Jordi Herreruela, Federació Músics Amateurs

Les Cases de la Música, un projecte que va néixer a Mataró fa més de 5 anys, aposta per la creació d’una Federació Catalana de Músics Amateurs. Una figura que hauria de donar cobertura legal a tots aquells que fan música gratuïtament i que es troben en un buit legislatiu. En parlem amb el director de la Casa de la Música de Mataró, Jordi Herreruela.

Fecha de publicación: 2011-09-22 07:45:16
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1011.52 MB | 04:18 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Marcel Martínez

Les Santes daquest 2011 han deixat, en un parell dactes, un regust agredolç. És el cas del desevetllament bellgugós que aquest any ha estat massificat i ple de comportaments incívics. Un altre dels moments difícils de la festa major ha estat lentrada a la Missa de les Santes de Felip Puig, tant per lexpectació que va crear com pel gran nombre de presència policial que va generar. De tot plegat en parlem amb el nou regidor de cultura, Marcel Martínez.

Fecha de publicación: 2011-07-29 11:05:17
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.3 MB | 18:46 minutos) Comentarios: 0

Èxit absolut del No nhi ha prou

El No n’hi ha prou, que ha estat dels últims actes en incorporar-se al programa de Santes, va passar a omplir un dijous 28, que estava abans un xic buit, i que ara sembla que ja està del tot consolidat. Les Diablesses, la Momerota, el Drac, l’Àliga i la Família Robafaves, ballaran davant l’Ajuntament a ritme de l’acompanyament musical de La Principal de la Nit. El no n’hi ha prou va arrencar passades les dues de la matinada i es va allargar gairebé fins les 4. Molta gent es va congregar al davant de l’ajuntament per demanar, doncs això que no en tenien prou. Primer van sortir les diablesses, i després van anar sortint les figures una per una. L’última en anar a dormir va ser en Robafaves. L’acte sens dubte es una continuació per als més nostàlgics de la nit boja de dilluns

El no n’hi ha prou va centrar una nit en la que s’hi van produir però molts altres actes. Un cop es va acabar el no n’hi ha prou, des del davant mateix de l’ajuntament va arrencar la cursa a pèl. Una cursa que cada any suma més participants, aquest any n’hi havien més de trenta, gairebé tot nois, excepte 3 noies que es van animar a participar.
Abans del no n’hi ha prou, al costat, a la plaça del darrere de l’ajuntament la gent es van començar a animar amb el concert de Marrinxa. El grup estrella del concert eren els Catarres, una formació jove que s’ha donat a conèixer amb la seva cançó Jenifer. Són 3 integrants l’Èric Vergés, la Roser Cruells i en Jan Riera, els 2 nois d’Aiguafreda i la Roser és de Centelles.
Tot i que ells havien confessat en una entrevista a m1 televisió que tenien cançons que els hi agradaven més que Jenifer, el grup va voler atendre la demanda del públic i va fer sonar la seva cançó més coneguda 2 vegades. La gent se la sabia, i així ens ho van demostrar

Després dels Catarres van pujar a l’escenari els Terratombats. Ritmes frescos inspirats en la Rumba catalana amb lletres carregades d’intenció. Els Terratombats van acabar d’engrescar la nit al darrere l’ajuntament, en una plaça que estava carregada de gent ahir a la nit.
I paral•lelament a tot això la plaça Santa Anna, era l’escenari dels requisits de festa major. Molta gent, grans però també joves, van voler ballar al so de la principal de la bisbal, una banda molt admirada a Mataró, i en general per tot el territori català. Vals, pasdobles i “xaxaxa”, barrejats amb cançons actuals, o semi actuals, com la camisa negra del grup Juanes. Els requisits de festa major són un acte molt tradicional dins les Santes de Mataró i molt esperat per molta gent.

I els requisits s’acompanyen amb un got de juliana, la beguda típica de les Santes, que té aquella formula màgica i que només es pot prendre per la festa major. Llargues cues també aquest any per aconseguir-ne, però aquesta vegada la beguda no es va acabar tant aviat com de costum i a quart

Fecha de publicación: 2011-07-29 08:50:27
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.88 MB | 08:14 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Capgrossos diada de Santes

Els Capgrossos van carregar la torre de 9 amb folre i manilles a la diada
castellera de les Santes.Els blaus van completar aquesta actuació amb un 4 de 9 i un intent de 3 de 9. Una cita que per cert va estar marcada per l’homenatge final que es va retre a la castellera mataronina Mariona Galindo, que va morir ara fa 5 anys.

Fecha de publicación: 2011-07-24 09:12:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (845.16 MB | 03:36 minutos) Comentarios: 0

Albert Rubí

Fecha de publicación: 2011-07-23 05:57:50
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.08 MB | 04:44 minutos) Comentarios: 0

"Sóc Santero" neix com un espai 2.0 per compartir la Festa Major

Compartir imatges, vídeos i experiències de la festa major a internet és l’esperit de “Sóc Santero”. Una iniciativa que crea una plataforma a través d’una pàgina web, el Facebook i el Twitter per amplificar el fenomen de les Santes. Tal i com explica un dels seus impulsors, Albert Ribas, la voluntat és que es pugui construir una imatge conjunta de la festa que integri les diferents perspectives dels seus participants.

Fecha de publicación: 2011-07-21 13:35:48
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (769.78 MB | 03:17 minutos) Comentarios: 0

Una aplicació per mòbil mostra loferta festiva més pròxima de les Santes

Les Santes en realitat augmentada. És la proposta que fan 4 mataronins a través d’una aplicació per telèfon mòbil. Una eina gratuïta que permet informar-te de les activitats i dels horaris del programa de la festa major en funció del punt de la ciutat i el moment en què la consultis. Una iniciativa que s’ha portat a terme amb la col•laboració de l’IMAC i que té com a objectiu posar a disposició dels participants de la Festa Major de Mataró la localització i la descripció de totes les activitats programades.Per poder comptar amb aquesta aplicació és imprescindible que el telèfon mòbil disposi de càmera de fotos, internet i GPS. Unes eines que aquest dispositiu utilitza per posicionar a qui fa la consulta i en funció d’aquesta localització, indicar quina és la oferta festiva que té més pròxima tant a nivell geogràfic com temporal.

Fecha de publicación: 2011-07-21 13:30:25
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (702.84 MB | 02:59 minutos) Comentarios: 0

Fragments dinterior_LLEIDA

Fecha de publicación: 2011-07-14 09:43:11
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (12.55 MB | 54:51 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Jordi Herreruela

Aquesta tarda arrenca el festival Cruïlla Barcelona convertit, segons alguns crítics musicals, en el festival més eclèctic de la ciutat comtal. El Cruïlla, nascut a Mataró fa 8 anys, confirma l’aposta per la capital catalana. El parc del fòrum serà l’escenari de la convivència d’estils musicals tant diferents com ska, pop, hip-hop, flamenc o rock, representats per artistes com Jack Johnson, Public Enemy, la iaia o els mataronins Dealan. El director del Cruïlla, Jordi Herreruela, assegura que traslladar el festival a Barcelona ha facilitat que alguns artistes vulguin tocar al festival. De tota manera, afirma que el concepte i la línia editorial es manté intacte des de la primera edició que es va fer a Mataró.

