pels interessos de la ciutat hi té cabuda. El cap visible de “Mataronins” reconeix que les regidores no adscrites, que van abandonar amb ell el Partit Popular, Ana Martínez i Maria Lluïsa Corominas, de moment no han expressat la seva voluntat d’integrar-se al projecte però afegeix que de moment no han parlat de plantejaments de futur. Mojedano assegura que presenta una formació oberta que plateja com a prioritats per la ciutat la creació de riquesa i de llocs de treball. En aquest sentit assegura que fins al moment no s’ha centrat l’atenció en un projecte potent com a eix de l’economia de la ciutat i que ja és hora de posar èmfasi en el Mataró Marítim, una iniciativa que van recolzar totes les forces polítiques amb representació al consistori.
La regidora no adscrita Maria Lluïsa Corominas descarta amb contundència sumar-se al nou projecte de Paulí Mojedano. De moment, la regidora ha declinat fer declaracions a l’espera d’enviar un comunicat oficial amb els motius del seu posicionament.

Fecha de publicación: 2011-02-01 13:56:10
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (784.55 MB | 03:20 minutos) Comentarios: 0

Alícia Romero respon a CiU

La regidora de llicències, Alícia Romero, respon a les acusacions de Mora. Explica que l’ajuntament sempre ha mantingut que la llicència s’ha donat correctament, d’acord amb la normativa del 2002, i que per això es defensaran davant el contenciós interposat per Convergència i Unió. Romero afirma que la federació argumenta que la llicència és nul•la de ple dret, un punt en el què el govern mai hi ha estat d’acord.


Fecha de publicación: 2011-01-27 02:52:15
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (501.75 MB | 02:08 minutos) Comentarios: 0

Maimí

Benet Maimí entra com a diputat al Parlament i recupera la seva acta a menys d’un mes de la formació del nou hemicicle. Ho fa juntament amb quatre diputats més després de la renúncia de cinc alts càrrecs del Govern per la demarcació de Barcelona, que aquests dies han estat escollits per desenvolupar alguna tasca al govern. Larenyenc, que figurava en el lloc 37 de les llistes –a les urnes la federació en va obtenir 35–, es converteix així en el cinquè diputat de la comarca que serà al Parlament a més de Joan Morell, Consol Prados, Salvador Milà i Pere Aragonés. El nomenament oficial de Benet Maimí es farà efectiu en els propers dies. Per saber com encara aquesta nova etapa, la nostra companya Clara Sánchez ha conversat amb l’arenyenc.

Fecha de publicación: 2011-01-16 08:08:53
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.3 MB | 05:39 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Alícia Romero, que deixa la política municipal

Entrevistem la quarta tinent dalcalde i presidenta del TCM, Alícia Romero, quatre dies després que anunciés que deixa la política municipal a final de mandat.

Fecha de publicación: 2011-01-08 06:56:24
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.2 MB | 13:59 minutos) Comentarios: 0

Alícia Romero plega

La quarta tinent dalcalde i presidenta del TCM anuncia que no tornarà a repetir a les llistes del PSC.

Fecha de publicación: 2011-01-05 05:56:40
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.17 MB | 05:06 minutos) Comentarios: 0

ENTREVISTABALANÇMORA

Mataró ha entès que ha arribat al final d’un regim. Així ho ha assegurat el cap del grup municipal de Convergència i Unió Joan Mora durant l’entrevista de balanç de l’any dels informatius de Mataró Ràdio. Mora ha assegurat que davant d’aquesta percepció la federació està treballant amb força per agafar el relleu al tripartit. Una ocasió per als partits de govern per mantenir-se a la oposició i refer-se.

Fecha de publicación: 2010-12-30 12:20:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.27 MB | 23:02 minutos) Comentarios: 0

Entrevista balanç de lany Jose Manuel Lopez

El PP ha d’entonar el mea culpa per haver comés un error amb la llista electoral de les municipal del 2007. Així ho ha assegurat el recentment nomenat cap del grup municipal dels populars, Jose Manuel López, durant l’entrevista de balanç de l’any dels informatius de Mataró Ràdio.

Fecha de publicación: 2010-12-29 11:37:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.94 MB | 21:34 minutos) Comentarios: 0

Entrevista balanç de lany Quitèria Guirao

La cap del grup municipal dICV valora el que ha donat de sí aquest 2010. Demà és el torn de José Manuel Lòpez, del Partit Popular

Fecha de publicación: 2010-12-28 12:01:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.82 MB | 21:02 minutos) Comentarios: 0

Maria Lluisa Corominas es desmarca de lafer dels 25.000 euros

Dues regidores dels 3 dissidents del PP es desmarquen de l’afer dels 25.000 euros que reclama el partit al fins ara cap del grup municipal. Maria Lluïsa Corominas i Ana Martínez han enviat un comunicat on es desvinculen completament d’aquesta qüestió. A més, neguen saber on han anat a parar aquests diners i tenir accés legal a cap compte vinculat a aquesta quantitat.

Fecha de publicación: 2010-12-27 12:54:51
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (571.92 MB | 02:26 minutos) Comentarios: 0

Entrevista balanç de lany Paulí Mojedano

Després de més de 3 anys al capdavant del grup municipal del PP, lara regidor independent, Paulí Mojedano fa balanç daquest 2010 fent una mirada a nivell polític a la ciutat i analitza la seva situació actual després dhaver deixat els populars.

Fecha de publicación: 2010-12-27 12:42:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.33 MB | 18:55 minutos) Comentarios: 0

Entrevista balanç de lany Francesc Teixidó

Tanquem el 2010 i els representants dels diferents partits amb representació a lajuntament valoren el què ha donat de sí aquest any que deixem enrere. Aquest vespre ha estat el torn de Francesc Teixidó, cap del grup municipal dEsquerra Republicana.

Fecha de publicación: 2010-12-27 09:13:16
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.94 MB | 21:34 minutos) Comentarios: 0

Entrevista balanç de lany Xavier Safont-Tria

La cap dinformatius de Mataró ràdio fa balanç del què ha donat de sí el 2010 amb el regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, en la primera entrevista de valoració de lany que deixem enrere, davui 24 de desembre.

Fecha de publicación: 2010-12-24 11:49:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.07 MB | 22:07 minutos) Comentarios: 0

Oriol Batista Ple extraordinari

Aquest migdia s’ha fet un emotiu i multitudinari ple extraordinari en què tots els caps de grup han recordat la figura d’Oriol Batista. Un ple on, a la cadira on hi seia Batista, hi reposava una rosa en record seu. La sessió ha començat amb un minut de silenci i, després, els caps de grup han recordat el regidor desaparegut. L’ajuntament ha decretat dos dies de dol i les banderes onegen a mig pal.

Fecha de publicación: 2010-12-21 07:53:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.43 MB | 19:20 minutos) Comentarios: 0

Baron no descarta la sociovergència, però preferiria un tercer tripartit a Mataró

L’alcalde no descarta una sociovergència després de les properes eleccions municipals. Joan Antoni Baron ha assegurat durant el tradicional esmorzar de balanç de l’any amb la premsa que, a Mataró, el tripartit encara té corda per estona i que la seva prioritat segueix sent un govern d’esquerres. Tot i això, i per primera vegada, Baron no ha tancat la porta a un possible pacte amb Convergència i Unió per la propera legislatura. Un pacte condicionat als resultats electorals i també a coincidències en el model de ciutat.

Joan Antoni Baron ha repassat l’any que ara s’acaba, un any que ha qualificat de “complicat” però al llarg del qual també s’han culminat projectes com el TecnoCampus, el Museu Bassat, la Nau Minguell o la reforma integral del Mercat de la plaça de Cuba, entre d’altres. L’alcalde també ha tornar a mostrar el seu convenciment que l’afer de Can Fàbregas es resoldrà favorablement als interessos de l’ajuntament i ha lamentat que el procés s’hagi paralitzat durant un any. En aquest sentit, Baron ha recalcat que, si la justícia dóna la raó al consistori, exigirà responsabilitats polítiques als qui han portat el cas als tribunals.

Referint-se a l’afer dels prostíbuls, l’alcalde ha tornat a reclamar a la Generalitat una nova normativa més acotada i que permeti als ajuntaments dotar-se d’eines.

Fecha de publicación: 2010-12-17 10:22:31
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (566.3 MB | 02:24 minutos) Comentarios: 0

pressupostos 2011

La crisi econòmica obliga a l’ajuntament a elaborar un pressupost pel 2011 amb uns números similars als del 2007. Serà de 103 milions d’euros, un 15% menys respecte el 2010. Aquesta retallada ve motivada per la disminució dels ingressos: els procedents d’altres administracions (estat i diputació), els corresponents als impostos, i també la supressió dels Plans Zapatero. També venen marcats, òbviament, per la retallada del govern espanyol i les conseqüents mesures per retallar el dèficit públic, com és la prohibició als municipis daugmentar lendeutament durant el 2011 (lajuntament ja va aprovar lendeutament de 2011 fa uns mesos i es preveu que al final de lany sigui del 111% el 31 de desembre, i el límit és del 125%). En definitiva, els ingressos només augmentaran un 0,14% respecte 2010. Això, sumat a la voluntat de contenció, ha obligat a rebaixar la despesa en 19 milions d’euros.

Fecha de publicación: 2010-12-09 07:20:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.78 MB | 07:45 minutos) Comentarios: 0

baron resultats psc

L’alcalde, Joan Antoni Baron, considera que el PSC ha de fer una profunda reflexió després de la patacada electoral del 28-N. Baron aposta per una anàlisi a fons dels motius que han portat a aquest mal resultat i creu també que cal que els socialistes catalans facin una revisió a fons del seu discurs per modernitzar-lo i adaptar-lo al segle XXI.

Fecha de publicación: 2010-12-03 13:17:53
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (468.7 MB | 01:59 minutos) Comentarios: 0

Maimí: "Volem governar sols i els pactes només seran puntuals "

Convergència i Unió aposta per governar en solitari per poder tirar endavant el seu programa de govern. Durant l’entrevista electoral a Mataró Ràdio, el candidat de la federació nacionalista al Maresme, Benet Maimí, ha descartat un pacte estable amb qualsevol altra formació i ha insistit en la idea que Catalunya necessita un govern fort per poder sortir de la crisi. Això sí, els nacionalistes veuen molt difícil arribar a la majoria absoluta i per això aposten per fer acords puntuals amb Esquerra, PP o PSC, depenent del que s’hagi de pactar.

Fecha de publicación: 2010-11-26 18:54:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.31 MB | 23:11 minutos) Comentarios: 0

Prados:"El PSC no llença la tovallola abans de les eleccions"

Els socialistes no ho donen tot per perdut abans de les eleccions encara que no aventurin pactes, descartin reeditar el tripartit i el seu candidat alerti que es presenta per última vegada. Així ho ha assegurat la candidata del Maresme dels socialistes, Consol Prados, durant l’entrevista electoral dels informatius de Mataró Ràdio. Prados assegura que el PSC és un partit de govern i que precisament per això opten per esperar als resultats electorals.

Fecha de publicación: 2010-11-25 18:41:51
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.79 MB | 20:54 minutos) Comentarios: 0

Entrevista electoral ciutadans

Fecha de publicación: 2010-11-25 12:22:20
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.41 MB | 19:17 minutos) Comentarios: 0

Mataró aposta per la mediació com a alternativa als càstigs per infringir la ordenança de civisme

Mataró aposta per la mediació com a alternativa als càstigs per infringir la ordenança de civisme. És una iniciativa pionera que a la ciutat s’ha posat en pràctica 7 vegades més i que pretén que els menors d’edat que han incomplert aquesta normativa cívica puguin aprendre com sortir-se’n  d’una situació similar a la que els ha portat a la penalització gràcies als valors de convivència i ciutadania que inculca la mediació. El regidor de participació ciutadana, Carlos Fernandez, explica que un 10 per cent dels ciutadans que cometen faltes de civisme opten per la mediació per commutar les infraccions.
Des de l’ajuntament de Mataró tenen com a objectiu ampliar la oferta de cursos relacionats amb la mediació perquè entenen que és una bona manera d’aprofitar un mal comportament per conscienciar dels valors de la convivència en societat. Tot i que Fernandez considera que aquesta és una iniciativa destacada la manca de recursos impedeix ara mateix que creixi. L’Ibra és precisament un jove que ha optat per aquests cursos de mediació en comptes de pagar la tradicional multa compensatòria per la seva infracció. El noi explica per ell mateix que havia de pagar una sanció de 100 euros. De tota manera per voluntat pròpia va decidir no pagar la multa perquè tenia interès en aprendre què podia transmetre-li la mediació.
150 persones ja han passat pel servei de mediació de Mataró, que es troben des del mes de setembre al local de l’avinguda Lluis Companys de la capital del Maresme.

