071111suplement informatiu

Fecha de publicación: 2011-11-07 13:31:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.4 MB | 23:34 minutos) Comentarios: 0

04112011 Suplement INFORMATIU

Fecha de publicación: 2011-11-05 07:25:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.27 MB | 23:01 minutos) Comentarios: 0

Premi Il·luro

Fecha de publicación: 2011-11-03 14:59:47
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (580.5 MB | 02:28 minutos) Comentarios: 0

Antoni Pladevall

 

La dificultat d’atorgar el Premi Iluro es troba en la qualitat dels treballs que s’hi presenten. Així ho assegura l’historiador i president del jurat d’aquest guardó, Antoni Pladevall. Segons explica, el jurat és conscient de la bona feina de recerca i documentació que hi ha darrere dels sis treballs presentats i la decisió de triar un guanyador no ha estat gens fàcil. El premi, recordem, l’atorga Caixa Laietana al millor monogràfic inèdit sobre Mataró o la comarca del Maresme. Un guardó que segons Pladevall situa la ciutat en una posició privilegiada ja que tal i com detalla poques poblacions se li poden igualar amb documentació de tanta qualitat.

 

Fecha de publicación: 2011-11-03 08:41:24
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (629.72 MB | 02:41 minutos) Comentarios: 0

Empreses

La Residència Laia i Vilaseca, Aigües de Mataró, l’Escola Pia Santa Anna, Corresponsables, l’Empresa Casas o la Fundació Bufí i Planas. Són algunes de 12 entitats, empreses i fundacions que s’han s’incorporat la Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró. Clara Sánchez.

Fecha de publicación: 2011-10-30 08:33:24
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (829.97 MB | 03:32 minutos) Comentarios: 0

Queixes dels veďns de Cerdanyola per la insalubritat dun edifici

El departament de Sanitat de l’ajuntament reconeix els problemes que genera un edifici abandonat a Cerdanyola provocats per l’acumulació d’aigües grises. L’immoble, situat al carrer Sant Jordi, estava en construcció però la crisi va impedir al promotor acabar aquest procés. Des d’aquell moment l’edifici ha estat abandonat i per la manca de connexió amb la xarxa de clavegueram municipal ha anat acumulant aigües insalubres al seu interior i als patis, generant mosquits i insectes i les conseqüents molèsties als veïns. Escoltem el regidor de Benestar Social,  Pere Galbany.

Els veïns de la zona mostren el seu descontent per veu del representant de l’associació de veïns, Juan Sánchez, que ha destacat als micròfons de Mataró Ràdio la gravetat d’aquesta situació. Sánchez explica que les pudors d’aquestes aigües i la presència de mosquits tigre perjudiquen als veïns des de mitjans del mes de juny i lamenta que l’ajuntament no hagi actuat passats gairebé 4 mesos.

Com dèiem, l’edifici tancat ha acumulat aigües grises al seu interior i això ha fet aparèixer mosquits i d’altres insectes. Galbany explica que la voluntat és poder buidar l’aigua i fer obres de connexió amb el clavegueram per impedir que l’acumulació es repeteixi. La via és aconseguir una ordre judicial per poder accedir a l’immoble

Tenint en compte que segons els veïns els veïns han passat tres mesos des que van detectar el mal estat de salubritat d’aquest edifici, Sánchez acusa negligència per no haver solucionar abans aquesta situació. L’associació de veïns de Cerdanyola ha donat a dia d’avui un ultimàtum a l’actual regidor responsable d’aquesta àrea, Pere Galbany. Sánchez afirma que si en el termini d’una setmana, al marge de les diligències judicials, no s’ha resolt la situació d’aquest edifici estan disposats a emprendre mobilitzacions per manifestar la seva indignació.

L’associació de veïns assegura que l’ajuntament ha afirmat que no disposa dels recursos necessaris per finançar la resolució del problema d’aquest edifici. Per això, esperen que a través de la via judicial es pugui fer ús d’una fiança de 21mil euros, que va deixar el propietari a l’ajuntament pel procés de construcció, per pagar les obres i la neteja.

 

 

Fecha de publicación: 2011-10-25 12:49:00
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.07 MB | 04:41 minutos) Comentarios: 0

19102011 Informatiu VESPRE

Fecha de publicación: 2011-10-19 13:02:35
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.84 MB | 29:53 minutos) Comentarios: 0

Partits i entitats de Mataró commemoren els 71 anys de lexecució de Companys

Els partits i entitats de Mataró commemoren el 71è aniversari de l’afusellament del President Companys amb una ofrena floral. El monument a Companys ha acollit aquest matí les entregues de flors acompanyades per les melodies del cant de la senyera, el cant dels ocells i com no podia ser d’altra manera els Segadors.

L’alcalde Joan Mora ha destacat en el marc d’aquest acte d’homenatge que l’estat espanyol mai s’ha disculpat pel procés que va conduir a l’execució del president.  En aquest sentit ha assegurat que l’autodeterminació és el camí per evitar que en un futur Catalunya hagi d’haver de perdonar a ningú més per possibles perjudicis.

Per la seva banda, el cap del grup municipal del PSC Joan Antoni Baron ha volgut posar èmfasi en les dues vessants per les que va lluitar el president Companys, d’una banda la nacional i de l’altra la social. Baron ha explicat que seria injust oblidar un d’aquests dos àmbits. A més ha assegurat que en un moment de crisi com l’actual és imprescindible destacar la feina que va fer Companys per les classes treballadores, el progrés i la llibertat.

Des d’ICV-EUiA, Esteve Martínez, ha explicat que el dia d’avui és un bon moment per recuperar el record d’aquells que van ser jutjats de manera il•legal com va ser el cas de Companys. A més l’ecosocialista ha afirmat que també caldria recordar figures més properes a la ciutat que també van haver de patir injustícies com és el cas de Joan Peiró.

Esquerra Republicana ha celebrat aquest matí a les 8, com cada any, les salves per recordar l’afusellament del president Companys. A l’ofrena floral el cap del grup municipal, Francesc Teixidó, ha afirmat que l’acte els actes de record són una manera de valorar el compromís de les persones com Lluís Companys que convertir el bé comú en la seva prioritat. De la mateixa manera que l’alcalde Abril que des d’Esquerra es va promoure que es nomenés mataroní il•lustre. Segons Teixidó és una proposta que el govern està estudiant.

Algunes entitats de la ciutat també s’han volgut sumar a l’ofrena floral per commemorar els 71 anys de l’afusellament del president Lluís Companys. Entre d’altres ha estat el cas de la Casa d’Andalusia que s’ha acostat fins al monument de record a Companys per fer l’entrega de les seves flors. El president de l’entitat Paco Luque ha assegurat que el president Companys mereixia l’homenatge.

Formacions com el Partit Popular, Plataforma per Catalunya i la Candidatura d’Unitat Popular no han estat presenta aquest matí a l’ofrena floral en memòria a Lluís Companys.

Fecha de publicación: 2011-10-15 07:37:36
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.3 MB | 05:41 minutos) Comentarios: 0

14102011 Informatiu Vespre
El Consell Comarcal del Maresme posa en marxa “construeix el teu projecte professional i coneix les oportunitats laborals al Maresme”.  Un projecte destinat a persones en situació d’atur que té com a objectiu ajudar a trobar motivacions i continuar recercant feina, així com conèixer quines són les possibilitats reals que ofereix actualment el mercat laboral.


L’estat espanyol s’hauria de disculpar pel judici i execució del president Lluís Companys. Així ho va assegurar, ahir, l’advocat i historiador Josep Cruanyes durant l’acte acadèmic d’homenatge al 71è aniversari de la mort de Companys, organitzat per Òmnium Cultural.


La Societat Protectora d’Animals de Mataró, l’SPAM, participa a la setena edició d’Animaladda 2011. Fins diumenge el Palau Sant Jordi acull el saló de l’animal abandonat on les entitats exposen les mascotes perquè puguin ser adoptades.


Cultura,
L’exregidor de cultura, Sergi Penedès, és el nou gerent de la Xarxa Transversal d’activitats culturals, segons ha pogut saber Mataró Ràdio. Un projecte del qual en formen part  14 ciutats mitjanes de Catalunya, entre les quals Mataró, que busca promoure l’intercanvi d’iniciatives culturals entre els municipis que en formen part.


L’actriu mataronina Montse Vellvehí i la coreògrafa Maria Rovira, entre els nominats als Premis Butaca. Els guardons del públic es lliuraran al Teatre Lliure de Montjuic el proper 22 de novembre.


Esports,


Fecha de publicación: 2011-10-14 13:02:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.89 MB | 30:05 minutos) Comentarios: 0

Entrada sin titulo

El PSC posa les condicions per donar suport a les ordenances fiscals que presenti el govern de Joan Mora. El cap del grup municipal del PSC Joan Antoni Baron estableix 3 requisits perquè la seva formació hi doni suport.


L’ICS, l’Institut Català de la Salut fa pública la licitació de les obres del nou CAP de la Ronda Prim. El passat 3 d’octubre es va publicar la licitació de les obres. Així s’inicia el període perquè les empreses constructores interessades presentin les seves propostes.


Més del 60% dels empresaris del Maresme consideren que la situació econòmica de la comarca empitjorarà encara més d’aquí a final d’any. És la principal conclusió del darrer estudi que ha publicat l’empresa de serveis jurídics i econòmics Advisòria.


La botifarrada a la Hispanitat, que organitzen els Maulets, arriba aquest any a la seva 16ena edició amb la intenció de duplicar la participació de l’any passat. D’altra banda, les JERC també fan una acció, a partir de les 5 de la tarda a la Plaça de Santa Anna s’instal•larà una carpa en defensa de la catalanitat del país.


L’exregidora socialista Ana Maria Barrera serà, finalment, primera suplent al Senat espanyol a les eleccions generals que s’han de celebrar el proper 20 de novembre. Tot i que es mostra satisfeta, Barrera reconeix que només una causa de força major la convertiria en senadora la propera legislatura.Cultura,

La revista Valors modernitza la seva imatge i introdueix nous continguts. A més a més dels tradicionals monogràfics, també incorporarà entrevistes, reportatges d’actualitat i retrats de personatges.


Esports,

Debut amb victòria del Mataró Quadis de Waterpolo en el debut a la Divisió dHonor. Victòria per 7 a 6 davant del Terrassa al qual ha rebut al complex Joan Serra. Alex Codina, López Escribano, Arpad Babay i Florin Bonca autors dels gols de la victòria que situa lequip del centre, en segon lloc empatat a tres punts amb el Sabadell.

Fecha de publicación: 2011-10-12 08:04:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.78 MB | 29:36 minutos) Comentarios: 0

Dia de la hispanitat

Avui és 12 d’octubre, dia d’Espanya. A Catalunya, l’esquerra independentista acostuma a organitzar accions i activitats en contra d’aquest dia i com a mesura reivindicativa de la catalanitat del país. De tota manera, al carrer les veus es divideixen, també, entre els que commemoren el dia de la Hispanitat i els que celebren la festivitat de la Mare de Déu del Pilar. Una gran part dels enquestats pels Informatius de Mataró Ràdio, han assegurat que no celebren ni una cosa ni l’altra, però tot i això estan d’acord en que es mantingui aquest dia com a festiu.


Però no tothom està en contra o es mostra indiferent, molts són també els mataronins que celebren aquesta festivitat en família, alguns d’aquests s’han desplaçat altres anys a Saragossa a les festes del pilar i altres en canvi, opten per veure les imatges a través de la televisió. De tota manera, no tots els mataronins pensen el mateix, sinó que també ens trobem amb els que estan en contra de la festa, aquests han assegurat que no tenen cap motiu per a celebrar aquest dia perquè no se senten identificats amb aquest. Molts opten per canviar aquest dia festiu pel dia de Sant Jordi, una festa que sí que és de tradició catalana.


Precisament a la xarxa social Twitter s’ha creat un hashtag en contra d’aquesta celebracióm, #resacelebrar.
Fecha de publicación: 2011-10-12 07:50:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (970.59 MB | 04:08 minutos) Comentarios: 0

111011 Informatiu VESPRE

Fecha de publicación: 2011-10-11 13:04:26
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.6 MB | 28:50 minutos) Comentarios: 0

01102011 Challenge

Fecha de publicación: 2011-10-01 07:34:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.07 MB | 09:02 minutos) Comentarios: 0

20092011 Suplement Informatiu ENTREVISTA

Fecha de publicación: 2011-09-20 10:34:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.55 MB | 24:14 minutos) Comentarios: 0

19092011 Suplement Informatiu COMARCA

Fecha de publicación: 2011-09-20 11:13:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.44 MB | 23:46 minutos) Comentarios: 0

Quim Fernŕndez valoració 5 anys Mataró Rŕdio

El nou president de Mataró Audiovisual, lempresa que gestiona Mataró Ràdio, fa balanç dels cinc anys de funcionament de lemissora municipal.

Fecha de publicación: 2011-09-19 12:42:36
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1017 MB | 04:20 minutos) Comentarios: 0

Connexió Col·lectiva Sant Lluc

Fecha de publicación: 2011-09-15 13:07:56
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1019.67 MB | 04:21 minutos) Comentarios: 0

12092011 Informatiu VESPRE

Fecha de publicación: 2011-09-12 12:56:55
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.83 MB | 29:49 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Joaquim Arenas

Fecha de publicación: 2011-09-12 12:39:17
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.54 MB | 06:44 minutos) Comentarios: 0

Report11s

Fecha de publicación: 2011-09-11 12:48:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1 MB | 04:22 minutos) Comentarios: 0

090911migdia

Les obres de l’escola Marta Mata començaran durant l’últim trimestre d’aquest any. De complir-se aquest calendari, els alumnes de l’escola Marta Mata podran iniciar el curs que ve al nou edifici que s’ha de construir a la carretera de Cirera.


Totes les formacions excepte PxC acorden començar a treballar per renovar el Pacte per a la Nova Ciutadania. CiU, PSC, PP, ICV i CUP han volgut reiterar públicament el seu compromís per seguir treballant per a la integració dels nouvinguts.


El Col•lectiu Ronda participa aquest cap de setmana al congrés organitzat per la Xarxa Europea de Promoció de l’Economia Social i Solidària
Un projecte que té la voluntat d’engendrar les bases econòmiques i socials allunyades del sistema capitalista.

Cultura,
Flanagan, Élena, Sho Hai, Els Pets, La Pegatina o Albert Pla. Aquests seran alguns dels grups que passaran durant la propera temporada de la mà de la Casa de la Música a la Sala Clap


Esports,
El nou Club Esportiu Mataró debuta en partit oficial diumenge, al camp del Llefià. El conjunt de Juan Moscoso s’estrena a la Segona Divisió Catalana contra un equip badaloní que encara la seva tercera temporada a la categoria, fins ara anomenada Primera Territorial.

Fecha de publicación: 2011-09-09 10:53:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.84 MB | 29:52 minutos) Comentarios: 0

050911 Suplement Informatiu

Fecha de publicación: 2011-09-05 13:43:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.28 MB | 23:03 minutos) Comentarios: 0

05092011 Informatiu vespre


El Centre de Menors de la Ribera reobre avui les seves portes com a un CRAE, un centre residencial dacció educativa que acollirà nens i nenes fins els 12 anys. Després dels problemes de convivència entre aquest equipament i els veïns del barri de l’Havana, la Generalitat anunciava la reconversió d’aquest espai el mes de maig.

Els estudiants del TecnoCampus superen la mitjana catalana en inserció laboral, segons un estudi de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari.
Segons aquest estudi, la taxa de desocupació dels titulats en carreres tècniques a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró és només del 5,7%, pràcticament la meitat de la del conjunt d’aquests titulats al conjunt de Catalunya

La depressió postvacacional no existeix com a malaltia diagnosticada. Així ho assegura el cap mèdic de salut mental i addiccions del Consorci Sanitari del Maresme, el doctor Josep Cañete. Aquest especialista reconeix, però, sovint genera ansietat i tristesa.

Mossèn Joan Barat es jubila i posa punt i final a 14 anys com a rector de la Basílica de Santa Maria. A partir d’ara, Segimon Garcia, rector de Sant Josep, assumirà les dues parròquies.


Cultura,
Els Capgrossos enceten el segon tram de la temporada amb castells de 8 a Sabadell. La manca d’efectius va impedir que els castellers poguessin portar a plaça la torre de 8.

Esports,

Mataró tornarà a ser l’escenari d’un partit internacional de voleibol femení. La seleccions d’Espanya i d’Azerbaijan jugaran un amistós, el dia 17 de setembre, al poliesportiu del carrer Euskadi. L’atractiu principal arriba amb la presència de la capitana del combinat estatal, la mataronina Amaranta Fernández, que es va perdre el partit contra les belgues. David Casas és el coordinador del Club Vòlei Mataró.


Serà l’última prova dels dos equips abans del Campionat d’Europa que es disputa a Itàlia i Sèrbia.

Fecha de publicación: 2011-09-05 13:30:09
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.88 MB | 30:04 minutos) Comentarios: 0

Les sales destudi acullen prop dun centenar destudiants

Els més joves també tenen la possibilitat d’estudiar en diferents emplaçaments per preparar els exàmens del setembre. L’edifici del Sidral, diferents Centres Cívics de la ciutat o la biblioteca Pompeu Fabra completen l’oferta d’espais per poder dedicar el temps a l’estudi. Tot i aquest ventall ampli, les franges horàries no són les mateixes per a cadascun.

Fecha de publicación: 2011-08-29 09:10:21
Calidad del audio: khz, bitrate:
Descargar podcast (0 MB | minutos) Comentarios: 0

El nou govern municipal vol desencallar la transformació de l’antic Club Nŕutic

Fecha de publicación: 2011-08-26 09:51:24
Calidad del audio: khz, bitrate:
Descargar podcast (0 MB | minutos) Comentarios: 0

Enllestides les instal•lacions del Centre d’Educació Especial l’Arboç

A punt les instal•lacions del Centre d’Educació Especial l’Arboç. Un equipament municipal que ja està en disposició d’acollir una vuitantena d’alumnes de la Fundació Maresme, que serà l’encarregada de gestionar el centre a través d’un conveni. Els treballs per construir aquest nou edifici, que ha des substituir l’actual emplaçament de l’entitat social a la plaça dels Bous, han finalitzat a principis d’aquest estiu. En una visita al centre, ubicat als entorns de Vallveric, l’alcalde Joan Mora ha assegurat que amb la finalització de l’equipament es resol un deute amb aquest col•lectiu. L’equipament compta amb una dotzena d’aules, sales de logopèdia, d’informàtica, gimnàs de rehabilitació, menjadors i sala d’hidroteràpia, entre d’altres. El centre acollirà l’escolarització de nens i joves entre 3 i 20 anys. Tal i com explica Mora, l’ajuntament posa des d’avui mateix aquest espai a disposició de la Fundació Maresme perquè s’hi traslladi tan aviat com vulgui. De tota manera, l’alcalde assegura que poden començar el curs aquest mateix setembre en aquest nou espai, l’entitat té llibertat per fer el canvi d’espai sense presses. El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme, Vicent Garcia, ha destacat la millora que suposa el canvi d’equipament per als alumnes de la Fundació Maresme. Garcia reconeix que l’espai de la plaça dels Bous tenia greus mancances per poder atendre les necessitat d’alumnes amb afectacions neurològiques i reduccions en la mobilitat física. L’equipament de l’Arboç garanteix les condicions idònies per acollir l’escolarització d’aquests nens i joves. Un conveni entre l’ajuntament i el departament d’ensenyament ha atorgat una subvenció de gairebé 3’4 milions d’euros per finançar la construcció d’aquest equipament.

Fecha de publicación: 2011-08-24 07:38:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (752.63 MB | 03:12 minutos) Comentarios: 0

19082011 Informatiu VESPRE

 

Els pagesos del Maresme demanen justícia. En una assemblea convocada per
la Unió de Pagesos ahir dijous, aquest col•lectiu exigeix respostes i
estratègies urgents per frenar la onada de robatoris que pateixen des de
fa setmanes.


El govern català ha actuat amb traïdoria i precipitació. És l’atac
d’Iniciativa per Catalunya a la modificació que ha fet l’executiu d’Artur
Mas per introduir els canvis en les condicions per rebre el PIRMI,


Les instal•lacions del Port de Mataró són deficitàries i necessiten
millores. És el que consideren alguns dels propietaris de vaixells que
tenen les seves naus amarrades al complex mataroní, als quals hem
preguntat des d’aquests serveis informatius.


Cultura,

“La Fabula circular (corrientes circulares en el Tiempo)”, és una reflexió
sobre el pas del temps, que l’artista de l’Ametlla Xavi SH. Es podrà veure
a El Dau, des del 25 d’agost fins a l’1 de setembre.


Esports,

El Platges de Mataró arrenca el projecte de retorn a la Lliga EBA. Els
jugadors mataronins, a les ordres de Quique Spà, van començar, ahir, els
entrenaments de pretemporada conscients que la plantilla dissenyada té
nivell per pensar en l’ascens. De totes maneres, primer caldrà adaptar-se
a la nova categoria i signar una bona fase regular.


Fecha de publicación: 2011-08-19 12:49:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.57 MB | 28:42 minutos) Comentarios: 0

Material solidari per a Tanzŕnia

L’SPAM dóna material dels seus encants solidaris a una escola masai que es troba prop del Serengueti. La responsable de comunicació de la SPAM, Dúnia Ramiro, va viatjar aquest passat juliol cap a Tanzània i, juntament amb els seus efectes personals, va carregar-se una maleta de 46 quilograms plena de material pel centre escolar.

Fecha de publicación: 2011-08-18 10:33:57
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (305.02 MB | 01:18 minutos) Comentarios: 0

160811 Informatiu Vespre

La pluja caiguda durant els mesos de juny i juliol permeten que la situació dels boscos de Mataró i el Maresme estigui en millors condicions que en anys anteriors. De tota manera i malgrat les bones condicions, no val confiar-se perquè un canvi dràstic en la meteorologia pot capgirar totalment la situació.


La policia local incauta, a Mataró, 55 quilos d’haixix. Agents del cos van localitzar el passat 7 d’agost, la droga  al maleter d’un cotxe estacionat al carrer de Pasqual d’Aragó, al barri de Cerdanyola.


L’Ajuntament de Mataró habilita una partida de 2.000 euros per poder fer front als retards en el cobrament del PIRMI degut als canvis introduïts per la Generalitat. El PSC ha reclamat explicacions al govern de Joan Mora per saber quines són les mesures que duu a terme per atendre les persones afectades pels canvis en les condicions per poder cobrar PIRMI.


L’estiu no és el millor moment per a les indústries de cinema i de videojocs. Tant les estrenes cinematogràfiques com els nous videojocs destaquen per la seva ordinarietat. Maria Bellostas prova en un reportatge tant videojocs com pel•lícules d’estiu.


Cultura,

El barri del ‘Somorrostro’ reviu a partir d’avui al teatre Condal de Barcelona. La companyia resident a Mataró ‘Trànsit Dansa’ vol rendir un homenatge al barri de barraques que s’estenia per la platja de la Barceloneta.


Els Capgrossos fan el cim del Toubkal, el pic més alt de la serralada de l’Atles i del Marroc amb 4.167 metres. Els nou membres de l’expedició mataronina van arribar al punt culminant diumenge, després de passar una nit al refugi del massís africà.


Esports,

“Tenim equip per jugar la Champions”. Així d’optimista es mostra el defensa mataroní del Màlaga, Sergio Sánchez, a pocs dies de començar la lliga si la vaga anunciada de futbolistes no ho impedeix. El conjunt de la Costa del Sol debuta diumenge que ve, a casa, contra el vigent campió, el Barça.

Fecha de publicación: 2011-08-16 13:07:36
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 30:00 minutos) Comentarios: 0

Reporjoves

Treballar a l’estiu és per a molts un mal de cap que no els permet fer el mateix que a la majoria. Per molts joves és el moment i l’oportunitat de guanyar diners i experiència. Els ho ha preguntat Alba Garcia.

Fecha de publicación: 2011-08-14 09:58:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.17 MB | 05:05 minutos) Comentarios: 0

reportatge atípic estiu

Calor, fred, temperatures baixes o pics de més de 30 graus com el que preveu la meteorologia per aquest cap de setmana. El de 2011 està sent un estiu diferent però, no és un cas únic, la fragilitat de la memòria ens fa oblidar que no fa tants anys, aquesta mateixa situació s’havia repetit. De tota manera avui parem atenció al que pensen els mataronins d’un estiu que és més fresquet de l’habitual. Un reportatge de Maria Bellostas.

Fecha de publicación: 2011-08-13 07:38:54
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (701.16 MB | 02:59 minutos) Comentarios: 0

Reportatge "Cançó de lestiu"

Fecha de publicación: 2011-08-12 10:48:47
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (850.08 MB | 03:37 minutos) Comentarios: 0

Reportatge "es pot salvar lestiu?"

Fecha de publicación: 2011-08-12 10:44:15
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (857.25 MB | 03:39 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Siri

Fecha de publicación: 2011-08-11 12:25:03
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.54 MB | 15:26 minutos) Comentarios: 0

reportatge: lalimentació dels mataronins a lestiu

Gaspatxo, cremes fredes de verdures o amanides són alguns dels plats que durant els mesos més calorosos acostumen a estar a la taula dels mataronins. La Maria Bellostas ha anat a mercat a comprovar que hi ha al cistell dels consumidors.

Fecha de publicación: 2011-08-11 10:05:35
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (953.58 MB | 04:04 minutos) Comentarios: 0

ENTREVISTA Marta Esperalba

Fecha de publicación: 2011-08-10 11:39:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (869.77 MB | 03:42 minutos) Comentarios: 0

La llibertat estŕ en els llibres

Fecha de publicación: 2011-08-09 11:04:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1014.75 MB | 04:19 minutos) Comentarios: 0

04082011 Informatiu VESPRE

Fecha de publicación: 2011-08-04 12:52:50
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 30:00 minutos) Comentarios: 0

ENTREVISTA YASSIN METWAL·LY

Fecha de publicación: 2011-08-04 12:38:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.31 MB | 05:42 minutos) Comentarios: 0

Connexió ALBA

Fecha de publicación: 2011-08-04 12:34:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (281.39 MB | 01:12 minutos) Comentarios: 0

Tall ferroviari

Fecha de publicación: 2011-08-03 12:20:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (838.69 MB | 03:34 minutos) Comentarios: 0

TERTÚLIA BALANÇ SANTES

Fecha de publicación: 2011-08-02 10:33:27
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (11.98 MB | 52:19 minutos) Comentarios: 0

01082011 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2011-08-01 12:54:00
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.82 MB | 29:48 minutos) Comentarios: 0

Entrevista RAMADŔ

Fecha de publicación: 2011-08-01 12:08:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.53 MB | 06:40 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Josep Filbŕ

Entrevista de balanç del primer mes de rebaixes amb el secretari general de la Unió de Botiguers, Josep Filbà.