Fecha de publicación: 2011-07-08 11:43:07
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.54 MB | 06:44 minutos) Comentarios: 0

Fragments dinterior_GIRONA

Fecha de publicación: 2011-07-06 15:30:04
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (10.65 MB | 46:32 minutos) Comentarios: 0

Penedès suspensió Shakespeare

L’exregidor de cultura, Sergi Penedès, rebat els arguments que ha donat el govern municipal per suspendre el festival Shakespeare. Qui va ser el responsable de cultura durant el mandat passat considera que no és de rebut prendre decisions en funció de la gestió de l’anterior executiu i a més assegura que les justificacions que dóna CiU són falses. En aquest sentit, Penedès reclama honestedat i valentia al nou govern de Convergència i Unió i els recrimina utilitzar xifres falses o fora de context per aconseguir aprovació en aquesta decisió.

Fecha de publicación: 2011-06-29 06:32:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.67 MB | 07:16 minutos) Comentarios: 0

Loposició lamenta la suspensió del Shakespeare i només el PP hi dóna suport

L’ex alcalde de Mataró i actual cap de l’oposició, Joan Antoni Baron, carrega contra la suspensió del Shakespeare. titlla la decisió de l’executiu de Mora “d’errònia, precipitada, unilateral, injusta i negativa per la cultura i la imatge de Mataró”. El PSC considera que és una manca de respecte als organitzadors i lamenta que la primera decisió que ha pres el nou govern municipal hagi estat aquesta i que, a més, la resta de grups ho hagin hagut de saber per la premsa. Recrimina a Mora que encara no hagi convocat el ple del cartipàs i que, en canvi, hagi tirat pel dret suspenent un festival que Baron comparteix que s’havia de revisar, però no anul•lar. L’ex alcalde també ha volgut deixar clar que el dèficit de 99.000 euros de l’IMAC a què fan referència els nacionalistes es va eixugar amb el romanent de tresoreria.

ICV-EUiA, per la seva banda, podria arribar a entendre la decisió de suspendre el Shakespeare per motius econòmics però no comparteix, en absolut, les formes amb què ha actuat el govern municipal, a qui acusa d’haver actuat de manera dràstica i unilateral. El portaveu ecosocialista, Esteve Martínez, considera que aquesta manera de fer es contradiu amb la mà estesa i la voluntat de diàleg de què ha fet gala el nou executiu nacionalista.

La CUP, per la seva banda, lamenta la suspensió del Shakespeare però considera que hauria estat pitjor que aquesta retallada hagués comportat l’anul•lació d’algun acte de cultura popular. El regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, considera que aquest cas torna a posar sobre la taula que Catalunya s’ha d’administrar els seus propis recursos econòmics i critica que no es plantegin solucions a la crisi que vagin més enllà de les retallades. De tota manera, els independentistes consideren potser hauria estat més apropiat mantenir l’edició d’aquest any del festival i replantejar-ne la continuïtat de cara a l’any que ve.

El PP, en canvi, comparteix i recolza la decisió del govern nacionalista. El portaveu popular, José Manuel López, demana responsabilitat política a la resta de formacions i considera que ara cal prioritzar tot el que signifiqui sortir de la crisi econòmica. Recorda que durant la campanya electoral CiU ja havia insinuat que podria prendre aquesta decisió i, per tant, reconeix que no ha estat cap sorpresa. També ha defensat l’executiu de Mora dient que només fa 15 dies que van prendre possessió del càrrec i que, per tant, era difícil que aquesta decisió s’hagués pogut prendre abans.

Fecha de publicación: 2011-06-28 07:51:32
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.51 MB | 06:34 minutos) Comentarios: 0

La direcció del Shakespeare posa el crit al cel amb la suspensió del festival

La directora del festival Shakespeare, Montse Vellvehí, considera la suspensió del certamen una irresponsabilitat política, una falta de respecte i una mostra de prepotència per part del govern municipal. Així ho ha assegurat en declaracions a Mataró Ràdio on a més, ha afegit que a menys de 15 dies de l’estrena l’anul•lació del Shakespeare menysté la feina de més d’un centenar de persones que ja tenien la feina a punt.

Tal i com ja apuntava el regidor de cultura Marcel Martínez, Vellvehí confirma que el govern compensarà econòmicament la feina feta. La directora del certamen valora positivament que es pagui tot el què ja s’ha fet però afirma que hi ha molt d’esforç que no es pot valorar i que per tant tampoc es podrà compensar. La direcció no entén que si la gestió del dèficit  d’aquest any permetia la celebració del festival sense comprometre la resta d’activitats programades per aquest any a Mataró, que ara s’utilitzi aquest argument per argumentar la seva supressió.

En un comunicat la direcció del festival ha expressat la seva clara voluntat de trobar noves vies de finançament per desenvolupar el projecte, si s’escau, en un nou emplaçament. La directora del Shakespeare explica que aquesta dràstica decisió s’ha fet molt mal a la imatge del festival.

Segons la direcció del festival, la novena edició del Shakespeare s’estava fent amb unes despeses molt ajustades, gairebé amb el 50% del pressupost de l’any passat. I es feia per la complicitat i bona disposició dels seus organitzadors i col•laboradors.

Fecha de publicación: 2011-06-27 13:51:26
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (649.13 MB | 02:46 minutos) Comentarios: 0

El govern suspèn el Shakespeare 2011

El govern suspèn el festival Shakespeare d’aquest any i atribueix la decisió a la manca de pressupost.  La que havia de ser la novena edició del certamen tenia dedicat un pressupost de  127.000 euros dels quals 83mil venen de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC). Des del govern municipal assenyalen que la situació de l’IMAC és complicada. Els comptes presenten un dèficit d’uns 99.000 euros l’any 2010 i uns 27.000 el 2011. Amb la suspensió es pretén no comprometre la programació i les activitats establertes i consolidades fins a desembre d’aquest any. Marcel Martínez és el regidor de cultura.

Una solució, que des del govern municipal, esperen que no hagi de ser definitiva. Martínez apunta que la suspensió es limita, de moment a aquesta novena edició, i afirma que si s’introduïssin certes reformes i hi hagués una millora en el context econòmic, es podria recuperar el festival Shakespeare. De tota manera, el regidor de cultura ja apunta que les previsions són pessimistes. D’altra banda, des dels informatius de Mataró Ràdio ja s’havien avançat les dates exactes del festival o que Oskaras Korsunovas seria l’encarregat d’inaugurar el certamen. Bona part del festival ja estava lligat i per tant ara cal compensar econòmicament les companyies que ja hi havia emparaulades.

Recordem que Convergència i Unió al llarg del mandat passat havia qüestionat el format del festival i la seva viabilitat econòmica. Martínez reconeix que la seva formació ja presagiava un fracàs d’aquest certamen. El regidor detalla que la recaptació de taquilla de l’edició del 2010 va ser ínfima i que la previsió per aquest any anava en la mateixa línia.

El govern municipal considera que queda poc temps per a l’inici del festival com per poder fer una campanya de difusió adient per donar-ne a conèixer la nova programació. Recordem que el Festival Shakespeare va néixer el 2003 a Santa Susanna. Des de fa tres anys el festival es va instal•lar a Mataró, a Can Ribot i després al centre de la ciutat. L’any passat 674 persones van assistir als diferents espectacles organitzats.