Fecha de publicación: 2010-11-24 19:22:59
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (762.75 MB | 03:15 minutos) Comentarios: 0

Aragonès: "ERC no sha mogut, és CiU qui sacosta"

Esquerra Republicana no es mou, és Convergència qui s’acosta. Així ho ha assegurat Pere Aragonés candidat del Maresme per Esquerra i número 7 a la llista durant l’entrevista electoral dels informatius de Mataró Ràdio. Aragonés ha explicat que la seva formació es manté fidel a les seves exigències i que està obert a què els partits majoritaris, ja sigui CiU o el PSC, intentin adaptar-se al què demanen per aconseguir el seu suport.

Fecha de publicación: 2010-11-24 17:09:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.36 MB | 23:23 minutos) Comentarios: 0

entrevista pp

Entrevista electoral al candidat del PP, José Manuel López

Fecha de publicación: 2010-11-23 19:40:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.03 MB | 21:58 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Salvador Milà

Encara hi ha prou elements en comú entre els partits com per tornar a reeditar un govern d’entesa. Així ho ha assegurat el candidat del Maresme per les eleccions al Parlament d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa Salvador Milà, a l’espai d’entrevistes electorals dels informatius de Mataró Ràdio. El número 7 de la llista dels ecosocialistes assegura que la seva formació, com el PSC o Esquerra, preferirien aconseguir majoria com per governar però que la pluralitat de partits fa necessari recórrer a formules com les que hem vist en els darrers 7 anys.

Fecha de publicación: 2010-11-22 20:17:35
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.39 MB | 23:31 minutos) Comentarios: 0

Comença la cursa electoral

Comença la cursa electoral. La penjada de cartells d’ahir al vespre, que també es va escenificar a Mataró, marca el tret de sortida als propers 15 dies en què els partits intentaran donar les seves raons per aconseguir el vot a les properes eleccions al parlament, el 28 novembre.

Fecha de publicación: 2010-11-12 14:50:20
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.22 MB | 05:20 minutos) Comentarios: 0

Carretero: "Un estat propi no ho soluciona tot però sí la gestió dels recursos propis"

Un estat propi no garanteix un bon funcionament però sí la gestió dels recursos propis. Així ho ha assegurat el president de Reagrupament, Joan Carretero, en una entrevista als informatius de Mataró Ràdio. Carretero ha explicat que la seva formació no reclama la independència com un objectiu final sinó com a eina perquè Catalunya pugui solucionar els problemes que pateix amb el control sobre el nostre propi capital.

Fecha de publicación: 2010-11-10 20:08:32
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.7 MB | 16:10 minutos) Comentarios: 0

Argentona recorre a la justícia contra la Ronda de Mataró

Argentona aprova una moció per exigir que s’aturi la tramitació de la Ronda de Mataró. La sessió plenària de divendres va aprovar amb el suport del govern, format per Tots per Argentona, CiU i Esquerra Republicana- i també dels grups de l’oposició com són PSC i l’Entesa. El regidor d’urbanisme de l’ajuntament d’Argentona, Xavier Collet, explica que aquesta moció no entra en el fons del projecte, perquè cada formació tindria una visió, però si que pretén reclamar un termini de temps per poder presentar al•legacions.
De tota manera, i precisament perquè demanen presentar al•legacions, Argentona està en desacord amb alguns dels punts que conformen aquest projecte de construcció de la Ronda de Mataró, uns laterals a l’autopista C32. En concret, Xavier Collet, apunta, que les modificacions que es plantegen aquest municipi del Maresme perdria un dels punts clau per la seva comunicació amb Mataró.
Després d’aprovar aquesta moció en contra el projecte de la Ronda de Mataró, l’ajuntament d’Aregentona es podarà en contacte amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat i amb el Consell Comarcal del Maresme, precisament, per demanar el termini d’al•legacions. Collet assegura que l’ajuntament arribarà fins on calgui per dir la seva en aquest projecte.

Fecha de publicación: 2010-11-10 19:14:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (790.45 MB | 03:22 minutos) Comentarios: 0

El Mercat de la Flor contrari al traçat de la ronda del Maresme

El Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya, contrari al traçat de la ronda del Maresme. Han presentat al•legacions al projecte perquè consideren que, tal i com sha dissenyat aquest traçat, s’ofeguen els accessos directes al Mercat i també a les empreses del sector situades al seu voltant. Reclamen un accés directe i lamenten que no se’ls hagi tingut en compte a l’hora de decidir per on passarà la futura carretera. L’entitat defensa la importància de les connexions viàries per no ofegar una activitat econòmica que genera més de dos mil llocs de treball i té dues-centes empreses en actiu a la comarca. Jordi Rodón és el portaveu del Mercat de la Flor.
És per això que a les al•legacions presentades demanen la planificació d’un accés adient al Mercat de la Flor des de la futura ronda, i també l’ampliació i adequació del torrent de les Tartanes. Asseguren que si no es modifica el traçat al seu pas per aquest torrent, els 250.000 vehicles que entren i surten del Mercat hauran de passar per l’interior de Vilassar o Premià de Mar. Jordi Rodon també recorda que el Mercat de la Flor produeix el 96% del total de flor que es comercialitza a Catalunya i el 66% de la planta ornamental. Reivindica la importància del Mercat de la Flor com a epicentre que centralitza l’activitat comercial: tant producció com venda i distribució de flors i plantes i per això la necessitat de tenir unes bones comunicacions viàries.

Fecha de publicación: 2010-11-10 16:19:57
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (946.13 MB | 04:02 minutos) Comentarios: 0

Repunt de latur

Repunt de l’atur a Mataró. Durant el mes d’octubre, 241 persones s’han quedat sense feina a la capital del Maresme. S’ha trencat, doncs, la tendència a la baixa registrada el mes de setembre. Actualment a Mataró hi ha 12.700 aturats i al conjunt de la comarca n’hi ha 34.900, 700 més que al setembre. Cristina Salad ha parlat amb el coordinador de Comissions Obreres al Maresme Vallès Oriental, Jaume Roig.

Fecha de publicación: 2010-11-06 20:59:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.43 MB | 06:16 minutos) Comentarios: 0

Oriol Pujol: "Si CiU recupera la Generalitat acordarà la mobilitat amb el territori"

Oriol Pujol es compromet, en cas que CiU recuperi la Generalitat, a consensuar el projecte de la Ronda del Maresme amb el territori. Així ho ha assegurat a Mataró durant un dinar en el marc de la campanya per les eleccions al Parlament amb els candidats de CiU al Maresme i la secció local de la formació. En aquest sentit el portaveu de CiU al Parlament ha destacat que fins ara les iniciatives de mobilitat a la comarca s’estan desenvolupant com una imposició del PSC.

Fecha de publicación: 2010-11-05 21:24:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (915.75 MB | 03:54 minutos) Comentarios: 0

Entrevista a la presidenta del TCM, Alícia Romero

Després de la inauguració del Tecnocampus, els serveis Informatius de Mataró Ràdio els ofereixen una entrevista, de la cap dinformatius Elisabet Solsona, amb la presidenta de la Fundació TCM Mataró - Maresme, Alícia Romero.

Fecha de publicación: 2010-11-03 20:48:09
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.44 MB | 19:24 minutos) Comentarios: 0

El TecnoCampus es vesteix de llarg

La flor i nata de la classe política i econòmica de Mataró i el Maresme s’ha aplegat aquesta tarda al TecnoCampus per participar de la posada de llarg del parc tecnològic. Una inauguració presidida per la ministra de ciència i innovació, Cristina Garmendia, que a més de celebrar que Mataró hagi apostat per un projecte com aquest, l’ha comparat amb l’arribada del primer tren a la península ara fa 162 anys i ha dit que el TecnoCampus ha de ser el nou model de connexió d’alta velocitat entre el coneixement, l’empresa i el talent per generar riquesa.

Fecha de publicación: 2010-11-03 20:35:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.44 MB | 10:40 minutos) Comentarios: 0

Bonificacions als peatges de lautopista C32

Anar a treballar a Barcelona de dilluns a divendres serà des d’ara 12 euros més econòmic. El govern català ja ha donat llum verda a l’aplicació de les bonificacions del peatge de la C-32. Els descomptes podran arribar fins al 65% en funció de diferents criteris: el nombre de vegades que es passi pel peatge de Vilassar de Dalt, el nombre d’ocupants del vehicle, i si és un cotxe elèctric.

Fecha de publicación: 2010-11-03 10:17:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (650.67 MB | 02:46 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Soraya Sáenz de Santamaria

La portaveu del PP Soraya Sáenz de Santamaría va ser ahir a Mataró en un acte de precampanya per les eleccions al Parlament de Cataluya, el proper 28 de novembre. Abans però va passar pels estudis de Mataró Ràdio per respondre a lentrevista de la cap dinformatius daquesta casa, Elisabet Solsona.

Fecha de publicación: 2010-10-30 13:37:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.18 MB | 13:54 minutos) Comentarios: 0

La Ronda de Mataró és un pas més a prop

La Ronda de Mataró ja és un pas més a prop. El departament de política territorial i obres públiques ha adjudicat la primera fase d’aquestes obres, que formen part del conjunt del projecte de la Ronda del Maresme, per un valor de 59 milions i mig d’euros. Els treballs de la Ronda de Mataró es divideixen en dues fases i consistiran en la formació de calçades a banda i banda de la variant de la C-32 i la millora de l’accessibilitat a l’autopista. En concret la primera fase se centra en la part de darrera del Mataró Park i inclou els enllaços importants com Cerdanyola o la zona del centre comercial. Aquests canvis han de facilitar l’accés a peu i evitar els col•lapses de trànsit.

Fecha de publicación: 2010-10-21 20:37:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.03 MB | 04:30 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Trillo

L’ex ministre de Defensa del govern d’Aznar, Federico Trillo, pronostica durant una entrevista a Mataró Ràdio que Convergència i Unió guanyarà les eleccions al Parlament perquè la crisi i l’augment de l’atur passaran factura al PSC i que el PP tindrà la clau. Trillo s’ha mostrat molt convençut que, si els socialistes perden el govern de la Generalitat, el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero es veurà obligat a convocar eleccions anticipades.

L’ex ministre de defensa, que ha visitat Mataró per reunir-se amb el PP local, també ha pronosticat que els populars seran un partit bisagra i, després del 28-N, serà qui tindrà la clau per investir el proper president de la Generalitat, tal i com ha passat al País Basc. Tot i que no ha volgut descartar un pacte PSC-PP, s’ha mostrat molt més partidari d’una aliança post-electoral amb Convergència i Unió.

Durant l’entrevista, que poden recuperar íntegra a matarónotícies.cat, Trillo també s’ha referit a la sentència de l’estatut, a la renovació del Tribunal Constitucional i a la crisi econòmica. En aquest sentit, ha dit que una dràstica reducció de les despeses i organismes públics, sumada a una congel•lació d’impostos, són les receptes que aplicarien els populars per fer front a la crisi econòmica. Segons Trillo, el 1996 el PP va aconseguir treure Espanya del sotrac econòmic.