Fecha de publicación: 2011-08-01 08:32:34
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.29 MB | 05:37 minutos) Comentarios: 0

30072011 Informatiu MIGDIA

Fecha de publicación: 2011-07-30 07:51:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.85 MB | 29:54 minutos) Comentarios: 0

nit 27

Fecha de publicación: 2011-07-28 07:54:56
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.86 MB | 08:06 minutos) Comentarios: 0

Crňnica 26/07

Fecha de publicación: 2011-07-27 07:38:20
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.27 MB | 05:33 minutos) Comentarios: 0

Manel Rodríguez, nou president de lAAVV de Vista Alegre

L’Associació de Veïns de Vista Alegre canvia de president. Manuel Rodríguez s’ocupa d’aquest lloc en substitució de Mamen González que fins ara ostentava el càrrec. Un repte que Rodríguez no afronta sol, sinó amb un equip de pràcticament una vintena de veïns, la majoria dels qual integrants de lanterior Junta. Dentre elles, els dos anteriors Presidents de l’entitat veïnal. En declaracions a Mataró Ràdio el nou president del veral afirma que la intenció al capdavant de l’associació és donar una visió més àmplia de la tasca que fan des de Vista Alegre i enfocar-la als socis i als veïns.

Fecha de publicación: 2011-07-21 13:24:03
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (784.41 MB | 03:20 minutos) Comentarios: 0

Entrevista a Antoni Graupera, Gremi Hostaleria

L’estiu ha estat tradicionalment una de les èpoques més fortes pel gremi d’hostaleria i turisme. De tota manera i amb la crisi econòmica l’any passat la paraula que va marcar l’etapa estival va ser la contenció. Quan fa un mes i mig que hem donat el tret de sortida a la campanya d’estiu volem conèixer quines previsions hi ha des del sector i si s’espera que aquesta tendència continuï. Per això la Nostra companya Clara Sánchez ha conversat amb Antoni Graupera  president del gremi d’hostaleria i turisme de Mataró i del Maresme.

Fecha de publicación: 2011-07-17 07:52:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.6 MB | 11:21 minutos) Comentarios: 0

15072011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-07-15 13:16:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.7 MB | 24:53 minutos) Comentarios: 0

15072011 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2011-07-15 13:02:51
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 30:00 minutos) Comentarios: 0

13072011 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2011-07-13 13:00:34
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.84 MB | 29:51 minutos) Comentarios: 0

08072011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-07-08 13:26:28
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.89 MB | 25:43 minutos) Comentarios: 0

M1TV, instal·lada al TecnoCampus

M1TV estrena nova seu al TecnoCampus. Amb el trasllat a les noves instal•lacions culmina el procés de fusió de l’antiga Televisió de Mataró i MaresmeDigital TV. La nova seu, situada a l’edifici universitari del Parc Tecnològic del Rengle ocupa un local de 191metres quadrats i facilitarà les pràctiques dels estudiants del Graduat en Mitjans Audiovisuals. Joan Catà, director d’M1TV, ho ha explicat en declaracions al programa Viu la Vida dia a dia. Joan Catà també ha volgut ressaltar que la filosofia d’aquest canal és l’austeritat i l’optimització de recursos, motiu pel qual no han estrenat material sino que, en els nous estudis, han traslladat el mobiliari i l’equipament tècnic que hi havia als estudis tant del Pla d’en Boet com de Can Marfà, on hi havia Televisió de Mataró. Així doncs, els nous estudis contenen, a més de la redacció, el plató virtual amb càmeres robotitzades d’alta definició i els controls de realització i continuïtat que ja tenia M1TV a l’anterior seu. Actualment M1tv es difon pel canal 24 de la TDT des de Montgat fins a Blanes i per internet, tant a la carta com en directe.

Fecha de publicación: 2011-07-08 09:59:22
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (569.67 MB | 02:25 minutos) Comentarios: 0

El solar de lantiga Iveco-Pegaso shabilitarŕ com a aparcament gratuďt

El solar de l’antiga Iveco-Pegaso serà habilitat com a aparcament gratuït durant aquest estiu. Segons ha pogut saber Mataró Ràdio, tindrà capacitat per a 250 vehicles i entrarà en funcionament divendres que ve, 15 de juliol. Laccés al recinte, conegut també com lEspai lArquera, es farà pel carrer Juan de la Sierva. La regidora de Via Pública, Núria Calpe, explica que al llarg de la setmana que ve s’acabaran de fer els arranjaments necessaris i que s’habilitarà de manera provisional fins el 15 de setembre per facilitar l’aparcament als usuaris que vagin a la platja.

Tot i que de moment aquest solar només s’habilitarà com a aparcament durant aquest estiu, el govern no descarta tornar a oferir-lo d’aquí a uns mesos per potenciar el comerç del centre en època nadalenca. Núria Calpe recorda que aquests terrenys estan cedits a l’IMAC i que, per tant, s’haurà de tenir en compte la possible programació que Cultura tingui prevista.

Convergència i Unió havia demanat l’habilitació com a pàrking d’aquest solar diverses vegades quan estava a l’oposició.

Fecha de publicación: 2011-07-08 09:54:33
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (573.19 MB | 02:26 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Joaquim Esperalba, nou gerent del CSdM

El nou gerent del Consorci sanitari del Maresme, Joaquim Esperalba, considera que serà complicat optimitzar més els recursos de l’Hospital de Mataró. Esperalba, que ha estat nomenat en substitució de Pere Soley, destaca la dificultat que amb la plantilla que hi ha es pugui assumir més volum de feina. En cas que així fos, assegura que el gruix d’atencions als pacients es podria veure reduït, i espera que no arribés a perjudicar a la qualitat del servei. Joaquim Esperalba aposta per corresponsabilitzar als professionals del centre de la complicada situació econòmica.

I en relació a la optimització dels recursos, ja els explicàvem que fa uns dies els sindicats denunciaven que el CSdM volia aplicar un Expedient de Regulació d’Ocupació – un ERO - temporal a part de la plantilla. En aquest sentit Esperalba afirma que aquesta informació no li agafa per sorpresa i assegura que aquesta, o altres mesures similars, ja s’han hagut d’adoptar a moltes altres institucions sanitàries o hospitalàries del territori català.

El mes de gener Esperalba va ser nomenat de Director General Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris. Després de 6 mesos al departament, el conseller de Salut ha apostat per canviar-lo de lloc. En aquest sentit, Esperalba afirma que no tenia intenció d’acabar la seva feina tan ràpid però d’altra banda es mostra satisfet per tornar a treballar a Mataró.

El nomenament del gerent del Consorci sanitari del Maresme depèn del consell rector. Per això fins que aquest òrgan no sotmeti a votació aquesta decisió el càrrec no serà seu oficialment.

Fecha de publicación: 2011-07-06 13:01:53
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.71 MB | 11:50 minutos) Comentarios: 0

Reportatge autobús UAB

Fecha de publicación: 2011-07-04 13:46:09
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.26 MB | 05:30 minutos) Comentarios: 0

entrevista Miquel Ŕngel Martínez CAP DARGENTONA

Fecha de publicación: 2011-07-01 12:25:56
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.44 MB | 06:17 minutos) Comentarios: 0

280611 Tertúlia Selectivitat

Fecha de publicación: 2011-06-28 11:11:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (11.78 MB | 51:28 minutos) Comentarios: 0

Reportatge Mossens

Fecha de publicación: 2011-06-27 11:43:03
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.34 MB | 05:50 minutos) Comentarios: 0

2606 Informatiu DIUMENGE

Fecha de publicación: 2011-06-27 11:43:35
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.86 MB | 29:58 minutos) Comentarios: 0

25062011 Informatiu migdia

Fecha de publicación: 2011-06-26 05:50:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.88 MB | 30:02 minutos) Comentarios: 0

25/06 connexió ALBA

Fecha de publicación: 2011-06-25 07:38:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (847.83 MB | 03:37 minutos) Comentarios: 0

Lescola Marta Mata començarŕ a funcionar parcialment el setembre de 2012L’escola Marta Mata, que sha de construir a la carretera de Cirera, no està contemplada als pressupostos de la Generalitat pel 2011. Tot i això, podrà començar a funcionar, en part, el setembre de 2012. Així ho ha confirmat a Mataró Ràdio el director del Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental. Vicent Garcia recorda que la inversió per a aquest centre havia de constar als pressupostos de la Generalitat d’aquest 2011, però no ha pogut ser per manca de finançament. Garcia assegura que no perd l’esperança i que, tot i que en té el compromís, s’ocuparà que la previsió d’incloure aquesta inversió als números del 2012 es compleixi.

Un centre que, tal i com explica Garcia, compta amb tots els passos fets però acusa l’anterior govern de no haver fet tots els deures. En aquest sentit, Garci recorda que el dia en què la Generalitat tingui els diners per finançar la inversió, caldrà que el solar estigui preparat per iniciar les obres. Precisament, el director dels serveis territorials afirma que ja ha demanat al nou executiu de la ciutat que acabi de polir els serrells que falten perquè no hi hagi cap entrebanc.

Fecha de publicación: 2011-06-16 11:44:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (608.06 MB | 02:35 minutos) Comentarios: 0

110611MIGDIA

Joan Mora nou alcalde de Mataró. El nacionalista ha estat proclamat com a representant de la llista més votada a les eleccions perquè en la primera votació no ha hagut quorum


Núria Calpe: Regidora de Via Pública, Montserrat Rodríguez: Regidora dUrbanisme, Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat. Joaquim Fernàndez: Regidor de Participació i Nova Ciutadania, Obres, Serveis i Manteniment. Mataró Notícies ha tingut accés al cartipàs del nou govern municipal, integrat pels vuit regidors de Convergència i Unió que encetaran el mandat en solitari.

Fecha de publicación: 2011-06-11 07:53:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 29:59 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Neil Harbisson (Revolta dels Arbres)

Fecha de publicación: 2011-06-03 11:33:01
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (5.26 MB | 05:44 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Juan Sánchez

Fecha de publicación: 2011-06-01 12:35:34
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (20.84 MB | 22:45 minutos) Comentarios: 0

31052011 Tertúlia "acampades a debat"

Fecha de publicación: 2011-05-31 12:05:35
Calidad del audio: 48khz, bitrate: 128
Descargar podcast (48.03 MB | 52:27 minutos) Comentarios: 0

270511 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-05-27 13:35:45
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (22.38 MB | 24:26 minutos) Comentarios: 0

270511 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2011-05-27 13:15:44
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (27.39 MB | 29:54 minutos) Comentarios: 0

250511 Informatiu post electoral MARESME

Fecha de publicación: 2011-05-25 13:17:21
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (22.73 MB | 24:49 minutos) Comentarios: 0

240511 Espai lEntrevista

Fecha de publicación: 2011-05-24 13:10:59
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.08 MB | 22:10 minutos) Comentarios: 0

23052011 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2011-05-23 12:58:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 30:00 minutos) Comentarios: 0

210511 Vespre

Fecha de publicación: 2011-05-20 13:03:54
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.88 MB | 30:02 minutos) Comentarios: 0

200511MATÍ

Indignats, el moviment que reclama una democràcia real, va aplegar ahir 300 persones en la seva segona convocatòria a Mataró. La plaça de Santa Anna va tornar a acollir per segona nit consecutiva aquesta manifestació que s’ha organitzat a través de les xarxes socials.


L’Ajuntament de Mataró acorda una pròrroga amb el Corte Inglés del contracte de compravenda del solar de Can Fàbregas. Ara el consistori haurà d’acabar els treballs de trasllat de la base de la xemeneia, un tros de paret de la nau i les restes del subsòl.


Baron insinua que el projecte de la Ronda de Mataró no està en suspens perquè Gas Natural ha demanat permisos i llicències d’obres per traslladar una canonada de gas afectada per la construcció de la Ronda, que passa per la capital del Maresme com a Argentona. El candidat del PSC, Joan Antoni Baron ho va dir ahir al matí durant una roda de premsa on va presentar les propostes de mediambient


El candidat de CiU, Joan Mora, assegura que no hi ha cap pacte cuinat amb el PP per governar la ciutat si les dues forces sumen majoria.
Segons el líder de CiU, els socialistes estan nerviosos perquè veuen que perdran les eleccions.


Si el tripartit suma, repetirà. Aquesta és la convicció del candidat del Partit Popular, José Manuel López, que avui ha fet balanç de la campanya electoral amb els mitjans de comunicació de la ciutat. El cap de llista del PP assegura que l’únic pacte cuinat, ja abans de les eleccions, és el que significaria una reedició del tripartit si PSC, ICV i ERC sumen.


Iniciativa per Catalunya Verds té entre les seves prioritats pels propers anys, la creació d’una finestra única de serveis. Una eina que ha d’enfortir els recursos de l’administració per fer front a la difícil situació econòmica.


El candidat d’ERC, Francesc Teixidó, rebutja la proposta del cap de llista de CiU, que proposava enderrocar el palau Josep Mora i tornar-lo a edificar al mateix lloc. Per Teixidó, la planificació de construir el nou pavelló al Triangle de Molins és més encertada que no pas la de reedificar-lo al centre de la ciutat.


La Candidatura d’Unitat Popular denuncia que totes les polítiques “estrella” que proposava el govern en matèria d’habitatge fa quatre anys han quedat en paper mullat. Els independentistes retreuen al tripartit que només hagi construït 200 pisos dels més de 1.400 previstos.


Cultura,

El 7è cicle de nits de jazz de la Big Sam Hal•ler Quartet Jazz posa aquesta nit el punt i final. Ahir va ser l’última nit de la temporada amb August Therrats.

Esports,

Quique Spà mostra la seva predisposició a renovar com a entrenador del Platges de Mataró, però deixa l’acord en compàs d’espera fins que la majoria de jugadors facin públic si marxen o continuen a una plantilla que es dissenyarà a cost zero. Sergi Homs, amb l’esperança de jugar a una categoria més alta fins i tot que a la Lliga EBA, és el primer jugador que ja ha comunicat al club que marxarà.

Fecha de publicación: 2011-05-20 03:21:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 30:00 minutos) Comentarios: 0

19052011 vespre

Fecha de publicación: 2011-05-19 13:09:59
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.66 MB | 29:04 minutos) Comentarios: 0

17052011 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2011-05-17 12:57:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.64 MB | 29:01 minutos) Comentarios: 0

Via Europa

La Festa del Barri de la Via Europa-Nou Parc Central comença avui divendres a les 8 del vespre, un certamen que aquest any arriba a la seva desena edició. L’associació de Veïns d’aquest barri es mostra com una entitat que fomenta la cultura i valors com la solidaritat i el medi ambient. El president de l’Associació de veïns de Via Europa-Nou Parc Central, José Maria Cano, explica el projecte que duen a terme aquest any.

A banda d’aquest projecte solidari, durant aquests dies hi ha organitzades moltes activitats. Un dels objectius d’aquest any ha estat arribar a tots els públics. Concretament, es podrà participar en gimcanes esportives, concursos de dibuix, d’automaquillatge o de caricatures, discomòbils, sopars a la fresca o bé cercaviles de gegants.

La festa del barri Via Europa – Nou Parc Central acabarà aquest diumenge amb la Colla de Diables BASILISC.

Fecha de publicación: 2011-05-13 13:19:30
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (390.52 MB | 01:39 minutos) Comentarios: 0

11052011 Informatiu VESPRE

Fecha de publicación: 2011-05-11 13:08:16
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.88 MB | 30:04 minutos) Comentarios: 0

100511 VESPRE

Fecha de publicación: 2011-05-10 13:45:36
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.88 MB | 30:02 minutos) Comentarios: 0

0905 VESPRE

Fecha de publicación: 2011-05-09 13:23:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.86 MB | 29:59 minutos) Comentarios: 0

PSC Front marítim

Fecha de publicación: 2011-05-08 08:03:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (477.14 MB | 02:02 minutos) Comentarios: 0

Entrevista atur

Fecha de publicación: 2011-05-08 07:56:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.52 MB | 06:37 minutos) Comentarios: 0

PSC Campanya

Fecha de publicación: 2011-05-07 07:58:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (507.66 MB | 02:09 minutos) Comentarios: 0

PP Campanya

Fecha de publicación: 2011-05-07 07:55:42
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (388.13 MB | 01:39 minutos) Comentarios: 0

ERC Campanya

Fecha de publicación: 2011-05-07 07:53:33
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (429.61 MB | 01:49 minutos) Comentarios: 0

0705 Informatiu Dissabte

Fecha de publicación: 2011-05-07 07:50:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 30:00 minutos) Comentarios: 0

0305VESPRE

Fecha de publicación: 2011-05-03 13:32:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.91 MB | 30:10 minutos) Comentarios: 0

2804InformatiuVespre

Fecha de publicación: 2011-04-28 13:00:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.91 MB | 30:12 minutos) Comentarios: 0

25042011 Informatiu migdia

Fecha de publicación: 2011-04-25 08:06:20
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.85 MB | 29:56 minutos) Comentarios: 0

SCT entrevista

Fecha de publicación: 2011-04-25 07:52:33
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.15 MB | 05:02 minutos) Comentarios: 0

crňnicasantjordi

Fecha de publicación: 2011-04-23 08:53:06
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.96 MB | 12:55 minutos) Comentarios: 0

Connexió Plaça Santa Anna Sant Jordi

Fecha de publicación: 2011-04-23 07:55:36
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.62 MB | 07:03 minutos) Comentarios: 0

Processons Setmana Santa

Fecha de publicación: 2011-04-21 13:04:15
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (372.38 MB | 01:35 minutos) Comentarios: 0

21042011 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2011-04-21 13:06:33
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.72 MB | 29:20 minutos) Comentarios: 0

Escapades Setmana Santa

Fecha de publicación: 2011-04-21 12:28:26
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.56 MB | 06:48 minutos) Comentarios: 0

Jan Peńa, entrevista

Fecha de publicación: 2011-04-21 12:21:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.18 MB | 05:09 minutos) Comentarios: 0

Prčvia Barça

Fecha de publicación: 2011-04-20 12:30:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.91 MB | 08:21 minutos) Comentarios: 0

19042011 TERTÚLIA SANT JORDI

Fecha de publicación: 2011-04-19 11:12:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (11.9 MB | 52:00 minutos) Comentarios: 0

14042011 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2011-04-14 12:57:15
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.76 MB | 29:31 minutos) Comentarios: 0

12042011 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2011-04-12 13:00:30
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.86 MB | 29:59 minutos) Comentarios: 0

RESIDUS

Fecha de publicación: 2011-04-02 08:05:19
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.41 MB | 06:08 minutos) Comentarios: 0

02042011 Informatiu Migdia dissabte

Fecha de publicación: 2011-04-02 08:02:10
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.86 MB | 29:58 minutos) Comentarios: 0

01042011 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2011-04-01 13:59:49
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.8 MB | 29:42 minutos) Comentarios: 0

ICV-EUiA carrega contra el cara a cara

Iniciativa per Catalunya considera que la celebració d’un cara a cara entre CiU i PSC, trenca amb els principis de pluralitat informativa i deixa la meitat de mataronins sense veu. L’alcaldable ecosocialista Esteve Martínez demana respecte cap a totes les forces polítiques de la ciutat i assenyala que en les darreres eleccions municipals, un 45% de ciutadans que van votar altres opcions polítiques que no eren ni socialistes ni nacionalistes, les dues formacions que es podrien enfrontar en un cara a cara.

El candidat d’ICV ha carregat directament contra els partits que reclamen un cara a cara entre els candidats de les forces polítiques més votades. Els acusa de tenir por de la resta de candidatures. A més, Esteve Martínez afirma que ni a Mataró, ni a Catalunya, existeix un sistema bipartidista que exclou la resta de partits. En aquest sentit, l’alcaldable dels verds conclou que no es poden amputar d’aquesta manera les propostes polítiques que es presenten als comicis electorals del mes de maig.

Fecha de publicación: 2011-03-31 09:49:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (647.16 MB | 02:45 minutos) Comentarios: 0

27migdia

 

 

Inaugurat el centre cívic Cabot i Barba. Aquest nou equipament pels barris del Centre-Eixample-Havana neix com a centre polivalent amb diverses funcions i usuaris que compartiran espais i infraestructures.

 

La CUP confia en treure dos o tres regidors a les properes eleccionsdel mes de maig i a condicionar el proper govern des de l’oposició. Els independentistes han presentat aquest migdia el cartell de la campanya “Donem la cara per Mataró”, al qual hi ha donat suport més d’un centenar de persones.

El diputat al Congrés pel PSC, Manel Mas, considera que l’ampliació de l’edat de jubilació és imprescindible. Recorda que ara ens incorporem més tard al món laboral i l’esperança de vida també ha augmentat i que, per tant, cal adaptar-se als nous temps.

En cultura,

El Museu de Mataró, ubicat a l’edifici de Can Serras, s’ha modernitzat, ha actualitzat el seu discurs i ha renovat les sales d’exposició dedicades a la història de la ciutat. Les obres, finançades amb el Fons Zapatero de 2010, han costat 328.000 euros.

Esports,

L’AGD Mataró es va imposar ahir a casa al San Antonio, en un partit que va finalitzar amb un 5 a 2 al marcador. El Mataró Quadis de waterpolo en canvi, va empatar al Catalunya a 13 punts en el que era el primer partit de la sèrie de cinc per jugar el playoff al títol.

 

Fecha de publicación: 2011-03-27 08:39:39
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.84 MB | 29:52 minutos) Comentarios: 0

Inaugurat el Museu de Mataró

El Museu de Mataró, ubicat a l’edifici de Can Serras, s’ha modernitzat, ha actualitzat el seu discurs i ha renovat les sales d’exposició dedicades a la història de la ciutat. Les obres, finançades amb el Fons Zapatero de 2010, han costat 328.000 euros.

Fecha de publicación: 2011-03-26 08:32:11
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (887.48 MB | 03:47 minutos) Comentarios: 0

Albert Bosch

L’empresari i multi aventurer català Albert Bosch és l’encarregat de donar el tret de sortida en el primer acte que inaugura l’Edifici de Negocis El Rengle. Bosch és el protagonista del Taller d’Emprenedors que organitza l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró(PUMSA) amb la conferència “Viure en un món incert”.

Fecha de publicación: 2011-03-24 11:50:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.23 MB | 05:22 minutos) Comentarios: 0

22032011 Informatiu CULTURA

Fecha de publicación: 2011-03-22 10:58:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.1 MB | 22:18 minutos) Comentarios: 0

Quim Serra entrevista primavera

Quim Serra pronostica una primavera "fresca" i "plujosa".

Fecha de publicación: 2011-03-21 13:07:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (780.47 MB | 03:19 minutos) Comentarios: 0

Pla integral

Les associacions de veïns del Camí de la Serra, Cirera, Molins-Torner i Via Europa-Nou Parc Central es planten i marxen del Pla Integral del Nord. Els veïns d’aquest sector de la ciutat consideren que aquest organisme és només un punt d’informació i no de participació. Asseguren que el detonant definitiu ha estat el que qualifiquen de “manca de sensibilitat de l’ajuntament” pel que fa als usos que ha de tenir el Triangle de Molins. De fet, acusen el regidor de Participació Ciutadana i el president del Pla Integral del Nord, Ivan Pera, de cínics. Manuel Molina, portaveu d’aquesta comissió veïnal, recorda que aquestes entitats han creat una taula de participació al marge de l’ajuntament perquè els veïns puguin fer les seves aportacions necessàries sobre el que consideren més adient pel Triangle de Molins. Afegeix que fins que l’ajuntament no canviï la filosofia participativa i les aportacions dels veïns serveixin d’alguna cosa, no tornaran al Pla Integral del Nord. En aquest sentit, consideren necessari canviar els reglaments dels consells de participació perquè les entitats hi tinguin veu i vot.

Fecha de publicación: 2011-03-20 08:40:33
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (999.28 MB | 04:15 minutos) Comentarios: 0

1703MIGDIA

Fecha de publicación: 2011-03-17 13:15:16
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.84 MB | 29:54 minutos) Comentarios: 0

1503VESPRE

Lexecutiva del PSC daquest vespre haurà de donar el vist-i-plau a la llista proposada pel candidat, Joan Antoni Baron, en què Montse López seria la número 2 i la gerent de la Fundació Maresme i ex regidora socialista Maria Carme Maltas, estaria entre els 5 primers. Daltra banda, Ramon Bassas, regidor durbanisme i primer tinent dalcalde, anunciarà oficialment aquest vespre que no anirà a les llistes dels socialistes a les eleccions municipals del mes de maig, tal i com ja avançava Mataró Ràdio.


Satisfacció per la feina feta però no cofoisme per la situació de crisi i l’elevada taxa d’atur. El tripartit ha volgut escenificar la cohesió interna del govern amb una roda de premsa de balanç de legislatura a la qual hi ha assistit tots els regidors.


Convergència i Unió del Maresme obre la porta a reeditar el tripartit que governa el Consell Comarcal del Maresme i que formen les forces més votades a la comarca: PSC, ERC i CiU. El vicepresident primer de l’òrgan comarcal, el representant nacionalista Joan Baliarda, destaca l’entesa amb què s’ha treballat els darrers 4 anys.


El jutge dóna la raó al govern i desestima el recurs que l’associació Terra Verda va interposar contra l’atorgament de la llicència d’activitats que l’Ajuntament va donar al promotor dels macroprostíbuls. Els ecologistes van denunciar fa un any el govern municipal per un suposat incompliment del decret de la Generalitat del 2002 que regula l’obertura de bordells.En cultura,
La Sala Cabanyes signa un acord de col•laboració amb el Centre de Normalització Lingüística del Maresme.  Aquest conveni que permetrà gaudir d’entrades a més bon preu a tots aquells que participin al programa Voluntariat per la llengua.Esports,

El defensa central mataroní, Sergio Rodríguez (Rodri), debuta amb l’Spartak de Moscou en el primer partit de la lliga russa 2011/2012 que el seu equip va perdre al camp del Rostov per 4 a 0. Rodri ha arribat a l’Spartak procedent de l’Hèrcules d’Alacant.