Fecha de publicación: 2011-06-27 13:46:22
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (839.95 MB | 03:35 minutos) Comentarios: 0

Catarres

Els Catarres, la nova sensació de la música en català, seran a Mataró durant la festa major de les Santes. L’Associació Cultural Marrinxa, amb el suport de la Taverna Atzucac, porta la música pop folk d’aquest trio d’Aiguafreda el proper 28 de juliol a la plaça de l’ajuntament, abans del “No n’hi ha prou”. Els Catarres han triomfat a la xarxa amb la història de la Jènnifer. Mercè Marçal, membre de Marrinxa, considera que fan música per a tots els públics i ideal per a un concert de festa major. La història del noi català “de la ceba” que s’enamora de la Jènifer, una “xoni de Castefa”, ha triomfat a internet sense cap tipus de promoció. De fet, el videoclip que acompanya la cançó té més de 200 mil descàrregues al portal youtube. Marçal afegeix, però, que més enllà d’aquesta cançó, el grup d’Aiguafreda té molts altres temes que també sonaran el proper 28 de juliol a la plaça de l’ajuntament. El concert dels Catarres està programat a la mateixa hora que el Ball de Requisits. L’Associació Cultural Marrinxa, però, considera que no s’està contra-programant, ja que el tipus de públic al qual va destinat aquesta actuació és completament diferent del públic que es pugui acostar a Requisits, que es farà a la plaça Santa Anna. A més a més dels Catarres, abans del No n’hi ha prou també hi ha prevista l’actuació dels Terratombats, un grup de rumba de l’Anoia. Després del No n’hi ha prou, la festa seguirà amb una sessió del punxadisc Fotlifoc.

Fecha de publicación: 2011-06-20 08:16:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (724.78 MB | 03:05 minutos) Comentarios: 0

03062011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-06-03 13:23:13
Calidad del audio: 44.1khz, bitrate: 128
Descargar podcast (21.32 MB | 23:17 minutos) Comentarios: 0

Mataró se suma al Dia Internacional dels Museus

Mataró se suma avui al Dia Internacional dels Museus que promou ICOM (sigles en anglès del Consell Internacional dels Museus). La jornada vol posar l’accent en el fons patrimonial que atresora bona part de la vida passada i present de la humanitat. A la capital del Maresme aquest patrimoni el trobem en espais com el Museu Arxiu de Santa Maria, que acull un fons d’art religiós, el museu Bassat que s’ubica a la nau Gaudí i que mostra la col•lecció d’art contemporani de Carme i Lluís Bassat, o també, el museu de Mataró a Can Serra, al Carreró i a Ca l’Arenas al carrer Argentona. La fundació Jaume Vilaseca que guarda una col•lecció de maquinària i estris del passat industrial de Mataró és un altre dels espais museístics que es poden veure a la ciutat.

Fecha de publicación: 2011-05-18 10:14:06
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.19 MB | 05:12 minutos) Comentarios: 0

Lelegància de leriçó

Fecha de publicación: 2011-04-23 07:34:06
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (445.78 MB | 01:54 minutos) Comentarios: 0

La mort dIvan Ilitx

Proposta literària dEva Godàs, amb la lectura dramatitzada de Carme Ruiz i muntatge musical de Pere Sánchez.

Fecha de publicación: 2011-04-22 05:02:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (286.31 MB | 01:13 minutos) Comentarios: 0

El Gremi de Llibreters, el d’Editors i el de Distribuidors de Catalunya uneixen esforços i amplien les activitats que es fan tradicionalment a l’entorn del dia de Sant Jordi

El Gremi de Llibreters, el d’Editors i el de Distribuidors de Catalunya uneixen esforços i amplien les activitats que es fan tradicionalment a l’entorn del dia de Sant Jordi. Una iniciativa que neix amb l’objectiu de donar més protagonisme tant a la literatura com als autors. Per això, aquests dies han desplegat la Setmana Cultural i Literària amb activitats arreu del país per acostar la lectura a tots aquells que poden gaudir-ne amb tranquil•litat durant les vacances. El colofó serà, dissabte, la Diada de Sant Jordi.

Fecha de publicación: 2011-04-20 10:37:17
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.16 MB | 05:03 minutos) Comentarios: 0

Lamant perillosa

Fecha de publicación: 2011-04-20 08:32:40
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (475.73 MB | 02:01 minutos) Comentarios: 0

El quadern de Nicolas Klein

Fecha de publicación: 2011-04-20 08:27:21
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (373.22 MB | 01:35 minutos) Comentarios: 0

Olvidado Rey Gudú

Recomanacions literàries dEva Godàs.

Fecha de publicación: 2011-04-20 08:20:38
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (430.31 MB | 01:50 minutos) Comentarios: 0

Previsió venda roses Sant Jordi

El Mercat de la Flor vendrà un 25% menys de roses que l’any passat perquè Sant Jordi cau en dissabte. Asseguren que es vendran 4 milions i mig de roses, aproximadament un milió i mig menys que el 2010. Cristina Salad ha parlat amb el portaveu del Mercat de la Flor, Jordi Rodon.

Fecha de publicación: 2011-04-20 08:03:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1020.8 MB | 04:21 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Daniel Rangil

Fecha de publicación: 2011-04-11 12:22:48
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.22 MB | 05:18 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Martí Gironell

Fecha de publicación: 2011-04-07 12:00:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (3.6 MB | 15:42 minutos) Comentarios: 0

29032011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-03-29 12:05:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.37 MB | 23:27 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Andreu Francisco

Fecha de publicación: 2011-03-28 11:36:11
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.34 MB | 05:52 minutos) Comentarios: 0

25032011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-03-25 14:33:57
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.83 MB | 25:29 minutos) Comentarios: 0

1603CULTURA

Fecha de publicación: 2011-03-16 12:55:57
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.18 MB | 22:39 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Jordi Herreruela

Fecha de publicación: 2011-03-15 13:23:27
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.9 MB | 21:23 minutos) Comentarios: 0

14032011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-03-14 14:23:28
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.91 MB | 25:48 minutos) Comentarios: 0

09032011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-03-09 18:30:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.02 MB | 21:56 minutos) Comentarios: 0

25022011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-02-25 13:38:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.76 MB | 25:09 minutos) Comentarios: 0

21022011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-02-21 13:31:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.72 MB | 24:59 minutos) Comentarios: 0

Eloi Aymerich Santes 15

Fecha de publicación: 2011-02-20 07:31:30
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.03 MB | 04:29 minutos) Comentarios: 0

Ramon Madaula, protagonista de "Petits Crims Conjugals"

Ramon Madaula i Laura Conejero protagonitzen aquest vespre al Monumental l’obra “Petits crims conjugals”. Una història sobre les contradiccions de les relaciona amoroses en una parella que porta 15 anys de matrimoni. La història aborada els sentiments en clau d’intriga a partir de l’accident que pateix un dels protagonistes. El muntatge arriba avalat per la direcció de Xicu Masó i la traducció del text que ha fet Sergi Belbel.