Fecha de publicación: 2010-10-05 13:56:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.76 MB | 16:24 minutos) Comentarios: 0

Marxa lenta per lN-II per cridar a la vaga

Una dotzena de vehicles de membres del sindicat UGT ha recorregut la nacional en marxa lenta, a 50 km per hora, per cridar a la vaga general. La caravana ha sortit del Masnou a dos quarts d’onze i ha recorregut tota la comarca per la nacional 2 fins a Tordera. És la segona acció en menys d’una setmana que duen a terme els membres d’aquest sindicat per conscienciar als treballadors de la necessitat de sumar-se a l’aturada general d’aquest dimecres. El secretari general de l’UGT al Maresme, Lluís Torrents, només es responsabilitza dels piquets del seu sindicat i recomana als comerços penjar un cartell informatiu solidaritzant-se amb el motius de la vaga. En aquest sentit, Torrents ha apuntat que l’objectiu del sindicat és que la vaga sigui cívica i que no es produeixin aldarulls. Des del sindicat assenyalen que la convocatòria d’aturada ha de servir per escenificar la protesta dels treballadors davant de la reforma laboral que retalla els drets. El secretrari de l’UGT ho ha dit en el marc de la marxa cívica que, aquest matí, ha recorregut la comarca per cridar als treballadors a sumar-se a la vaga i per explicar perquè el sindicat és contrari a la reforma laboral. L’acció és la continuació de la campanya, iniciada la setmana passada, on 15 dirigents del sindicat es van encadenar davant la seu del Consell Comarcal.

Fecha de publicación: 2010-09-27 19:54:16
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.72 MB | 24:59 minutos) Comentarios: 0

Tambors de guerra a participació

L’Associació de Veïns de Cerdanyola es retira dels òrgans de participació perquè considera que l’Ajuntament no els té en compte. El president d’aquesta entitat veïnal de la ciutat, Juan Sanchez, destaca que la gota que ha fet vessar el got és que el govern hagi decidit els usos per l’antiga escola politècnica –recordem que s’ampliarà l’Institut Miquel Biada i s’hi ubicarà part dels serveis socials- sense arribar a un consens amb el barri. L’Associació de veïns de Cerdanyola va llegir dimarts al vespre un document al Consell Territorial del barri.
Juan Sánchez destaca que si una associació de veïns, sigui del barri que sigui, ha de demanar la paraula al ple municipal és símbol que les vies de participació estan trencades. El president de l’entitat assegura que el barri cada cop té més problemes - com la manca d’equipaments, la degradació de la zona o la convivència de persones d’orígens diferents- i se senten desemparats per part de l’ajuntament.
L’associació de veïns posa com a condició indispensable per tornar-se a integrar als òrgans de participació que l’ajuntament demostri amb fets que tenen en compte la veu del barri. Per tant, tal i com explica Sanchez
caldria que el govern mostrés amb accions que tenen en compte les propostes que fan des d’aquest veral del nord oest de la ciutat.
L’associació va enviar ahir, dimarts, al matí, una carta dirigida a l’alcalde per sol•licitar una trobada amb Joan Antoni Baron per exposar-li les queixes sobre el què consideren desatenció als problemes del barri i sobre les vies de participació.
Durant una entrevista a l’informatiu matí, el regidor de Participació Ciutadana, Carlos Fernández, ha dit que els canals participatius de la ciutat funcionen i que l’ubicació dels serveis municipals no té perquè consensuar-se amb les associacions de veïns. Fernández destaca que el trasllat de Serveis Socials del carrer de Cuba a l’edifici de la politècnica millora les condicions d’aquest servei. Considera, a més a més, que l’associació de veïns del barri confon la participació, en els canals que pertoca, amb la presa de decisions que ha de fer l’ajuntament.
En aquest sentit, el regidor de Participació apunta que existeixen canals i òrgans on les entitats poden expressar les seves opinions i presentar les seves propostes, respecte les polítiques participatives que es duen a terme a la ciutat. De tota manera assenyala que, sobre certes qüestions és el govern el que està legitimat per prendre decisions.
De tota manera, Fernández lamenta que l’Associació de Veïns del barri de Cerdanyola hagi decidit abandonar els òrgans on té presència, com ho són el Pla Integral i el Consell Territorial. El regidor considera que la manera de millorar un barri és, precisament, amb la presència i participació del seus representants en aquestes reunions.

Fecha de publicación: 2010-09-23 17:25:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.43 MB | 06:14 minutos) Comentarios: 0

Desestimat un nou recurs de la CUP sobre Can Fàbregas

El jutge desestima un altre recurs presentat per la CUP relacionat amb l’afer de Can Fabregas. Els independentistes havien denunciat que no se’ls havia lliurat una informació que havien sol•licitat La sentència del contenciós administratiu determina que l’ajuntament no va amagar informació a la CUP i que van ser els independentistes qui no van fer servir els canals adequats per accedir a aquesta informació.

La CUP va sol•licitar uns documents que havia utilitzat el secretari de l’ajuntament per un informe, el gener de 2008, arran de tenir coneixement del parentiu del regidor Ramon Bassas amb els antics propietaris de Naves Biada. Linforme ratificava la legalitat dels acords sobre Can Fàbregas presos fins al moment pel Ple i la Junta de Govern, malgrat el regidor no shavia abstingut, donat que en cap cas el seu vot no havia estat determinant.

La CUP va sol•licitar els documents i mitjançant el Decret dAlcaldia el juliol de 2008, lAjuntament va lliurar al grup municipal la informació utilitzada. La CUP, però, va interposar recurs contra aquest decret al•legant que la informació lliurada només era un llistat dels acords que shavien analitzat i no les actes daquests acords. La sentència considera que no es va vulnerar el dret a accedir a la
informació, perquè la CUP podia haver acudit al Servei dUrbanisme per obtenir "les còpies dels documents explicitats a linforme del secretari".
El regidor d’urbanisme Ramon Bassas explica que la CUP ha pogut disposat en tot moment de la informació que sol•licitaven. I afegeix que si ha portat aquesta qüestió al contenciós ha estat per posar una trava més al procés d’arribada del Corte Inglés però que un cop més han perdut la raó. En aquest sentit la Candidatura d’Unitat Popular considera que com que ja ha pogut tenir accés, per altres vies, a la informació serà innecessari presentar un recurs. Escoltem el regidor de la CUP, Xavier Safontria.

Fecha de publicación: 2010-09-16 20:07:07
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (908.02 MB | 03:52 minutos) Comentarios: 0

Esbroncada Baron-Mojedano

Enganxada sense precedents entre l’alcalde i el cap del grup municipal del PP, Paulí Mojedano, arran del trasllat del centre de menors del Mas Sant Jordi al carrer Castaños. El PP ha presentat una pregunta al ple en la qual carregava contra la gestió del govern en aquesta qüestió. Els populars la consideren equivocada perquè, al seu parer, s’hauria d’haver informat millor als veïns per evitar que es generés l’alarma social. De fet, Mojedano ha acusat el govern docultisme de la mateixa manera que va fer-ho, ha dit, amb lafer dels prostíbuls.

El debat s’ha anat encenent mica en mica i ha acabat amb una esbroncada monumental entre Baron i Mojedano. L’alcalde ha acusat el popular d’irresponsabilitat política i d’haver seguit el joc als veïns del carrer Castaños per un grapat de vots. Segons Baron, Mojedano ha fet "un flac favor a la política perquè, enlloc de fer pedagogia i intentar calmar els ànims explicant als veïns que els menors que hi ha al centre no són conflictius, ha fet tot el contrari". A més, lalcalde ha insistit en el fet que altres membres del PP no estaven dacord amb la postura del cap del grup. Un comentari que ha encès les ires del Mojedano, que ha acusat Baron de voler amagar la seva "mala gestió política" gratant en qüestions internes d’una altra força política i d’haver fet un discurs "indigne" i "miserable".

Fecha de publicación: 2010-09-03 13:37:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.67 MB | 16:02 minutos) Comentarios: 0

Neix una nova candidatura per les municipals del 2011

Neix una nova plataforma ciutadana que es presentarà a les eleccions municipals del maig del 2011. Ho farà amb el nom “Per un Mataró d’Esquerres” i aglutina gent de diferents partits polítics com l’Alternativa Vecinal o el PSUC Viu. Asseguren que la seva voluntat és aconseguir una democràcia més participativa i amb més pes de la ciutadania. Pel que fa al cap de llista, encara no el tenen decidit i asseguren que és el que menys els preocupa. Joan Fàbregas és membre del PSUC ViU i un dels impulsors d’aquesta nova formació.
Com dèiem, d’aquesta plataforma en forma part membres del PSUC Viu, l’Alternativa Vecinal o la Revolta Global, a més a més de ciutadans a títol personal. Joan Fàbregas explica que en els comicis municipals del 2007 i 2003 ja havien volgut impulsar aquesta nova candidatura però no se n’havien sortit. Aquesta vegada, però, sembla que sí que tira endavant i Fàbregas explica que és una plataforma oberta a qualsevol ciutadà d’esquerres.
La plataforma “Per un Mataró d’Esquerres” també té la voluntat que s’hi sumi la Candidatura d’Unitat Popular. Tot i això, reconeixen que és difícil que la CUP s’afegeixi a aquest projecte perquè els independentistes ja tenen un regidor a l’ajuntament, Xavier Safont-Tria.
Els membres d’aquesta plataforma ja han elaborat el manifest per defensar el seu ideari i posicionament polític i tenen previst tornar-se a reunir per acabar de perfilar el projecte després de les vacances, al setembre.

Fecha de publicación: 2010-08-23 15:56:03
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (548.16 MB | 02:20 minutos) Comentarios: 0

Romero es qüestiona continuar en la política

La continuïtat al govern d’Alícia Romero, un dels pesos pesants del consistori, no està assegurada després de les properes eleccions.
La regidora d’Innovació i Promoció de Ciutat, alcaldessa accidental durant aquest mes d’agost, diu que ara obre un procés de reflexió per decidir si es presentarà a les llistes del PSC. Elisabet Solsona ha conversat amb ella.

Fecha de publicación: 2010-08-19 16:31:37
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.47 MB | 06:26 minutos) Comentarios: 0

COM són els alcaldes Baron

Entrevista de perfil personal i polític a lalcalde de Mataró, Joan Antoni Baron. Emesa al programa "COM són els alcaldes", una producció de Mataró Ràdio per a COM Ràdio.

Fecha de publicación: 2010-08-17 15:58:36
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (12.88 MB | 56:17 minutos) Comentarios: 0

Pals a les rodes a la vinguda dels prostíbuls a Mataró

El govern de Mataró posa pals a les rodes als empresaris, que vulguin instal•lar prostíbuls a la ciutat. L’ordenança i el Pla especial que ha elaborat el govern de la ciutat limita, per exemple, els metres quadrats d’annexos que pot tenir. D’aquesta manera un local de 2 mil metres quadrats, ha de tenir 500 metres quadrats d’annexos i això també limita el nombre d’habitacions. Una normativa municipal que neix després de l’intenció d’un empresari d’obrir dos bordells de grans dimensions al polígon industrial del Pla d’en Boet, concretament a la Via Sèrgia i al carrer Josep Calvet. La regidora de llicències, Alícia Romero, assenyala que l’objectiu de l’ordenança és el de posar dificultats per obrir aquest tipus d’activitats econòmiques.
Els municipis no poden prohibir la instal•lació de prostíbuls, la legislació sobre aquesta activitat recau en l’estat, però si que pot posar les coses més difícils als seus promotors i evitar la seva proliferació. És per això que el govern municipal tira endavant aquests dos instruments per tal de regular i restringir la presència d’aquests establiments. Alícia Romero, afirma que l’ordenança que regula l’existència de prostíbuls a Mataró podrà entrar en vigor durant el primer trimestre de 2011.
En aquest sentit, la regidora de llicències apunta que tots els requeriments per poder obrir un prostíbul a la ciutat redueixen i limiten la seva capacitat. D’aquesta manera, per exemple, el macroprostíbul que volia instala•lar l’empresa Colomer Ribot a la Via Sèrgia i que havia de tenir 50 habitacions on exercir la prostitució a l’annex del local de festes pel que havia demanat llicència d’activitat, queda considerablement reduït a 17, ja que els requeriments de l’ordenança així ho remarquen.
A partir dara, per obrir un prostíbul a Mataró caldrà ubicar-lo a 250 metres dalgun altre ja existent i a una distància dentre 100 i 300 metres dels habitatges o altres activitats econòmiques o de serveis, en funció de les dimensions de cada local. La dimensió de les habitacions o la distància entre locals són només dos dels requeriments de la nova normativa que comença ara la seva tramitació. Entre les mesures que remarca l’ordenança, també destaca les mides de les habitacions que hauran de tenir ventilació natural i, per tant, hauran de ser totes exteriors. També es fixen unes dimensions mínimes, que per a les habitacions serà de 12 m² i pels banys de 4 m². També sobliga a disposar, al mateix solar on es construeixi el prostíbul, duna plaça daparcament per cada habitació i una altra per cada 10 persones daforament. 