Fecha de publicación: 2011-03-15 13:53:32
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.8 MB | 29:42 minutos) Comentarios: 0

Plat de Mataró

Fecha de publicación: 2011-03-14 14:15:50
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.52 MB | 11:01 minutos) Comentarios: 0

Cançons a la vora del pop

Fecha de publicación: 2011-03-14 12:56:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (901.41 MB | 03:50 minutos) Comentarios: 0

Anna Solés

Fecha de publicación: 2011-03-14 12:53:06
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.28 MB | 09:57 minutos) Comentarios: 0

10032011 VESPRE

Fecha de publicación: 2011-03-10 19:53:16
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.86 MB | 29:57 minutos) Comentarios: 0

Salvador Espriu

Fecha de publicación: 2011-03-09 17:17:15
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.32 MB | 23:15 minutos) Comentarios: 0

07032011 Informatiu CULTURA

Fecha de publicación: 2011-03-07 13:33:22
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.54 MB | 24:11 minutos) Comentarios: 0

PERET

Fecha de publicación: 2011-03-07 13:16:28
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.13 MB | 04:57 minutos) Comentarios: 0

Pellofa XXXIII creu que amb lafer Can Fŕbregas som al "dia de la marmota"

Fent al•lusió a la retallada que ha patit la festa del Carnestoltes aquest any a Mataró, començava el seu pregó en Pellofa 33 des del balcó de l’ajuntament. Un discurs en el què n’hi va haver per tothom des de les retallades, passant per els ja coneguts macroprostíbuls de la ciutat, o la sèrie la Riera que s’enregistra a la capital del Maresme. Un dels temes més lligats amb l’actualitat més recent de la ciutat va ser la referència que el rei dels poca soltes va fer al recent arxiu de la causa de Can Fàbregas, la desimputació de l’alcalde i del regidor d’urbanisme i l’arribada del Corte Inglés. Uns temes que per en Pellofa són tan recurrents que li va semblar que es trobava ben bé al “dia de la marmota”. Una manera de dir que sempre som allà mateix sense avançar, com passa a la pel·lícula "Atrapat en el temps" de Bill Murray.

També fent referència a l’actualitat política de la ciutat en Pellofa va parlar del trencament del Partit Popular. Començant per la dimissió de Juan Carlos Ferrando i fent referència també a la marxa de 3 dels 4 regidors de la formació. El rei dels poca soltes no va passar per alt la polèmica en la que es troba immers a dia d’avui el regidor no adscrit Paulí Mojedano, a qui se l’ha acusat d’endur-se gairebé 27mil euros del grup municipal dels populars.

Fecha de publicación: 2011-03-05 07:56:18
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.03 MB | 08:51 minutos) Comentarios: 0

04032011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-03-04 13:15:56
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.34 MB | 23:20 minutos) Comentarios: 0

020311 cultura

Fecha de publicación: 2011-03-02 13:49:49
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.61 MB | 24:31 minutos) Comentarios: 0

020311 Vespre

Fecha de publicación: 2011-03-02 13:35:03
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 29:59 minutos) Comentarios: 0

01032011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-03-01 11:33:30
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.78 MB | 20:52 minutos) Comentarios: 0

28022011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-02-28 13:47:31
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.67 MB | 24:47 minutos) Comentarios: 0

28022011 Informatiu Vespre


Convergència i Unió recorda al govern municipal que s’han de resoldre dos esculls per donar per finalitzat el projecte urbanístic que ha de permetre l’arribada del Corte Inglés a Mataró
Els nacionalistes consideren que amb l’arxiu de la querella no n’hi ha prou, ja que cal introduir al Pla de Millora Urbana de l’illa de Can Fàbregas dues condicions que va marcar la Generalitat


L’ajuntament demanarà una pròrroga de la llei de Barris de Rocafonda, Palau-Escorxador fins el 2013. Una petició que elevarà a la Generalitat per poder acabar les principals infraestructures que té pendents i que s’estan construint amb aquests fons, com la Biblioteca Antoni Comas.

Els pares, descontents amb la primera i única setmana blanca. Només 9 de les 21 ampes de les escoles públiques de la ciutat han organitzat casals per cobrir l’absència de classes durant aquesta setmana. La resta de pares, s’han hagut de buscar la vida per col•locar les criatures.

La comissió “Salvem la casa natal de Puig i Cadafalch” celebra la restitució de les 4 columnes a Monjuïc. El monument del mataroní il•lustre simbolitza les 4 barres catalanes i va ser enderrocat per Primo de Rivera.

En cultura,
Mataró ha complert totes les expectatives com a capital per al congrés de confraries, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la ciutat.
Per la organització el balanç d’aquests dies ha estat més que positiu

Esports,

El Platges de Mataró guanya a la pista del Granollers i recupera opcions de lluitar per la permanència. Els mataronins se situen a dos partits de la salvació. El pivot Marc Fabregat, autor de 16 punts i 7 rebots, espera que aquesta victòria davant el Granollers marqui un abans i un després en el desenllaç de la temporada.

El Platges rep el Sant Nicolau en el proper partit de lliga.

Fecha de publicación: 2011-02-28 13:35:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 30:00 minutos) Comentarios: 0

27022011 Informatiu DIUMENGE

Fecha de publicación: 2011-02-27 07:48:18
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 30:00 minutos) Comentarios: 0

Oscar

Fecha de publicación: 2011-02-27 07:42:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (965.11 MB | 04:07 minutos) Comentarios: 0

Fruiteria on-line

Fecha de publicación: 2011-02-26 07:37:52
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (659.11 MB | 02:48 minutos) Comentarios: 0

23022011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-02-23 13:20:28
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.46 MB | 23:51 minutos) Comentarios: 0

23022011 Informatiu VESPRE

Fecha de publicación: 2011-02-23 13:12:22
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.91 MB | 30:10 minutos) Comentarios: 0

Sentčncia Contenciosos Can Fŕbregas

Dues noves sentències referents a l’àmbit de la ronda Barceló-Illa de Can Fàbregas i de Caralt tornen a donar la raó a l’ajuntament. En aquesta ocasió es tracta de la resolució dels contenciosos interposats per dos propietaris del sector i que feien referència a les càrregues d’urbanització que havien d’assumir els propietaris del sector, càrregues com ara el desmuntatge de la fàbrica de Can Fàbregas. Pel regidor d’urbanisme, Ramon Bassas, aquestes dues sentències tornen a avalar que tot el procediment s’ha fet correctament.

En una de les sentències, el jutge confirma que l’ajuntament va actuar correctament quan va incloure com a despesa a assumir pels propietaris del sector el desmuntatge i trasllat de la fàbrica catalogada. Això sí, el jutge estima en part el recurs del demandant i dictamina que haurà de rebre una indemnització superior per l’afectació a les seves parcel•les (rebrà 150mil euros més dels previstos i arribarà pràcticament als 700.000).

D’altra banda, l’altra sentència dóna per bo el projecte d’urbanització del Pla de Millora Urbana d’aquest sector però també estima part del recurs del demandant. El propietari demanava la nul•litat de tot el projecte o, com a mínim, l’anul•lació de la imputació dels costos d’urbanització externs com el nou pas soterrat del Port. En aquest punt, el jutge li dóna la raó. L’ajuntament, però, ja havia eximit els propietaris de l’àmbit de pagar aquestes càrregues en una actualització del projecte de reparcel•lació. En concret, amb les modificacions que es van fer per la situació de crisi, el consistori ja eximia els propietaris del sector de pagar el nou pas soterrat, la urbanització d’alguns trams dels carrers transversals a la ronda de Barceló que es troben fora de l’àmbit afectat i també la reurbanització del tram de la ronda d’Alfons XII a tocar de l’illa Fàbregas i de Caralt.

Fecha de publicación: 2011-02-22 07:50:34
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (833.2 MB | 03:33 minutos) Comentarios: 0

Cafč Nou

Acord històric entre la Unió de Cooperadors, el Centre Catòlic i lajuntament.

Fecha de publicación: 2011-02-21 13:08:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (994.64 MB | 04:14 minutos) Comentarios: 0

Josep Lluís Mataix entrevista USTEC

Valoració amb el representant del sindicat USTEC-STès, Josep Lluís Mataix, dels canvis que vol impulsar la conselleria densenyament.

Fecha de publicación: 2011-02-20 07:33:23
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.46 MB | 06:23 minutos) Comentarios: 0

Vicent Garcia entrevista

La primera tasca que durà a terme en el seu nou càrrec el nou director dels serveis territorials deducació, Vicent Garcia, serà trobar una solució a la problemàtica de l’escola Marta Mata i impulsar la construcció del nou edifici que sha de fer a la carretera de Cirera. Ho ha avançat en una entrevista a Mataró Ràdio, en què també ha explicat que comparteix la demanda de lAMPA i entén que la convivència dels alumnes de lescola Marta Mata i Antonio Machado ja és insostenible.

Fecha de publicación: 2011-02-19 07:37:09
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.62 MB | 07:05 minutos) Comentarios: 0

18022011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-02-18 13:17:10
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.53 MB | 24:09 minutos) Comentarios: 0

16022011 CASAMENTS

Fecha de publicación: 2011-02-17 13:18:34
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.53 MB | 24:09 minutos) Comentarios: 0

160211 Informatiu cultura

Fecha de publicación: 2011-02-16 13:25:44
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.53 MB | 24:09 minutos) Comentarios: 0

15022011 Informatiu Cultura

Avui a l’espai l’entrevista de Mataró Ràdio, parlem d’Omnium Cultural, una entitat que treballa per la normalització i la promoció de la llengua catalana. A Mataró l’entitat ha estat dirigida durant vuit anys per Mercè Colomer, ara arriba el canvi.

Fecha de publicación: 2011-02-15 12:10:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.16 MB | 22:32 minutos) Comentarios: 0

Un any donant atenció especialitzada als malalts dalzehimer

El centre de dia de Malalts d’Alzhèimer de Mataró i el Maresme, un dels 5 centres pilot de la província de Barcelona, bufa les espelmes del primer aniversari. Actualment, 34 usuaris reben una atenció personalitzada i específica. Però què és l’Alzhèimer? Té cura? Quina atenció reben els usuaris d’aquest centre de dia? Això ens ho explica Elisabet Solsona en el següent reportatge.

Fecha de publicación: 2011-02-13 07:41:32
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.38 MB | 06:02 minutos) Comentarios: 0

10022011 Informatiu Vespre


L’Associació de Veïns de Cerdanyola denuncia que el servei de pediatria del CAP de la Gatassa està saturat. Reclamen un tercer professional perquè, asseguren, els dos pediatres que hi ha no poden assumir 1.450 nens i nenes.

Augmenta un 20% durant el 2010 el nombre de dinars que serveix el menjador Sant Joaquim. La crisi ha fet augmentar la demanda i durant l’any passat es van servir més de 54.000 àpats.


L’Institut Municipal de Promoció Econòmica vol potenciar el turisme de negocis, congressos i reunions. La seva presidenta, Alicia Romero, assegura que només cal potenciar instal•lacions com el centre de congressos del TecnoCampus.


Detingut a Mataró almenys 1 de les 5 persones arrestades en el marc de l’operació Harén contra el tràfic de drogues. La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització que traficava amb estupefaents entre Catalunya i diversos països de l’Unió Europea.


El PSC proclama oficialment aquest vespre Joan Antoni Baron com a candidat. L’acte comença a dos quarts de 8 del vespre a la Nau Minguell. Hi anirem de la mà d’Elisabet Solsona.


En cultura,
Fer un repàs per la història de la setmana santa mataronina des dels seus orígens al segle XVI (16) fins a l’actualitat. Aquest és l’objectiu de l’exposició sobre la setmana santa que s’inaugura aquesta tarda  a l’ateneu de Caixa Laietana. Javier Lechuga, hermano mayor de la confraria de Jesús Nazareno.

Esports,

Afrontar la competició amb il•lusió, però sense cap mena de pressió. Gaudir de la Copa, però no perdre de vista que la prioritat de la temporada és fer un bon paper a la lliga. Amb aquesta mentalitat afronta el Mataró Quadis de waterpolo la Copa del Rei 2011, que es disputa aquest cap de setmana a les instal•lacions del Sant Andreu. Betu Fernández és el tècnic del Quadis.

El Mataró Quadis es veu les cares amb el Sabadell a quarts de final.

Fecha de publicación: 2011-02-10 13:03:49
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.81 MB | 29:43 minutos) Comentarios: 0

09022011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-02-09 13:26:19
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.33 MB | 23:17 minutos) Comentarios: 0

07022011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-02-07 13:26:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.72 MB | 25:00 minutos) Comentarios: 0

El perill desfondrament dun edifici prvoca un tall al carrer Argentona

El perill d’esfondrament d’un edifici del carrer d’Argentona provoca un tall de circulació en un tram d’aquest vial. L’Ajuntament va activar ahir a la tarda el Sistema Intern dAtenció a Urgències (SIAU) atès el perill d’esfondrament d’aquest immoble de planta baixa i dos pisos. Els propietaris d’aquest edifici tenien la previsió d’iniciar-hi obres interiors i donat l’estat de l’edifici s’havia apuntalat. Els problemes han sorgit amb la paret que hi ha entre aquest edifici i el contigu (el que s’està construint a la cantonada Muralla de la Presó amb carrer d’Argentona). El dimecres a la tarda la paret va cedir i els Bombers van procedir a apuntalar provisionalment el sostre de la planta baixa per evitar el perill de despreniments. Una vegada inspeccionat l’estat de l’edifici, els tècnics de l’Ajuntament i la Policia Local van decidir tallar la circulació i el pas dels vianants del carrer d’Argentona, en el tram del carrer d’en Moles i la Muralla del Tigre.

Pel que fa a l’afectació al trànsit, l’accés de vehicles al carrer d’en Moles està restringit als veïns i als usuaris de l’aparcament públic de La Riera i a la sortida són desviats pel carrer d’Argentona, que canvia de sentit, fins a La Riera. A més, s’ha tret temporalment la pilona situada a La Riera, situada a la cantonada amb la Muralla dels Genovesos, per permetre la lliure circulació dels vehicles en aquest vial.
 
Està previst que aquestes mesures es mantinguin fins que finalitzin els treballs d’apuntalament de la façana i de consolidació de l’edifici perquè no comportin cap perill per als ciutadans.

Fecha de publicación: 2011-02-04 13:08:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (835.31 MB | 03:33 minutos) Comentarios: 0

Quim Vila, a Dasandere

Fecha de publicación: 2011-02-04 11:52:57
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.31 MB | 05:43 minutos) Comentarios: 0

Mecenatge cultural

Fecha de publicación: 2011-02-03 13:52:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (229.5 MB | 00:58 minutos) Comentarios: 0

02022011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-02-02 13:18:19
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.4 MB | 23:36 minutos) Comentarios: 0

01022011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-02-01 13:39:19
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.97 MB | 21:42 minutos) Comentarios: 0

Agčncies

Les agències de viatges mataronines anul•len els viatges turístics a Egipte en motiu del conflicte polític que està vivint el país. Els responsables de les agències asseguren que han pres aquesta decisió per evitar qualsevol incidència, ja que la situació no és gaire propicia per viatjar. També asseguren que a hores d’ara no hi cap mataroní que hagi reservat viatge a les seves agències i que ara mateix es trobi a Egipte. Fins i tot, algunes sortides que estaven programades de cara a les properes setmanes i mesos, s’han anul•lat. Tot i això els viatges a Tunísia i Llívia encara es mantenen.
Des del Ministeri d’Assumptes Exteriors i Cooperació també han redactat un comunicat aconsellant que no es viatgi al país Africà ja que no es faran responsables dels danys personals o materials ocasionats.

Fecha de publicación: 2011-02-01 13:26:03
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.11 MB | 04:49 minutos) Comentarios: 0

Setmana Santa a Mataró

Fecha de publicación: 2011-02-01 13:10:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (537.19 MB | 02:17 minutos) Comentarios: 0

31012011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-01-31 13:17:17
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.68 MB | 24:48 minutos) Comentarios: 0

Entrevista AMICS DE LES ARTS

Fecha de publicación: 2011-01-28 13:13:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.66 MB | 15:58 minutos) Comentarios: 0

Lajuntament estudia fer arribar el Mataró Bus al TecnoCampus

L’ajuntament estudia com fer arribar el Mataró Bus al Tecnocampus sense perjudicar la resta d’usuaris. La regidora de Mobilitat, Núria Aguilar, adquireix el compromís d’elaborar aquest informe, però, assegura que cal fer un bon estudi de viabilitat especialment amb l’actual conjuntura econòmica, amb retallades pressupostàries a totes les àrees.

En aquest sentit, Núria Aguilar apunta que el transport públic continua sent una prioritat per l’Ajuntament i ho demostren els 2 milions 750mil euros que inverteix cada any en el manteniment de la xarxa d’autobusos. En aquesta aposta pel servei públic de transport és bàsic la consolidació tant de la xarxa d’autobusos com del nombre de persones que l’utilitzen cada dia.

La titular de mobilitat ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació de les dades de l’enquesta de satisfacció realitzada entre els usuaris del bus urbà. Segons es desprèn del resultat d’aquest test, els viatgers de Mataró Bus puntuen amb un notable alt la xarxa. A més a més, els usuaris valoren sobretot la seguretat dels vehicles i el tracte que reben del personal. Segons aquesta mateixa enquesta, el perfil d’usuari dels busos urbans és el d’una dona de poc més de 40 anys que l’utilitza per anar a treballar.

Durant el 2010, a més a més, s’ha consolidat el nombre de persones que han pujat a Mataró Bús i les línies que més han notat aquest augment són la L7 i la L8, que circulen per Cerdanyola.

Fecha de publicación: 2011-01-27 11:10:19
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (743.91 MB | 03:10 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Antoni Graupera

Fecha de publicación: 2011-01-26 13:47:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.24 MB | 05:25 minutos) Comentarios: 0

CiU i els prostíbuls

Fecha de publicación: 2011-01-26 13:42:10
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (871.73 MB | 03:43 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Joan Antoni Ciller i Rafa Juncadella des dEstelí (Nicaragua)

El periodista i col·laborador de Mataró Ràdio Joan Salicrú parla amb Joan Antoni Ciller i Rafa Juncadella, màxims responsables del projecte "Salvando el Nido" a Estelí, Nicaragua.

Fecha de publicación: 2011-01-25 21:57:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.96 MB | 12:55 minutos) Comentarios: 0

25012011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-01-25 13:30:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.9 MB | 21:25 minutos) Comentarios: 0

Tertúlia de periodistes

Fecha de publicación: 2011-01-25 12:30:51
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (12.13 MB | 52:59 minutos) Comentarios: 0

Crňnica 2 Estelí Nicaragua

Fecha de publicación: 2011-01-24 10:10:44
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (576 MB | 02:27 minutos) Comentarios: 0

Crňnica 1 Estelí Nicaragua

Fecha de publicación: 2011-01-24 09:50:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (510.61 MB | 02:10 minutos) Comentarios: 0

22012010 Entrevista JM Canyellas

Fecha de publicación: 2011-01-22 07:44:55
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.84 MB | 08:02 minutos) Comentarios: 0

Abandonaments

Els abandonaments de gossos van augmentar en un 45% durant el 2010, així ho afirma Sílvia Serra, presidenta de l’SPAM. Durant l’any passat 2.904 animals van anar a parar als centres d’acollida, una xifra molt més elevada que al 2009. Contrarestant aquesta situació hi ha un element positiu, les adopcions també han augmentat en l’any 2010, concretament en un 11%. Serra lamenta aquesta diferència en el número d’abandonaments i demana consciencia a la població.

Fecha de publicación: 2011-01-20 13:33:09
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (636.61 MB | 02:42 minutos) Comentarios: 0

19012010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-01-19 13:30:17
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.25 MB | 22:56 minutos) Comentarios: 0

17012011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-01-17 13:22:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.53 MB | 24:10 minutos) Comentarios: 0

17012011 Informatiu Vespre

Un detingut a Rocafonda per un presumpte delicte d’atemptat i resistència als agents de l’autoritat.
Els fets van passar al carrer Pablo Picasso dimecres al vespre i el detonant va ser un cotxe aparcat en doble fila. La grua va anar a recollir-lo i, en aquell moment, el propietari del vehicle va sortir d’un establiment en estat ebri i molt agressiu

Deu detinguts per vendre peces de bijuteria com si fossin joies d’or massís. Mataró és una de les catalanes on actuava la banda, que hauria guanyat prop de 90mil euros en només tres mesos.

L’Audiència Pública recupera el format habitual que van abandonar l’any passat
En comptes d’una organització per taules, aquesta sessió participativa es farà, com era tradicional, amb una presentació de l’alcalde i de la regidora de serveis centrals i a continuació s’obrirà el torn als ciutadans.

Els veïns de la Ronda Barceló se senten estafats i enganyats. En paraules al ple denuncien que l’Ajuntament permet la degradació de la zona perquè no està fent res per millorar-la.

En només tres setmanes, la polèmica Llei antitabac ha intensificat la demanda de productes farmacèutics per deixar el vici
El cigarret electrònic, per exemple, ha batut rècord de vendes i actualment està esgotat

En cultura,

Crear vincles per potenciar la música i complicitats per crear sinèrgies
Amb aquest objectiu l’Escola de Música Municipal i Sala Cabanyes han signat aquest matí un conveni per participar en la creació dels Pastorets com de la programació habitual de la Sala

Esports,
La junta directiva oficiosa del Club Esportiu Mataró no pot assegurar, a hores d’ara, la supervivència del primer equip fins el final de la temporada. Aquest cap de setmana, el Mataró no s’ha presentat a jugar al camp de l’Avià. En declaracions als informatius de Mataró Ràdio, el vicepresident oficiós i portaveu del Club Esportiu Mataró, Josep Maria Cañellas, ha deixat una porta oberta a la dissolució del primer equip.

El Comitè de Competició de la Federació Catalana ha d’emetre, dimecres, la sanció corresponent al Club Esportiu Mataró per incompareixença en el partit d’aquest cap de setmana al camp de l’Avià. A banda d’això, donarà per perdut el partit que el Mataró va guanyar contra el Premià de Dalt jugant amb l’equip juvenil.

Fecha de publicación: 2011-01-17 13:06:12
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 29:59 minutos) Comentarios: 0

Capgrossos

Fecha de publicación: 2011-01-16 08:01:31
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.11 MB | 04:49 minutos) Comentarios: 0

INNOVACIÓ

El distintiu “Ciutat de la ciència i la innovació” permetrà que Mataró sigui ciutat preferent per la ubicació d’instal•lacions científiques i tecnològiques de titularitat o participació estatal, i ciutat prioritària a l’hora d’acollir congressos i seminaris.  A més a més, està autoritzada per utilitzar la distinció a l’hora de promocionar-se.

Fecha de publicación: 2011-01-16 08:16:00
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (515.39 MB | 02:11 minutos) Comentarios: 0

12012011 Informatiu Cultura

Les novel•les “Pampanitos verdes”, de l’escriptor burgalès Òscar Esquivias, i “El cuarteto de Whitechapel” del maresmenc Daniel Sánchez Pardos es presenten demà a Mataró de la mà de la mataronina Care Santos. Dues històries ben diferents però que comparteixen una mateixa fita: la reflexió profunda del lector sobre els afers quotidians del segle XXI(21), traduïts, això sí, en dues aventures que no tenen res a veure l’una amb l’altre. Care Santos actuarà com a amfitriona i acompanyarà per els autors d’aquestes dues novel•les han participat i presentat en exclusiva a Mataró Ràdio el contingut d’aquests dos volums que arriben dijous fins la llibreria Robafaves.

Fecha de publicación: 2011-01-12 12:16:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.87 MB | 21:15 minutos) Comentarios: 0

Programació del Foment

Fecha de publicación: 2011-01-11 12:50:34
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (623.67 MB | 02:39 minutos) Comentarios: 0

110111migdia

Els ciutadans de la Unió Europea i de nou països extracomunitaris podran votar a les properes eleccions municipals. A Mataró la nova normativa afecta a més de 2.500 ciutadans.


25 directors d’escoles bressol del Maresme participen al programa de formació de la Diputació de Barcelona que pretén dotar-los de la formació necessària per exercir el seu càrrec. Aquest programa incideix sobretot en eines de planificació i gestió de l’activitat i dels recursos humans.


Paulí Mojedano admet haver desviat els 26 mil euros del compte del grup municipal del PP amb l’objectiu de finançar l’acció política dels regidors no adscrits perquè entén que aquests diners són dels regidors i no del grup municipal. Mojedano ha creat una associació que s’anomena “Mataronins” per finançar el projecte fora dels dictats del PP.


Convergència i Unió vol que l’ajuntament mostri públicament la seva satisfacció per la restitució de les quatre columnes de Puig i Cadafalch a Barcelona. Les columnes van ser enderrocades el 1928 per ordre de Primo de Rivera i, des del passat 7 de desembre, tornen a lluir a Montjuic.


Cultura,
Pa Negre d’Agustí Villaronga, filmada parcialment a Mataró, ha obtingut 14 nominacions als Premis Goya. Juntament amb “Balada triste de trompeta” d’Àlex de la Iglesia i “Tambien la lluvia” d’Iciar Bollaín, és una de les favorites de la 25ena edició dels guardons que es donaran a conèixer el 13 de febrer a Madrid.

El Foment Mataroní presenta per primera vegada en nou anys el programa anual inacabat. L’actual situació econòmica no els assegura rebre els ajuts econòmics necessaris per preveure la programació de tot l’any.


Esports,
El Platges de Mataró acaba la primera volta de la lliga amb una derrota davant del Mollet. Tot i l’avantatge que van aconseguir en els dos primers quarts, els de Miguel Jiménez no van saber mantenir aquesta puntuació favorable.

Fecha de publicación: 2011-01-11 12:46:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.86 MB | 29:58 minutos) Comentarios: 0

11012011 Informatiu Cultura

Espai lentrevista amb Asmaa Auota

Fecha de publicación: 2011-01-11 11:46:18
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.11 MB | 22:19 minutos) Comentarios: 0

Mojedano reconeix tenir els 26.000€

Fecha de publicación: 2011-01-10 13:06:07
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (926.02 MB | 03:57 minutos) Comentarios: 0

10012011 Informatiu Vespre

 

Paulí Mojedano admet haver tret els 27 mil euros del compte del PP

Mojedano ha creat una associació que s’anomena “Mataronins” per finançar el projecte fora dels dictats del PP

 

Atur i immigració, principals preocupacions dels mataronins. Ho conclou l’enquesta de satisfacció sobre la gestió de la ciutat que han realitzat conjuntament la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró.

 

 

Rècord absolut de visitants al Centre comercial Mataró Parc durant aquest passat divendres, primer dia de rebaixes. Es van registrar cues de fins a una hora i mitja per pagar un article.