Fecha de publicación: 2011-02-11 09:29:42
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.33 MB | 05:49 minutos) Comentarios: 0

08022011 Informatiu Cultura

Fecha de publicación: 2011-02-08 13:48:55
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.54 MB | 24:13 minutos) Comentarios: 0

Rodri: "El públic ha acceptat els canvis dels Pastorets"

El director de Pastorets Josep Rodri considera que el públic ha acceptat els canvis que ha introduït al muntatge. En una entrevista amb els informatius de Mataró Ràdio el director ha destacat que l’acceptació del públic ha quedat palesa amb els plens que s’han fet durant pràcticament la totalitat de les sessions d’aquesta temporada 2010- 2011. Aquest cap de setmana ha baixat el teló la de l’obra més tradicional del període de Nadal. La novetat més destacada ha estat que ha emmarcat la història en un conte infantil, motiu pel qual es va crear els personatges de dos nens que trobaven el llibre que explica el conte. 
L’espectacle d’aquest any es marcava com a objectiu mantenir més contacte que mai amb el públic per fer-lo sentir partícep del què passava sobre l’escenari. Precisament per això Rodri ha introduït moments en què alguns dels personatges baixaven fins a la platea i interactuaven amb els espectadors. Segons el director aquests han estat alguns dels moments més emocionants i participats dels Pastorets d’aquest any.
Tot i que el punt i final a l’obra s’ha posat fa ben pocs dies, Rodri assegura que ja han tingut temps de fer una primera valoració d’aquells aspectes que caldria millorar del conjunt de la representació. De tota manera el director de Pastorets assegura que no serà fins d’aquí a uns mesos quan començaran a posar fil a l’agulla per veure quins són els canvis necessaris.

Fecha de publicación: 2011-01-31 12:19:11
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.06 MB | 04:37 minutos) Comentarios: 0

Joan Pera porta "Visca els núvis" al Condal

Joan Pera estrena nova obra. Des del proper 2 de febrer l’actor mataroní representa, juntament amb Amparo Moreno, al teatre Condal, “Visca els nuvis!”. Una comèdia sobre els alts i baixos es una parella des del seu matrimoni. Tal i com explica el mateix Joan Pera es tracta d’un muntatge que barreja la nostàlgia, la tristesa i indubtablement, la base còmica de l’obra.
A banda de protagonitzar aquesta obra, l’actor mataroní, també s’ha encarregat de fer-ne l’adaptació. Pera assegura que ha plasmat la seva manera personal d’interpretar i de fer arribar les idees al públic a aquesta comèdia. Una manera més pròpia, i dins del terreny de Joan Pera, de reviure aquesta història. Una de les característiques de l’obra “Visca els núvis!” és l’escenografia que l’envolta. Gran part d’aquesta història se situa en un llit amb quatre columnes, que intenta representar la qualitat d’un compromís matrimonial que ha durat dècades a cavall entre l’amor i el conflicte. Pera destaca que el més important és la història que intenten transmetre.
“Visca els nuvis” és una obra dirigida per Miquel Gorriz que es podrà veure la teatre Condal de Barcelona fins a finals de març.

Fecha de publicación: 2011-01-24 12:28:36
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.29 MB | 05:37 minutos) Comentarios: 0

Altres Nadals

Fecha de publicación: 2010-12-28 08:32:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.13 MB | 04:57 minutos) Comentarios: 0

"Evangelium", el nou espectacle de Trànsit dansa

La companyia de dansa mataronina Trànsit s’instal•la al Teatre Muntaner de Barcelona amb “Evangelium”. Un espectacle que pretén reflexionar sobre el rol de 4 apòstols, Joan Pere, Mateu i Tomàs, transportant-los a l’actualitat. La coreògrafa i directora de la companyia, Maria Rovira, explica que tenien ganes de tractar la religió i que per tant fan un retrat a aquests personatges bíblics en un muntatge en petit format, per poder tenir presència a tot tipus d’escenaris.
En aquest espectacle es vol reflexionar sobre què representa cada un dels apòstols segons el seu rol. Sant Pere carrega el pes de la traïció, en negar a Jesús tres vegades; Sant Tomàs és el més cínic, el que no es creu mai res; Sant Joan és el gran amic, el que obre el camí i Sant Mateu, un ex recaptador d’impostos cridat per Déu, molt tafaner.
Després de Paso distinto, Somorrostro i La Consagración de la Primavera arriba aquest Evangelium. Tal i com explica Rovira es tracta d’un muntatge molt diferent als què ha plantejat fins ara la companyia. En aquest cas es combina l’especialitat de Trànsit, la dansa, i també una vessant més teatral derivada dels fragments bíblics adaptats. La mataronina assegura que aquests canvis en el format i en el tipus de muntatge sempre són un repte per la companyia. Evangelium que es va estrenar el dia 8 de desembre només comptarà per qüestions de calendari amb 5 úniques funcions, fins el 12 de desembre.

Fecha de publicación: 2010-12-09 13:05:24
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (701.44 MB | 02:59 minutos) Comentarios: 0

01122010 Informatiu Cultura

DDA

Fecha de publicación: 2010-12-01 19:14:58
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.26 MB | 22:58 minutos) Comentarios: 0

El mataroní Xavi Melero guanya el Butaca al millor actor de musical

L’actor mataroní Xavi Melero guanya el premi butaca al millor actor de musical pel paper de Colate a Hoy No Me Puedo Levantar, el musical de teatre basat en les cançons de Mecano. Aquests guardons, que vota el públic, es van entregar ahir al vespre a l’Artèria Paral•lel de Barcelona. Melero admet que és un moment pletòric de la seva carrera artística.
L’actor mataroní destaca el valor afegit d’uns premis que s’atorguen a partir de les votacions dels mateixos espectadors. D’altra banda, també és destacable el fet que un personatge de l’obra “Hoy No Me Puedo Levantar” hagi estat seleccionat per la crítica especialitzada com a finalista d’aquests guardons.
Xavi Melero ha tingut paraules emotives pels seus companys de repartiment en el musical de Mecano. En aquest sentit, fa extensiu el premi a tota la companyia i apunta que qualsevol actor d’aquesta obra mereixia el premi Butaca que li van entregar ahir al vespre.
Després de deixar enrere Barcelona i el paper de Colate, Melero actua ara a Madrid encarnant un dels protagonistes d’un altre musical. En aquest cas, dels “Cuarenta Principales” que fa un repàs a les cançons que més han sonat en aquesta emissora de ràdio en els més de 40 anys d’història que té la cadena. L’actor mataroní residirà a la capital d’Espanya, com a mínim, fins el mes de maig.

Fecha de publicación: 2010-12-01 16:10:01
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (568.27 MB | 02:25 minutos) Comentarios: 0

Els Capgrossos celebren la declaració dels castells com a patrimoni de la humanitat

Els Capgrossos celebren aquesta nit la declaració de la UNESCO dels castells com a patrimoni cultural i immaterial de la humanitat. Els blaus han improvisat una festa aquest vespre a les 9 al seu local del carrer Herrera. Els informatius d’aquesta casa ja els explicàvem a les 4 de la tarda que el comitè per a la salvaguarda del patrimoni de la UNESCO reunit a Nairobi, a Kènia, ha decidit aquesta tarda que els castells són una de les manifestacions culturals que mereixen el reconeixement. Ja feia dies que el món casteller esperava que la Unesco donés el vistiplau final a la candidatura, que havia iniciat el seu recorregut labril del 2007 a Valls amb la celebració de la primera Nit de Castells.