Fecha de publicación: 2010-07-13 20:07:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.03 MB | 04:28 minutos) Comentarios: 0

Un pla poc realista i fet a última hora. És la opinió que els grups de l’oposició tenen del conjunt de mesures de PUMSA

Un pla poc realista i fet a última hora. És la opinió que els grups de l’oposició tenen del conjunt de mesures que PUMSA impulsa per reduir el seu dèficit. Ja els explicàvem que una de les principals accions d’aquest pla és la reducció del 20 per cent de la despesa de l’empresa de promocions urbanístiques, que inclou una reestructuració de la plantilla a més d’una reestructuració del deute financer. Tot plegat per sanejar els comptes de la companyia municipal que va tancar el passat 2009 amb un deute per valor de 77 milions d’euros.
Però anem a pams...
Comencem parlant de Convergència i Unió que destaca que des de fa més de 2 anys la seva formació ja alertava de la situació preocupant de PUMSA. El representant de CiU al consell d’administració de l’empresa, Francesc Casabella, explica el plec de mesures que van presentar divendres és una resposta a curt termini. Casabella critica la política d’endeutament que ha fet servir PUMSA i sobretot les conseqüències que pot tenir ara, atesa la situació econòmica, en la recuperació de l’empresa. A més, el representant de Convergència assegura que, en el punt en què es troba l’empresa de promocions urbanístiques, per solucionar la situació financera, no n’hi ha prou només amb mesures a curt termini sinó que cal posar en pràctica la venda d’actius.
Per la seva banda, el Partit Popular defineix el nou pla de mesures per reduir el dèficit com a poc realista. Segons el cap del grup municipal del PP, Paulí Mojedano, les circumstàncies econòmiques que emmarquen el pla ja fan veure que no pot evolucionar tal i com està plantejat. A més, Mojedano acusa els responsables de PUMSA, d’estar desesperats i de ser conscients que el pla no donarà els resultats que prometen. Mojedano assegura no entendre què fa pensar als responsables de PUMSA que a partir de l’any que ve la situació econòmica de l’empresa millorarà. Segons el cap dels populars el context econòmic ja fa presagiar que l’any que ve tot seguirà com el present i que per tant serà ben difícil una remuntada econòmica.
Finament, des de la Candidatura d’Unitat Popular critiquen, com Convergència i Unió, l’endeutament excessiu que ha portat a terme PUMSA. El regidor de la formació, Xavier Safontria, posa com a exemple la Nau de Can Fàbregas, un trasllat que ha generat molts crèdits que a hores d’ara l’ajuntament segueix pagant, i que han portat a una greu situació econòmica a l’empresa de promocions urbanístiques. Safontria apunta que no n’hi ha prou amb plantejar un pla que redueixi les despeses sinó que hi ha d’haver un canvi en el fons de l’empresa. En aquest sentit assenyala que cal repensar el conjunt de polítiques urbanístiques que segueix Mataró, que són en definitiva les que han portat PUMSA a aquesta situació.
El termini que el pla contempla pel sanejament dels comptes de PUSMA és fins al 2015.

Fecha de publicación: 2010-07-13 20:01:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (614.39 MB | 02:37 minutos) Comentarios: 0

Mataronins a la manifestació del 10-J

1.500.000 persones, segons Òmnium, i 1.100.000 segons la Guàrdia Urbana han participat en la manifestació del 10-J, contra la sentència del TC sobre l’estatut i a favor del dret de decidir, que ha acabat convertint-se en la més gran de la història de Catalunya. Precisament...
La resposta de mataronins i maresmencs a la crida a participar en aquesta manifestació va ser impressionant. Així ho afirma el vicepresident d’Òmnium Cultural de Mataró i el Maresme, Antoni Pous. Òmnium va organitzar una sortida amb autobusos i cal tenir en compte també els mataronins que es van desplaçar fins a aquesta mobilització en tren, cotxes particulars i sortides amb autocars convocats pels partits polítics.
Pous apunta que la manifestació ha estat exemplar. Una mobilització que el vicepresident d’Òmnium considera que va ser molt variada pel que fa als assistents, que n’hi havia de totes les edats, sexes i procedències, a més de molt tranquil•la i cívica.
En referència a la varietat de dades que s’han anat oferint en els darrers dies pel que fa a l’assistència de manifestants, Pous treu ferro a l’assumpte i assegura que el més evident és que ha estat una manifestació de les més importants per la història de Catalunya i que per tant la manca d’acord amb les xifres és el de menys.

Fecha de publicación: 2010-07-11 14:21:16
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.05 MB | 04:36 minutos) Comentarios: 0

Les empreses municipals han de comenár a reduïr el dèficit abans de les Santes

Els consells d’administració de les empreses municipals hauran d’enllestir el pla d’acció per reduir el dèficit abans de la festa major de les santes. Ho ha afirmat aquest matí l’alcalde, Joan Antoni Baron, durant la valoració que ha fet de les juntes generals de les empreses del grup PUMSA i Aigües de Mataró que es van celebrar ahir al vespre. En aquest sentit, Baron també ha assenyalat que ara és el moment de posar les bases pel futur de la ciutat. Baron ha criticat la postura de Convergència i Unió de paralitzar l’activitat empresarial en aquest marc de crisi econòmica. L’alcalde ha assenyalat que en aquests moments, en una situació econòmica adversa és quan s’han de posar els fonaments pel futur de Mataró. En aquest mateix sentit, s’han pronunciat els dos socis del govern de Mataró, ICV i ERC. La cap del grup municipal dels ecosocialistes, Quitèria Guirao, ha afirmat que la ciutat ha de sortir enfortida de la crisi i que ho ha de fer amb l’imatge d’una població que vol tirar endavant. Per la seva banda, el cap del grup municipal d’Esquerra Republicana, Francesc Teixidó, ha comparat la ciutat amb una bicicleta i el moviment continu que se li ha d’exercir perquè no s’aturi i caigui.<Precisament i fent referència a les juntes generals que van tenir lloc ahir al vespre..El grup PUMSA (que engloba l’empresa municipal d’Urbanisme i les de Prohabitatge i GINTRA) prendrà mesures per reduir el dèficit. L’empresa de promocions urbanístiques va tancar el passat 2009 amb un deute per valor de 77 milions d’euros. El total d’endeutament de les tres empreses municipals que formen part del grup suma 107 milions d’euros. El president de PUMSA, el regidor Ramon Bassas, assenyala que cal reduir la despesa financera, que s’incrementa pels interessos que generen els deutes, a més a més, de mesures pròpiament financeres i l’activació de l’activitat comercial. De tota manera, Bassas afirma que la ciutat no renuncia als projectes estratègics pel futur de la ciutat com ho són el front marítim, el Tecnocampus o el Corte Inglés. D’altra banda, GINTRA també presenta números vermells al final de l’exercici de 2009. L’única de les 3 parts del grup PUMSA que ha presentat xifres positives és Prohabitatge, que ha tancat 2009 amb un benefici pràcticament nul de només 6 mil euros. La promoció de l’habitatge públic i la lluita per la cohesió social per donar impuls a la rehabilitació d’habitatges són alguns dels punts que han ajudat al tancament de l’exercici de l’empresa. L’oposició en ple carrega contra les mesures que proposa PUMSA per disminuir el dèficit de l’empresa, el cap del grup municipal de Convergència i Unió, Joan Mora, assegura que les mesures d’activació comercial proposades pel president de la companyia, el regidor Ramon Bassas, es basaran, previsiblement, en vendre part del patrimoni de l’empresa a qualsevol preu. A més a més, Mora va afegir que Mataró ha de suportar les conseqüències de la falta de fre de PUMSA. En el mateix sentit es va expressar el cap del grup municipal del Partit Popular, Paulí Mojedano que va assegurar que PUMSA ha passat de ser un generador de beneficis de l’ajuntament ara, que es troba en una situació crítica, és el principal problema dels comptes del consistori. Mojedano va afirmar que si fins al moment PUMSA era una mina, ara s’ha convertit en un pou. També el regidor de la Candidatura d’Unitat Popular, Xavier Safontria, va destacar la crítica situació de l’empresa pública. Safontria assegura que fins al moment la companyia era la màxima font de beneficis i que per la filosofia amb què es treballava, en consonància amb la bombolla immobiliària, i un cop ha aparegut la crisi&nbsp; aquesta empresa s’ha acabat el bon ritme dels seus comptes. Pel que fa a GINTRA, l’empresa d’aparcament públic, la oposició es va mostrar contrària al que consideren una plantilla sobre dimensionada per una companyia que també, com PUMSA, genera pèrdues. A més, els grups de la oposició van assegurar no entendre la política d’aparcaments feta per GINTRA perquè expliquen que ara mateix es fa impossible vendre la gran quantitat de places que l’empresa té pendents en el conjunt de la ciutat. En resposta el president de GINTRA, Francesc Melero, ha explicat que els aparcaments amb què la ciutat compta serveixen per tenir els carrers lliures d’un excés de vehicles privats. A més reconeix que ara per ara és complicat vendre els aparcaments tot i que estan fent una campanya comercial forta per aconseguir col•locar-los. Finalment, Melero ha destacat que el creixement comercial de la ciutat explica la construcció d’aquestes places repartides per diferents punts de la ciutat. L’aprovació dels comptes del grup PUMSA per l’exercici de 2009 es fer només amb els vots a favor del govern. L’oposició en ple, CiU, PP i CUP van votar en contra de l’aprovació dels números presentats ahir durant les juntes generals. A les juntes generals d’ahir també es donava compte dels resultats d’Aigües de Mataró,Les inversions dels Fons Estatals en arranjament de carrers perjudiquen econòmicament a Aigües de Mataró. Així ho afirma el director gerent de l’empresa pública Rafael Montserrat que explica que cada cop que l’ajuntament reurbanitza un vial de la ciutat l’empresa d’aigües ha de revisar i reparar, si cal, els conductes de l’aigua i clavegueram. Les inversions en obra pública que s’han fet amb els anomenats fons Zapatero no contemplaven les tasques de manteniment de la part interna dels carrers i això, precisament, ha implicat una inversió extra i no esperada per part de l’empresa Aigües de Mataró. La inversió extra per part d’Aigües de Mataró amb l’arranjament dels carrers ha estat de 3 milions 600mil euros. Montserrat recorda que en el moment que l’ajuntament decideix intervenir en qualsevol carrer de la ciutat és imprescindible que l’empresa es posi en marxa també per garantir, sempre que sigui necessari, el bon estat de les canonades i del clavegueram que recorre la ciutat per sota. Per la seva banda, la presidenta d’aigües de Mataró, la regidora Quitèria Guirao, afirma que actualment se situa en el consum mínim de subsistència i registra així unes xifres que assenyalen el consum responsable i que se situen en 103 litres per habitant al dia, quan el mínim és de 110 litres per habitant i dia. Per cert que durant la junta d’aigües de Mataró es va deixar constància de la jubilació del fins ara director de l’empresa pública, Rafael Montserrat. Amb la jubilació el director d’aigües, tots els grups municipals van voler mostrar el seu agraïment per la seva tasca en la gestió eficient de l’aigua en els 30 anys en els que ha estat al capdavant de l’empresa municipal; Els comptes de 2009 d’aigües de Mataró es van aprovar amb els vots a favor del govern i l’abstenció dels grups de l’oposició.