 

 

El programa “Peluts” de la Societat Protectora d’Animals d’M1tv traspassa fronteres i s’emetrà a la Xarxa de Televisions Locals, amb abast nacional. El director gerent de la cadena, Joan Catà, explica que l’objectiu és expandir la filosofia del programa de l’SPAM arreu de Catalunya.

 

Cultura,

 

Aquesta tarda es presenta la programació del Foment per aquest 2011

Anirem en directe fins la Roda de Premsa per conèixer de primera mà les novetats d’aquesta temporada

 

Abstinencia social i Kasier Ortiz omplen el Clap amb les  rimes incendiàries del seu hip hop. Albert Clopés, del ddm, ens farà la crònica.

 

Esports,

Derrota del Platges de Mataró davant del Mollet i de l’AGD Mataró al camp del Sant Feliu. La nota positiva del cap de setmana ha estat la victòria del CNMataró Quadis contra el Terrassa, líder de la lliga.

Fecha de publicación: 2011-01-10 13:06:53
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 30:01 minutos) Comentarios: 0

6.800 persones visiten la copa del món de futbol

Fecha de publicación: 2011-01-08 08:07:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (676.97 MB | 02:53 minutos) Comentarios: 0

07012011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-01-07 13:18:53
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.63 MB | 24:34 minutos) Comentarios: 0

04012011 Informatiu Cultura. Entrevista.

Les imatges de la Nevada de 1962,entre daltres records que alguns mataronins conserven a la seva memòria, surten a la llum dècades després, gràcies al web www.mataroretro.net

Fecha de publicación: 2011-01-04 11:58:09
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.66 MB | 20:22 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Roser Fernŕndez Alegre

El departament de Salut ha de treballar per la racionalització dels serveis i de la gestió de la sanitat pública catalana per reduir el dèficit durant aquesta legislatura. Ho afirma la nova secretaria general de sanitat, la mataronina Roser Fernàndez Alegre. Descarta el copagament com a mesura per retallar el dèficit i aposta per conscienciar la població que no es poden malbaratar els recursos.

Fecha de publicación: 2011-01-04 06:40:52
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.03 MB | 13:14 minutos) Comentarios: 0

03012011vespre

El PSC va a la deriva i ha de celebrar el congrés quan abans millor per poder posar ordre a la situació en què es troba el partit. És el que assegura Manuel Mas, l’exalcalde de Mataró i actual diputat del PSC Congrés, després de les eleccions.

L’arribada del Corte Inglés no perilla encara que al juny finalitzi la vigència del contracte entre aquest gran operador comercial i l’Ajuntament. És el que assegura el regidor d’urbanisme, Ramon Bassas a 6 mesos exactes d’expirar el document de compra-venda signat el juny de 2009.

Mor als 65 anys Josep Català Medina, doctor en biologia, enginyer químic i periodista científic. Fins l’any passat feia una secció setmanal de ciència al programa Al Dia, de COM Ràdio, i també havia intervingut als Matins de TV3 amb Josep Cuní. Els funerals se celebraran demà a les 12 del migdia al Tanatori de Mataró.

En cultura,

Èxit absolut de l’OCA. Més d’un miler de persones van passar la nit de cap d’any per la revetlla popular celebrada a la Gàbia. Els organitzadors, satisfets de l’èxit de convocatòria, ja pensen en la celebració de l’operació cap d’any del 2012.
Escoltem el portaveu de la organització, Cugat Comas

Esports,

Les primeres sensacions del Dakar 2011 han estat positives com mai. El copilot mataroní Joan Rubí ha connectat de seguida amb el seu pilot, el xilè de 65 anys Diego Izquierdo.

Izquierdo i Rubí recorren avui una etapa de 764 quilòmetres, 324 d’especial, que enllaça Córboba amb San Miguel de Tucumán.

Fecha de publicación: 2011-01-03 13:28:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.8 MB | 29:43 minutos) Comentarios: 0

03012011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-01-03 13:17:30
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.68 MB | 24:47 minutos) Comentarios: 0

ENTREVISTAbalançALCALDE

Fecha de publicación: 2010-12-31 11:45:23
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.21 MB | 22:47 minutos) Comentarios: 0

Cap dany a Mataró

Fecha de publicación: 2010-12-31 11:22:00
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.57 MB | 11:12 minutos) Comentarios: 0

Nadal 1962

Fecha de publicación: 2010-12-30 09:55:19
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (553.08 MB | 02:21 minutos) Comentarios: 0

28122010 Informatiu VESPRE

Rodalies de Catalunya redistribueix els horaris dels trens de la línia 1, els que passen pel Maresme, que circulen a partir de les 10 de la nit per homogeneïtzar les freqüències de pas D’aquesta manera a partir d’aquesta hora, els combois passaran cada 30 minuts
Antonio Carmona és el portaveu de comunicació de Rodalies de Catalunya

Francesc Teixidó reconeix que els pisos contenidors no estaran acabats quan sacabi el mandat. Així ho ha assegurat el cap del grup municipal d’ERC i regidor d’habitatge, Francesc Teixidó, durant l’entrevista de balanç d’aquest 2010 amb els informatius de Mataró Ràdio.


L’empresa Advisoria, amb seu a Mataró, amplia fronteres i obre una nova seu a Barcelona. L’objectiu és donar resposta a la creixent demanda en dret mercantil i concursal.

En cultura,

Els Capgrossos de Mataró busquen patrocinadors per fer una rèplica de la torre de 9, el primer gamma extra de la colla castellera de Mataró, a tamany real. Lobjectiu dels blaus és el de col•locar lescultura de més de 13 metres dalçada a la rotonda on ara hi ha la Laia larquera.
Escoltem el cap de comunicació dels blaus, Albert Rubí

 
Esports,

El mataroní Albert Homs debuta, amb només 16 anys, amb el primer equip del Joventut de Badalona. Va ser en la derrota del conjunt verd-i-negre, a casa, contra el Granada. El seu germà, Sergi, va jugar amb el primer equip del Platges, i ara forma part de la plantilla del Navàs, equip també del Grup C de la Lliga EBA. Es mostra orgullós del seu germà ACB, però l’insta a tocar de peus a terra i a fer que el debut no es converteixi en flor d’un estiu.

Albert Homs comparteix vestidor amb jugadors de la talla de Jordi Trias, Quinton Hosley, Carl English o Will McDonald.

Fecha de publicación: 2010-12-28 13:23:00
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.69 MB | 29:14 minutos) Comentarios: 0

El 2010 en 60 minuts

La crisi econòmica, la mort dOriol Batista i el trencament del PP, lafer dels
prostíbuls i el de Can Fàbregas, el Museu Bassat i la gran temporada dels
Capgrossos, i la crisi del Club Esportiu Mataró són alguns dels grans ítems que ens deixa aquest 2010.

Fecha de publicación: 2010-12-28 09:50:28
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (11.94 MB | 52:09 minutos) Comentarios: 0

21122010

Durant el 2010 han estat més d’una quarantena les personalitats mataronines les que han passat per aquests estudis i han protagonitzat l’espai l’entrevista. A dues setmanes de posar el punt i final aquest any, fem balanç d’aquest espai

Fecha de publicación: 2010-12-21 13:32:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.72 MB | 24:59 minutos) Comentarios: 0

Entitats Condol Oriol Batista

Oriol Batista era pedagog i, abans d’exercir com a regidor, havia treballat durant 4 anys com a educador al Centre de Menors del Mas Sant Jordi, situat al barri de Cerdanyola. De fet, Batista gaudia d’una excedència. El director del CRAE, Jaume Clupés, molt afectat per la notícia, ha destacat la valentia d’Oriol Batista a l’hora d’enfrontar-se a la malaltia i ha recordat el seu altruisme i vocació per ajudar els altres. En aquest cas, als nens i nenes amb dificultats i risc d’exclusió social.

Quan va entrar com a regidor, el 1999, Batista va ser nomenat també president de la Fundació Hospital, càrrec que va ocupar fins el 2007. La directora de l’ens, Àngels Cantos ha ressaltat que el compromís de Batista amb la Fundació ha estat constant i ha destacat també que va ser el principal motor del projecte durant els 8 anys en què va ser-ne el president. Una emocionada Àngels Cantos també ha volgut recordar que Oriol Batista ha estat una persona que ha lluitat contra la malaltia fins al final i que ha de ser pres com un exemple.

També ha tingut unes paraules en record de Batista la gerent de la Fundació el Maresme, Maria Carme Maltas. El regidor desaparegut en va ser patró durant els 8 anys en què va ocupar la regidoria de Benestar Social, des del 1999 i 2007. Maria Carme Maltas ha explicat que va ser un dels artífexs del reflotament de la Fundació el Maresme en pro de les persones amb disminució psíquica. També n’ha destacat la valentia i l’optimisme amb què es va enfrontar al càncer que li va ser diagnosticat fa 3 anys i mig.

Fecha de publicación: 2010-12-21 12:47:44
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (891.7 MB | 03:48 minutos) Comentarios: 0

21122010 TERTÚLIA

El panorama post electoral centra lEspai de tertúlia política dels Informatius de Mataró Ràdio. Un espai moderat per Joan Salicrú i on hi han intervingut: Joaquim Fernández, de CiU, Adam Alonso, del Partit Popular, Ramon Bassas, des del PSC, Esteve Martínez de ICV i Joan Jubany de la CUP.

Fecha de publicación: 2010-12-21 10:45:37
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (11.75 MB | 51:20 minutos) Comentarios: 0

20122010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-12-20 13:17:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.38 MB | 23:31 minutos) Comentarios: 0

Entrevista BETH

Fecha de publicación: 2010-12-17 13:18:33
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.17 MB | 05:05 minutos) Comentarios: 0

EL PERSONATGE. Lluís Millet

Fecha de publicación: 2010-12-16 09:38:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.51 MB | 24:03 minutos) Comentarios: 0

15122010 Informatiu Vespre


Uns 160 treballadors de més de 55 anys de Caixa Laietana s’hauran de prejubilar amb el 95% del sou com a conseqüència del SIP. A més a més, altres empleats podran acollir-se a les baixes voluntàries incentivades. El Banc resultant de la fusió freda començarà a funcionar l’1 de gener.

Una subvenció de més de 321 mil euros del servei d’ocupació de la Generalitat permet desenvolupar el projecte “Maresme Marítim” que vol potenciar el front de mar per generar ocupació
La iniciativa es complementa amb el ja conegut projecte “Mataró Marítim”. Tot i que pràcticament tenen el mateix nom i comparteixen filosofia, no son el mateix

Protesta de l’UGT contra la reforma laboral. Sota el lema “aquestes retallades socials són una caca”, una vintena de membres del sindicat han plantat 200 defecacions al centre de la ciutat, entre la plaça Santa Anna i l’ajuntament, per mostrar una vegada més el seu rebuig a les polítiques de Zapatero.

El president local d’Esquerra, i fins ara secretari d’indústria Antoni Soy serà el nou degà de la facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic. Soy ja ha estat presentat al claustre de la Facultat pel rector de la Universitat, però el nomenament no es farà efectiu fins demà, durant la reunió del Patronat de la Fundació Universitària Balmes.

En cultura,
El director mataroní Moisès Maicas estrena aquest vespre a la Sala Muntaner de Barcelona el muntatge ‘Cadira’, un text del dramaturg britànic Edward Bond. L’acció se situa a una societat futurista a finals del segle XXI (21), absolutament repressiva i on desviar-se de les normes marcades constitueix un delicte.
Escoltem el director Moisès Maicas

Esports,
L’arbitratge del partit va ser molt permissiu en tot moment i amb els dos equips. Això va acabar beneficiant l’Atlètic Barceloneta, perquè el conjunt mariner té una banqueta més profunda. És una de les lectures que el tècnic del Mataró Quadis, Betu Fernàndez, fa de la visita del seu equip a la piscina del conjunt mariner.

El tècnic del Centre admet la superioritat de l’Atlètic Barceloneta, que va guanyar 12 a 4, i apunta que el seu equip no va rutllar en el balanç defensiu, ni tampoc en atac.

Fecha de publicación: 2010-12-15 13:19:03
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.86 MB | 29:57 minutos) Comentarios: 0

14122010 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2010-12-14 13:04:11
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.89 MB | 30:06 minutos) Comentarios: 0

10122010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-12-10 13:19:18
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.34 MB | 23:20 minutos) Comentarios: 0

Aniversari Cor Madrigalista

Fecha de publicación: 2010-12-10 12:04:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.35 MB | 05:52 minutos) Comentarios: 0

07122010 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2010-12-07 13:16:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.71 MB | 20:33 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Bisbe Godayol

Fecha de publicación: 2010-12-07 07:42:12
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.01 MB | 04:25 minutos) Comentarios: 0

02122010 Informatiu Vespre

El secretari General de l’UGT, Josep Maria Álvarez, fa una crida des de Mataró a participar a la manifestació que es farà el proper 18 de desembre a Barcelona contra la reforma laboral, la congelació de les pensions i l’ampliació de l’edat de jubilació
Consideren que amb la vaga general del 29 de setembre no n’hi ha hagut prou


L’ajuntament acull aquesta tarda l’últim ple ordinari de l’any. Repassarem algunes de les qüestions que es posaran sobre la taula en una sessió que es preveu àgil i més breu del que és habitual.

Un 90% dels empresaris del Maresme precisen de més formació en el món de les TIC, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació
Així ho detalla el Test Dinàmic d’Eficiència Tecnològica que GENTIC va realitzar als participants que van assistir al Fòrum Innova 360º

Baileys, neula i cafè és la proposta del torró d’autor de Ca l’Uñó pel Nadal del 2010
La pastisseria ha confiat el criteri creatiu de l’edició d’aquest any a l’artista Mariano Cabellos que ha ideat un disseny inspirat en una de les poques família de luthiers de la península que precisament era originaria de a Mataró

En cultura,

Can Palauet acull aquest vespre el lliurament del Premi Helena Jubany de narració curta o contes per a ser explicats. A la tercera edició d’aquest guardó s’hi ha presentat una seixantena de treballs, 16 més que l’any passat.
Escoltem el president de lAssociació Cultural Helena Jubany, Joan Jubany


Esports,

Motivació i predisposició per competir. Facultats pròpies de l’AGD Club  Hoquei Mataró i que no varien en funció del rival. Així ho assegura el seu entrenador, Joan Carles, Vadillo, que treu ferro a la visita del líder aquest dissabte a la capital del Maresme.

L’AGD ha tornat a caure a la zona de descens, després de la derrota a la pista del Maçanet.

Fecha de publicación: 2010-12-02 20:35:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.84 MB | 29:52 minutos) Comentarios: 0

30112010Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-11-30 19:43:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.36 MB | 23:24 minutos) Comentarios: 0

29112010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-11-29 19:18:35
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.42 MB | 23:40 minutos) Comentarios: 0

22112010 Informatiu Vespre

El jutge del Contenciós Administratiu es referma en la seva decisió de no admetre un recurs de la CUP referent al tema de Can Fàbregas. Els independentistes van presentar un recurs contra una resolució del Director General de Patrimoni de la Generalitat.

Més de 20 mil persones han passat cada setmana per la Plaça de Cuba des de la seva inauguració. La reforma integral, les activitats complementàries relacionades amb la nutrició, són factors que han contribuït a aquest augment d’usuaris.

L’ajuntament programa 30 cursos de dinamització digital que ajudin a les entitats a millorar la seva gestió i a reforçar la seva presència a Internet.  Aquesta programació respon a les necessitats de formació tant d’informàtica bàsica com de gestió de webs i blogs que han detectat entre les diferents entitats en els darrers anys.

Vuit empreses de la comarca bequen els estudiants del màster en emprenedoria i innovació de la universitat del Tecnocampus.  Un reconeixement que premia l’esforç dels estudiants.

Una trentena de persones participaran en un curs de formació destinat al col•lectiu immigrant
Un projecte que demana la unió de les entitats per tal d’intentar ajudar aquelles poblacions més maltractades per la pobresa.

En cultura,
Més de 1500 persones han visitat el Museu Bassat en només 10 dies. 800 persones van veure-la durant el divendres i el cap de setmana passat, que es van fer jornades de portes obertes.

En esports,

El Club Esportiu Mataró fa el ridícul al camp del Banyoles i s’enfonsa a la cua de la classificació. Els de Gerard Floriach van caure per un contundent 4 a 0. Mentrestant l’empresari mataroní, Eulogio Carmona, ha anunciat avui que finalment convocarà la manifestació contra la junta actual de l’entitat pel 12 de desembre.

Fecha de publicación: 2010-11-22 19:04:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (7.72 MB | 33:44 minutos) Comentarios: 0

Multitudinŕria manifestació

Fecha de publicación: 2010-11-21 14:06:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (946.69 MB | 04:02 minutos) Comentarios: 0

21112010 Informatiu Migdia

Fecha de publicación: 2010-11-21 14:02:35
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.86 MB | 29:59 minutos) Comentarios: 0

La Tertúlia política (novembre)

Fecha de publicación: 2010-11-19 18:36:19
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (11.34 MB | 49:31 minutos) Comentarios: 0

17102010 Informatiu Cultura

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CA; mso-fareast-language:CA;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page WordSection1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} --> Encetem una nova etapa en l’Informatiu Cultura. Avui, dimecres, estrenem un espai mensual: EL PERSONATGE en el qual repassarem la vida d’una de les figures emblemàtiques nascudes o crescudes a Mataró. Avui, el personatge escollit és l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.

Fecha de publicación: 2010-11-17 19:16:40
Calidad del audio: khz, bitrate:
Descargar podcast (0 MB | minutos) Comentarios: 0

17102010 Informatiu Vespre

Fecha de publicación: 2010-11-17 19:08:46
Calidad del audio: khz, bitrate:
Descargar podcast (0 MB | minutos) Comentarios: 0

16112010 Informatiu Cultura

Entrevista amb el tenor mataroní, Josep Fadó

Fecha de publicación: 2010-11-16 19:42:27
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5 MB | 21:50 minutos) Comentarios: 0

El pla directorCentre-Eixample-Havana prioritza l’ús de l’espai públic per al vianant

Millorar la mobilitat i la qualitat del paisatge urbà i crear una xarxa de carrers amables on es prioritzi l’ús de l’espai públic per al vianant. És el que es pretén amb el pla director viari Centre-Eixample-Havana. El document marca un conjunt de criteris a l’hora de fer una actuació en un dels carrers d’aquest sector de la ciutat per tal de caminar cap a un nou model d’espai públic més sostenible. Així, cada actuació i intervenció es converteix en una peça d’un trencaclosques per acabar fent un conjunt cohesionat.
Com dèiem, el pla director és un document que aplega un conjunt de criteris a l’hora de fer una actuació en un dels carrers del Centre, l’Eixample i l’Havana. Tal i com explica la presidenta d’aquest pla integral, la regidora Montse López, cada cop que s’hagi de portar a terme alguna actuació a la via pública es consultarà la manera, tal i com s’ha definit conjuntament en aquesta pauta.
López destaca que l’objectiu del pla director és transformar l’espai públic fent-lo més amable i tenint en compte que cal compatibilitzar en un mateix espai els diferents usos que s’hi concentren. Segons la presidenta del pla integral cal crear una xarxa de carrers amables on es prioritzi l’ús de l’espai públic per als vianants.
Les actuacions es basen en la renovació de paviments, supressió de barreres arquitectòniques incorporació d’arbrat i de nou mobiliari urbà, instal•lació d’enllumenat públic més eficient i el condicionament dels subministraments com l’electricitat i la telefonia.

Fecha de publicación: 2010-11-12 19:19:56
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (676.97 MB | 02:53 minutos) Comentarios: 0

Valenri inicia la vaga per forçar lempresa a negociar els acomiadaments

Els treballadors de lempresa Valenri de Mataró han començat avui la primera de les 8 jornades de vaga convocades arran de l’Expedient de Regulació d’Ocupació anunciat per l’empresa i que afecta a 21 treballadors, pràcticament la meitat de la plantilla. Els empleats han convocat la protesta per forçar l’empresa a negociar els seus acomiadaments. Mari Muñoz és la portaveu del comitè de treballadors. Els treballadors denuncien que l’empresari vol fer una deslocalització de l’empresa. Asseguren que hi ha treballadors que porten 40 anys treballant a Valenri i es neguen a rebre una indemnització només de 20 dies per any treballat, resultat de l’aplicació de la reforma laboral i dels diners provinents del fons de garantia. Els empleats afegeixen que és el segon expedient de regulació que es presenta en menys d’un any i que fins fa pocs dies, l’empresari negava que tingués deutes.

Fecha de publicación: 2010-11-11 15:14:39
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (413.44 MB | 01:45 minutos) Comentarios: 0

09112010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-11-10 19:54:30
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.53 MB | 24:10 minutos) Comentarios: 0

09112010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-11-09 18:51:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.27 MB | 23:02 minutos) Comentarios: 0

El TecnoCampus i les eleccions centren la tertúlia de periodistes

La inauguració del Parc Tecnològic TecnoCampus i la campanya per les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 28 de novembre han protagonitzat aquesta tarda lespai la Tertúlia de periodistes de Mataró Ràdio en la que hi han participat Lluís Martínez, periodista del diari El Punt, el Cap dinformatius de M1tv, Oriol Debat i Cristina Salad, redactora dels informatius de Mataró Ràdio

Fecha de publicación: 2010-11-09 18:40:27
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (11.79 MB | 51:31 minutos) Comentarios: 0

08112010 Informatiu Vespre


Els treballadors de lempresa Valenri de Mataró faran vaga durant vuit dies aquest novembre davant lExpedient de Regulació dOcupació (ERO) anunciat per lempresa. Un ERO que afecta un total de 22 treballadors, segons ha apuntat el sindicat dindústries tèxtils, químiques i afins del Vallès Oriental i Maresme de CCOO

El personal de neteja de l’Hospital de Mataró haurà de tenir una categoria laboral superior. Així ho dicta el tribunal superior de justícia de Catalunya, que confirma les sentències dictades ara fa un any pels jutjats socials 1 i 2 de Mataró


Mataró blinda la instal•lació d’after-hours. LAjuntament aprofita el pla especial que restringeix la instal•lació de prostíbuls per incorporar-hi aquests locals i poder-ne delimitar les dimensions i distàncies respecte a d’altres equipaments.

El sector de l’audiovisual, eix central de la 5ena edició del Fòrum Innova 360ª. La trobada es celebrarà al palau de congressos del TecnoCampus del 16 al 21 de novembre.

En cultura,

El president dels Capgrossos, Carles Guanyabens, anuncia que plega coincidint amb el punt i final de la temporada. Els blaus posen el punt i final a la millor temporada castellera de la seva història completant la tercera tripleta màgica d’aquest any durant la 15ena diada de la colla.

En esports,

El Club Esportiu Mataró arrenca un punt in extremis al camp del Gironella, en un partit que va dirigir Gerard Floriach, el segon entrenador, des de la banqueta. Pep Barbany va decidir no desplaçar-se amb l’equip com un mesura de pressió més per instar al president oficiós, Lluís Sardà, a resoldre les qüestions econòmiques.El tècnic es manté a l’espera de la reunió que ha de mantenir aquest vespre amb el nou delegat de Lluís Sardà, el Senyor Florenci.

Fecha de publicación: 2010-11-08 19:35:03
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.89 MB | 30:06 minutos) Comentarios: 0

08112010 Informatiu Cultura

El museu Mollfulleda, d’Arenys de Mar, acull durant el mes de novembre dues exposicions molt interessants. D’una banda, durant aquest mes podrem veure i conèixer les primeres restes de rinoceront llanut identificades a Catalunya l’any 1914. A més, Mollfulleda va inaugurar ahir una exposició permanent per posar a l’abast de tots els ciutadans els tresors del patrimoni cultural d’Arenys a través dels cinc sentits amb col•laboració amb la Diputació de Barcelona i l’ONCE.

Fecha de publicación: 2010-11-08 19:23:33
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.63 MB | 24:34 minutos) Comentarios: 0

Diari ARA

Fecha de publicación: 2010-11-04 17:35:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (474.05 MB | 02:01 minutos) Comentarios: 0

El CCM presenta el protocol d’atenció a la infŕncia i l’adolescčncia amb risc

Presentat el protocol d’atenció a la infància i l’adolescència amb risc del Maresme elaborat pel Consell Comarcal. Un document que treballa de manera transversal i que compta amb la participació de tècnics referents als 5 àmbits d’intervenció: salut, educació, acció social, cossos de seguretat i justícia. L’objectiu és el de millorar la informació i la transmissió d’informació per tal de no fer patir més del compte als menors que es troben en una situació de risc. La consellera de serveis a les persones del Consell Comarcal del Maresme, Neus Serra, explica que el document recull les experiències dels diferents professionals i estableix criteris comuns d’actuació.
Aquest document permet als responsables d’infància tenir un retrat actualitzat de quines són les necessitats del Maresme en aquesta qüestió i quins són els recursos que té per poder-hi fer front. Les àrees bàsiques de Serveis Socials dels municipis poden detectar quan es produeixen situacions de risc i d’aquesta manera es poden posar en marxa els mecanismes necessaris. A partir d’aquest document, els diferents sectors implicats poden treballar en xarxa i coordinar-se millor per saber quan ha d’actuar cadascun d’ells.
D’altra banda, Serra assegura que darrerament s’ha detectat un increment del nombre de casos de menors que pateixen una situació de risc. De tota manera evita crear una alarma que considera innecessària, ja que ho atribueix, precisament a la millora dels circuits d’atenció que atenen als menors.

Fecha de publicación: 2010-10-29 18:54:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (707.2 MB | 03:01 minutos) Comentarios: 0

Lempresa mataronina TIC Salut impulsa historial mčdic a través dinternet

Primer va ser la recepta electrònica i la història compartida, i ara és l’accés dels ciutadans al seu historial mèdic a través d’internet. Un centenar de professionals de l’àmbit de la salut i les noves tecnologies participen al seminari que s’ha celebrat al Centre de Congressos del TecnoCampus per explicar-los en què consistirà aquesta iniciativa. La sessió d’avui estva dirigida a enginyers, tècnics i metges i l’objectiu és donar-los a conèixer quin serà el seu procés d’aplicació. De fet, aquesta iniciativa s’està posant en pràctica de manera pilot a Calella. Ara caldrà avaluar com està funcionant, què cal millorar i quines són les necessitats dels usuaris per poder ampliar-ho a tot Catalunya.