Fecha de publicación: 2010-11-16 20:02:31
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.49 MB | 06:30 minutos) Comentarios: 0

Mataró es vesteix de gala per rebre el fons Bassat a la Nau Gaudí

Ha arribat el gran dia. A aquesta hora s’inaugura i obre les seves portes el Museu d’Art Contemporani de Mataró, ja conegut com el Museu Bassat a la Nau Gaudí. Un espai que recordin acull de manera provisional les obres del fons d’art Carmen i Lluis Bassat. El consorci d’Art Contemporani de Mataró-Col•lecció Lluís Bassat ha programat 4 exposicions fins el 2012, per donar a conèixer el fons de la col•lecció i el futur museu. La mostra comissariada per Núria Poch, recull obres que van de 1940 a 1969. Després de diversos endarreriments, recordem que la nau havia d’obrir les seves portes com a museu el passat mes de juliol coincidint amb la festa major de les Santes, ha arribat el dia i l’hora de la posada de llarg.

Les figures més destacades del panorama artístic de la ciutat més que satisfets pel resultat de la primera mostra del fons Bassat a la Nau Gaudí. Un dels punts forts que precisament destaquen és la fusió entre obres d’art tant potents com les de Picasso, Tàpies o Ràfols Casamada i el conjunt arquitectònic que els serveis com a emplaçament. Fem un repàs de les primeres impressions que han pogut recollir aquests serveis informatius.

Els veïns del barri de l’Eixample estan a favor de la col•locació de la col•lecció d’art contemporani de Lluís Bassat a la Nau Gaudí, que s’inaugura aquest dijous. Creuen que aquesta incorporació serà beneficiaria per la ciutat ja que afirmen que s’han d’explotar els elements culturals dels que disposem. Un altre apunt que fan és que s’ha ampliat la seguretat a la zona, ja que ha augmentat el control policial. Destaquen també que tenen difícultats a l’hora d’aparcar, sobretot durant els darrers dies on un gran número d’autoritats han visitat la nau de l’art.

Fecha de publicación: 2010-11-11 19:32:24
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.63 MB | 11:29 minutos) Comentarios: 0

Adéu a la pintora mataronina Emília de Torres

Mor a l’edat de 100 anys la pintora mataronina Emília de Torres. L’artista va poder celebrar el seu centenari, el passat mes d’agost, a Sant Esteve de Palautordera i la Fundació Vila Casas de Barcelona inaugurava també pel seu aniversari una exposició de les seves obres. El crític dart Pere Pascual recorda la figura de lartista.

Fecha de publicación: 2010-11-11 17:23:06
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (711.7 MB | 03:02 minutos) Comentarios: 0

“Adulteris” recrea a La Saleta l’ambient de Woody Allen

La Saleta del Centre Catòlic es vesteix de cabaret en la seva estrena amb
“Adulteris”, un text original de Woody Allen. Una obra dividida en dues
parts paral·leles que recrea situacions quotidianes sempre relacionades amb
la infidelitat. Tot plegat presentat amb un embolcall de jazz i cabaret
típicament novaiorquès.

Fecha de publicación: 2010-11-10 15:42:44
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (862.45 MB | 03:40 minutos) Comentarios: 0

El president dels Capgrossos, Carles Guanyabens, anuncia que plega coincidint amb el punt i final de la temporada

Els capgrossos posen el punt i final a la millor temporada castellera de la seva història i coincidint amb el final de la temporada, el president dels blaus, Carles Guanyabens, ha anunciat que deixa el càrrec. Els castellers de Mataró van completar la tercera tripleta màgica de la temporada durant la 15ena diada de la colla. Una diada que arriba una setmana després que els capgrossos aconseguissin el gran repte de la temporada: aixecar la torre de 9 amb folre i manilles i convertir-se en colla de gamma extra. Durant una entrevista a l’informatiu migdia d’aquesta casa, l’encara president dels blaus ha assegurat que la seva marxa no ha estat cap sorpresa i que a principis de l’any que ve es produirà el relleu de forma natural.
Guanyabens destaca que en els darrers anys la colla ha crescut molt tant en la base social com a  nivell tècnic. Recorda que s’han pogut aconseguir tots els castells de 7, de 8, el 3 i el 4 de 9 a més de la cirereta del pastís que es va assolir a Vilafranca, amb el 2 d e9 amb folre i manilles. Una fita, que per l’encara president, marca una nova etapa per la colla, situant-la com una de les millors del panorama casteller.
Finalment, Guanyabens recorda un dels pitjors moments que ha viscut la colla des de la creació, la mort de Mariona Galindo. Tal i com explica l’encara president, el 2005 els castellers van viure la notícia més dura que pot rebre una colla. La feina que es va fer a partir d’aquell moment va ser estar al costat de la família i el principal mèrit superar-se davant l’adversitat.

Fecha de publicación: 2010-11-08 20:25:54
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (780.61 MB | 03:19 minutos) Comentarios: 0

Entrevista Lluis Feliu

Els Capgrossos han fet història a Vilafranca del Penedès, convertint-se en la 5a colla de gamma extra de la història!! El gran repte a la Diada de Tots Sants era el més important de les 14 temporades de vida dels del Maresme: intentar la torre de 9 amb folre i manilles. Era la 3a vegada (després de Les Santes i el Concurs de Tarragona), a la penúltima actuació de la temporada.

Fecha de publicación: 2010-11-02 17:29:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.18 MB | 05:09 minutos) Comentarios: 0

El Premi Iluro queda desert

El Premi Iluro queda desert. La 52ena edició dels guardons de monografia històrica atorguen això si, un accèssit de 3.000 euros a Joan Bonamusa, historiador mataroní, per un treball sobre Mataró que abasta des de l’època dels romans fins al segle IX, en ple període dels carolingis. El nou president del jurat del premi de monografia històrica del Maresme, el doctor Antoni Pladevall, lamenta no haver pogut donar el primer premi però assegura que ni  el de Bonamusa ni els altres sis treballs presentats, no arribava al nivell que requereix un guardó com l’Iluro.
L’historiador mataroní mereixedor de l’accèssit, Joan Bonamusa, per la seva part, es mostra satisfet d’haver assolit un accèssit pel seu treball però afirma que li ha tocat fer el paper del guanyador sense ser-ho. De cara a la publicació del llibre que contindrà el seu treball sobre aquesta part de la història de Mataró, Bonamusa ha dit que reestructurarà la seva investigació per condicionar-la i convertir-la en un llibre. D’altra banda, Bonamusa considera que tot i que encara queden molts buits en la història de la comarca, el buit existent en l’etapa que va des del segle VIII fins a l’arribada dels carolingis queda coberta amb el seu treball tant a nivell de propostes com de hipòtesis. 
Finalment, l’alcalde Joan Antoni Baron va assegurar, durant el seu parlament a la cerimònia dels premis Iluro de monografia històrica que la comarca del Maresme és un de les zones més ben documentades i que precisament per això és més difícil que els historiadors puguin trobar temes de recerca. De tota manera Baron insta als estudiosos d’aquest camp a ser creatius i a augmentar la qualitat i la quantitat de treballs al Premi Iluro de cara a l’any que ve.