Fecha de publicación: 2010-06-30 20:14:42
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.01 MB | 13:09 minutos) Comentarios: 0

Sentència sobre lestatut

El tribunal constitucional retalla 14 articles de l’estatut. Els magistrats mantenen la definició de Catalunya com a nació, però recorden que això no té cap tipus de validesa jurídica. El president de la Generalitat, José Montilla, assegura, que acata la seva sentència però que no renuncia al text que va aprovar el poble de Catalunya en referèndum. En una declaració institucional, Montilla va mostrar la seva indignació, va traslladar la decepció a Zapatero. Per la seva banda, lalcalde Joan Antoni Baron valora la sentència emesa ahir al vespre pels magistrats assegurant que el Tribunal constitucional ha avalat la majoria de l’estatut i que això representa una derrota pel Partit Popular, a més, i en la mateixa línia que el president de la Generalitat, José Montilla, reclama unitat en els partits catalans.

Fecha de publicación: 2010-06-29 07:55:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.54 MB | 06:44 minutos) Comentarios: 0

ple_retallades_sous

Aprovada la retallada de sous dels treballadors i càrrecs electes de l’Ajuntament. Aquestes retallades de sous permetran estalviar uns 900 mil euros durant aquest 2010 dels 30 milions que el consistori dedica a pagar nòmines. L’estalvi es destinarà a reduir el dèficit de l’IMPEM i l’endeutament de l’Ajuntament.
La proposta que obliga al consistori a aplicar aquesta reducció salarial ha rebut el suport a contracor només de l’equip de govern. CiU i PP shan abstingut i la CUP hi ha votat en contra.

Fecha de publicación: 2010-06-18 11:28:33
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (11.51 MB | 50:17 minutos) Comentarios: 0

El PP vol que es prohibeixi el vel integral


El PP vol que es prohibeixi l’ús dels vels integrals als espais públics i equipaments municipals. La proposta es va debatre ahir a la comissió del pacte de nova ciutadania i, a hores d’ara, els grups municipals estan intentant elaborar una proposta conjunta per mostrar el seu rebuig al nicab i al burca. Els populars consideren que és necessari prohibir-ne l’ús per motius de seguretat i d’igualtat. Tot i això, estan disposats a cedir i a donar suport a una proposta conjunta que rebutgi l’ús del burca i el nicab, sempre i quan el govern es comprometés a fer una campanya de sensibilització al respecte.

Per la seva banda, el govern municipal és partidari de mostrar el rebuig al vel integral i de fer pedagogia per evitar-ne l’ús, però no de prohibir-lo perquè considera que podria ser contraproduent. El regidor de Nova Ciutadania, Carlos Fernández, confia en què tots els partits puguin arribar a un consens i fer un front comú en aquesta qüestió perquè sí que cal que els partits mostrin el seu rebuig a l’ús de nicab i burca.

Pel que fa a Convergència i Unió acusen al govern de covards per no apostar per la prohibició i la CUP assenyala el Partit Popular de xenòfob i de buscar tres peus al gat. A hores d’ara, els grups municipals estan intentant elaborar una proposta conjunta on tots s’hi sentin còmodes.

Fecha de publicación: 2010-06-17 19:42:12
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.92 MB | 08:22 minutos) Comentarios: 0

La rebaixa de sous municipals suposarà un estalvi de 900.000 euros

Les retallades de sous als treballadors de l’ajuntament i càrrecs electes permetran estalviar uns 900 mil euros durant aquest 2010 dels 30 milions que el consistori dedica a pagar nòmines. Aquest estalvi es destinarà a reduir el dèficit de l’IMPEM i l’endeutament de l’Ajuntament. Les retallades de sous, que són d’un 5% de mitjana, afectaran a prop d’un miler de treballadors. S’aprovaran al ple extraordinari de demà passat i s’aplicaran a la nòmina del mes de juny.
La reducció de les nòmines dels funcionaris ve marcada pel decret de l’Estat i és gradual, és a dir, qui més cobra més pateix la retallada. Els 6 caps d’àrea que té l’ajuntament, així com els directors gerents dels organismes autònoms i alts directius, patiran una retallada del 7% a les seves nòmines. Pel que fa al personal laboral, s’ha intentat negociar amb els sindicats que la reducció de sous fos progressiva, en funció de la categoria i de les retribucions de cadascú. Finalment, però, l’acord no ha estat refrendat per l’assemblea de treballadors i s’haurà d’aplicar una retallada genèrica del 5%.
D’altra banda, l’ajuntament iniciarà la negociació col•lectiva a les empreses municipals a les que no s’ha d’aplicar el decret de tisorades de manera directa. Són PUMSA, Prohabitatge i Aigües de Mataró, on es negociarà per aplicar als treballadors els mateixos criteris de reducció salarial que a la resta del personal. A l’Entitat Pública Empresarial Mataró Audiovisual, la reducció dels sous dels treballadors serà d’un 3,8% excepte de la directora, que serà d’un 7%.
Pel que fa als càrrecs electes, la reducció de sous s’aplicarà seguint les recomanacions de la Comissió Municipalista, que estableix retallades d’entre el 8 i el 5%. L’alcalde, que va renunciar al sou de l’ajuntament perquè cobra sou de  diputat de Medi Ambient, tindrà una retallada a la seva nòmina en funció del que dicti la Diputació de Barcelona.

Fecha de publicación: 2010-06-16 19:56:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.48 MB | 06:27 minutos) Comentarios: 0

La "tisorada" monopolitza el ple de juny

L’alcalde fa una defensa aferrissada de l’austeritat que regna a l’ajuntament però no concreta com afectarà el pla d’austeritat de Zapatero a Mataró perquè el govern encara estudia com ha d’aplicar aquestes mesures, unes mesures que procuraran que afectin el mínim possible als projectes engegats. Davant les peticions de CiU i PP perquè el govern gestionés millor els recursos municipals, Joan Antoni Baron ha dit que fa dos anys que l’ajuntament viu en una constant contenció pressupostària, sense malgastar i estalviant tant com poden, fins al punt de semblar garrepes. El discurs de l’alcalde, però, no ha satisfet ni a nacionalistes ni a populars, que no posen en dubte que el govern hagi despilfarrat, però segueixen insistint que una millor gestió dels recursos és possible.
Finalment, Convergència i Unió i el govern han acordat convocar una trobada de la comissió d’austeritat per avaluar la situació econòmica actual i perquè l’oposició pugui fer les seves aportacions.

El debat sobre la crisi econòmica i la tisorada aprovada pel govern espanyol i català, però, no s’ha limitat només a l’afectació que tindrà a l’ajuntament. També s’ha parlat de la prohibició d’endeutament i de la congel•lació de les pensions.

En aquest sentit, s’ha aprovat només amb els vots del govern la declaració institucional de suport a l’acord de la Comissió Municipalista de Catalunya referent a l’endeutament dels ajuntaments. A la moció es defensa que la prohibició d’endeutar-se només s’apliqui a aquells consistoris que ho han fet per sobre del que permet la llei. CiU, que inicialment hi havia de donar suport, finalment s’ha abstingut i la CUP també. El PP ha votat en contra. En aquest punt, l’alcalde ha reclamat presència del municipalisme al lloc on es prenen les decisions, un millor finançament dels ajuntaments i també s’ha mostrat molt crític amb el govern del PSOE, titllant d’injust el decret sobre l’endeutament i també la precipitació amb què es va aprovar.

I encara parlant de la tisorada, el PSC i ICV-EuiA han tombat la proposta del PP de rebuig a la congel•lació de les pensions, una mesura contemplada al paquet d’austeritat aprovat pel govern Zapatero. Els socialistes han defensat el caràcter extraordinari de la mesura, assegurant que no perjudicarà els qui cobren les pensions més reduïdes. Els populars, al seu torn, han carregat contra el PSC assegurant que s’ha incomplert el pacte de Toledo del 1995 i sentenciant que cada vegada que governa el PSOE, els pensionistes en surten perjudicats.

La Pompeu Fabra, els pisos dADIGSA i el Tren Orbital

La biblioteca Pompeu Fabra obrirà en horari normal durant tot l’any excepte durant el mes d’agost, en què es mantindrà l’horari d’estiu i només s’obrirà a les tardes. Per tant, excepte el mes d’agost, la biblioteca estarà oberta al públic de dilluns a dissabte de 10 a 2, les tardes entre setmana de 16.00 a 20.30; i els dissabtes tarda de 16.00 a 19.00. Fins ara, del 15 de juliol al 15 de setembre la biblioteca municipal només obria a les tardes.

Es posa punt i final a una reivindicació històrica i les famílies que viuen als pisos de protecció oficial que ADIGSA té al Pla d’en Boet podran comprar els seus habitatges a preu públic. S’hi podran acollir els veïns que faci més de 10 anys que hi viuen i, de moment, una vintena de famílies ja han mostrat la seva voluntat dadquirir el pis. Els qui no vulguin o no puguin comprar el seu habitatge, podran seguir amb les mateixes condicions que tenen ara.

El TecnoCampus no substituirà Jordi Teixidó, fins ara cap de l’àrea universitària del parc tecnològic, perquè el càrrec que tenia fins ara ha deixat de tenir contingut. Segons ha explicat la presidenta del TCM, Alícia Romero, els directors dels centres universitaris tenen molta autonomia i Teixidó ja havia complert els seus encàrrecs, que eren haver seleccionat els nous directors de l’Escola universitària i la Politècnica, i també impulsar la nova facultat de Ciències de la Salut.

El traçat del tren orbital també va centrar part del ple municipal. En aquest punt de l’ordre del dia va prendre la paraula Pep Riera, membre d’Unió de Pagesos. Va alertar de la pèrdua d’espai agrícola que representa la construcció del tren orbital i va assenyalar que el traçat actual comportarà l’expropiació de terrenys de pagesos que ja en van perdre anys enrere amb la construcció de l’hospital o Mataró Park. Segons Riera, la continuïtat i futur de l’activitat agrària perilla. El regidor d’urbanisme, Ramon Bassas, va assegurar, en canvi, que l’agricultura té futur a Mataró. D’altra banda, Pep Riera va alertar que si no es fa un estudi exhaustiu dels aqüífers de la zona de les 5 sènies i dels pous que hi ha a tota la zona  els pous i les mines d’aigua perillen. Bassas li va respondre que sí s’estan fent estudis previs per tal de preservar les reserves d’aigua.

Fecha de publicación: 2010-06-04 16:17:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.04 MB | 13:16 minutos) Comentarios: 0

Bassas, de nou imputat i el trasllat de Can Fàbregas es torna a paralitzar

El jutge torna a imputar el regidor d’urbanisme, Ramon Bassas, per l’afer de Can Fàbregas i obliga a paralitzar una altra vegada l’acabament del trasllat de la nau catalogada. El nou titular del jutjat número 3 de Mataró ha estimat un recurs del fiscal i imputa a Bassas els mateixos delictes que a l’alcalde, Joan Antoni Baron, i que a la lletrada d’urbanisme: un delicte contra el patrimoni històric (per desmuntar un bé catalogat) i un altre contra l’ordenació del territori (per emmagatzemar-lo al veïnat de Valldeix en uns terrenys no urbanitzables). Fa exactament 20 dies l’anterior  jutge va anul•lar la imputació de Bassas, ho coneixíem durant el ple del mes de maig, i també l’arquitecte municipal del servei d’urbanisme, a qui no s’ha tornat a imputar. En aquell moment el jutge va declarar nul•la la interlocutòria on s’admetien les imputacions així com la citació d’altres testimonis i també la declaració feta per el regidor el passat 26 de febrer. Com que en una anterior interlocutòria s’anul•lava la imputació de Ramon Bassas i també la seva declaració, ara el regidor d’urbanisme haurà de tornar a anar a declarar davant del jutge. A més a més de Bassas, que declararà en qualitat d’imputat, el jutge també ha citat a declarar a petició de la fiscalia a diversos testimonis, entre els quals hi ha el director General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, l’arquitecte designat per PUMSA per dirigir el projecte de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de la nau; i tres membres del Consell Municipal del Patrimoni, entre d’altres.