Fecha de publicación: 2010-10-29 18:48:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (482.91 MB | 02:03 minutos) Comentarios: 0

La ciutat commemora els 162č aniversari de larribada del ferrocarril

L’ofrena floral al monument a Miquel Biada ha tancat aquest migdia el conjunt d’actes que es fan a la ciutat per commemorar l’arribada del ferrocarril a la ciutat. Durant l’acte institucional al monument a Biada a la plaça que porta el seu nom i que està situada davant de l’estació, l’alcalde Joan Antoni Baron s’ha referit al tren orbital i ha assegurat que tot i que encara queden anys per veure acabat el primer metre de via, la seva construcció és un avanç molt important en la xarxa ferroviària catalana. En aquest sentit, Baron ha dit que de la mateixa manera que l’arribada del tren va suposar un canvi radical per la ciutat també ho serà el tren orbital. L’alcalde ha apuntat que l’impacte que tindrà per Mataró serà comparable al que ja va tenir en el seu moment el primer ferrocarril de la península que va arribar un dia com avui de fa 162 anys.<br>Per la seva banda, el descendent de Miquel Biada, Antoni Biada, president del cercle d’estudis del seu avantpassat, reivindica la vigència d’aquesta celebració. Segons el descendent de Biada, el context de crisi econòmica que vivim a dia d’avui és molt similar al de l’època en què va arribar el primer tren, que en aquell moment va representar una oportunitat com ara pot representar-la internet. La presentació del llibre "El carril de Mataró", un dels últims actes La presentació del llibre “El carril de Mataró - El primer tren de la península” que va tenir lloc ahir al vespre va ser una de les últimes activitats d’aquest programa. Un volum que tal i com explica Jaume Gras d’Edicions el Mirador, s’espera que tingui molt d’èxit perquè retrata un fet històric molt destacat i d’interès per la ciutat. Gras explica que coincidint amb el 162 aniversari de l’arribada del ferrocarril a Mataró aquest llibre pretén recollir els aspectes més destacats del procés de creació del carril de Mataró. A més, l’editor d’aquest volum explica que s’ha posat especial atenció en la figura de Miquel Biada com a impulsor d’aquesta fita històrica. Al mateix acte de presentació del llibre “El carril de Mataró” també va tenir lloc la conferència "El ferrocarril en el cinema" a càrrec de Jordi Font-Agustí. Aquest enginyer industrial no és el primer cop que ha participat en el conjunt d’actes de commemoració de l’arribada del ferrocarril. En aquest sentit, afirma que els mataronins són un públic entusiasta davant de temes relacionats amb el ferrocarril. Precisament avui fa 100 anys que es va fer el primer homenatge a Miquel Biada, 62 anys després de l’arribada del primer ferrocarril. Va consistir en el descobriment de dues plaques: una està situada al carrer Sant Antoni 18, a la façana de la casa on Biada va viure les últimes setmanes i, l’altra placa, està situada a la façana de l’estació de ferrocarril.

Fecha de publicación: 2010-10-28 19:24:52
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.69 MB | 07:21 minutos) Comentarios: 0

27102010 Informatiu Vespre


Els gossos dels indigents que van morir aquest cap de setmana, havien de ser traslladats de manera imminent a la gossera municipal. Els terrenys on es van produir els fets són de propietat privada però l’ajuntament estava fent un seguiment de la situació per retirar els animals i perquè l’indigent anés al centre d’acollida.

El Consorci Sanitari del Maresme, reconegut un any més com un dels millors de l’estat en el marc del programa Hospitals Top 20. L’Hospital de Mataró ha estat guardonat en la categoria dels Grans Hospitals Generals.

La Unió de Botiguers reclama la necessitat de remodelar urgentment l’eix cívic i comercial que haurà d’unir el Corte Inglés amb les zones comercials dels voltants. L’associació comercial considera que cal definir una línia comercial  mitjançant una pacificació del trànsit rodat i la instal•lació d’elements d’homogeneïtzació.

“Per adaptar-nos a un món canviant: formació, talent i creativitat” és el nom de la lliçó magistral que ha pronunciat aquest migdia el doctor Gabriel Ferraté, president de l’Institut Cerdà. Ho ha explicat durant l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2010-2011 a la Universitat del Tecnocampus

El gremi d’hostaleria i turisme dóna un missatge d’optimisme als seus agremiats durant la festa del sector. El president de l’entitat, Antoni Graupera, va animar els restauradors i hotelers a resistir i a seguir innovant per superar la crisi.

En cultura,

10 ballarines mataronines del Jove ballet de Catalunya es preparen per participar al Youth America Gran Prix. Un concurs on es seleccionen els millors ballarins de tot el món

Esports,
Còmode victòria (46 a 65) de l’equip femení del Platges de Mataró de Bàsquet el passat cap de setmana a la pista del Guadalajara. Blanca Garcia, Rosor Buch o Mireia Monleó van tornar a destacar en un grup que el proper cap de setmana rep el Canoe, un dels més forts de la categoria.

Fecha de publicación: 2010-10-27 19:02:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 29:59 minutos) Comentarios: 0

26102010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-10-26 18:25:27
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.82 MB | 21:02 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Corbacho

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CA;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> La força del PSC respecte el PSOE no es medeix amb el nombre de Ministeris que tenen els socialistes catalans. Així ho ha assegurat el ja ex ministre de treball, Celestino Corbacho, en una entrevista a Mataró Ràdio.

Segons l’ex ministre de Treball i número tres de la llista del PSC, José Luis Rodríguez Zapatero ha triat els nous ministres en funció de les necessitats del moment, no pas en funció de quotes.

Fecha de publicación: 2010-10-23 13:45:06
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.5 MB | 10:54 minutos) Comentarios: 0

20102010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-10-20 19:29:55
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.52 MB | 24:06 minutos) Comentarios: 0

19102010 Informatiu Cultura

Així ho ha assegurat l’artista, compositor i primer cyborg mataroní  de la història, Neil Harbisson durant l’espai l’entrevista de l’Informatiu Cultura. El mataroní assegura que el color és un camp molt ampli que cal analitzar amb deteniment. Confessa que, dia rere dia, descobreix -a partir dels sons que capta el seu aparell electrònic- noves percepcions vinculades amb el color i l’entorn. Harbisson va néixer fa vint-i-vuit anys amb una anomalia visual, l’acromatopsia, que només li permet veure el món en blanc i negre. Precisament, aquesta disfunció ha obligat a Neil Habisson ha desenvolupar una capacitat més analítica i, a més, la inquietud per conèixer l’ha impulsat a conjugar color i so com un concepte únic.

Fecha de publicación: 2010-10-19 19:18:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.54 MB | 19:49 minutos) Comentarios: 0

Correllengua ALELLA


Alella celebra, a partir de dimecres, el Correllengua tres setmanes més tard que ho fes Mataró. El municipi maresmenc acollirà la flama del correllengua, símbol de la festa, amb tots els honors, amb propostes molt variades durant els propers dies.Recupera lentrevista amb Carles Pèrez, un dels membres de la coordinadora Cal daquest municipi.

Fecha de publicación: 2010-10-18 19:08:49
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.14 MB | 04:59 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Joana Ortega

Hi haurà cara a cara entre José Montilla i Artur Mas si el primer dels debats és en català. Així de contundent s’ha mostrat la cap de campanya de CiU, i número 2 de la llista dels nacionalistes, Joana Ortega, durant una entrevista a Mataró Ràdio. Ortega considera que, si el català és la llengua vehicular al Parlament i també entre Mas i Montilla, el més natural seria que el primer cara a cara fos en català.

Durant l’entrevista, Ortega va esquivar parlar de pactes post-electorals assegurant que Convergència i Unió estava lluitant per guanyar les eleccions amb prou majoria com per poder governar en solitari. També va explicar el que es perfila que serà la proposta estrella de Convergència i Unió durant aquesta campanya: aconseguir el concert econòmic per Catalunya. En aquest sentit, la número 2 de la candidatura nacionalista lamenta que el PSOE i el PP no facin costat a Convergència i Unió com sí que van fer-ho al País Basc i Navarra.

Pel que fa a temes de la comarca, Joana Ortega va reconèixer que cal planificar una solució consensuada amb el territori per posar fi al problema de les platges. Per Ortega, no té cap sentit anar abocant cada any una milionada d’euros en forma de sorra que després s’emporta la primera llevantada.

Fecha de publicación: 2010-10-18 09:11:44
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.66 MB | 16:00 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Albert Rubí

Fecha de publicación: 2010-10-17 13:40:15
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (959.77 MB | 04:05 minutos) Comentarios: 0

La llevantada del pont del Pilar deixa sense sorra part de les platges


La Direcció General de Protecció Civil ha desactivat a mig matí les fases dalerta per vent, pluges i mala mar a Catalunya, que estaven activats des del passat 9 doctubre per meteorologia adversa. Poca estona després, però, s’ha reactivat lalerta pel risc dinundacions de rius i rieres al Baix Empordà. A la comarca, la llevantada d’aquest pont del Pilar ha tornat a deixar sense sorra part de les platges del Baix Maresme. Cabrera, Vilassar i Premià les havien regenerat aquest mateix estiu, fa menys de 3 mesos, en una operació que va costar més de 2 milions d’euros. Per enèsima vegada, el mar ha tornat a engolir la platja. L’alcalde, Joan Antoni Baron, reclama la unitat de tots els pobles afectats per trobar, conjuntament amb les administracions competents, una solució definitiva. Baron reclama la solució definitiva perquè, a més a més de la desaparició de la sorra, els temporals tenen un important impacte econòmic en els municipis afectats, ja que sovint són els ajuntaments qui han de reposar els serveis de les platges que també es veuen malmesos per les llevantades.
La primavera passada el secretari de mobilitat, Manel Nadal, reconeixia que el transvasament de sorra seguiria sent necessari a les platges del Maresme. En aquest sentit, Baron apunta que hauran de ser els tècnics qui determinin si la solució ha de passar per la regeneració de la sorra. En qualsevol cas, però, ha dit que si es segueix fent el transvasament, aquest ha de ser més durador que l’últim, que amb prou feines ha durat 3 mesos.
Per la seva banda, l’alcalde de Premià de Mar Miquel Buch ha explicat en una entrevista a l’informatiu migdia que la voluntat del seu municipi és que els consistoris del Baix Maresme, Montgat, el Masnou i Vilassar col•laborin per trobar una solució al problema de la sorra de les platges conjuntament. A més valora positivament la voluntat de Mataró de sumar-se a aquesta empresa i es desmarca de la posició de Cabrera, que apunta la possibilitat de denunciar el ministeri, la Direcció General de Costes i el Port de Mataró.
D’altra banda, Buch assegura que cada cop queda més clar que la regeneració de la platges tal i com es porta a terme a dia d’avui no és la millor opció. L’alcalde de Premià assegura que és la solució més cara, perquè cada vegada es perden els diners invertits, i per tant la que menys garanties ofereix.
Precisament lAjuntament de Cabrera de Mar (Maresme) presentarà un contenciós administratiu contra el Ministeri de Medi Ambient, la Direcció General de Costes i el Port de Mataró per la pèrdua de sorra a la platja del municipi. Lalcalde, Joan Vilà, considera que la inversió que fan aquestes administracions per regenerar les platges del Maresme no serveix per a res, ja que la sorra torna a desaparèixer amb el primer temporal de la tardor. Segons lalcalde cal un projecte més estable, com la construcció despigons submergits que evitin que la sorra marxi amb les ventades i els corrents marins. El contenciós està avalat per un estudi mediambiental extern que ha encarregat lAjuntament a lempresa Europrincipia.

Fecha de publicación: 2010-10-13 19:49:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.01 MB | 08:46 minutos) Comentarios: 0

11102010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-10-11 19:43:17
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.72 MB | 24:59 minutos) Comentarios: 0

05102010 Informatiu Cultura

Mataró no queda òrfena de cinema de qualitat amb la desaparició de la mostra de cinema. Així de contundent s’ha mostrat Jacint Fornols, membre de  de la organització d’aquest certamen que aquest any hagués arribat a la seva 34ena edició.

Fecha de publicación: 2010-10-05 19:56:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.6 MB | 24:27 minutos) Comentarios: 0

Calamarenys assaboreix el seu quinzč aniversari

Fecha de publicación: 2010-10-04 17:42:00
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.21 MB | 05:17 minutos) Comentarios: 0

01102010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-10-04 14:57:57
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.49 MB | 23:57 minutos) Comentarios: 0

28092010 Informatiu Cultura

Entrevista amb el guitarra i veu del grup The Black Rose Road, Rúben Martínez

Fecha de publicación: 2010-09-28 18:23:35
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.3 MB | 18:47 minutos) Comentarios: 0

21092010 Informatiu Cultura

Els fotògrafs mataronins, Xènia Sola i Albert Canalejo ens deixen veure la realitat del Sàhara a través de les seves paraules i a partir del 30 de setembre a l’exposició que s’inaugurarà a Caixa Laietana

Fecha de publicación: 2010-09-21 18:39:49
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.13 MB | 22:25 minutos) Comentarios: 0

Manifestació de recolzament al president de lAAVV del Pla den Boet

Més d’un centenar de persones mostra suport al president de l’associació de veïns del Pla d’en Boet, Quim Navarro i el rector de la Parròquia de la Mare de Déu de Montserrat, Josep Lluís Socias, en una concentració silenciosa que s’ha celebrat aquest migdia davant de l’església. Els manifestants també han volgut mostrar el seu recolzament als veïns del barri que han rebut insults i desqualificacions en les darreres setmanes. Una polèmica que va saltar a principis del mes d’agost arran del trasllat del centre de menors del Mas Sant Jordi a les dependències de la Parròquia de la Mare de Déu de Montserrat al carrer Castaños. En el manifest que han llegit a la sortida de la missa del diumenge, els veïns concentrats han expressat el seu rebuig als insults, a les coaccions i a les mentides que han hagut de suportar, tal com asseguren.

Fecha de publicación: 2010-09-19 14:06:49
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.28 MB | 05:35 minutos) Comentarios: 0

17092010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-09-17 19:29:31
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.3 MB | 23:08 minutos) Comentarios: 0

15092010 Aniversari Mataró Rŕdio

L’emissora municipal ha celebrat aquest cap de setmana els seus primers 4 anys al servei dels mataronins.Per estrenar aquesta nova temporada, s’ha preparat una nova campanya a través de les cartelleres distribuïdes per la ciutat. Sota el lema “5 anys escoltant, sentint i vivint la ciutat” es volen transmetre els principis de l’emissora: pluralitat i rigorositat informativa, participació i contribució a la normalització de la llengua catalana.

La nostra companya, Helena Novellas ha preparat un reportatge per repassar la trajectòria de l’emissora municipal des dels seus inicis i fins avui

Fecha de publicación: 2010-09-15 18:25:49
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.41 MB | 23:37 minutos) Comentarios: 0

13092010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-09-15 18:27:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.27 MB | 23:00 minutos) Comentarios: 0

nova temporada de Mataró Rŕdio

Mataró Ràdio enceta la cinquena temporada amb la voluntat de refermar laposta per internet i arribar a oferir el servei de ràdio a la carta.

Fecha de publicación: 2010-09-13 13:43:37
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (848.53 MB | 03:37 minutos) Comentarios: 0

Tensió entre els veďns carrer Castańos

La polèmica sobre el trasllat del Mas Sant Jordi deriva en un duríssim enfrontament entre els veïns del carrer Castaños i el President de l’Associació de Veïns del Pla d’en Boet, Quim Navarro. Una quarantena de veïns van sortir al carrer aquest cap de setmana per exigir transparència i informació a la persona que- en teoria- hauria d’exercir el seu paper com a portaveu de la voluntat dels veïns

Fecha de publicación: 2010-09-12 14:01:17
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (699.75 MB | 02:59 minutos) Comentarios: 0

11 de setmbre. Diada Nacional de Catalunya

Avui és 11 de Setembre. Diada Nacional. Una jornada que aquest any ve marcada per la polèmica sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, pels referèndums independentistes i també la crisi Arguments que fan pensar que aquesta serà una diada més reivindicativa que mai.

Fecha de publicación: 2010-09-11 13:54:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.03 MB | 08:53 minutos) Comentarios: 0

10092010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-09-10 19:45:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.45 MB | 23:48 minutos) Comentarios: 0

090910vespre

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CA; mso-fareast-language:ES;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> La FEDAIA, la federació d’entitats i associacions d’atenció a la infància i a l’adolescència reivindica la seva tasca i denuncia l’estigmatització que es fa dels menors que es troben sota tutela de l’administració. L’entitat ha expressat el seu rebuig davant de situacions com la que s’ha produït al barri de Pla d’en Boet.

 
Els veïns de Peramàs-Esmandies reclamen la rehabilitació del casal de barri. El president de l’associació de veïns, Cosme Varela, acusa el govern municipal de no haver fet cap tipus de manteniment en 30 anys. L’alcalde assegura que s’estan enllestint els treballs previs per elaborar el pla director que marcarà el full de ruta per rehabilitar l’edifici catalogat.

El Partit Popular no farà l’ofrena floral de l’onze de Setembre. Els populars asseguren que no volen participar d’un acte que no forma part d’una diada integradora i on s’acaba cridant a favor de la independència.


Cultura,
El fotògraf Miquel Arnal presenta una exposició sobre la fotografia publicitaria a Espanya. Un total de quatre sèries de fotografies en blanc i negre composen aquesta exposició fotogràfica que s’exposarà  des d’avui a l’Ateneu de Caixa Laietana.

Esports,
La plantilla del Platges de Mataró va viure, amb especial atenció, el partit d’ahir entre les seleccions de Sèrbia i d’Espanya. El combinat balcànic va derrotar l’espanyol en els quarts de final del Mundial de Turquia.

Fecha de publicación: 2010-09-09 19:20:22
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.86 MB | 29:59 minutos) Comentarios: 0

08092010 Informatiu Cultura

Estats Units, França i Anglaterra. Aquests van ser els indrets on Anna Galdon, Laura Cera i Marc Flynn van completar la seva formació. Les veus de lexperiència daquests joves han protagonitzat lespai de tertúlia de lInformatiu Cultura. Tres joves emprenedors que van decidir, ara fa un any, complementar la seva formació professional fora de les fronteres catalanes.

Fecha de publicación: 2010-09-08 19:43:15
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.24 MB | 22:53 minutos) Comentarios: 0

07092010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-09-07 19:00:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.86 MB | 16:52 minutos) Comentarios: 0

01092010 CULTURA

Fecha de publicación: 2010-09-01 19:36:54
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.48 MB | 19:35 minutos) Comentarios: 0

El crític dart, Pere Pascual retrata la pintora mataronina Emília de Torres

Fecha de publicación: 2010-08-31 17:39:11
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (755.16 MB | 03:13 minutos) Comentarios: 0

230810vespre

Cau pràcticament un 50% la creació de noves empreses a Mataró en els últims 3 anys, segons publica el diari El Punt
Així, si el 2007 es va registrar el naixement de 399 nous negocis, aquesta dada ha caigut fins a les 223 durant el 2009.

Les residències canines segueixen percebent la crisi econòmica tot i que aquestes vacances han notat un increment de les reserves
Aquest any hi ha hagut un 18 per cent més d’animals allotjats respecte el 2009, però encara caldria un increment del 12 per cent per assolir un volum de feina comparable al dels temps de bonança econòmica

Cultura,
Els Capgrossos de Mataró acaben les vacances avui i demà mateix comencen els seus assajos
Després d’una jornada de Santes certament complicada i també d’un mes de descans volem saber com encaren, els de la camisa blava, aquest tram de la temporada
En parlarem en directe amb el cap de comunicació dels blaus, Albert Rubí

La proposta del dia...

Tordera arrenca la seva festa major amb una setmana plena d’activitats per totes les edats. (...)
Oficialment, la celebració de la seva festa popular comença aquest vespre amb el pregó i també amb el seguiment de la missa d’ofici solemne dedicada al seu patró, Sant Bartolomeu

Esports,
El Club Esportiu Mataró empata a un al camp del Palafrugell en el primer partit amistós d’aquesta pretemporada. Marc Ariño, que va marcar en el temps afegit, comença a justificar el seu fitxatge.

Fecha de publicación: 2010-08-23 19:27:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (7.78 MB | 33:59 minutos) Comentarios: 0

06072010 Informatiu CULTURA

Entrevista en directe a la directora del Festival Shakespeare de Mataró, Montse Vellvehí

Fecha de publicación: 2010-07-06 20:21:22
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.63 MB | 24:34 minutos) Comentarios: 0

06072010Informatiu vespre

Fecha de publicación: 2010-07-05 20:04:16
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.84 MB | 29:54 minutos) Comentarios: 0

02062010 Informatiu Cultura

Tota lactualitat del cap de setmana al suplement del cap de setmana de linformatiu cultura

Fecha de publicación: 2010-07-02 20:24:47
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.39 MB | 23:33 minutos) Comentarios: 0

27062010 Informatiu migdia

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CA; mso-fareast-language:ES;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->
Mataró completa el seu mapa de Poliesportius amb la inauguració aquest matí del Municipal del Carrer d’Euskadi.
El nou poliesportiu acollirà un centre de tecnificació de gimnàstica, i també s’estudia fer el mateix amb el voleibol.

Fecha de publicación: 2010-06-27 14:02:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.84 MB | 29:52 minutos) Comentarios: 0

26062010 Informatiu migdia

Fecha de publicación: 2010-06-27 14:00:54
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (7.27 MB | 31:44 minutos) Comentarios: 0

23062010 Informatiu Cultura

Repàs a totes les activitats que es duran a terme a la ciutat per celebrar la revetlla i el pont de Sant Joan

Fecha de publicación: 2010-06-23 19:34:27
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.41 MB | 23:37 minutos) Comentarios: 0

22062010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-06-22 19:40:11
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5 MB | 21:50 minutos) Comentarios: 0

Lčxit de la consulta i la moció sobre el vel protagonitzen una agitada edició de La Tertúlia (política)

Lèxit de la consulta de diumenge passat i la moció sobre el vel integral que es debatrà al proper ple han protagonitzat aquesta tarda una edició intensa i agitada de lespai La Tertúlia (política) dels serveis informatius de Mataró Ràdio. Al debat hi han participat el cap del grup municipal de Convergència i Unió, Joan Mora; el cap de comunicació del PSC mataroní, Ivan Pera; el president local dERC, Antoni Soy; el vicesecretari dorganització del PP Adam Alonso; el parlamentari dICV Salvador Milà i el membre de la CUP Joan Jubany.

La primera part sha dedicat al bon resultat de la consulta independentista de diumenge, que va mobilitzar 23.000 persones. En aquest sentit, el president de la secció local dERC Antoni Soy va apuntar que ara cal posar els esforços en la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a convocar un referèndum vinculant a Catalunya sobre el destí del país. La segona meitat de lhora de tertúlia ha estat perquè els diferents grups polítics posessin de relleu els diferents posicionaments dels partits respecte la qüestió, en el que sha convertit en una dura crítica de totes les formacions cap al capteniment del Partit Popular.

Fecha de publicación: 2010-06-22 17:49:10
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (12.15 MB | 53:05 minutos) Comentarios: 0

21062010 Informatiu Cultura

La informació de la teva comarca

Fecha de publicación: 2010-06-21 19:16:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.25 MB | 22:56 minutos) Comentarios: 0

16062010 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-06-17 19:43:37
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.2 MB | 22:42 minutos) Comentarios: 0

Els sindicats creuen que Caixa Laietana pot cobrir amb prejubilacions la reducció de plantilla

Caixa Laietana pot resoldre la reducció de plantilla que comporta la fusió freda que ha signat amb prejubilacions. Així ho assegura el representant de l’UGT SECA sindicat majoritari de l’entitat d’estalvis, Pere Soler, que assegura que està previst que en el total del grup, integrat per les 7 caixes, s’hagi de retallar entre un 10 i un 12 per cent de la plantilla. Soler assegura que la feina dels sindicats serà aconseguir que aquest pas tingui un impacte mínim a la plantilla.
CCOO es pronuncia en el mateix sentit. El seu secretari general a Caixa Laietana, Esteve Martínez, explica que si són certes les xifres que ha plantejat l’entitat d’estalvis es podrà portar a terme la reducció de plantilla que calgui a través de prejubilacions. Martinez afegeix que ara per ara és l’única via que tenen en compte des dels sindicats tot i que s’ha de considerar a partir de quines edats es portaran a terme.
Una fusió freda que fa pensar en alguns casos, i com sentíem ahir per veu de l’economista Pere Soler, que es tracta d’un primer pas per una futura absorció. En aquest sentit el representant de l’UGT SECA assegura que encara que es podria donar el cas que la fusió freda es mantingués tal i com s’ha pactat d’entrada, el més provable és que s’acabi produint una integració en una sola entitat.
Martinez, des de CCOO, assegura que cal veure com funciona una experiència com és la fusió freda en un termini de 4 o 5 anys. De tota manera el secretari general de Comissions a Caixa Laietana és del parer que ja d’entrada l’objectiu final és aconseguir formar una sola entitat.

Fecha de publicación: 2010-06-15 19:42:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.16 MB | 05:03 minutos) Comentarios: 0

15062010 Informatiu Cultura

Recuperem lentrevista amb la Directora de la Biblioteca Pompeu Fabra

Fecha de publicación: 2010-06-15 18:47:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.08 MB | 22:10 minutos) Comentarios: 0

15062010 Tertúlia

El procés dintegració de Caixa Laietana al SIP centra la tertúlia dels informatius de Mataró Ràdio

Fecha de publicación: 2010-06-15 18:04:09
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (12.29 MB | 53:40 minutos) Comentarios: 0

Mataró, la ciutat amb més taxa datur i on el preu dels pisos nous és més elevat

Mataró és la ciutat amb més taxa datur i on el preu dels pisos nous és més elevat. Així ho indica lestudi estadístic Perfil de la ciutat, que recull dades de 10 ciutats mitjanes de la província de Barcelona. Lestudi sha presentat aquest migdia a Terrassa, però es pot consultar complert a través del web perfilciutat.net.

Els Fons Estatals per l’Ocupació generen aquest 2010 135 llocs de treball més dels previstos. Segons la previsió, els diferents projectes havien de d’ocupar a 322 persones de les quals 57 són nous contractats. Un augment respecte la xifra inicial que la regidora de serveis centrals, Montse López, atribueix a la concreció que assoleixen les xifres un cop s’adjudiquen els projectes. López recorda que de cara a l’any que ve difícilment el govern de l’estat atorgarà ajudes als municipis, tal i com s’ha fet en els darrers dos anys amb els Fons Estatals per l’Ocupació. En aquest sentit, la regidora de serveis centrals assegura que es perdran uns fons que permeten donar una resposta immediata a la manca d’ocupació.