Fecha de publicación: 2010-10-29 18:07:44
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (817.03 MB | 03:29 minutos) Comentarios: 0

Mataró recorda Rafael Estrany amb una placa a la seva casa natal

Artista reconegut, activista cultural i president de diverses entitats relacionades amb l’art. Així és com la família de Rafael Estrany vol que Mataró recordi a l’artista. Per això demà a dos quarts de 6 de la tarda se celebrarà un acte de descoberta de la placa dedicada a Estrany que s’ubicarà a la casa on va néixer a Mataró, al carrer de Sant Francesc dAssís número 8. El fill de l’homenatjat, el també artista Santi Estrany, explica que el seu pare va viure tota la vida a Mataró i que va desenvolupar la seva activitat artística a la capital del Maresme. Un dels episodis més destacats de la vida de Rafael Estrany va ser, segons el seu fill, la recuperació d’un total d’11mil objectes artístics de Mataró i de la comarca durant la guerra civil espanyola.

Fecha de publicación: 2010-10-28 19:12:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (388.55 MB | 01:39 minutos) Comentarios: 0

Arriba a Mataró l’arxiu documental artístic de Francesc Miralles

Després de gairebé dos anys, arriba a Mataró l’arxiu documental artístic de Francesc Miralles. Així a partir d’ara, es podrà dur a terme l’inventari, la ordenació i la digitalització d’aquests documents perquè es puguin posar a disposició del públic. Es tracta d’un fons documental i bibliogràfic d’art únic, ja que cap institució posseeix una documentació tan valuosa sobre l’art català contemporani. Escoltem a l’alcalde, Joan Antoni Baron, que ha visitat l’arxiu aquest matí juntament amb el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedés.
Conegut com a Fons Miralles, l’arxiu conté prop de mig milió de documents autèntics de finals de la dècada dels 60 i útils per a estudiar l’Història de l’Art de Catalunya, des del Saló d’Ocubre de 1948 fins a l’actualitat. L’arxiu es trobarà a un local de 240 metres quadrats al número 2 del passatge de Ca l’Ymbern, a Mataró. Escoltem el crític i historiador de l’art, Francesc Miralles.
L’arxiu documental artístic de Miralles disposa de documentació de l’art català de la segona meitat del segle XX, igual que la col•lecció d’art de Lluís Bassat. És per això que degut a aquesta coincidència cronològica i també temàtica, el president de l’IMAC, Sergi Penedès, creu que més endavant hi ha la possibilitat d’agrupar-los en un fons comú. Així ens ho especifica Penedès.
El Fons Miralles es divideix en dos grans blocs: el bibliogràfic i el documental i està integrat per un gran nombre de llibres d’art, catàlegs d’artistes, exposicions i revistes, on destaca la Col•lecció de Catàlegs del grup 57 i diversos dissenys de paper d’embolicar bombons de l’any 1934 i 1935.

Fecha de publicación: 2010-10-13 19:44:37
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (757.13 MB | 03:13 minutos) Comentarios: 0

La torre de 9 es segueix resistint

Els Capgrossos no han pogut completar la torre de 9 amb folre i manilles al Concurs de Castells de Tarragona. La construcció ha començat a tremolar i, quan els dosos ja estaven col·locats, ha fet llenya. Els blaus ja van intentar aquesta construcció per la diada castellera de les Santes i tampoc no van poder completar-la.

Els blaus han fet a les dues primeres rondes un 3 i un 4 de 9 amb folre que han donat esperances per a intentar el castell de gamma extra.

Fecha de publicación: 2010-10-04 15:43:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (809.58 MB | 03:27 minutos) Comentarios: 0

LIMAC suprimeix la Mostra de Cinema

Mataró queda òrfena de cinema de qualitat amb la desaparició de la mostra de cinema. És la opinió de la organització d’aquest certamen que aquest any hagués arribat a la seva 34ena edició. Jesús Gonzalez, membre de la organització, assegura que la única oferta de la que disposarà la ciutat serà la de Cinesa, que consta de les estrenes de Hollywood i que per tant s’allunya de les pel•lícules alternatives, que segons Gonzalez, representaven una opció de cultura.
Ja els explicàvem aquest migdia que Mataró no programarà ni la Mostra de Cinema, però tampoc la temporada estable del Teatre Monumental. El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Pendès ha fet referència a la retallada pressupostària per explicar  l’eliminació d’aquesta oferta cinematogràfica.
A banda de la manca de recursos econòmics, Penedès apunta que l’oferta de cinema alternatiu o d’autor, a la ciutat, era massa fragmentada. El regidor de cultura assegura que també cal replantejar en que es tradueix aquesta oferta.
En aquest sentit, Jesús Gonzalez assegura que l’IMAC s’hauria de replantejar la supressió de la mostra de cinema. I descarta la possibilitat d’organitzar, amb altres fonts de finançament, una propera edició del certamen. Segons la organització, a aquestes alçades, seria impossible recuperar amb la mateixa dignitat aquesta mostra.
Així les coses, els mataronins només podran veure cinema al Foment, sinó volen pujar fins a Mataró Parc per assistir a alguna de les sessions que programa CINESA.
Gonzalez interpreta la supressió de la mostra de cinema com una mostra de menyspreu cap al setè art a la ciutat i assegura que és una incoherència que l’IMAC doni suport a altres disciplines culturals, com el teatre, i obviï el cinema. A més, considera que sense la mostra faltarà una plataforma per difondre el treball en el camp audiovisual, pel que ara aposta Mataró.

Fecha de publicación: 2010-09-22 19:21:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.12 MB | 04:52 minutos) Comentarios: 0

Les primeres obres de la col•lecció Bassat s’exposaran a la Nau Gaudí l’11 de novembre

Les primeres obres de la col•lecció Bassat s’exposaran a la Nau Gaudí l’11 de novembre. Després de diversos endarreriments, recordem que la nau havia d’obrir les seves portes com a museu el passat mes de juliol coincidint amb la festa major de les santes, finalment la nau del carrer Cooperativa acollirà obres d’artistes contemporanis catalans de la talla de Torres Garcia, Miró o Ràfols Casamada. El consorci d’Art Contemporani de Mataró-Col•lecció Lluís Bassat ha programat 4 exposicions fins el 2012, per donar a conèixer el fons de la col•lecció i el futur museu. La mostra comissariada per Núria Poch, recull obres que van de 1940 a 1969.
En els darrers mesos, després que l’edifici tanqués l’ús que se li havia com a telecentre, s’han fet obres de remodelació i adequació per convertir-lo en un espai museístic. Unes obres complexes que s’han finançat amb els Fons Estatals per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local i que han consistit en la protecció de la façana del carrer Cooperativa per què la llum del sol no doni a la col•lecció. En aquest sentit, també s’ha millorat la seguretat de tot l’edifici.
Pel que fa a la resta de la programació expositiva de la ciutat de cara a tota la propera temporada, destaca l’ampliació fins el mes de setembre de 2011, de la temporada de Ca l’Arenas, que en els darrers 12 mesos ha tingut com a eix temàtic Art i Guerra. Segons el regidor de cultura, el bon funcionament de les diferents exposicions que s’han dut a terme en aquesta temporada, unit als problemes econòmics, han portat a l’IMAC  a mantenir aquest eix. De tota manera, tot i que es mantenen algunes de les exposicions que s’han dut a terme d’altres es renoven com la del menjador de la casa on es podran veure obres de Jordi Arenas al•legòriques a la guerra.
A més a més, durant el proper any Mataró retrà homenatge al recentment desaparegut artista Pepe Novellas amb una retrospectiva de la seva obra més significativa que l’Institut d’Acció Cultural coprodueix amb la Fundació de Caixa Laietana i que es podrà veure paral•lelament a Can Palauet i a l’Ateneu del Carrer Bonaire. La pintora Marta Duran celebra els trenta anys de la seva primera exposició a Can Serra, el museu de Mataró, amb una retrospectiva de la seva carrera. D’altra banda, la sala d’exposicions de Can Palauet acollirà de gener a març obres de Man Ray i Leandre Cristòfor.