En una altra interlocutòria, el jutge ha estimat parcialment un recurs presentat per la CUP i per la Plataforma Salvem Can Fàbregas i ha tornat a paralitzar els treballs de trasllat dels elements de la nau de Can Fàbregas i de Caralt que encara queden al solar (la base de la xemeneia i les restes de la planta baixa de l’immoble).

El mateix Ramon Bassas ha reiterat en roda de premsa que demostraran que tot el procés s’ha fet seguint la legalitat i que l’únic que demanen a la justícia és celeritat, per això no presentaran cap recurs. El regidor durbanisme també sha mostrat disposat a "anar a declarar demà mateix per explicar tota la veritat al jutge".

El regidor d’urbanisme també s’ha mostrat convençut que el Corte Inglés s’acabarà instal•lant a la capital del Maresme. En aquest sentit, ha assegurat que l’inversor segueix mantenint la seva voluntat de construir un nou centre comercial a Mataró, malgrat tot el procés judicial obert.

El jutge ha emès un total de 5 interlocutòries. A més a més de tornar a imputar Bassas i de paralitzar una altra vegada el trasllat, també desestima la petició d’arxiu de les causes que havia fet la defensa.

Fecha de publicación: 2010-05-27 19:52:50
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (989.02 MB | 04:13 minutos) Comentarios: 0

Retallades als sous dels funcionaris municipals

Els ajuntaments també hauran de retallar el sou dels seus funcionaris una mitjana del 5%. Així consta al decret aprovat pel consell de ministres aquest dijous. Un decret amb les concrecions de les mesures ja avançades pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que suposen una retallada dels sous dels funcionaris, la congelació de pensions, leliminació del xec nadó, una retallada de la despesa farmacèutica o leliminació de la retroactivitat en prestacions per dependència.

La vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, no ha detallat quin és el percentatge de reducció de sou de cada nivell de funcionaris en el cas de les comunitats i les entitats locals, ja que seran aquests qui hauran dexercir la seva competència, però ha deixat clar que sestableix que de mitjana haurà de ser del 5%. A més, el govern espanyol no ha inclòs en el decret les empreses públiques, tot i que sí els seus directors.
El govern espanyol ha exclòs del decret les empreses públiques i ha confirmat una rebaixa de sou del 15% dels membres del govern i entre un 8 i un 10% per a alts càrrecs. Unes decisions que la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat que no han estat fàcils de prendre, tot afegint que són conscients que no és tampoc una decisió fàcil dacceptar. Per això, ha dit confiar en la comprensió de tothom. De fet, la vicepresidenta ha dit que amb les mesures per a la reducció del dèficit segueixen fidels al seu projecte, ja que sestableix una progressivitat en la contribució de cada ciutadà, de manera que faci un major esforç qui més té. Es tracta dun gran esforç col•lectiu amb el qual sens dubte tornarem a la recuperació econòmica amb la resta dEuropa i farà que tots sortim endavant, ha garantit.
Les mesures comportaran una reducció del dèficit de 5,2 punts en dos anys, un total de 15.250 milions deuros, 5.250 aquest 2010 i 10.000 més el 2011. Una de les mesures afecta els sous dels funcionaris, que es reduiran una mitjana del 5% el 2010 i es congelaran el 2011. La mesura començarà a afectar a tots els empleats públics de les administracions públiques, incloses les Comunitats Autònomes i les entitats locals a partir de l1 de juny, tot i que no en la paga extraordinària daquest mes –la reducció sí afectarà la de desembre.

Les entitats municipalistes estudien recomanar una retallada dels sous dalcaldes i regidors.

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i lAssociació Catalana de Municipis (ACM) es reuneixen el pròxim 28 de maig en el marc de la Comissió Municipalista per debatre com es pot aplicar als ajuntaments la retallada del dèficit que ha demanat el president del govern espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero. Segons fonts de les dues entitats consultades per lACN, sobre la taula hi haurà la proposta de retallar sous dalcaldes i regidors. De fet, la decisió de com sha de reduir el dèficit i, per tant, si es retallen els sous, la té exclusivament cada ajuntament, però lFMC i lACM poden fer recomanacions.

El president de lAssociació Catalana de Municipis (ACM), Salvador Esteve, ha explicat a lACN que lesforç que els demana el govern espanyol, que no té competències en làmbit municipal, per reduir el dèficit públic ja lestan assumint perquè molts alcaldes i regidors no cobren absolutament res.

El president Zapatero va demanar la setmana passada que les comunitats autònomes i els ajuntaments assumeixin una retallada de 1.200 milions deuros. Un estalvi que se sumaria als 15.000 milions deuros que preveu estalviar en els pròxims dos anys amb el seu pla dausteritat, que preveu entre daltres mesures retallar sous a funcionaris i alts càrrecs. Segons Esteve, sha de distingir clarament entre els grans ajuntaments –on hi ha més edils en dedicació exclusiva total o parcial- els mitjans i els petits.

El govern espanyol ja ha aprovat el paquet de mesures per reduir el déficit.
De la mateixa manera, el Govern català té la intenció daplicar una rebaixa del 5% del sou dels funcionaris, dun 15% per als alts càrrecs i una reducció superior pels membres del Govern. Una retallada que es concretarà el pròxim dimarts quan el Govern aprovi el pla dausteritat, després de conèixer el detall de les mesures estatals.

Fecha de publicación: 2010-05-21 14:12:53
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.68 MB | 07:19 minutos) Comentarios: 0

Reaccions a les mesures de Zapatero

Montilla ha fet una defensa aferrissada de lactuació del Govern per lluitar contra la crisi, i ha apuntat que daltres arriben una mica tard, en referència a lexecutiu espanyol.
Montilla ha replicat que el Govern ha de prioritzar la despesa, i que tindrà especial atenció amb els més febles. Per cert, els més febles és la gent que no té una ocupació estable, segurament més que els que la tenen estable, i segurament encara ho són més els que no tenen feina, els que cobren pensions molt baixes i els que estan en risc dexclusió social, ha argumentat. En qualsevol cas, ha assegurat que els membres del Govern tindran una reducció de sou molt superior als funcionaris.
Per cert, que el conseller dEconomia i Finances, Antoni Castells, ha assegurat aquest dijous que la retallada dels sous dels funcionaris que preveu el Govern haurà de ser de forma justa i progressiva, de manera que tindrà una mitjana del 5%, però que el percentatge serà inferior per aquells que cobrin menys, fins i tot no tocant el seu sou. Daquesta manera, ha obert la porta a la possibilitat que els funcionaris amb el salari més baix no es vegin afectats per una mesura que el Govern aplicarà per reduir el dèficit. Castells ha defensat les mesures que el Govern ha anat implementant, tot assegurant que ha suposat una reducció del dèficit del 2009 respecte el 2008, passat de 5.200 MEUR a uns 4.500.
Les federacions de la funció pública dels sindicats CCOO i UGT han acordat convocar una vaga general de tots els funcionaris de lEstat per al 2 de juny, segons han informat fonts de CCOO. El secretari general de la UGT, Cándido Méndez, ha donat a conèixer aquest dijous al migdia la data de la convocatòria, mentre que CCOO la convocarà formalment aquest dijous a la tarda, un cop la secció confederal de la funció pública aprovi la data de la vaga general i un calendari de mobilitzacions. Un portaveu de CCOO ha explicat que els dos sindicats majoritaris preveuen iniciar les mobilitzacions el 20 de maig pròxim amb concentracions de funcionaris davant de les delegacions del govern espanyol.
Els dos màxims càrrecs dels sindicats consideren que les mesures són injustes perquè carreguen el pes de la situació econòmica i el dèficit de lEstat sobre les espatlles dels més dèbils: pensionistes, dependents i funcionaris. El secretari general de l’UGT al Maresme, Lluís Torrents, afirma que les mesures no serviran en cap cas per reactivar l’economia i acusa Zapatero d’improvisar.
En el mateix sentit s’expressa el coordinador de CCOO al Maresme-Vallès Oriental, Jaume Roig, que afegeix que les mesures aprovades pel govern de l’estat són regressives. Considera també que aquesta decisió trenca amb els acords a què havien arribat els sindicats amb el govern socialista de Zapatero.
El líder d’UGT afirma que no és de rebut rebaixar dels sous de tots els funcionaris ni tampoc congel•lar les pensions. Torrents i Roig acusen el president Zapatero d’improvisar i asseguren que hi ha motius de sobres per convocar una vaga general. Considera que Zapatero ha improvisat i que, si el govern de l’estat hagués pres mesures abans, no hauria calgut arribar a mesures tan dràstiques i mai vistes a l’estat, com la retallada dels sous.
Fem un repàs també a les opinions de les diferents formacions polítiques amb representació al consistori mataroní...
El Partit Popular assegura que aquestes mesures són una mostra que el govern de l’estat ha perdut molt de temps perquè altres països ja han aplicat mesures d’ajustament fa temps. El cap del grup municipal del PP Paulí Mojedano assegura que el govern de l’estat ja no pot amagar més el cap sota l’ala i obviar fer front a la crisi, tal i com, segons Mojedano, també fa el govern municipal.
En una línia molt similar s’ha pronunciat el cap del grup municipal d’Esquerra Republicana, Francesc Teixidó, que assegura que encara que algunes d’aquestes mesures són inevitables i fins i tot algunes d’elles raonables, el president del govern de l’estat demostra que ha estat perdent el temps. Teixidó assegura que Zapatero ja ens té acostumats a aquestes actuacions: d’entrada ignora la realitat i després ha de rectificar. Un cas molt similar és segons el líder d’Esquerra, el de l’estatut.
Per la seva banda des d’Iniciativa per Catalunya Verds es mostren totalment contraris a les mesures anunciades per Zapatero. El candidat dels ecosocialistes Esteve Martinez assegura que cal mostrar rebuig a unes mesures que van en contra de la pau social. A més assegura que mostren que Zapatero ha claudicat i que en conseqüència els ciutadans han de mostrar el seu descontent a través de mobilitzacions.
Des de la Candidatura d’Unitat Popular en canvi rebutgen frontalment les mesures anunciades per Zapatero i reclamen mobilitzacions com a resposta. El regidor de la CUP, Xavier Safontria assegura que la seva formació està completament en contra de les mesures del president del govern de l’estat perquè considera que fan pagar la mala gestió econòmica a la classe econòmica i que caldria generar llocs de treball per reactivar l’economia.
L’economista Pere Lleonart celebra el gruix de mesures anunciades per José Luis Rodríguez Zapatero perquè considera que permetran acomplir el compromís del president del govern de l’estat de reduir el dèficit fins al 3%. Alerta, però, que la retallada dels sous dels funcionaris i la congel•lació de les pensions es traduirà inevitablement en una nova davallada del consum. Lleonart també afegeix que aquestes mesures només són un primer pas, ja que no n’hi haurà prou i en els propers mesos caldrà aplicar-ne de noves.
Pel que fa al paquet concret de mesures anunciades per Zapatero, Pere Lleonart entén la rebaixa dels sous dels funcionaris (recordem que es retalla un 5% de mitjana) però lamenta la congel•lació de les pensions i qualifica la mesura de desgraciada. L’economista mataroní també apunta que la retallada hauria d’haver començat fa temps, retallant el número de ministeris.
Per la seva banda, l’advocada del col•lectiu Ronda, Anna Huertos, considera que el paquet de mesures anunciat pel govern de l’estat, (recordem que s’ha presentat a corts però que el consell de ministres l’ha d’aprovar demà) no solucionarà cap dels problemes pels que passa actualment el país sinó que provocarà l’efecte contrari. En aquest sentit, tal com ha apuntat l’economista Pere LLeonart, les mesures més desgraciades del paquet són les que afecten als pensionistes i a les persones que pateixen minusvalies.
De tota manera, Huertos alerta que la mesura de congelar el sou dels treballadors públics, no només afecta als funcionaris, sinó també a tots aquells treballadors que tenen contractes laborals relacionats amb l’administració.