De les 21 actuacions previstes en l’edició 2010 dels anomenats fons Zapatero, se n’ha enllestit una, la millora de les instal•lacions elèctriques de la biblioteca Pompeu Fabra, de Ca l’Arenas i del Teatre Monumental. Ara per ara hi ha en marxa 14 projectes més que, per complir amb els requisits dels fons estatals, s’han d’haver acabat abans que tanquem el 2010.<br>Aquesta segona edició dels fons provinents de l’estat dediquen 2milions 600mil euros a despesa social. És la primera vegada que els municipis poden dedicar aquesta suma a endeutament ordinari. L’ajuntament de Mataró dedica aquests fons a la prestació de serveis socials bàsics, al centre municipal d’acollida o al manteniment i neteja dels centres escolars, entre d’altres.

Fecha de publicación: 2010-06-10 20:11:44
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.04 MB | 04:32 minutos) Comentarios: 0

09062010 Informatiu Cultura

La companya Cristina Salad conversa amb el periodista i escriptor, Albert Calls sobre lúltim llibre del maresmenc: "El quadern dAlbert Calls". Un volum editat gràcies als articles, retalls i reflexions interessants recopilades durant els últims cinc anys en del seu blog

Fecha de publicación: 2010-06-09 19:31:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.17 MB | 22:34 minutos) Comentarios: 0

040610INFOCULTURA

Cap de setmana frenètic a la ciutat. El barri de lHavana, Cerdanyola i també els veïns del Pla den Boet celebren les seves festes populars i, a més, els Capgrossos bufen les espelmes del seu 14è aniversari

Recupera lInformatiu Cultura - suplement del cap de setmana - davui divendres, 4 de juny

Fecha de publicación: 2010-06-04 19:49:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.38 MB | 23:31 minutos) Comentarios: 0

03062010 Informatiu Vespre


El paquet de mesures urgents per reduir el dèficit públic aprovat pels governs espanyol i català centraran gran part de la sessió plenària d’aquest vespre
6 de 31 punts que hi ha a l’ordre del dia tractaran la tisorada
Anirem en directe fins al saló de sessions de l’ajuntament

Abacus absorveix les participacions que Robafaves tenia a Actua i assumeix la gestió en solitari de la llibreria de la plaça de la Muralla. Serà la primera botiga Abacus de la comarca i oferirà descomptes als 18mil socis que la cooperativa té al Maresme.

Tornen a casa els 49 veïns de l’edifici d’habitatges del carrer Fortuny que ahir van ser desallotjats després que una excavadora que treballava al solar del costat fes un forat de tres metres d’amplada per 4 d’alçada al seu edifici.
Tècnics municipals i de la promotora que feia les obres han reparat la paret afectada i s’ha assegurat els pilars de l’immoble que van quedar al descobert, així com les esquerdes que han aparegut.

La plataforma ‘Mataró, aturem la guerra’ reclama a les administracions que expressin el seu rebuig i condemna a l’atac d’Israel
A més la plataforma exigeix al govern espanyol que retiri el seu ambaixador a Israel fins que s’aclareixi l’atac sofert dilluns per la missió humanitària

La tercera edició de l’Ecofira fa el ple
Un certamen que se celebra des de demà i fins diumenge a Mataró i on hi participen gairebé una trentena d’expositors

El director de la Universitat Oberta de Catalunya, Lluís Pastor, protagonista del sopar-debat “Lideratges, avui”. La trobada s’emmarca en la Tercera Jornada “Valors i Compromís”, que aquest any s’ha dedicat a la llibertat.

En cultura,

La Mostra d’art social arriba a la seva quarta edició amb la voluntat de consolidar-se i créixer
Des d’avui i fins dissabte, diverses activitats organitzades conjuntament entre la Casa de la Música, el taller d’idees i l’Arcàdia intentaran donar a conèixer les manifestacions d’art lligades amb l’àmbit social.


Esports,

El calendari és favorable al Club Hoquei AGD Mataró i l’equip manté intactes les opcions de salvar-se. Així ho creu un dels seus jugadors, Eric Florenza. Falten dues jornades pel final i els mataronins han de remuntar 3 punts.L’AGD juga dissabte al vespre a la pista del Raspeig.

Fecha de publicación: 2010-06-03 20:18:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.84 MB | 29:54 minutos) Comentarios: 0

03062010 Diari de la Música

George Mileson, artista que fa tribut a Bruce Springsteen, presenta demà divendres a Privat el seu darrer treball, “Leap of faith, a tribute to Bruce Springsteen”. A més, coneix tots els detalls sobre el concert de demà “Una nota, una Mirada” que inaugurà l’exposició “Botijos de la luz”.

Fecha de publicación: 2010-06-03 19:21:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.25 MB | 22:56 minutos) Comentarios: 0

Abacus absorveix lActua

Abacus absorveix les participacions que Robafaves tenia a Actua i assumeix la gestió en solitari de la llibreria de la plaça de la Muralla. Serà la primera botiga Abacus de la comarca i oferirà descomptes als 18mil socis que la cooperativa té al Maresme.

Fecha de publicación: 2010-06-03 09:58:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.19 MB | 05:11 minutos) Comentarios: 0

01062010 Informatiu Cultura

Els Capgrossos de Mataró celebren el seu 14è aniversari. Albert Rubí, portaveu dels blaus i col·laborador habitual del programa de Mataró Ràdio "Mirant amunt" repassa, durant lespai dentrevista, la trajectòria duna de les colles castelleres de referència de Catalunya

Fecha de publicación: 2010-06-01 18:54:33
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.99 MB | 21:49 minutos) Comentarios: 0

31052010 Informatiu VESPRE

Caixa Laietana conservarà el nom, les oficines i l’obra social. L’entitat d’estalvis mataronina, que tot just inicia converses per tirar endavant la SIP amb Caja Madrid i 4 caixes més de l’estat espanyol, assegura que no haurà d’acomiadar treballadors i que continuarà sent una caixa catalana, arrelada a Catalunya.


L’alcalde considera que la SIP per la que ha optat Caixa Laietana és una bona opció. Joan Antoni Baron recorda que d’aquesta manera es garanteix el manteniment de la personalitat jurídica de l’entitat d’estalvis mataronina, l’activitat comercial i la gestió de l’obra social al territori.

Només la prohibició total de fumar als llocs públics serà determinant perquè els joves no comencin a fumar. Així de contundent s’ha mostrat la cap de prevenció de riscos laborals del Consorci Sanitari del Maresme, la doctora Gemma Tàpies.

No es pot criminalitzar tota la comunitat musulmana per les dones que se senten sotmeses per portar vel islàmic.
Així ho assegura el president de l’associació Alouahda, Hicham Bouricha en el marc de la polèmica creada entorn l’ús d’aquestes peces de roba de tradició musulmana

Mataró Ràdio arriba als 22mil oients i es consolida com la ràdio local més escoltada al Maresme i al conjunt d’emissores de la xarxa del consorci de comunicació local de Catalunya. Des de principis d’any, aquesta emissora ha guanyat 3mil oients.


En cultura,
El cantautor Miquel Abras presenta al cafè cultural El Dau les cançons del seu darrer disc, “Temps de zel”. El disc que va sortir a la llum al gener d’aquest mateix any es va produir a l’estudi de Casamurada.


Esports,
El Club Hoquei AGD Mataró empata a dos contra el Sant Feliu i continua en zona de descens. Els mataronins són a tres punts de la permanència i en queden sis en joc.

Fecha de publicación: 2010-05-31 19:30:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (8.02 MB | 35:01 minutos) Comentarios: 0

31052010 Informatiu Cultura

Lactualitat de la comarca, a lInformatiu Cultura. Cada dilluns.

Fecha de publicación: 2010-05-31 19:31:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.25 MB | 22:56 minutos) Comentarios: 0

28052010 Informatiu Cultura

Suplement del cap de setmana.

 

 

Fecha de publicación: 2010-05-28 19:20:09
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.25 MB | 22:56 minutos) Comentarios: 0

270510vespre

El jutge torna a imputar el regidor d’urbanisme, Ramon Bassas, per l’afer de Can Fàbregas i obliga a paralitzar una altra vegada l’acabament del trasllat de la nau catalogada. Com que en una anterior interlocutòria s’anul•lava la imputació de Ramon Bassas i també la seva declaració, ara el regidor d’urbanisme haurà de tornar a anar a declarar davant del jutge.

Renfe garanteix la mobilitat dels viatgers en la jornada de vaga de 24 hores de demà convocada a nivell estatal per CCOO i la CGT
El servei serà del 66% entre les sis i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre, els períodes de màxima demanda

El Congrés convalida  el decret amb mesures com la rebaixa del sou dels funcionaris o la congelació de les pensions. El paquet d’austeritat s’ha aprovat per la mínima, només amb els vots a favor del PSOE.

Convergència i Unió vol que els tècnics municipals estudiïn i revisin tot el procediment mitjançant el qual es va atorgar la llicència per obrir un macroprostíbul a la Via Sèrgia. Els nacionalistes volen demostrar que l’atorgament d’aquesta llicència es va fer erròniament i que, per tant, el govern la podria anul•lar.

Catalunya assoleix la xifra d’immigració en situació irregular més baixa des del 2002. Així ho ha detallat el secretari d’immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, a Mataró, durant un seminari per donar a conèixer el marc normatiu que regula els processos d’empadronament de les persones immigrades
 
El programa de televisió “El Hormiguero”, guardonat amb un Premi GIMM. Els premis, que han arribat a l’onzena edició, reconeixen la tasca de persones, institucions, mitjans de comunicació i empreses que treballen en pro dels discapacitats físics.

En cultura,

700 alumnes d’escoles mataronines es reuniran aquest cap de setmana al Teatre Monumental per cantar la balada del retorn
Un acte que forma part del projecte Cantània que organitza l’Auditori de Barcelona

En esports,


El tècnic del Platges de Mataró, Joan González, reflexiona aquests dies sobre la conveniència de seguir al club. Dimarts, en unes declaracions a Mataró Ràdio, explicava que no se sent estimat i obria una porta a l’adéu. El president de la Unió, Joan Ventura, que sempre ha apostat per ell, espera convèncer el tècnic perquè segueixi. Ventura i González s’han de reunir dimarts que ve per parlar sobre el futur del tècnic a l’entitat mataronina.

 

Fecha de publicación: 2010-05-27 19:47:20
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.85 MB | 29:55 minutos) Comentarios: 0

25052010 Informatiu Cultura

LArgentina celebra els 200 anys de la seva independència amb 3 mataronins com a protagonistes del seu bicentenari

Fecha de publicación: 2010-05-26 19:32:40
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.49 MB | 23:57 minutos) Comentarios: 0

25052010 Informatiu Cultura

Divendres, 28 de maig sestrena lobra "les nenes no haurien de jugar a futbol" al teatre Versus de Barcelona. Lactriu mataronina, Sara Espígol és una de les protagonistes sota la direcció de Marta Buchaca.

Fecha de publicación: 2010-05-25 20:02:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.88 MB | 21:19 minutos) Comentarios: 0

Parc

Fecha de publicación: 2010-05-23 13:52:17
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (653.06 MB | 02:47 minutos) Comentarios: 0

220510MIGDIA

Els ajuntaments també hauran de retallar el sou dels seus funcionaris una mitjana del 5%. Així consta al decret aprovat pel consell de ministres aquest dijous, que deixa llibertat als ajuntaments perquè decideixin quina reducció apliquen a cada nivell de funcionaris.

Precisament, les entitats municipalistes estudien recomanar una retallada dels sous dalcaldes i regidors.Per la Federació de Municipis de Catalunya sha de distingir clarament entre els grans ajuntaments –on hi ha més edils en dedicació exclusiva total o parcial- els mitjans i els petits.

El nou parc central celebra avui el seu desè aniversari. Un espai que representava el final del projecte que havia consistit en conformar urbanísticament la capital del Maresme. Escoltarem un reportatge sobre aquesta dècada de vida de nou parc.

L’ONG Submón vol implicar pescadors i usuaris d’embarcacions en la preservació dels cetacis. 4 de les 8 espècies de dofins i balenes que hi ha al Mediterrani viuen davant de la costa del Maresme.

Mostrar les activitats que es realitzen a l’interior de la mesquita mataronina Annour
És la intenció de la 6ena jornada de portes ofertes que l’Associació Cultural Islàmica Annour ha organitzat per demà dissabte.

En cultura,

La Mostra d’art social arriba a la seva quarta edició amb la voluntat de créixer i consolidar-se. Aixa ho afirma una de les seves organitzadores, Carme Prats. Una iniciativa que tindrà lloc els propers dies 3, 4 i 5 de juny per donar a conèixer la feina artística que es fa per estimular i afavorir canvis a nivell social.

Esports,

A les 18 hores les noies dAlbert Illa jugaran la primera semifinal davant lEstudiantes de Madrid, un dels equips més forts de la categoria. Laltra semifinal la disputaran el Caja Canàries, guanyador de les dues útlimes edicions del torneig i gran favorit, i el Ros Casares de València.

El Joventut Handbol Mataró senfrotna aquest vespre, a les vuit, en el partit de tornada dels quarts de final de la Copa de Catalunya amb la Roca. Partit de tornada dels quarts de final de la Copa; podria ser lúltim de Josep Maria Guiteras en cas de derrota.

Fecha de publicación: 2010-05-22 14:00:07
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.85 MB | 29:56 minutos) Comentarios: 0

parc central

Fecha de publicación: 2010-05-21 13:40:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (979.31 MB | 04:10 minutos) Comentarios: 0

Mataró té un nombre adequat d’efectius policials

Mataró té un nombre adequat d’efectius policials. Així ho assegura el nou cap de la comissaria dels mossos d’esquadra Josep Maria Cavaller davant les freqüents preguntes al ple sobre la inseguretat a la ciutat. Cavaller ha afirmat, en una entrevista als informatius de Mataró Ràdio, que la ràtio d’agents, entre la policia local i els mossos d’esquadra, és correcta en relació al nombre d’habitants que té Mataró.

Fecha de publicación: 2010-05-16 05:42:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.31 MB | 05:43 minutos) Comentarios: 0

Afectacions a la N-2 per la Challenge Costa de Barcelona Maresme

La celebració de la mitja Challenge Costa de Barcelona Maresme tornarà a tancar la circulació de la N2 al seu pas  per la comarca. El tall de la Nacional 2 començarà a 2/4 de 7 del matí de diumenge, entre Calella i Mataró. La carretera estarà tancada fins a  2/4 de 4 de la tarda. Com l’any passat, en les dues edicons de la Challenge, no es podrà circular per la via tot i que habiliten un carril perquè els veïns dels municipis afectats puguin accedir a casa seva. L’autopista C32 també será gratuita mentre duri la prova esportiva, en el tram de la comarca que va de Calella a Mataró.

Fecha de publicación: 2010-05-15 07:55:26
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.03 MB | 04:30 minutos) Comentarios: 0

14052010 Informatiu Cultura

La Romeria Rociera protagonista daquest cap de setmana a Mataró

Fecha de publicación: 2010-05-14 13:25:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.39 MB | 23:33 minutos) Comentarios: 0

100510vespre

6 de les empreses que s’havien d’instal•lar a l’edifici de negocis del Rengle s’han desdit i no arribaran, finalment, Mataró. 3 d’aquestes havien signat un primer compromís per instal•lar-se a la ciutat, mentre que les altres 3 s’havien mostrat interessades, tot i que no havien signat cap document.

Mataró destina aquest any més de 414mil euros a projectes de cooperació i campanyes de sensibilització. L’aportació s’ha reduït en 150mil euros respecte l’any passat per la crisi econòmica.

La tercera jornada valors i compromís pretén reflexionar sobre la llibertat.
Una trobada, organitzada per la revista Valors, que compta com a estrella convidada la consellera de justícia Montserrat Tura.

La crisi econòmica impedeix que la Romeria Rociera creixi. La organització reconeix que aquest any la celebració, que tindrà lloc el proper cap de setmana a Mataró, quedarà una mica retallada encara que per al públic serà poc perceptible.

El forn de terrissaire i el tram de muralla descoberts fa 3 anys a un solar de la muralla del Tigre, es documentaran però no seran visitables.
La troballa, que es va fer pública a principis de 2007, ha encallat durant més de 3 anys el projecte immobiliari del propietari.

En cultura,
Els capgrossos de Mataró aixequen al barri de Sants la primera torre de 8 folrada de la temporada. Els blaus completen l’actuació amb el 4 i el 3 de 8.

En esports,

El Club Esportiu Mataró perd a casa contra el Tortosa, 1 a 2, i ja és, matemàticament, equip de Regional Preferent. No només això, sinó que a manca de quatre jornades pel final de la lliga, els mataronins ja no tenen opcions d’evitar lúltim lloc.

 

 

Fecha de publicación: 2010-05-10 14:37:30
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.83 MB | 29:50 minutos) Comentarios: 0

07052010 Informatiu Cultura

La fira de Sant Ponç i la 15ena edició de la fira de Dibuix i Pintura són només algunes de les activitats previstes per aquest cap de setmana.

Fecha de publicación: 2010-05-07 13:24:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.34 MB | 23:21 minutos) Comentarios: 0

Passeig de Mataró a Llavaneres

Mataró i Llavaneres volen unir-se a través d’un passeig marítim. Un projecte que després d’un temps encallat es reprèn des d’aquests dos ajuntaments de la comarca. Els municipis veïns tornen a reclamar ara el suport a la Generalitat i del ministeri de Medi Ambient, a qui ja es va sol•licitar l’any 2008 la redacció d’un projecte tècnic. En cas que no s’aconsegueixi aquesta inversió estatal, la previsió és que els serveis tècnics dels dos ajuntaments redactin el document. El regidor d’urbanisme Ramon Bassas explica que ara per ara el pas que hi ha entre Mataró i Llavaneres és impracticable i que per tant cal una intervenció per construir un camí, per poder anar a peu o en bicicleta. Un recorregut que molts ciutadans ja fan en els dos sentits en unes condicions pèssimes i gairebé perilloses.

De moment, encara no hi ha fixades les dates per posar en marxa la construcció d’aquest passeig que comunicaria Mataró amb Sant Andreu de Llavaneres. En aquest sentit, el regidor d’urbanisme destaca que el més important és definir el projecte i després buscar el finançament necessari, ja sigui dels propis ajuntaments com d’altres fonts. Bassas explica que de moment l’ajuntament de Llavaneres i el de Mataró ja han arribat a un acord per saber cap on s’han de dirigir.

Els dos municipis veïns també han aprofitat per valorar el futur de les Cinc Sènies. Un espai agrícola de Mataró que també forma part del terme de Llavaneres. Bassas assegura que pel que fa als espais agrícoles la prioritat és que siguin productius. A més, el regidor d’urbanisme afegeix que lluny del que puguin pensar els més escèptics sobre les dificultats per evolucionar de l’agricultura, des dels municipis que tenen sòl per fer-ho, cal donar-li l’oportunitat de modernitzar-se i oferir productes competitius.

Fecha de publicación: 2010-05-07 13:18:35
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (791.44 MB | 03:22 minutos) Comentarios: 0

La immigració i les consultes centren el ple de maig

Recupera la crònica, amb declaracions dels protagonistes, de la sessió plenària de maig.

Fecha de publicación: 2010-05-07 09:56:23
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.38 MB | 14:45 minutos) Comentarios: 0

04052010 Informatiu Cultura

El jove Marc Villanueva detalla la tasca que duen a terme els butakers en el marc de la tercera edició del Butaka Teatre Joves.

 

Fecha de publicación: 2010-05-04 13:39:42
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.2 MB | 22:44 minutos) Comentarios: 0

200 mataronins menys a latur

L’atur ha baixat una mica durant aquest mes d’abril a Mataró, situant la xifra en els 13mil100 aturats. Això vol dir que hi ha pràcticament 200 persones menys sense feina que el mes de març, en què el nombre d’aturats superava els 13mil 300. Són dades que ha donat a conèixer el departament de treball de Generalitat i que segueixen la mateixa tendència que al conjunt de Catalunya, on l’atur també ha disminuït en pràcticament 10mil persones. Pel que fa al conjunt de la comarca, l’atur s’ha reduït en pràcticament un miler de persones. S’ha passat de més de 37mil 400, a 36mil 500 aturats. Lluis Torrents, secretari comarcal d’UGT Maresme, valora positivament la disminució en les dades de l’atur encara que assegura que segueix existint una bossa d’aturats excessiva i difícil de suportar pel teixit productiu. Torrents atribueix aquesta disminució a la inèrcia. És a dir, com que tant a Catalunya com a la resta de la comarca també ha baixat el nombre d’aturats, fa que a Mataró també passi el mateix. A més, cal sumar-li, segons explica el secretari comarcal dUGT, les mesures del govern de l’estat i de la Generalitat per ajudar als municipis de manera puntual pel que fa a l’ocupació.

Unes ajudes les que pretenen generar ocupació de manera puntual que per Torrents són necessàries perquè resolen situacions d’emergència però que en canvi tenen data de caducitat. És a dir, els mateixos que ara mateix tenen feina d’aquí a sis mesos seguiran engreixant les cues de l’INEM.

Tot i aquesta davallada de l’atur registrada durant l’abril, la diferència interanual és més que destacable: a Mataró hi ha 1800 persones més sense feina que l’abril de 2009 i, al conjunt del Maresme, la xifra augmenta fins a 4mil 100 persones.

Fecha de publicación: 2010-05-04 13:40:03
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (747.7 MB | 03:11 minutos) Comentarios: 0

03052010 Informatiu Cultura

Recupera la informació més destacada de la nostra comarca a lInformatiu Cultura de Mataró Ràdio.

 

Fecha de publicación: 2010-05-03 13:43:33
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.49 MB | 23:57 minutos) Comentarios: 0

30042010 Informatiu Cultura“Èpic” de Tapeplas, el muntatge “Romeo i Julieta” de la companyia D’Block The On Stage Company i l’espectacle de carrer “Residual Gurús” conformen l’oferta de la tercera temporada del Butaka, que arrenca dissabte. Aquestes i altres activitats han format part del Suplement del Cap de setmana de lInformatiu Cultura

Fecha de publicación: 2010-04-30 13:36:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.39 MB | 23:33 minutos) Comentarios: 0

290410DDM

Avui al DiaridelaMúsica.com hem parlat de les darreres actuacions de la Sala Rubik de Vilassar de Mar que tanca les seves portes el proper dissabte dia 1 de maig. També, parlarem sobre el concert de La Pegatina, que actua aquest divendres a la Sala Clap.

Fecha de publicación: 2010-04-29 14:01:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.36 MB | 23:24 minutos) Comentarios: 0

28042010 Informatiu Cultura

Durant les tertúlies de lInformatiu Cultura hem parlat molt de teatre. En aquest reportatge hem recopilat alguns dels ítems més destacats que han remarcat els nostres convidats.

Fecha de publicación: 2010-04-28 13:25:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.43 MB | 23:44 minutos) Comentarios: 0

27042010 Informatiu Cultura

La subcoordinadora de la Vocalia de Dones del barri de Vista Alegre repassa durant lentrevista de lInformatiu Cultura la feina que fan des de lentitat i el paper de la dona en la societat actual.

Fecha de publicación: 2010-04-27 13:09:07
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.37 MB | 23:28 minutos) Comentarios: 0

26042010 Informatiu Cultura

Lactualitat del Maresme a lInformatiu Cultura. Avui latenció lhem centrat en el municipi de Sant Andreu de Llavaneres

Fecha de publicación: 2010-04-26 13:30:59
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.25 MB | 22:56 minutos) Comentarios: 0

240410MIGDIA

Mataró vibra amb la celebració de la diada de Sant Jordi. La plaça Santa Anna va ser, durant tot el dia d’ahir, l’epicentre de la festa del llibre i la rosa.

Crackòvia de les 6 copes, “Se sabrà tot”del periodista Xavier Bosch i Viatge d’Anada i Tornada de Gerard Piqué són, els 3 llibres més venuts a Mataró segons la llibreria Robafaves. A la resta del país, a més a més del volum de Xavier Bosch s’imposen com els més venuts els de Jordi Puntí i Ferran Torren en català i el de Arturo Pérez Reverte i Matilde Asensi en castellà.

Mataró s’ha acomiadat aquest matí definitivament, del seu títol de ciutat pubilla de la sardana. Una delegació del municipi ampordanès de l’Escala ha arribat a la capital del Maresme per prendre el relleu i emportar-se la flama de la sardana.

Comerç Mataró Centre està elaborant el 10è llibre de receptes gegants. Aquest recull de primers plats, segons plats i postres, s’està creant amb la participació dels mataronins i on tothom que vulgui aportar la recepta.

Els Capgrossos enceten la seva temporada. Ahir els blaus van descarregar un 3 de 8, un 5 de 7 i una torre 7 a la primera actuació de la temporada durant la Diada de Sant Jordi. Fem una valoració amb el cap de colla Lluís Feliu.

En esports,

El Club Hoquei AGD Mataró visita demà la pista del Calafell. Els mataronins necessiten els tres punts per multiplicar el valor dels bons resultats que aconsegueixen a casa i, per sobre de tot, per sortir de la zona de descens on, ara mateix, viuen, tot i que provisionalment.

Fecha de publicación: 2010-04-24 07:55:18
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.86 MB | 29:57 minutos) Comentarios: 0

repor comerç sant Jordi

Sant Jordi és més que la venda de llibres i roses. Les botigues de regals, pastisseries, perfumeries i fins i tot joieries augmenten les seves vendes en el dia que molts consideren el dia dels enamorats a Catalunya.

Fecha de publicación: 2010-04-22 09:07:49
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.36 MB | 05:55 minutos) Comentarios: 0

21042010 Informatiu Cultura

Repàs fugaç a totes les activitats i publicacions que marcaràn el Sant Jordi 2010 a Mataró

Fecha de publicación: 2010-04-21 13:12:51
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.44 MB | 23:45 minutos) Comentarios: 0

immigració

Front comú de tots els partits i de lassociació cultural Al Ouahda contra la proposta del PP de denunciar els immigrants il•legals. PSC, ERC, ICV, CiU i la CUP acusen el PP de xenòfobia, de fer política incendiària i de trencar la unitat que fins ara hi havia a la ciutat en matèria d’immigració per garantir la cohesió social.

Fecha de publicación: 2010-04-21 09:44:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.94 MB | 12:51 minutos) Comentarios: 0

19042010 Informatiu Vespre


Caixa Laietana admet per primera vegada que no podrà seguir sola. El president de l’entitat d’estalvis mataronina, Jaume Boter de Palau, ha assegurat que tard o d’hora Caixa Laietana haurà d’arribar a un acord amb alguna altra entitat.