Fecha de publicación: 2010-09-21 19:09:09
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (967.5 MB | 04:07 minutos) Comentarios: 0

La jove periodista mataronina Marta Gómez finalista als premis Bloc de Catalunya

Recupera lentrevista en què Helena Novellas conversa amb la finalista als premis Blocs de Catalunya amb la seva publicació a la xarxa martagomez.cat.

Fecha de publicación: 2010-09-14 19:30:45
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.81 MB | 21:00 minutos) Comentarios: 0

Pere Pascual retrata Emília de Torres

El crític dart Pere Pascual analitza la trajectòria dEmília de Torres coincidint amb el centenari de la pintora mataronina

Fecha de publicación: 2010-09-06 19:01:27
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (592.45 MB | 02:31 minutos) Comentarios: 0

Penedès reconeix que el circ no compleix les expectatives la nit del 27

Després de gairebé una setmana de festa continuada, actes festius al matí, a la tarda i a la nit, les Santes del 2010 van posar ahir al vespre el seu punt i final. Un tancament que no ha arrodonit la festa major, més aviat al contrari i ha deixat a la majoria amb ganes de més. Després de l’aiguat que va obligar a suspendre els actes que any rere any acomiaden la celebració. Hem fet balanç daquestes Santes del 2010 amb el regidor de cultura, Sergi Penedès.

Fecha de publicación: 2010-07-30 19:36:20
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (2.35 MB | 10:16 minutos) Comentarios: 0

Els monòlegs del Diablo Tun Tum pretenen mantenir o augmentar el públic

Mantenir el públic que va assistir l’any passat als monòlegs que tenen lloc cada dimecres al Xiringuito Diablo Tun Tum o arribar a superar-ho. Aquest és l’objectiu es marquen des d’aquest espai de cara a la temporada d’estiu que s’inicia aquesta nit amb l’actuació del monologuista Luismi. Si l’any passat ja van batre rècords d’assistència i van aconseguir mantenir un públic habitual d’entre 3000 i  4000 persones, David Pecharroman, propietari del Diablo Tun Tum, afirma que esperen aquest estiu sigui igual de positiu.
L’encarregat d’inaugurar la temporada d’estiu és el monologuista Luismi, que fa aparició al programa el Club de la Comedia del Paramount Comedy. Pecharroman explica que l’artista ja va actuar fa dues temporades a la nostra ciutat i espera que tingui el mateix èxit que en el seu moment.
Pecharroman explica que artistes com Txabi Franquesa David Guapo o Iñaki Urrutia animaran les nits dels dimecres amb aquests espectacles d’humor reconeguts a la ciutat. Tot i això, Pecharroman afirma que la programació a partir de l’agost encara està per tancar.

Fecha de publicación: 2010-06-30 20:21:22
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (427.64 MB | 01:49 minutos) Comentarios: 0

El Festival Dies de Dansa es consolida a Mataró

Les coreografies de companyies de dansa i ballarins coreans centren part de la programació del Festival Dies de Dansa que torna la setmana vinent a Mataró. El certamen treu la dansa contemporània al carrer i la barreja amb els paisatges urbans, l’arquitectura i la gent, es celebra conjuntament a Sitges, Sabadell i Barcelona, a més a més de a Mataró, en la que és la quarta participació de la capital del Maresme en el certamen. Aquest any tenen una presència destacada les companyies locals Trànsit i LaKriado. El director del festival, Juan Eduardo López destaca l’importància de fusionar els ballarins de companyies locals amb els d’altres llocs per donar-los visibilitat i credibilitat. Totes les actuacions que es faran divendres vinent al centre de Mataró sortiran de la plaça de l’ajuntament i arribaran a la plaça davant de la basílica de Santa Maria. En aquest sentit, López assenyala l’importància d’enfrontar als ballarins a entorns als quals no estan habituats. Assegura que és atractiu i interessant que els artistes puguin sortir de la seguretat de les taules i els focus. En aquest mateix sentit s’ha expressat el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, el regidor Sergi Penedès que ha destacat que la dansa en paisatges urbans permet unir tres aspectes molt diferenciats, la dansa, l’arquitectura i la gent que assisteix als espectacles. El festival es celebra de l’1 al 5 de juliol, a Mataró les activitats es concentren el proper 2 de juliol. Dies de Dansa ofereix un ventall d’actuacions gratuïtes on destaquen diversos llenguatges artístics. Juan Eduardo López afirma que en un temps de crisi com l’actual, la creativitat pot ajudar a sortir de la crisi.

Fecha de publicación: 2010-06-25 19:50:29
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (932.63 MB | 03:58 minutos) Comentarios: 0

Les Santes de les retallades

La crisi econòmica fueteja Les Santes i obliga a reduir el pressupost, que aquest any és de 600.000€, un 10% menys que el 2.009. La reducció del pressupost deixa la festa major, gairebé sense activitats musicals, s’anul•la el concert de festa major i els concerts del sarau, a més a més l’escenari obert que organitza el col•lectiu de músics també es redueix de 3 a 2 dies. El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, el regidor Sergi Penedès, esgrimeix la retallada del pressupost com a principal motiu per prendre aquesta decisió.


En aquest sentit, Penedès ha destacat que les Santes tenen una estructura molt marcada i considera que una reducció més acusada del pressupost de la festa major podria acabar convertint-les en un altre tipus de festa. El regidor de cultura ha apuntat, a més a més, que la contenció pressupostària a la que obliga l’actual conjuntura econòmica  no permet molts més marge per reduir la despesa.


D’altra banda, Les Santes d’aquest 2.010 arriben sense massa novetats. Entre elles, la celebració dels 25 anys de les diablesses que es commemorarà amb una exposició al mateix espai on s’instal•larà la botiga de la festa major. Durant aquest any, també, celebra el vint-i-cinquè aniversari la postal de gegants, acte del qual també es farà una exposició que commemora l’efemèride, en aquest cas a Can Palauet.


Una retallada que arriba amb la catalogació, per part de la Generalitat, de Les Santes com a festa tradicional d’interès nacional. A més a més, la Família Robafaves i la Missa de les Santes també ho han estat com a Elements Festius Patrimonials d’Interès Nacional.


Pel que fa a Les Santes Esportives, també redueix el pressupost de 15.000€ a 11.000€, però augmenten els actes de 28 a 32. Entre les accions se’n troben tant de populars com d’exhibició i també de competició. El cap de setmana que més activitats esportives concentra és el del 24 i 25 de juliol, quan es faran fins a 19 activitats relacionades amb l’esport a la ciutat.