Fecha de publicación: 2010-05-14 09:08:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.82 MB | 16:42 minutos) Comentarios: 0

Els plens a mesmataro.cat

Tots els plens municipals es podran trobar per Internet. Convergència i Unió penjarà totes les sessions a la pàgina web mesmataro.cat. Els nacionalistes consideren que s’ha de garantir la màxima transparència i que per això cal que tots els ciutadans puguin tenir la possibilitat de consultar el punt de l’ordre del dia del ple que els interessi a la xarxa. De moment, en aquesta pàgina web s’hi poden trobar les sessions d’aquest 2010, però la intenció és que a la llarga s’hi puguin trobar més plens d’aquest mandat. Per veure un punt concret, només cal escollir el ple corresponent al menú i, una vegada obert l’ordre del dia, es clica la part que el conté per accedir al vídeo. Joan Mora recalca que la iniciativa s’ha fet amb recursos limitats i gràcies a la col•laboració de voluntaris. D’altra banda, encara es manté actiu el bloc MataróTransparent, activat per convergència i unió l’octubre de 2008 i on s’hi pot trobar documentació municipal com per exemple els plans d’actuació municipals i la convocatòria de subvencions, entre d’altres, comparada amb la d’anys anteriors. El PSC es mostra sorprès per la coincidència entre el nom de la web –mesmataro- i el nom del butlletí muncipal. El secretari de comunicació dels socialistes, Ivan Pera, assegura que no entenen com és que CiU barreja partit i qüestions institucionals si fa una setmana precisament criticaven la seva formació per aquest mateix motiu. Recordem que CiU va criticar el partit dels socialistes per fer ús del color vermell –relacionat amb el PSC- per cartells i publicitat institucional. Pera explica que potser ja es tracta d’una estratègia planejada de Convergència però assegura que sempre s’ha treballat per distingir els partits de les qüestions institucionals. El fet que CiU utilitzi el nom del butlletí municipal per batejar la seva web per Pera trenca aquesta màxima.

Fecha de publicación: 2010-04-28 13:55:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (972.28 MB | 04:08 minutos) Comentarios: 0

Toni Bosch (PP): "Mataró es veu perjudicada per la immigració, delinqüència i prostitució"

El president del PP de Barcelona Toni Bosch recolza la moció del PP de Mataró i assegura que la capital del Maresme es veu perjudicada per una combinació dimmigració, delinqüència i prostitució.

Fecha de publicación: 2010-04-28 02:24:55
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (638.58 MB | 02:43 minutos) Comentarios: 0

El PP acusa de demagògia als partits que els han qualificat de xenòfobs

El PP shi torna i titlla de demagogs els partits que han criticat la moció dels populars que, recordem-ho, preten denunciar els immigrants que estiguin en situació irregular a la ciutat. El cap del grup municipal del PP assegura que els diferents partits estan utilitzant la proposta del PP com una eina electoral, sobretot quan els han qualificat de “xenòfobs”. Una manera més segons Mojedano d’amagar el cap sota l’ala i no voler posar sobre la taula les conseqüències que genera la immigració il•legals als municipis. El Partit Popular llença pilotes fora i assegura que en el seu discurs en cap moment demanen que s’hagi de fer fora a ningú. De tota manera i segons el cap del grup municipal del PP cal posar en coneixement de les dades del padró a l’administarció comptent, que aquesta sí, actuarà de la manera més convenient.El president del PP a Mataró, Jose Manuel Lopez, assegura que en cap cas creuen que els immigrants il•legals no tinguin dret com a persones als serveis bàsics com l’educació o la sanitat però si que són del parer que la ciutat no pot mantenir, a nivell social, de manera endèmica una bossa d’immigració il•legal. I que per tant cal posar límits. Finalment el PP assegura que la seva formació simplement es limita a exigir que es compleixi la llei. Segons els populars en matèria d’immigració cada administració té unes competències i en aquest sentit demanen que l’ajuntament compleixi la seva part i doni coneixement a l’estat de les dades del padró.

Fecha de publicación: 2010-04-26 13:28:48
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (734.48 MB | 03:08 minutos) Comentarios: 0

El tren orbital no passarà per les Cinc Sènies

El tren orbital no passarà per les Cinc Sènies. Així ho determina l’aprovació definitiva del traçat del Pla Director Urbanístic de la Línia Orbital Ferroviària. S’ha desplaçat la ubicació prevista de l’estació de Mataró Est (Rocafonda) per apropar-la al nucli urbà, situant-la sota la carretera de la Mata, a l’Oest de la Ronda Cervantes. El pla definitiu inclou novetats en els traçats per evitar afectar algunes zones urbanes i agrícoles. Daquesta manera queda definit el traçat de la línia, tot i que encara hi ha marge per a noves millores en el cas que així ho decideixi el ministeri en els diversos tràmits dal•legacions. L’alcalde Joan Antoni Baron celebra aquests canvis i assegura que és una gran notícia sobretot perquè l’aprovació definitiva del document representa un pas més el procés llarguíssim i costós de construïr un nou ferrocarril.

Baron explica que finalment el traçat definitiu evita perjudicar aquesta àrea i es desplaça fins al nucli urbà, sota la carretera de la Mata. A més l’alcade a més assegura que tota la línia airà soterrada al seu pas per Mataró a excepció de l’últim tram que la lliga amb la línia de Rodalies. Finalment, Baron apunta que la majoria d’observacions fetes des del terriori han estat recollides en la versió definitiva d’aquest Pla. En aquest sentit l’alcalde assegura que des de la proximitat es poden plantejar les millors opcions.

La línia tindrà 120 quilòmetres, 78 de nova construcció i la resta aprofitant vies ja existents. A més, hi haurà 42 estacions a 26 municipis, 23 delles noves. El projecte té un pressupost de quatre mil milions deuros i anirà a càrrec del Pla de Rodalies de Barcelona del ministeri de Foment. El seu compromís és que les obres estiguin adjudicades abans de lany 2015. Les previsions apunten que el 2026 la nova línia donarà servei a 96.000 viatgers diaris, de manera que es comptabilitzaran 26,9 milions de passatgers l’any, dels quals el 30% s’hauran captat del vehicle privat.

Fecha de publicación: 2010-04-14 18:40:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (791.16 MB | 03:22 minutos) Comentarios: 0

Signat amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques l’acord de mobilitat del Maresme

Aquest maig es liciten les obres per construir la Ronda de Mataró. Per tant primer pas que porta a la construccióde calçades laterals de la C32 a la variant de la capital del Maresme. L’actuació es licitarà en dues fases, aquesta primera per millorar l’accessibilitat de l’autopista C32 a l’alçada de Mataró, a la que s’hi destinen 77 milions d’euros. I una segona fase, que també es podria licitar aquest mateix any si es signa un conveni amb el ministeri de foment i a la que s’hi dedicaran 33 milions i mig d’euros. Fons provinents dels 400 milions d’euros de l’estat que van arribar amb  traspàs de la Nacional II a la Generalitat. Aquesta tarda el conseller de política territorial i obres públiques Joaquim Nadal i el president del Consell Comarcal del Maresme han signat dek document de bases per la millora de la mobilitat al Maresme, que es va acordar el 17 de març.
Un acord que el president del Consell comarcal del Maresme Josep Jo ha celebrat com un dels moments històrics de la mobilitat a la comarca. Ha assegurat que juntament de la construcció del ferrocarril o l’instal•lació de la primera autopista és el pas més important per la comarca. A més ha destacat que es tracta d’un acord molt treballat.
De totes maneres i després d’aquests primers passos que comencen aquesta primavera, el conseller ha assegurat que queden molts passos per endavant als que es destinaran la resta dels 400 milions d’euros de l’estat. Nadal ha explicat però que cal aplanar el terreny en primera instància perquè la Nacional II es pugui acabar convertint en una via urbana.
Pel que fa a les millores a la xarxa ferroviària Nadal ha destacat que durant aquest any ja hi ha 40 estacions de Rodalies en obres i que d’aqui a final del 2010 com a mínim s’introduiran 15 nous trens a la xarxa.

Fecha de publicación: 2010-04-13 19:39:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (867.94 MB | 03:42 minutos) Comentarios: 0

Decreix més leconomia mataronina

La conjuntura econòmica de Mataró segueix la mateixa tendència decreixent que Catalunya i l’estat espanyol. Ho determina l’informe de conjuntura socioeconòmica, corresponent al tercer trimestre del 2009, que es va presentar ahir al vespre a Can Palauet.

Fecha de publicación: 2010-03-23 10:58:26
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.2 MB | 05:13 minutos) Comentarios: 0

Mataró-Granollers: un eix territorial

Mataró i Granollers sumen esforços per convertir les ciutats de la segona corona metropolitana en territoris amb un pes específic propi. Una comissió mixta dels dos ajuntaments treballarà per crear noves sinèrgies entre els dos municipis.

Fecha de publicación: 2010-03-16 16:06:09
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (756.84 MB | 03:13 minutos) Comentarios: 0

Lalcalde demana a lestat una actuació per garantir la circulació de trens malgrat els temporals

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, reclama una solució definitiva pel problema amb el qual s’enfronta la comarca del Maresme cada vegada que hi ha un temporal de mar. Per això, ha adreçat cartes als ministres de Foment i Medi Ambient, José Blanco i Elena Espinosa, respectivament, per demanar-los una actuació a l’escullera per garantir la circulació de trens de la línia R1 de rodalies malgrat que hi hagi temporals. Al document, Baron fa referència al fet que la situació d’ahir, en què es va haver d’interrompre la circulació de trens pel fort onatge, es repeteix diverses vegades al llarg de l’any. Per això demana un reforç de l’escullera per protegir la infraestructura ferroviària i evitar talls de circulació.En aquest sentit, Baron considera que allunyar la via del tren del litoral seria la solució idònia però, afirma que es necessiten molts anys d’estudis. Precisament per això, el que reclama és una solució immediata al problema.

Fecha de publicación: 2010-03-10 17:16:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (437.91 MB | 01:52 minutos) Comentarios: 0

Lafer dels prostíbuls i el malestar de la Policia Local monopolitzen el ple

L’afer dels prostíbuls encén els ànims al ple municipal. L’oposició ataca el govern i l’acusa d’haver gestionat malament l’atorgament de la llicència i exigeix al tripartit que anul•li la llicència. El govern respon contundent afirmant que, si la generalitat no canvia la normativa, el bordell acabarà obrint. Convergència i Unió ha anunciat que portarà el cas als jutjats.

El debat sha allargat durant més de dues hores i hi ha hagut moments molt crispats. La regidora d’innovació i promoció de ciutat, Alícia Romero, ha tornat a fer autocrítica. Ha reconegut que no van saber valorar la magnitud del rebombori que es podria generar i que no havien elaborat l’ordenança corresponent. Però també ha recalcat que, encara que l’ordenança hagués existit, la situació ara seria la mateixa. I ha alertat que, si el govern català no modifica el decret del 2002, quan finalitzi el periode de suspensió de llicència, el macroprostíbul obrirà les portes.

Fecha de publicación: 2010-03-05 16:50:42
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (438.47 MB | 01:52 minutos) Comentarios: 0

Baron i Bassas declaren

Finalitzen les declaracions de Baron i Bassas que només han respòs les preguntes del fiscal, el jutge i els advocats de la defensa. Tots 2 s’han mostrat tanquils a la sortida dels jutjats.

Fecha de publicación: 2010-02-26 16:11:32
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2 MB | 08:44 minutos) Comentarios: 0

Acte de la Plataforma Baron

Emotiu acte de suport a lalcalde, organitzat per la plataforma alcalde Barón. 200 persones es van aplegar, ahir al vespre al Casal Nova Aliança per expressar el seu suport a Joan Antoni Baron, davant la imputació en dos presumptes delictes urbanístics, un d’ordenació del territori i un segon contra el patrimoni, tots dos relacionats amb l’afer de Can Fàbregas. Hi van assistir regidors i ex regidors, treballadors municipals, representants del món educatiu i casteller, també de la vida associativa de la ciutat.