El preu dels habitatges de lloguer baixa un 3 per cent a Mataró durant el primer trimestre de l’any, i situa el preu del metre quadrat en els 8’6 euros mensuals. Ho assegura l’informe de preus del primer trimestre de 2010 que publica el portal d’internet elidealista.com.

L’avançament del núvol de cendra del volcà provoca cancel•lacions a tots els aeroports de Catalunya i també de la resta d’Europa
Repassarem l’experiència d’alguns mataronins que no poden agafar els vols que havien previst per aquests dies

Caixa Laietana patrocinarà 10 beques de 5mil euros cadascuna del màster en emprenedoria i innovació del TecnoCampus, un màster oficial que es començarà a impartir al setembre i que serà pioner a Catalunya i a l’estat. Amb aquestes beques, doncs, es podrà sufragar pràcticament el 50% del màster.

En cultura,

L’associació cultural I 15! Reedita “Les Santes en lletra i música” i presenta “La llegenda d’en robafaves” per Sant Jordi
Els volums es presentaran el proper dia 21 a dos quarts de 8 del vespre al costat de l’ajuntament. A més l’associació cultural I 15 serà els dies 23, 24 i 25 a la plaça de Santa Anna en una paradeta amb totes les seves publicacions.

 

En esports,
El Platges de Mataró s’enfrontarà al Ferrol o a la Universitat de Valladolid, amb el partit de tornada a casa, en la primera eliminatòria de les fases d’ascens. L’equip de Joan González ha superat, aquest cap de setmana, el Granollers, per certificar el primer lloc del Grup C i la millor temporada de la història del club a la Lliga EBA.

Si els mataronins superen el primer escull, es veuran les cares, en la segona eliminatòria, al vencedor del Santfeliuenc-Guadix.

Fecha de publicación: 2010-04-19 13:35:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.79 MB | 29:40 minutos) Comentarios: 0

19042010 Informatiu Cultura

Les activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi, aquest divendres, als diferents municipis Maresmencs a lInformatiu Cultura 

Fecha de publicación: 2010-04-19 13:33:17
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.39 MB | 23:33 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Joan Catŕ

Consolidar la televisió pública comarcal i convertir-la en un mitjà de referència pels 30 pobles del Maresme garantint la pluralitat, la rigorositat informativa i la participació ciutadana. És el principal repte que es marca el periodista mataroní Joan Catà, flamant director-gerent del Consorci Digital Mataró-Maresme.

Fecha de publicación: 2010-04-16 17:44:12
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.22 MB | 05:20 minutos) Comentarios: 0

Pep Riera: "El traçat del tren orbital recull les aportacions del territori"

El Pla de la Línia Orbital reflecteix les propostes que s’han fet des del territori. Així ho afirma l’excoordinador de la Unió de Pagesos, un dels sindicats que ha participat, amb les seves aportacions, en l’elaboració d’aquest document. En aquest sentit Riera matisa que costa fer entendre a tècnics i a administracions  que cal preservar l’espai agrari al marge de les despeses afegides que això comporti.
En la mateixa línia Pep Riera assegura que la millor versió del Pla Director Urbanístic de la Línia Orbital Ferroviària és el que no afecti gens les Cinc Sènies perquè es tracta d’un espai agrari protegit tant pel pla d’ordenació urbanística com pel pla costaner. L’excoordinador de la Unió de Pagesos assenyala que cal ser conseqüent amb aquests paràmetres.
Finalment, Riera lamenta que l’Ajuntament de Mataró no hagi comunicat als qui han participat, amb les seves propostes en l’elaboració del pla, del resultat final del document. Una mostra, per l’excoordinador del sindicat de pagesos, d’una manca de reconeixement de la feina que es feta des de les entitats per part de ladministració.

Fecha de publicación: 2010-04-15 18:57:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (902.53 MB | 03:51 minutos) Comentarios: 0

14042010 Informatiu Cultura

El pubillatge de la sardana de Mataró es despedeix. Un nomenament que ha revifat la flama de la dansa tradicional catalana a la nostra ciutat des del 25 d’abril de 2009. Un any que ha passat volant i a ritme de sardanes.

Fecha de publicación: 2010-04-14 18:13:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.25 MB | 22:56 minutos) Comentarios: 0

12042010 InfoCULTURA

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CA; mso-fareast-language:CA;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> Cabrera de mar comença a fer el s primers passo per mostrar les riqueses arqueològiques del municipi. El poble compta amb importants jaciments, descoberts, recentment i que encara no formen part de la propietat de l’Ajuntament del muncipi. Des de la regidoria de patrimoni, han decidit impulsar un procés per mostrar el patrimoni de Cabrera.

Fecha de publicación: 2010-04-12 18:24:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.49 MB | 23:57 minutos) Comentarios: 0

100410MIGDIA

El jutge autoritza a acabar el trasllat de Can Fàbregas i a garantir la protecció de les peces emmagatzemades a Valldeix. El titular del jutjat número 3 també amplia la querella i imputa una arquitecta del servei d’urbanisme, i citarà a declarar un total de 10 testimonis.

Rodalies de Catalunya modifica el recorregut d’ alguns serveis de la línia R1. Degut a les obres de millora de la infraestructura que s’estan executant entre Clot – Sant Adrià de Besòs (a la zona de La Sagrera), avui la línia que passa per Mataró patirà algunes modificacions.

El parkinson es deixa veure aquest dissabte a Mataró. Coincidint amb el Dia internacional d’aquesta malaltia neurodegenerativa, l’associació catalana del Parkinson, amb seu al Maresme, ha organitzat sessions informatives al centre de la ciutat.

Totes les palmeres de propietat municipal s’han salvat de l’escarbat morrut gràcies al tractament de l’ajuntament. El regidor de manteniment Francesc Melero explica que de totes les palmeres de propietat municipal només 4 han estat afectades per aquest insecte i finalment se n’ha pogut evitar la seva tal•la.


El bon temps primaveral convida a sortir de casa i comença a trencar amb la rutina diària. Anar a fer un cafè, practicar esport a l’aire lliure prendre la fresca a les terrassess són algunes de les activitats que duen a terme els mataronins quan brilla el sol.

En cultura,

Mataró acull aquest cap de setmana un dels actes de la recta final del pubillatge de la sardana.Una audició de Sardanes dedicades a la ciutat de Mataró hi posa el punt i final.

La coordinadora de Colles Geganteres de Mataró està d’aniversari. L’entitat celebra aquest cap de setmana el seu desè aniversari amb un programa farcit d’activitats que acosten el món geganter a tots els mataronins.

En esports,

El Mataró Quadis visita la piscina del Sant Andreu. A partir de 2/4 de set de la tarda viurem un dels últims partits de la lliga regular de la divisió d’honor de waterpolo.

Fecha de publicación: 2010-04-10 12:43:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.85 MB | 29:55 minutos) Comentarios: 0

El jutge autoritza lacabament del trasllat de Can Fŕbregas

El jutge autoritza l’ajuntament a seguir traslladant les peces que queden al solar de la nau de Can Fàbregas sempre i quan es garanteixi la protecció donada a les peces ja desmuntades i emmagatzemades. No deixa, però, traslladar les restes del subsòl. El titular del jutjat número 3 de Mataró també amplia la querella amb una quarta imputació; la d’una arquitecta del servei d’urbanisme, i citarà a declarar com a testimonis un total de 10 persones més. D’altra banda, i després de la declaració de Baron, Bassas i la lletrada d’urbanisme, la Defensa va demanar el sobreseïment de la querella. El jutge de moment descarta arxivar la causa, però admet que podria decidir fer-ho quan hagi acabat les noves diligències.
El jutge també autoritza a netejar i tancar el solar on s’ubicava la fàbrica catalogada. L’alcalde no ha volgut valorar les noves interlocutòries judicials i ha explicat que, de moment, el Corte Inglés tampoc no es començarà a construir fins que tot aquest procés estigui tancat. Baron ha tornat a mostrar-se convençut que podran demostrar que tot el procés de trasllat s’ha fet ajustant-se al dret i ha mostrat la seva confiança en el fet que el jutge acabi arxivant la causa.
Entre les 10 persones que hauran de declarar com a testimonis (alguns a petició de la CUP), hi ha l’arquitecte Puig-Boltà, que va dirigir el projecte de trasllat; el representant legal de Naves Biada (parent del regidor d’urbanisme Ramon Bassas), el gerent de PUMSA (César Fernández), el Director General de Patrimoni Cultural de la Generalitat i tres membres del consell del patrimoni, entre d’altres. A la interlocutòria, però, el jutge no especifica quin dia hauran d’anar a declarar.

Fecha de publicación: 2010-04-09 19:08:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (739.69 MB | 03:09 minutos) Comentarios: 0

Ple llarg i feixuc

281 persones podran beneficiar-se a Mataró dels Plans d’Ocupació Local impulsats pel Departament de Treball. Aquesta iniciativa permetrà oferir contractes de 6 mesos en 3 sectors emergents: les tic, les energies renovables i la rehabilitació d’edificis. El projecte està subvencionat en un 98% per la Generalitat i, l’ajuntament, només haurà de sufragar el 2% del cost dels contractes, uns contractes començaran el 30 de juny i finalitzaran el 31 de desembre. Alícia Romero és la regidora de Promoció Econòmica. Tots els grups municipals hi han votat a favor excepte la CUP, que considera que amb aquests plans no es garanteix la continuitat de l’oferta formativa dels tallers d’ocupació i que es retallen drets als treballadors.

La instal•lació del macroprostíbul torna a crispar el ple municipal. El debat s’ha encès arran d’una proposta de resolució del PP, que plantejava la possibilitat d’expropiar el solar de la via Sèrgia on s’ha de construir el bordell. El cap del grup municipal del PP, Paulí Mojedano, considera que és l’única solució per evitar que el prostíbul s’arribi a construir. La regidora d’innovació i promoció de ciutat, Alícia Romero, ha explicat que no es pot expropiar perquè no hi ha cap interès general i, per tant, s’incompliria la llei. Tots els partits s’han posicionat en contra de la proposta de Mojedano, que ha mantingut un debat molt agre primer amb Romero i després amb l’alcalde, Joan Antoni Baron.

Alícia Romero ha explicat també que ja s’està treballant en l’elaboració del pla especial urbanístic, que es portarà a aprovació del ple en els propers mesos, abans de les eleccions municipals. El nacionalista Joan Mora, per la seva banda, ha reclamat l’elaboració de l’ordenança pròpia per regular els negocis de prostitució. El govern ha explicat que no la farà perquè el pla especial permet més marge de maniobra i

Més temes del ple...


La nova web d’aquests serveis informatius, MataróNotícies.cat, també ha centrat part de la sessió. Convergència i Unió ha portat el tema al ple i ha reclamat que Compagina, l’empresa concessionària que gestiona els informatius, cedeixi el domini de manera immediata a Mataró Audiovisual. El regidor de comunicació i president de Mataró Audiovisual, Carlos Fernàndez, ha explicat que la web és el resultat d’un compromís adquirit per Compagina en guanyar el concurs i convertir-se en l’empresa adjudicatària dels informatius de Mataró Ràdio i, que en cap cas, no hi haurà un control del contingut de les notícies com reclama CiU: ni de les que surten per antena, ni de les que es pengen al web perquè es vol garantir la independència informativa del mitjà. Fernàndez també ha acusat CiU de deslegitimar el consell d’administració de Mataró Audiovisual pel fet de portar al ple municipal una qüestió que ja s’havia respost al consell.


La nova regidora del PP pren possessió del càrrec. Ana Martínez, de 32 anys i número 5 de la candidatura del PP, substitueix el dimitit Juan Carlos Ferrando. Martínez ha jurat el càrrec i s’ha convertit en la número 4 del grup municipal del PP, ara format per Paulí Mojedano, José Manuel López i Maria Lluïsa Corominas.


Rosa Codina Esteve, Perecoll i Josep Serrano seran els vocals del consistori al consell general del consorci museu d’art contemporani de Mataró, el futur museu Bassat. El nomenament s’ha aprovat només amb els vots a favor del govern, ja que l’oposició en bloc s’ha abstingut perquè els noms dels vocals no s’han consensuat.

Fecha de publicación: 2010-04-09 19:14:37
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.91 MB | 12:42 minutos) Comentarios: 0

090410CULTURA

Una audició dins dels actes de la cloenda del pubillatge de la sardana, el concert de Orquestra Simfònica Juvenil de Catalunya a Santa Maria i el dia internacional del Parkinson centren linformatiu cultura d’avui, en què hem repassat els actes mes destacats del cap de setmana.

Fecha de publicación: 2010-04-09 18:53:30
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.39 MB | 23:31 minutos) Comentarios: 0

06042010 Informatiu Cultura

El director del documental "cançons a la vora del pop", Eloi Aymerich desgrana durant linformatiu cultura el contingut daquest projecte que repassa la revifada de lescena musical catalana

Fecha de publicación: 2010-04-06 18:24:44
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.34 MB | 23:21 minutos) Comentarios: 0

05042010 Informatiu Migdia

Avui sha de completar l"operació tornada" de Setmana Santa.
El Servei Català de Trànsit calcula que uns 400.000 vehicles tornen a Barcelona i l’àrea metropolitana.
En parlarem en directe amb el Servei Català del Trànsit


La crisi econòmica no afecta la venda de mones de Pasqua. Cada família es gastarà una mitja de 25 euros en la mona de Pasqua.


Els establiments del front marítim noten un augment de clientela. El bon temps i la setmana santa ha animat els mataronins a apropar-se a restaurants i guinguetes.


Una trentena d’afiliats a l’associació de joves empresaris del Maresme podran acollir-se al Pla que l’entitat ha acordat amb el Ministeri d’indústria per fomentar l’emprenedoria. Els empresaris podran obtenir crèdits de fins a 50mil euros sense necessitat d’avals.


En cultura,
Més de vint-i-cinc grups i cantautors participaran en el primer concurs de cantautors ciutat de Mataró. És la primera vegada que una sala com Privat acull un concurs d’aquestes característiques, que es farà el 16 d’abril.


En esports,
El Mataró Quadis de waterpolo ha superat, aquesta temporada, els seus millors registres a la Divisió d’Honor. Els mataronins han establert un nou rècord particular de punts i de victòries.

Fecha de publicación: 2010-04-05 12:50:11
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.85 MB | 29:55 minutos) Comentarios: 0

entrevista david anton

Una trentena d’afiliats a l’associació de joves empresaris del Maresme podran acollir-se al Pla que l’entitat ha acordat amb el Ministeri d’indústria per fomentar l’emprenedoria. Els empresaris podran obtenir crèdits de fins a 50mil euros sense necessitat d’avals

Fecha de publicación: 2010-04-03 11:55:32
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.4 MB | 06:06 minutos) Comentarios: 0

Report Helena

Mataró viu la Setmana Santa.

Fecha de publicación: 2010-04-02 11:35:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.1 MB | 09:10 minutos) Comentarios: 0

31032010 Informatiu Cultura

Reportatge dedicat a la Setmana Santa mataronina

Fecha de publicación: 2010-03-31 17:47:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.26 MB | 22:58 minutos) Comentarios: 0

30032010 Informatiu Cultura

Un dels organitzadors de la Setmana Santa mataronina, Jordi Merino detalla durant lespai lentrevista de lInformatiu Cultura com es viu a Mataró aquests dies de penitència cristiana.

Fecha de publicación: 2010-03-30 17:47:03
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.98 MB | 21:45 minutos) Comentarios: 0

29032010 Informatiu CULTURA

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CA; mso-fareast-language:CA;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-hansi-font-family:Calibri;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

El convit dels artistes mataronins arriba demà fins a Pineda de Mar després de dedicar gairebé dos anys a recórrer diferents punts de la geografia maresmenca. “El casament”, l’exposició col·lectiva de 26 artistes diferents, la majoria mataronins, vinculats amb el Dimarts del Llimoner  com de l’entorn del col·lectiu, té previst seguir fent camí fora de les fronteres catalanes durant els propers mesos. L’únic escriptor que forma part de Dimarts del Llimoner, qui ha coordinat el projecte, Manel Patricio, ha assegurat durant l’Informatiu Cultura que l’èxit que ha marcat aquesta l’exposició convida a seguir mostrant el projecte dins i fora del territori català.

Fecha de publicación: 2010-03-29 18:48:18
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.41 MB | 23:37 minutos) Comentarios: 0

Comença el trasllat del telecentre perquč la Nau Gaudí aculli el fons Bassat

Comença el trasllat del telecentre per iniciar l’adequació de la Nau Gaudí, on ara s’hi ubica aquest servei, per convertir-lo en el museu que acollirà el fons Bassat. Un projecte que ha de ser subvencionat amb l’edició dels fons estatals per l’ocupació i la sostenibilitat d’aquest any. La regidora de serveis centrals, Montse Lopez, explica que a dia d’avui ja s’està canviant de lloc els ordinadors cap al Casal de Joves, el Sidral, on es mantindran fins que estigui adequada d’ubicació definitiva, la Nau Cabot i Barba.
D’altra banda, la majoria d’obres subvencionades amb aquests Fons de l’Estat -13 de 21- ja han estat adjudicades a les empreses que les han d’executar. Per això, Lopez explica que els treballs començaran de manera imminent, entre finals d’abril i principis de maig. Els passos a seguir fins a l’inici de les obres són els 10 dies en què es poden presentar al•legacions, passats 5 dies l’adjudicació definitiva dels treballs i la signatura del contracte.
Lopez explica que en aquesta segona edició dels fons de l’estat les obres començaran una mica abans que l’any passat.
Està previst que aquesta segona edició dels Fons Zapatero generarà una ocupació al voltant de 190 treballadors.

Fecha de publicación: 2010-03-24 19:19:31
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (675.14 MB | 02:52 minutos) Comentarios: 0

23032010InformatiuCULTURA

La mataronina, Raquel Garcia va decidir canviar de doctrina religiosa ara fa 14 anys. Una experiència colpidora a Egipte va fer que Garcia decidís convertir-se a lislam.

Fecha de publicación: 2010-03-23 19:05:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.94 MB | 21:35 minutos) Comentarios: 0

Premi per Paraulofňbia de Mataró Rŕdio

Paraulofòbia de Mataró Ràdio premi Rosalia Rovira al millor programa d’una ràdio local emès durant el 2009. El programa va rebre el guardó en el marc de la gala d’entrega dels Premis de la Comunicació Local que la Diputació de Barcelona va entregar ahir a l’Atrium de Viladecans.

Fecha de publicación: 2010-03-20 18:35:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (914.2 MB | 03:54 minutos) Comentarios: 0

19032010 Informatiu Cultura

Manu Tenorio és un dels protagonistes indiscutibles daquest cap de setmana a Mataró. El sevillà presenta a la ciutat alguns temes del seu darrer àlbum i oferirà un recopilatori dels seus grans èxits. A més, el cantautor, Genís Mayola recupera, també aquest cap de setmana un cançó homenatge a la Nova Cançó. <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CA; mso-fareast-language:CA;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> Això i molt més, a lInformatiu Cultura de Mataró Ràdio.

Fecha de publicación: 2010-03-19 22:06:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.72 MB | 29:21 minutos) Comentarios: 0

17032010 Informatiu Cultura

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Calibri; mso-font-alt:"Futura Bk"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CA; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> Divendres, 19 de març es celebra a Espanya i també a Catalunya el dia del Pare. Un dia per commemorar la tasca dels patriarques de la família. Des de Mataró Ràdio hem sortit al carrer per preguntar la simbologia del dia de Sant Josep pels mataronins i alguns d’ells consideren pels mataronins com una festa consumista i totalment comercial, de la mateixa manera com ho pot ser el Nadal, el dia de la Mare o el dia dels enamorats on els regals tenen una funció exclusivament simbòlica i commemorativa dels fills cap els pares

Fecha de publicación: 2010-03-17 21:39:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.39 MB | 23:33 minutos) Comentarios: 0

Les tecnologies 2.0, a debat al TecnoLocal

Internet i les xarxes socials canvien la concepció de la informació i dels mitjans de comunicació tradicionals. Ho ha dit l’alcalde, Joan Antoni Baron, durant la inauguració, al Centre Cívic del Pla d’en Boet,  de la segona edició de Tecnolocal. Un fòrum de les tecnologies i nous formats audiovisuals que celebra la seva segona edició marcat per la tecnologia 2.0 i la possibilitat de convertir un telèfon mòbil en un centre emissor de televisió.
En el mateix sentit s’ha expressat el director general de Com Ràdio, Francesc Triola que assegura que les plataformes digitals i les xarxes socials representen la universalitat dels mitjans de comunicació. De tota manera, considera que tot i la possibilitat que té el consumidor d’emetre informació la feina del periodista és, i continuarà sent, la de contrastar-la per fer el tractament que sigui adequat a cada informació.
Una de les possibilitats que s’ha posat sobre la taula és la de convertir un telèfon mòbil en un centre emissor de televisió. Tomás Cascante, moderador d’una de les ponències de la jornada, afirma que la globalització de la comunicació i els mitjans, permetrà que una persona pugui emetre des del seu aparell, una opció que considera ja és actual amb pàgines com el Youtube.
Al seu torn, el director general de la Xarxa Audiovisual Local, Marc Melillas, apunta que trobades com la d’avui, donen la oportunitat de conèixer quins són els canvis que han de fer els mitjans de comunicació locals per arribar a tots els seus consumidors i usuaris potencials.

Fecha de publicación: 2010-03-17 20:42:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (670.64 MB | 02:51 minutos) Comentarios: 0

Cinquena vaga de mestres

Professors i alumnes d’escoles mataronines, i d’arreu del país, fan vaga, avui, per protestar contra la retallada pressupostària i de plantilla que inclou la LEC. El representant del sindicat de treballadors de l’ensenyament USTEC-STEs, José Luis Mataix, és molt crític amb aquest model educatiu.

És la cinquena vegada que el sindicat de l’ensenyament es manifesta des que Ernest Maragall és conseller d’educació.

Mataix considera que la LEC planteja un sistema educatiu que fomenta els centres privats i que s’allunya d’un model realment democràtic.

El sindicat calcula que, a Mataró, un 40% de les escoles de primària secundaran la vaga, mentre que la xifra baixarà fins el 25% en el cas dels centres de secundària.

Fecha de publicación: 2010-03-17 20:45:27
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (991.41 MB | 04:13 minutos) Comentarios: 0

16032010 Informatiu Cultura

La pintora mataronina, Marta Duran ha repassat la seva trajectòria professional durant lespai lentrevista de lInformatiu Cultura. Unes obres que han creuat lAtlàntic.

Fecha de publicación: 2010-03-16 21:38:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.42 MB | 28:03 minutos) Comentarios: 0

150310 Informatiu Cultura

Els proposem un pla alternatiu per gaudir del dia del pare, una bona manera de compartir una estona amb família escoltant poesia. La Biblioteca Ferrer i Guàrdia de Calella ha organitzat per aquest divendres un concert- recital de poesia àrab, sota un títol força suggerent: “Gessamí de nit: el so de la poesia àrab”.A més, com cada hivern des de fa 11 edicions compta amb el càlid ambient del Café Jazz Calella. Juan Carlos Narzekian dirigeix aquest esdeveniment i convida des del 5 de febrer i fins al 26 de març a músics de primera fila. Tot això i molt més a lInformatiu Cultura.

Fecha de publicación: 2010-03-15 21:45:24
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.42 MB | 28:03 minutos) Comentarios: 0

150310 Informatiu Vespre

Convergència i Unió vol la gratuïtat de l’autopista C-32 pels usuaris habituals de la comarca fins que es faci la tercera carretera
També proposen que aquestes bonificacions s’apliquin els caps de setmana per aquells trajectes intracomarcals

Convergència i Unió reclama que es denegui la llicència per obrir el segon megaprostíbul a la ciutat
La formació assegura que la mateixa manera que no s’havia d’haver atorgat la primera, i que ara cal anul•lar-la, s’ha de impedir que s’aprovi la segona, que està en procés

Iniciativa per Catalunya Verds reclama la unitat de totes les forces polítiques per fer un pacte nacional per regular el sector elèctric
El candidat ecosocialista a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, ha fet aquesta crida des de Mataró

LÀrea dInnovació de la Fundació El Maresme i el TecnoCampus presenten avui a Madrid el projecte de Comunitat Virtual de recursos per a persones amb necessitats especials. Són aplicacions com per exemple el messenger visual o la comunitat virtual.

En àmbit cultural,

Els capgrossos fan aquesta tarda la primera actuació de la temporada. Els blaus exhibiran els seus castells al Congrés e-Health que se celebra al recinte del fòrum, davant de 2mil 500 convidats, entre els quals hi haurà ministres europeus.


En esports,

La jornada ha estat nefasta i les últimes esperances de permanència passen per guanyar el proper partit al camp de la Gimnàstica Iberiana. Ho admet el tècnic del Club Esportiu Mataró, Miquel Àngel Tabarés, que perdrà per aquest compromís els sancionats Landi, Carmona i Manu. El Mataró torna a tenir a 10 punts la salvació provisional.

Fecha de publicación: 2010-03-15 21:40:51
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (8.11 MB | 35:24 minutos) Comentarios: 0

13032010 Informatiu Migdia

El consell comarcal del Maresme es querella contra Roberto Mondéjar, director general d’Evolution., l’empresa organitzadora dels triatlons Challenge a la comarca. La demanda es fa per 5 presumptes delictes d’estafa, apropiació indeguda, realtius a la propietat industrial i també un cinquè per un presumpte delicte de propietat enganyosa en l’afer dels triatlons.

Fecha de publicación: 2010-03-13 14:54:16
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.85 MB | 29:55 minutos) Comentarios: 0

La salut, laudiovisual, les TIC i el turisme centren loferta formativa del TCM

El grau d’infermeria, un post-grau d’administració d’empresa i gestió d’innovació i un altre de guionatge de ficció, principals novetats de l’oferta universitària del TecnoCampus. L’objectiu principal, d’acord amb la filosofia del parc tecnològic, és marcar una línia transversal que fomenti l’emprenedoria dels estudiants. Pel curs que ve, que ja s’iniciarà al nou edifici del Rengle, s’ofereixen 14 titulacions. La presidenta de Tecnocampus, Alícia Romero, afirma que l’objectiu és el d’ofertar una informació de qualitat i que estigui lligada als perfils empresarials que demana el territori.
En aquest sentit, Romero apunta al foment de l’emprenedoria com a una de les fites que s’ha marcat la universitat. D’aquesta manera, els universitaris sortiran amb capacitats per tirar endavant la seva pròpia empresa.
La directora de l’Escola Universitària del Maresme, Montserrat Vilalta, destaca la singularització dels estudis tant d’empresarials com de turisme que ofereix l’EUM. Fomentant també l’emprenedoria i posant èmfasi en seguir línies d’actuació que lliguin amb les necessitats del territori.
Per la seva banda, el director de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, Marcos Faúndez, ha explicat que treballen en l’ampliació de les places del que és la carrera estrella de la universitat, el graduat de mitjans audiovisuals, pel qual han demanat una ampliació de places de cara als propers cursos. Com a novetat, la politècnica també ofereix a partir del curs 2010-2011, un postgrau en guionatge de ficció.