Fecha de publicación: 2010-06-16 20:05:00
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (945.98 MB | 04:02 minutos) Comentarios: 0

RoviraBrullreport_curt

Avui fa 10 anys que va morir Josep Maria Rovira-Brull, un dels artistes més prolífics de la ciutat. Una dècada després de la seva mort, recordem la figura del creador de la Laia l’Arquera.

Fecha de publicación: 2010-06-13 14:03:03
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.43 MB | 06:13 minutos) Comentarios: 0

110610CULTURA

Fecha de publicación: 2010-06-11 20:50:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.45 MB | 23:49 minutos) Comentarios: 0

entrevista esther merino

El Festival Shakespeare de teatre canvia de concepte i d’ubicació. Després de 2 primeres edicions celebrades a la masia de Can Ribot, el certamen de teatre es farà al centre de Mataró: a l’hort del Rector. El festival, a més a més canvia de dates: se celebrarà abans de Santes, del 14 al 18 de juliol.
El gruix dactivitats es concentren a lHort del Rector, però no es descarta la possibilitat de fer-ne algun al Monumental.

La directora de lIMAC, Esther Merino, explica que l’Hort del Rector és l’espai idòni, compleix els requisits pel que fa a metres quadrats, l’accessibilitat i la possibilitat de celebrar un certàmen a l’aire lliure. Merino creu que es tracta d’un espai realment bonic i amb molt d’encant. Un emplaçament on hi encaixa perfectament un festival destiu.

Un dels principals objectius de la present temporada del festival Shakespeare és, segons Merino, consolidar-lo com un esdeveniment de ciutat. La directora de l’IMAC explica que una manera d’apropar el certamen als mataronins és fer-lo més pròxim físicament, en aquest cas a ple centre de la ciutat. A més, el canvi de dates, abans de les Santes, convidarà més a la participació.

L’IMAC, organitzador del festival Shakespeare, s’ha posat d’acord amb els veïns de la zona sobretot per demanr-los paciència amb les molèsties que els pugui generar el muntatge i per aconseguir la seva complicitat, procurant que no facin soroll i així saconsegueixi un entorn idoni durant els dies de les representacions.

Fecha de publicación: 2010-05-04 09:37:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (950.06 MB | 04:03 minutos) Comentarios: 0

Tere Almar plega de lIMAC

Tere Almar deixarà a finals d’aquest mes el seu càrrec com a responsable de l’àrea teatral de l’Institut Municipal d’Acció Cultural. Un càrrec que ocupa des de 1985.  Almar centra ara tots els seus esforços en la direcció artística de la Fira Mediterrània per dos anys més. Almar, que va ser nomenada per exercir el càrrec el 2008, ha reconegut que lhan convençut i ha remarcat que podrà consolidar un projecte personal.
El Patronat de la Fundació Fira Mediterrània ha aprovat la renovació per unanimitat. El president del comitè executiu de la Fundació Fira despectacles darrel tradicional, Ramon Fontdevila, ha destacat que amb Tere Almar la fira ha guanyat discurs i complicitats i que, per tant, tallar el projecte ara hauria estat negatiu.
La seva trajectòria professional encaixa amb el perfil professional i artístic i amb una gran experiència en la gestió cultural que necessita la Fundació. A Mataró ha gestionat el Teatre Monumental i ha participat a lorganització de  les Santes.

Fecha de publicación: 2010-04-15 18:54:12
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (444.52 MB | 01:53 minutos) Comentarios: 0

130410CULTURA

La biblioteca pública pompeu Fabra es marca com a principal objectiu pels propers anys ampliar els horaris d’obertura. Segons la directora d’aquest equipament Sílvia Sebastian a una ciutat com Mataró és necessari que la biblioteca municipal tingui uns horaris molt menys limitats.

Fecha de publicación: 2010-04-13 19:05:05
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (5.33 MB | 23:16 minutos) Comentarios: 0

Mataró tindrà un nou teatre municipal

Mataró tindrà un nou teatre municipal que s’ubicarà, amb tota probabilitat, on ara hi ha el velòdrom i la piscina municipal. Així ho ha afirma el regidor de cultura i president de l’IMAC, Sergi Penedès. El Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya elaborat per la Generalitat constata la mancança d’un teatre auditori a la capital del Maresme. Penedès explica que abans d’ahir la Generalitat va aprovar aquest pla que d’entre altres mancances en equipaments culturals a la ciutat va determinar la necessitat de construir aquest nou espai a Mataró.
Això és el que determina la Generalitat, però encara no sap ni quan ni amb quins diners es farà. El document constata que els nous equipaments seran cofinançats a parts iguals entre el Govern català i els ajuntaments. Al llarg d’aquest 2010 es farà la primera convocatòria de subvencions, una de les quals seria per la redacció de projectes executius, que és a la que es podria acollir l’ajuntament de Mataró.
Tot i que encara no està confirmat, amb tota probabilitat, el nou teatre auditori s’emplaçarà on actualment hi ha el velòdrom i la piscina municipal i rodalies. Segons Penedès la mida del nou equipament requereix un espai d’aquestes dimensions.
La intenció del projecte elaborat per l’ajuntament de Mataró es que el nou teatre i el Monumental convisquin. Segons Sergi Penedès la ciutat és prou gran com perquè tot i la construcció d’aquest nou teatre municipal, el Monumental segueixi acollint un volum de representacions, delimitant molt bé les funcions de cada espai.

Fecha de publicación: 2010-03-18 20:58:43
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.02 MB | 04:26 minutos) Comentarios: 0

230210Informatiu Cultura

La jove actriu mataronina Sara Espigol protagonitza lespai lentrevista.

 

Fecha de publicación: 2010-02-23 13:17:08
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.88 MB | 21:19 minutos) Comentarios: 0

La crisi econòmica impedeix completar a dia davui la rehabilitació de Santa Maria

Així ho ha afirmat el coordinador dels actes pel Mil•lenari, Antoni Codina, durant el balanç d’aquests 2 anys en una entrevista a l’informatiu vespre

Fecha de publicación: 2010-02-08 14:45:41
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.38 MB | 06:01 minutos) Comentarios: 0

La nova sèrie de TV3, La Riera, compta amb un valor afegit nou en una telenovel·la d’aquestes característiques: la cuina

Una de les afirmacions que un dels guionistes de la sèrie, el mataroní Toni Cabré, ha fet durant lespai lentrevista a lInformatiu Cultura de Mataró Ràdio

Fecha de publicación: 2010-01-12 13:44:02
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (4.93 MB | 21:32 minutos) Comentarios: 0

4 dels concerts del foment d’aquest any s’interpretaran a l’escenari del Monumental

El Messies de Haendel interpretat pel Cor de Cambra del Palau i lOrquestra Barroca Catalana és el concert més destacat de la nova temporada del foment que sestrena aquest divendres. Un concert que precisament tindrà lloc al Teatre Monumental

Fecha de publicación: 2010-01-12 12:42:13
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (604.69 MB | 02:34 minutos) Comentarios: 0

Oferta lúdica de cap dany

La nostra companya Helena Novellas ens presenta com els mataronins poden passar lúltima nit del 2009

Fecha de publicación: 2009-12-31 13:14:28
Calidad del audio: 16khz, bitrate: 32
Descargar podcast (1.31 MB | 05:42 minutos) Comentarios: 0