Fecha de publicación: 2010-02-25 16:47:53
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (781.73 MB | 03:20 minutos) Comentarios: 0

Segueix la ressaca

La regidora d’innovació i promoció de ciutat, Alícia Romero, reconeix no haver previst les conseqüències de l’atorgament de la llicència per la instal•lació d’un macrobordell.
Els tres grups de l’oposició critiquen el govern pel que consideren una mala gestió de tot aquest afer.
La consellera de Salut, Marina Geli, que ha explicat que el Govern no s’ha pronunciat sobre la construcció de macroprostíbuls a Mataró (Maresme) perquè no té competències per atorgar llicències. I en canvi, l’alcalde de Barcelona Jordi Hereu reclama canvis legals a l’estat per regular els prostíbuls i dóna suport a l’alcalde de Mataró.
La FAVM recrimina al govern municipal la manca d’informació sobre la creació dels prostíbuls i l’associació de veïns del Pla d’en Boet reclama poder participar en l’elaboració del pla especial urbanístic que ha de regular els negocis relacionats amb la prostitució a Mataró.

Fecha de publicación: 2010-02-23 13:47:47
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.51 MB | 10:57 minutos) Comentarios: 0

Els dos grups majoritaris de loposició reclamen dimissions dels regidors de llicències i durbanisme

Els dos grups majoritaris de l’oposició demanen la dimissió de la regidora de llicències Alícia Romero i del regidor d’urbanisme Ramon Bassas
Convergència i Unió acusa el govern d’haver estat mentint durant una setmana i d’haver comès un frau de llei, El PP considera que el tripartit ha fet una gestió nefasta. La CUP per la seva banda resta importància a les dimissions i assegura que cal fixar-se en les conseqüències del cas per la ciutat.

Fecha de publicación: 2010-02-22 14:08:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.44 MB | 06:16 minutos) Comentarios: 0

L’ajuntament anuncia que suspèn les llicències d’activitat als macroprostíbuls

Procés congel•lat però no aturat. Ja ho avançava Mataró Ràdio. L’alcalde ha suspès les llicències d’activitat dels prostíbuls i d’aquesta manera pretén guanyar temps i poder regular la seva instal•lació a la ciutat. El govern segueix defensant que, d’haver tingut una ordenança pròpia, la situació ara seria la mateixa. Convergència i Unió, acusa el govern de mentir i d’haver comès un frau de llei, i demana el cessament de Ramon Bassas i Alícia Romero.

Fecha de publicación: 2010-02-22 10:20:52
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.2 MB | 09:37 minutos) Comentarios: 0

Ferrando dimiteix per la imatge del partit

Juan Carlos Ferrando ha negat que hagués mediat perquè un client de la seva gestoria pogués obrir un prostíbul i ha explicat que només havia tingut una conversa informal, privada i intrascendent amb la regidora de llicències, Alícia Romero, ara fa uns mesos. Una conversa que, segons Ferrando, si ara no hagués esclatat l’afer dels prostíbuls, no hauria tingut més trascendència.

 

Fecha de publicación: 2010-02-19 14:23:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (769.08 MB | 03:16 minutos) Comentarios: 0

Lajuntament unit contra la proliferació de prostíbuls

Totes les forces polítiques de l’ajuntament faran una declaració consensuada per manifestar el rebuig a la proliferació de prostíbuls.
Després de la comissió informativa extraordinària d’aquest matí per l’afer del prostíbul els portaveus dels grups municipals s’han reunit amb l’objectiu de crear aquesta declaració conjunta. La regidora de llicències Alícia Romero explica que a més s’ha creat una comissió interna de treball, presidida per l’alcalde  formada per tècnics i polítics. Un grup destinat a explorar les possibilitats legals per intentar restringir o condicionar la instal•lació d’aquest tipus d’activitats perquè provoquin les mínimes afectacions. De totes maneres Romero assegura que tenint en compte el marc legal existent, la prostitució exercida en aquest tipus de locals és considerada una activitat econòmica regulada i, per tant, no es pot impedir.

Fecha de publicación: 2010-02-18 13:38:32
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.76 MB | 07:40 minutos) Comentarios: 0

Lordenança no hagués evitat la llicència

La concessió de la llicència dactivitat  per instal·lar un bordell de grans dimensions a Mataró no shagués pogut aturar encara que la ciutat tingués una ordenança que reguli els negocis de prostitució. Així ho ha afirmat la regidora de llicències, Alícia Romero, durant una entrevista a l’informatiu migdia on ha assegurat que l’ajuntament no té l’ultima paraula per decidir sinó que depèn de la normativa de la Generalitat de 2002.

Fecha de publicación: 2010-02-18 09:08:24
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.57 MB | 06:50 minutos) Comentarios: 0

La oposició posa el crit al cel pel prostíbul

Els grups de la oposició, CiU, PP i CUP, rebutgen la construcció del prostíbul de grans dimensions que sha de construir al polígon de les hortes de Mataró. Les reaccions no shan fet esperar després de que ahir es donés a conèixer aquesta informació.

Fecha de publicación: 2010-02-14 09:10:22
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (588.52 MB | 02:30 minutos) Comentarios: 0

El govern nega que obligui a la policia a posar més multes

Una de les qüestions que va centrar el ple del mes de febrer. Aquest i altres temes que del ple dahir al vespre, a la crònica dels Informatius de Mataró Ràdio

Fecha de publicación: 2010-02-05 11:00:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.36 MB | 14:40 minutos) Comentarios: 0

El PP presenta al·legacions a lexpedient sancionador obert a Ferrando

 

El PP presenta al·legacions al procediment sancionador obert per l’agència catalana de protecció de dades per l’ús indegut de dades del padró. Els populars entenen que el regidor Juan Carlos Ferrando no va fer cap mal ús de les dades i que la finalitat última va ser l’interès públic.

 

Fecha de publicación: 2010-01-28 13:38:40
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (479.25 MB | 02:02 minutos) Comentarios: 0

La Nacional 2, entre Montgat i Mataró, és la segona via amb més concentració d’accidents de la xarxa viària catalana

Així ho revela lestudi EuroRAP, que analitza el 86% del trànsit diari a Catalunya. Recordem que lany 2006 aquest mateix estudi registrava que el tram de la N2 esntre Montgat i Mataró era el més perillós de la xarxa viària de l`estat espanyol.

 

 

 

 


 

 

Fecha de publicación: 2010-01-21 14:20:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.24 MB | 05:25 minutos) Comentarios: 0

L’advocat de Baron i Bassas ha presentat avui els recursos contra la querella de Can Fàbregas i ha demanat que s’avanci la declaració del imputats

L’advocat de la defensa, Emili Zegrí, ha presentat 3 recursos: un pels motius pels que s’ha admès la querella a tràmit, l’altre contra les mesures cautelars - per paralitzar un procés que ja ha finalitzat - i un últim per haver imputat al regidor d’urbanisme quan d’entrada no apareixia com a querellat

Fecha de publicación: 2010-01-19 14:41:10
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (876.23 MB | 03:44 minutos) Comentarios: 0

Baron no dimitirà

 

 

 

Ni l’alcalde, Joan Antoni Baron, ni el regidor d’urbanisme, Ramon Bassas, no dimitiran. Els delictes que se’ls imputen podrien comportar penes de presó d’entre 6 mesos i 3 anys, segons consta al Codi Penal, així com també una multa o la inhabilitació en el càrrec.

La plataforma Salvem Can Fàbregas, eufòrica per l’aturada del trasllat de la Nau Catalogada. El moviment ciutadà, que es presenta com a acusació popular en el procés, reclamarà la reconstrucció de Can Fàbregas al seu lloc original.

Fecha de publicación: 2010-01-15 08:03:50
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.37 MB | 10:20 minutos) Comentarios: 0

El jutge obliga a aturar el procés de trasllat de Can Fàbregas i imputa Baron i Bassas

Lalcalde, el regidor durbanisme i ladvocada del servei durbanisme seran cridats a declarar com a imputats el proper 26 de febrer

El jutjat dinstrucció numero 3 de Mataró ha acceptat a tràmit la querella presentada a principis de mes per la fiscalia provincial de Barcelona per dos presumptes delictes: un sobre lordenació del territori i laltre sobre el patrimoni històric

Fecha de publicación: 2010-01-14 12:51:32
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (328.22 MB | 01:24 minutos) Comentarios: 0

L’escassa participació a l’audiència pública impedeix estrenar el nou format que havia de posar-se en marxa per primera vegada a la sessió dahir al vespre

Lalcalde fa autocrítica per la poca assistència i reconeix que és moment danalitzar què falla. Els partits de loposició titllen de fracàs la sessió però destaquen que per primera vegada lalcalde ha fet autocrítica per la manca de participació. La Candidatura dUnitat Popular demana la dimissió del regidor de Participació, Carlos Fernández.

 

Fecha de publicación: 2010-01-13 11:21:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.89 MB | 08:16 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Jesús Nieto, president de la Federació dAssociacions de Veïns de Mataró

La FAVM no participarà aquest vespre a l’audiència pública. La federació es mostra queixosa amb els canvis d’aquesta reunió i afirma en un comunicat que és representen una degradació de la qualitat de la participació a Mataró. Aquí podeu escoltar lentrevista que hem mantingut amb el president de lentitat, Jesús Nieto, a linformatiu migdia.

 

 

Fecha de publicación: 2010-01-12 09:30:32
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.63 MB | 07:07 minutos) Comentarios: 0

Els partits del govern de Mataró demanen respecte a la presumpció d’innocència i a les institucions

La presidenta de lagrupació local del PSC, Consol Prados, ha explicat que tot el procés sha fet seguint la legalitat. Els socis minoritaris del govern ERC i ICV shan manifestat en el mateix sentit.

Podeu escoltar aquí la notícia dels Serveis Informatius de Mataró Ràdio amb declaracions tant de Consol Prados (PSC) com de Sergi Morales (ICV) i Antoni Soy (ERC).


Fecha de publicación: 2010-01-05 07:49:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (582.89 MB | 02:29 minutos) Comentarios: 0

Entrevista balanç de lany alcalde

La cap dinformatius de Mataró Ràdio Elisabet Solsona conversa amb lalcalde de la ciutat Joan Antoni Baron

Fecha de publicación: 2009-12-30 13:42:27
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.24 MB | 27:16 minutos) Comentarios: 0

Entrevista balanç any CiU

La cap dInformatius de Mataró Ràdio conversa amb el cap del grup municipal de Convergència i Unió Joan Mora

Fecha de publicación: 2009-12-30 04:10:47
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.22 MB | 27:10 minutos) Comentarios: 0

Entrevista balanç any PP

La cap dinformatius de Mataró Ràdio Elisabet Solsona conversa amb el cap del grup municipal del Partit Popular Paulí Mojedano

Fecha de publicación: 2009-12-30 03:39:40
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.62 MB | 28:55 minutos) Comentarios: 0

Entrevista balanç de lany ICV

La cap dinformatius de Mataró Ràdio conversa amb la cap del grup municipal dIniciativa per Catalunya Verds Quitèria Guirao

Fecha de publicación: 2009-12-29 13:34:26
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.61 MB | 28:53 minutos) Comentarios: 0

Entrevista balanç de lany Francesc Teixidó (ERC)

La cap d´informatius de Mataró Ràdio conversa amb el cap del grup municipal d´Esquerra Republicana de Catalunya, Francesc Teixidó.

 

Fecha de publicación: 2009-12-29 13:10:56
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.74 MB | 29:25 minutos) Comentarios: 0

Entrevista balanç de lany Xavier Safont-Tria (CUP)

La cap dinformatius de Mataró Ràdio Elisabet Solsona conversa amb el regidor de la CUP Xavier Safont-Tria.

Fecha de publicación: 2009-12-29 11:40:20
Calidad del audio: 48khz, bitrate: 320
Descargar podcast (66.49 MB | 29:03 minutos) Comentarios: 0