Fecha de publicación: 2010-03-12 20:52:27
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (913.5 MB | 03:53 minutos) Comentarios: 0

12032010 Informatiu Cultura

Cap de setmana musical a la nostra ciutat.

 

El concert de la jove promesa de la música en català, Maria Coma, presenta el seu primer disc en solitari al Clap. També larribada del Circ Raluy a Mataró i molt més, al Suplement del Cap de setmana.

Fecha de publicación: 2010-03-12 20:36:15
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.23 MB | 18:28 minutos) Comentarios: 0

09032010 Informatiu Cultura

Jordi Carrion prepara dos volums més per completar la triologia de "Los muertos"

Lescriptor mataroní, Jordi Carrion ha assegurat durant lespai lentrevista de lInformatiu Cultura que està treballant per continuar la història que ha obert amb "Los muertos" i completar així la triologia de la seva primera novel·la de ficció.

Fecha de publicación: 2010-03-09 20:21:26
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.25 MB | 22:56 minutos) Comentarios: 0

El director gerent del consorci digital Mataró Maresme, Jordi Marín, plega


El director gerent del consorci digital Mataró Maresme, Jordi Marín, deixa el càrrec per marxar a l’empresa privada. Marín ha estat liderant el projecte de televisió pública comarcal, Maresme Digital, des del 2006, i també s’ha encarregat de la gerència del canal de TDT del nord de la comarca. Actualment també era el gerent de la nova societat limitada que explota el nou canal sorgit de la fusió amb TVMataró. Marín reconeix que els primers anys de vida de Maresme Digital no han estat un camí de roses, però ha assegurat a Mataró Ràdio que marxa tranquil i havent complert l’encàrrec que se li va fer.
Jordi Marín afegeix que els motius pels quals plega són estrictament professionals. Dimiteix del seu càrrec al consorci digital Mataró-Maresme per ocupar un càrrec d’alta responsabilitat a l’empresa tecnològica Indra. En aquest sentit, assegura que si aquesta oferta professional li hagués arribat mig any enrere, quan es va anunciar el procés de fusió amb Televisió de Mataró, l’hauria rebutjada per lleialtat al Consorci.
Jordi Marín havia estat Director General del TecnoCampus entre el 2001 i el 2006. Posteriorment, va ser secretari de Telecomunicacions de la Generalitat i després, el 2006, va rebre l’encàrrec de liderar el projecte de TDT comarcal pública. Ara, pràcticament 4 anys després, renuncia al càrrec però assegura que vol seguir vinculat a aquest projecte i per això ha demanat formar part del consell assessor.

Fecha de publicación: 2010-03-09 20:07:55
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (635.91 MB | 02:42 minutos) Comentarios: 0

Mataró contra el canvi climŕtic

L’eficiència energètica és l’obtenció de bens i serveis energètics amb menys recursos i sobretot amb menys contaminació. Es tracta també de valoritzar les energies que en un procés es perdrien. Precisament, ahir, 5 de març, celebràvem el dia mundial de l’eficiència energètica. Una data que té el seus orígens en la primera conferència internacional sobre aquesta matèria que es va celebrar a Àustria el 1998. L’eficiència energètica es planteja com una de les polítiques per frenar el canvi climàtic i aconseguir una societat sostenible, al mateix temps que es desenvolupen energies renovables.

L’ús eficient de l’energia i reduir en un 20% les emissions de gasos a l’atmosfera són alguns dels objectius que s’ha marcat la Direcció General d’ Energia Europea amb la col•laboració dels alcaldes i alcaldesses dels diferents pobles i ciutats de la Unió Europea per tal de contribuir en el canvi climàtic. Aquests són només alguns dels reptes principals del projecte que ja té data límit: l’any 2020. Un pacte que sorgeix com a resposta a l’ interès de diferents ciutats d’ Europa que treballen activament per evitar l’escalfament global de la Terra. De moment, més de cent ciutats s’han adherit ja a la iniciativa i s’han compromès ha assolir els reptes mediambientals durant aquest període.En aquest sentit, Mataró ha definit les seves pròpies línies de treball per lluitar contra el canvi climàtic, a la nova Agenda 21. L’objectiu és, com dèiem, haver reduït un 20% l’emissió de gasos d’efecte hivernacle el 2020 respecte el 2005, en els àmbits en què l’ajuntament és competent. Aquests últims anys ja s’han dut a terme accions com la instal•lació de semàfors amb la tecnologia led, la prolongació del tub verd o la potenciació de l’estalvi d’aigua, entre d’altres.

Entre les actuacions previstes pels propers anys, hi ha per exemple crear elements normatius per garantir l’eficiència energètica a la construcció, augmentar-la als equipaments municipals o desenvolupar projectes de camins escolars. Unes actuacions que es recullen en 9 línies estratègiques que repassa el cap de servei de medi ambient i sostenibilitat. Una de les principals apostes de la ciutat per l’eficiència energètica és el tub verd, una xarxa de distribució de calor que aprofita l’escalfor sobrant dinfrastructures ambientals de la ciutat per produir calor i fred. Amb aquest sistema s’evita el consum als seus usuaris de combustibles fòssils, com el carbó, petroli o gas natural. Un projecte que es va començar a desenvolupar l’any 2001, liderat per la companyia municipal Aigües de Mataró, SA.
Mataró és una ciutat pionera pel que fa a la utilització del Tub Verd. L’alcalde, Joan Antoni Baron, apunta la qualitat innovadora d’aquest sistema, com a mínim en l’àmbit català. Un dels principals avantatges del tub verd és que redueix en un 69 per cent les emissions de CO2 gràcies a un sistema que evita la utilització dels combustibles fòssils, responsables directes del canvi climàtic. L’objectiu del Tub Verd és que subministri energia de manera sostenible a aquells equipaments potents pel que fa a la despesa energètica. A dia d’avui hi ha 14 equipaments a la ciutat connectats a la xarxa del tub verd. Podem destacar, per la seva potència energètica, les dues piscines municipals, l’hospital de Mataró i tot un seguit de centres escolars. Des del govern està previst connectar també els edificis del Tecnocampus Mataró Maresme i esperen que l’escalfor d’aquesta xarxa de distribució de calor arribi fins i tot al Corte Inglés.


Si parlem de l’eficiència energètica que ens toca de més de prop,les llars catalanes malgasten un 8,35% de l’energia, l’equivalent al consum de llum durant un any. La manca de recursos per poder millorar les instal•lacions energètiques i l’absència d’informació són els principals factors d’aquesta causa. Millorar els aïllaments o incrementar l’eficiència dels electrodomèstics podria fer estalviar una quantitat de 100 euros de mitjana a l’any. A més, també es tracta una qüestió mediambiental ja que realitzant aquests canvis s’estalviaria la quantitat de C02 que desprenen 33mil automòbils en el període d’un any. Així ho ha explicat Josep Codorniu, director de solucions i serveis energètics de gas Natural, en l’acte de presentació de l’índex d’eficiència energètica a la llar 2009. Per millorar aquesta xifra no calen segons Codorniu grans modificacions, tan sols cal que es realitzin algunes modificacions molt senzilles que no requereixen una gran inversió, el que s’ha de fer principalment és canviar els hàbits energètics. Tot i que els catalans estan conscienciats sobre els problemes energètics i el canvi climàtic no hi posen solucions. La baixada de l’eficiència energètica ha estat un altre dels aspectes que ha recollit aquest estudi. L’índex d’eficiència energètica de les llars catalanes ha passat del 6,68 durant el 2008 al 6,66 durant el 2009.

Fecha de publicación: 2010-03-06 13:34:12
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.68 MB | 07:21 minutos) Comentarios: 0

05032010 Informatiu Cultura

El cinquè aniversari de la Casa de la Música Popular -amb el concert de Gerard Quintana i la fanfàrria The BrasVille Walkers pel centre de la ciutat- i linici de la cinquena edició del cicle Nits de Jazz, han estat només alguns dels temes protagonistes del suplement del cap de setmana davui, divendres.

Fecha de publicación: 2010-03-05 20:50:55
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.36 MB | 23:25 minutos) Comentarios: 0

04032010 Informatiu Cultura DDM

El Diari de la Música davui, dijous 4 de març hem parlat amb Albert Aromir, veu del grup Bedroom que actuen aquesta nit al Cafè Cultural el Dau. També hem tingut la oportunitat de conèixer més detalls sobre el darrer treball de Gerard Quintana que visitarà el Casal Nova Aliança el proper dissabte. I a més, Pere Pons un dels programadors de Nits de jazz, ha detllat la cinquena edició del cicle Nits de Jazz que ha començat aquest vespre.

Fecha de publicación: 2010-03-04 20:28:12
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.72 MB | 24:59 minutos) Comentarios: 0

02032010 Informatiu Cultura

Gerard Quintana visita dissabte el Casal Nova Aliança amb el seu darrer treball Deterratenterrat. Un disc de cançons que reflexen la situació econòmica,cultural i ideològica del país. La nostra companya, Cristina Salad ha conversat amb el cantant durant lespai lentrevista de lInformatiu Cultura.

Fecha de publicación: 2010-03-02 19:51:16
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.37 MB | 23:28 minutos) Comentarios: 0

El nou hotel del port estarŕ enllestit el desembre del 2011

El nou hotel del port estarà enllestit el desembre del 2011. Es dirà Atenea Port Mataró, serà de 4 estrelles i tindrà prop de 300 llits, que es distribuiran en 90 habitacions i 14 apartaments. La voluntat dels seus promotors no és la de convertir-se en un pol d’atracció turística, sino implicar-se en la vida associativa de Mataró i aconseguir convertir l’hotel en una referència per les entitats i la ciutadania.
Inmopenta pertany al grup Bonanova, de la família Ganduxer de Barcelona, i ja té un hotel a Granollers. Merlos reconeix que darrere la voluntat d’establir-se a Mataró s’hi amaga un motiu sentimental però, més enllà d’això, la promotora considera que la capital del Maresme té una greu mancança de places hoteleres.
L’hotel Atenea Port Mataró s’està construint en un espai privilegiat, a l’alçada de la Ronda Barceló. En principi, s’havia de connectar amb aquest vial mitjançant un pas soterrat per a vianants que s’ha de construir sota l’actual rotonda però que, de moment, ha quedat posposat per la crisi econòmica. Des de la promotora lamenten que la transformació del front marítim, el nou barri d’Iveco i el sector de la Ronda Barceló, amb el futur museu Bassat, hagi quedat posposada. Tot i això, recalquen que ells van prendre la decisió de construir l’hotel abans que l’ajuntament fes la planificació urbanística. Una planificació que, de tota manera, reben amb els braços oberts encara que vagi per llarg.
D’aquí a menys de 2 anys, doncs, l’sky line del front marítim de la ciutat haurà canviat i Mataró comptarà amb 300 noves places hoteleres que se sumaran a les de l’Hotel NH, el Castell de Mata, el Colon, i l’Ibis que s’està construint al costat del TecnoCampus.

Fecha de publicación: 2010-03-02 19:38:47
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (829.83 MB | 03:32 minutos) Comentarios: 0

Mor Francisco Melero


Dol per la mort de Francisco Melero, mort aquest matí després d’una llarga malaltia. Ex regidor socialista, Melero també va ser el fundador i president del Cirera, i de la Comissió de Clubs de Futbol de la Ciutat.

Fecha de publicación: 2010-03-02 16:42:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (752.06 MB | 03:12 minutos) Comentarios: 0

01032010 Informatiu Cultura

Tota la informació de la comarca de la mà dels Informatius de Mataró Ràdio. Avui, dilluns 1 de març, lagenda cultural de la comarca la protagonitza el municipi dArgentona amb el concert dissabte passat del grup Eina i la obertura de les inscripcions pels ceremistes que vulguin participar a la 60ena edició de la Fira del Càntir.

Fecha de publicación: 2010-03-01 20:32:47
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.49 MB | 23:57 minutos) Comentarios: 0

26022010InformatiuCultura

Repassem lagenda cultural daquest cap de setmana, com cada divendres, a lInformatiu Cultura, suplement del cap de setmana!

 

 

Fecha de publicación: 2010-02-26 20:32:17
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.25 MB | 22:56 minutos) Comentarios: 0

250210Matí

L’Ajuntament hauria d’anar als tribunals en nom de Mataró.
Així ho afirma Amadeu Farré, autor del decret de la Generalitat del 2002 que regula els negocis de prostitució.   

Caixa Penedès dóna per aturat i aparcat el procés de fusió amb Caixa Laietana.
La prioritat de l’entitat vilafranquina passa ara per guanyar massa crítica amb alguna entitat d’estalvis de fora de Catalunya.

Neix la plataforma en favor de l’arribada del Corte Inglés a Mataró.
L’organització s’ha donat a conèixer a partir d’un grup a la xarxa social Facebook, que ja compta amb més de mig miler d’amics.

Les obres de la biblioteca Antoni Comas, la segona biblioteca pública de Mataró, que s’ubicarà a l’edifici de l’antic escorxador, ja han donat el tret de sortida.
Uns treballs per tal de rehabilitar l’edifici catalogat.

Punt i final a les obres de la plaça de la Muralla.
Mataró recupera a partir d’ara un espai de 2.600 metres quadrats, a la zona de Can Xammar.

El Consorci Sanitari del Maresme manté l’activitat de Teràpies Naturals però canvia el sistema de finançament.
A diferència de ser un servei públic, com portaven fent des de l’any 2001, a partir d’ara el servei serà privat.

En àmbit cultural,
L’Aula de Teatre presenta el segon treball d’ Assortits de l’Aula.
La proposta és la interpretació d’un text d’Odön Von Llorvath, “Casimir i Carolina”.

En esports,
Guanyar dos o tres dels sis partits que queden per disputar. Aquests són els números del tècnic del Platges de Mataró, Joan González, necessaris per jugar les fases d’ascens.

Fecha de publicación: 2010-02-25 10:15:39
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 30:00 minutos) Comentarios: 0

Caixa Laietana sense parella de ball

Caixa Penedès, que no descarta que finalment es pugui arribar a reactivar el procés de fusió amb Caixa Laietana, reconeix que la prioritat passa ara per guanyar massa crítica amb alguna entitat d’estalvis de fora de Catalunya. Una operació coneguda sota la denominació de SIP, Sistema Institucional de Protecció. Ara mateix, l’entitat vilafranquina dóna per aturat i aparcat el procés de fusió amb Caixa Laietana.

En una entrevista a linformatiu vespre l’economista Pere Lleonart assegura que Caixa Laietana no compta amb les mateixes opcions que Caixa Penedès per seguir sola sense ser absorbida per una entitat d’estalvis més forta. Amb tot, Lleonart explica que en un context tant complicat com l’actual, Caixa Laietana s’ha quedat sola en el panorama de fusions de les entitats financeres.

Fecha de publicación: 2010-02-24 21:44:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.83 MB | 07:58 minutos) Comentarios: 0

240210Matí

La Federació d’Associacions Veïnals recrimina al govern municipal manca d’informació als ciutadans en l’afer dels bordells.

L’associació de veïns del Pla d’en Boet vol participar en l’elaboració del pla especial urbanístic que ha de regular els negocis relacionats amb la prostitució a Mataró.

La regidora d’innovació i promoció de ciutat, Alícia Romero, reconeix no haver previst les conseqüències de l’atorgament de la llicència per la instal•lació d’un macrobordell.
Ambient crispat a la tertúlia dels informatius de Mataró Ràdio, aquesta setmana centrada en l’afer dels prostíbuls.

La Generalitat justifica no haver-se pronunciat en la qüestió dels prostíbuls perquè no té competències.

L’alcalde de Barcelona el socialista Jordi Hereu reclama canvis legals a lEstat per regular els prostíbuls i dóna suport a l’alcalde de Mataró.

Potenciar el litoral com una aposta de futur és un dels punts en comú dels projectes de ciutat de Mataró i Castelló.
El Partit Popular de la capital del Maresme ha convidat l’alcalde d’aquesta ciutat valenciana, Alberto Fabra, a visitar el port de la nostra ciutat per intercanviar polítiques actives per millorar les seves respectives ciutats.

En àmbit cultural,
L’obra guanyadora del segon premi Helena Jubany també s’edita en llenguatge de sords, a més del format paper i CD. Compta-comptes, de Joan Lluís Moreno, arriba divendres a les llibreries

En esports,
L’aficionat a l’esport mataroní segueix l’actualitat dels seus equips a través dels mitjans de comunicació, però ja no va al camp com ho feia anys enrere. És la reflexió de la majoria de dirigents esportius de la ciutat i d’entesos en la matèria.

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CA;} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Fecha de publicación: 2010-02-24 03:03:46
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 30:00 minutos) Comentarios: 0

230210Matí

La regidora de llicències admet que l’ajuntament no va preveure la magnitud de les conseqüències de les llicències als macroprostíbuls.
De totes maneres assegura que en cap moment hi ha hagut ocultisme per part del govern municipal.
 
Els dos grups majoritaris de l’oposició demanen la dimissió de la regidora de llicències Alícia Romero i del regidor d’urbanisme Ramon Bassas.
Convergència i Unió acusa el govern d’haver estat mentint durant una setmana i d’haver comès un frau de llei, el PP considera que el tripartit ha fet una gestió nefasta. La CUP, per la seva banda, resta importància a les dimissions i assegura que cal fixar-se en les conseqüències del cas per la ciutat.

Assemblea del Partit Popular
Un partit que es considera més enfortit que mai arran de les discrepàncies que han viscut en els últims temps
En parlem en directe amb el president a nivell local, José Manuel López.

Arribar als 6 mil euros és l’objectiu prioritari de la iniciativa “Mataró amb Haití”.
Un conjunt  de 5 activitats que es faran a la ciutat per recaptar diners i enviar-los a el país afectat pel terratrèmol.

En àmbit cultural,
“Omplim Santa Maria per Haití” és l’acte que té lloc aquest dissabte on el gospel prendrà la basílica amb l’objectiu més solidari.
El grup “Gospel Viu” oferirà un concert per recollir fons per enviar al país caribeny devastat pel terratrèmol el passat mes de gener.

En esports,
El Club Hoquei AGD Mataró continua fent història a Europa, però l’afició de la ciutat no recolza prou l’equip. Aquesta és la lectura del president de l’entitat mataronina, Josep Maria Spà, que lamenta no omplir el pavelló en els partits de la Lliga de Campions.

Fecha de publicación: 2010-02-23 02:48:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.87 MB | 30:00 minutos) Comentarios: 0

220210Matí

L’Ajuntament suspèn les llicències d’activitat als macroprostíbuls.
L’objectiu de la suspensió: que l’Ajuntament pugui estudiar l’elaboració d’un pla especial urbanístic que reguli aquest tipus d’activitats.

La Fira de l’Arbre aposta com a novetat per l’agricultura ecològica i de proximitat.
Amb un programa variat d’activitats, la fira segueix mantenint la seva essència didàctica, la XXXII Fira de l’arbre vesteix a la ciutat de verd.

Una cinquantena de firmes exposen a la dissetena edició del Saló Boda.
En aquest certamen es poden trobar tant ofertes de viatges, com moda nupcial, perruqueria i estètica o mobles i decoració.

La feina i l’oci estaran més entrellaçats que mai gràcies a l’empresa Bitlonia.
Lovework és un projecte que vol combinar les hores de treball amb activitats lúdiques.

En àmbit cultural,
Una exposició recollirà totes les obres d’art dels darrers tres anys de les col•leccions municipals.
En aquesta mostra es podran veure tant produccions com donacions o instal•lacions que seran presentades als mataronins.

En esports,
El Club Esportiu Mataró goleja el Vilassar de Mar, 0 a 6, i se situa a sis punts de la salvació provisional.
Lequip de Miguel Ángel Tabarés enllaça quatre jornades sense perdre.

Fecha de publicación: 2010-02-22 06:27:24
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.86 MB | 29:59 minutos) Comentarios: 0

Els pisos contenidors llestos a Mataró abans de final dany

Innovació i racionalització de la construcció, principals conclusions de la jornada tècnica sobre habitatges modulars. Els habitatges fets amb mòduls que Prohabitatge construirà a Mataró es començaran les obres a l’estiu i es preveu que estiguin enllestits abans de finals d’aquest 2010.

Fecha de publicación: 2010-02-17 14:51:51
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1009.83 MB | 04:18 minutos) Comentarios: 0

Creix locupació dels hotels de Mataró pel Congrés Mundial de Telefonia Mňbil de Barcelona

Barcelona és aquests dies la capital mundial de la telefonia. Es calcula que 47mil persones passaran fins dijous pel congrés que s’està celebrant a la Fira de la ciutat comtal, un congrés que generarà un impacte econòmic de 200 milions deuros. Mataró també pessiga una part d’aquest pastís: part dels assistents a aquest congrés, s’allotgen en hotels de la capital del Maresme.

Fecha de publicación: 2010-02-16 11:59:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (664.31 MB | 02:50 minutos) Comentarios: 0

El PP proposarŕ a CiU i a la CUP forçar la convocatňria d’un ple extraordinari per debatre l’afer de Can Fŕbregas si l’alcalde no dóna explicacions polítiques sobre les imputacions

En resposta CiU i la CUP reclamen que l’alcalde doni la cara. CiU creu que no és moment de demanar dimissions ni de forçar un ple extraordinari i la CUP afirma que l’alcalde ara mateix està amagant el cap sota l’ala

Fecha de publicación: 2010-01-26 13:58:14
Calidad del audio: 48khz, bitrate: 320
Descargar podcast (6.45 MB | 02:49 minutos) Comentarios: 0

Detingut un mataroní per la venda de titols acadčmics falsos

Presumptament venia a través d’internet titulacions tant de carreres universitàries com de batxillerat, ESO, FP i màsters i hauria guanyat 22mil euros en 2 anys

Fecha de publicación: 2010-01-26 13:39:50
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (641.81 MB | 02:44 minutos) Comentarios: 0

Multes entre 100 i 3000 euros per als

L’ajuntament obligarà a instal·lar a aquests operadors un limitador acústic, controlat pels serveis municipals, per detectar si superen aquesta xifra de decibels i a partir d’aquí podrà imposar una sanció.

Fecha de publicación: 2010-01-25 13:34:51
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (880.45 MB | 03:45 minutos) Comentarios: 0

Reportatge sobre la figura del doctor Samsó

Mataró viurà demà un dia històric per la comunitat catòlica. El Vaticà beatifica el doctor Samsó, un dels sacerdots més populars de la primera part del segle 20 a Mataró. La nostra companya Cristina Salad ha preparat aquest reportatge per escalfar motors abans d’aquesta gran cita.

Fecha de publicación: 2010-01-22 11:52:19
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.64 MB | 07:09 minutos) Comentarios: 0

El mataroní Gener Salicrú forma part del cor que aquest vespre participa en el concert de Manel al Palau de la Música

Divendres van omplir el Palau de la Música i, aquesta nit, ho tornaran a fer. Els Manel, grup revelació del pop en català que va néixer fa un parell danys, tanquen aquesta nit amb les entrades exhaurides, la gira de presentació dels Millors Professors Europeus amb el segon concert al Palau de la Música. Un recital que comptarà amb la presència d’un cor masculí a 5 cançons. Un dels membres d’aquest cor és el mataroní Gener Salicrú.

 

Fecha de publicación: 2010-01-18 11:00:18
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (596.11 MB | 02:32 minutos) Comentarios: 0

El PP reclama la dimissió de l’alcalde i ERC demana als altres dos socis de govern, el PSC i Iniciativa per Catalunya Verds, una reunió del pacte de govern de carŕcter urgent

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CA;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Els altres dos grups de l’oposició, CiU i CUP, es mostren més prudents i demanen temps abans de reclamar cessions en els càrrecs

Laltre soci de govern, ICV, té prevista una reunió per consensuar una posició interna del partit tot i que reconeix que un fet com aquest no dóna bona imatge al conjunt del govern

 

Fecha de publicación: 2010-01-15 14:24:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.56 MB | 11:10 minutos) Comentarios: 0

El mataroní Xavier Melero coprotagonitza el musical “Hoy no me puedo levantar”

El cantant i actor representa el paper de Colate en aquest muntatge que se centra en les cançons del mític grup Mecano

 

Recupera la notícia dels Informatius de Mataró Ràdio

Fecha de publicación: 2010-01-08 14:21:19
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (409.22 MB | 01:44 minutos) Comentarios: 0

El fiscal posa una querella contra l’alcalde per dos presumptes delictes relacionats amb l’ŕmbit de l’Illa de Can Fŕbregas i de Caralt

 

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CA;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

 

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CA;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 3.0cm 70.85pt 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Escolta les respostes dels grups de l’oposició sobre la notícia que els informatius de Mataró Ràdio els han ofert a ledició vespre.

El fiscal posa una querella contra l’alcalde per dos presumptes delictes relacionats amb l’àmbit de l’Illa de Can Fàbregas i de Caralt: un per haver desmuntat un bé catalogat i l’altre per emmagatzemar-lo en terrenys no urbanitzables. Ara el jutge haurà de decidir si admet o no admet a tràmit aquesta querella i en cas que l’accepti caldrà decidir qui cita a declarar i en qualitat de què, si d’imputats o de testimonis.

 

Fecha de publicación: 2010-01-04 13:39:57
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (671.34 MB | 02:51 minutos) Comentarios: 0

Entrevista a Antoni Codina, cap de lorganització de la beatificació del doctor Samsó

La nostra companya Cristina Salad conversa amb el cap de lorganització de la beatificació del Doctor Samsó. Un acte que tindrà lloc el proper 23 de gener a la Basílica de Santa Maria. La cerimònia no té precedents a Catalunya, ja que tradicionalment tant beatificacions com canonitzacions shavien celebrat al Vaticà. Podran seguir la missa en directe a través dun programa especial dels informatius de Mataró Ràdio.

Fecha de publicación: 2010-01-04 08:31:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.22 MB | 05:19 minutos) Comentarios: 0

Resum de l´any 2009

Els serveis Informatius de Mataró Ràdio repassen els fets més destacats que ha deixat el 2009 a la ciutat.

Fecha de publicación: 2010-01-02 12:52:14
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (6.85 MB | 29:56 minutos) Comentarios: 0